Genre: Komedie
Releasedatum: 14 mei 1998
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Big Lebowski
"Times like these call for a Big Lebowski."
Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...
The Dude
Treehorn Thug
Treehorn Thug
Nihilist
bladonis
What's this bullshit? I don't fuckin' care! It don't matter to Jesus. But you're not foolin' me, man. You might fool the fucks in the league office, but you don't fool Jesus. This bush league psyche-out stuff. Laughable, man - ha ha! I would have fucked you in the ass Saturday. I fuck you in the ass next Wednesday instead. Wooo! You got a date Wednesday, baby!
blackcat13
Had ik al gezegd dat ik deze film geen reet aan vond???
Nou bij deze dan he vrienden....
Bullshit, mark it 8 dude.
jappieBM
Well dude.. that's like our opinion Dude..
blackcat13
zielig heel erg zielig...
....... Obviously you're not a golfer.
Kom op man, niet zo gevoelig doen. Het is maar een beetje dollen wat we doen, maar aangezien jij wel erg toehapt zal je het stiekem ongetwijfeld ook allemaal wel grappig vinden. Dat je de film slecht vind oke, maar heb tenminste het besef dat we maar wat zitten te klooien. Mag best een keer bij een humor films als deze toch?
Zoals een wijs man eens sprak, dude:
Sometimes you eat the bear, and sometimes, well, he eats you
hefmak
zielig heel erg zielig...
Je hebt de dilm verlaagd zie ik.
this is not 'nam, this is bowling
tims
DijkieR heeft de dilm verlaagd zie ik.
this is not 'nam, this is bowling
Van 1 ster naar een half !!! Is onze schuld. Door al die vervelende grapjes is the Dude de klos
blackcat13
Tims, ya know, it's DijkieR, so his toe slipped over the line a little, big deal. It's just a game, man.
dijkieR
....... Obviously you're not a golfer.
Zoals een wijs man eens sprak, dude:
Sometimes you eat the bear, and sometimes, well, he eats you
Ik zit ook maar te ouwehoeren natuurlijk...
Het is jullie goed recht om te vinden wat je vind van deze film...
T is mij alleen te droog allemaal...
stfuympos
Fuck sympathy! I don't need your fuckin' sympathy, man, I need my fucking johnson!
jawaka
84 pagina's volgeschreven.
En dat allemaal alleen maar om een vloerkleed!
thedude1975
Forget about the fucking rug!
@DijkieR: Film? Het is een religie man!
dijkieR
Ik heb t in de gaten ja...
Zoals ik al eerder aangaf,door sommigen is deze film heilig verklaard...
Ach ja,ieder zijn eigen he....
jerome998
You want a toe? I can get you a toe, believe me. There are ways, Dude. You don't wanna know about it, believe me.
Loepsaal
Amusant, vijf keer gezien, en daar is alles mee gezegd.
Good night, sweet prince.
I_extol_1994
een hoop oeverloos geklets, in deze film waar weinig tot niet om te lachen valt
een hoop oeverloos geklets, in deze film waar weinig tot niet om te lachen valt
Kan ook je leeftijd zijn... probeer hem over 5 jaar nog eens.
disneystore
Gemakkelijk is het wel, alles op leeftijd afschuiven. Om Full Metal Jacket te snappen moet je een 80 jarige bejaarde met Alzheimer zijn, probeer het over 50 jaar nog eens hefmak.
hefmak
Gemakkelijk is het wel, alles op bejaarden met Alzheimer afschuiven.
Je weet niet waar je het over hebt joh.
Zal de leeftijd wel zijn...
hefmak
Ik zal het wat beter proberen uit te leggen, voor er nog meer kinderen hun gal uitspuwen.
In de eerste plaats schuif ik niet "alles" op leeftijd af. In dit specifieke geval spreek ik uit ervaring.
Ten tweede heeft het niks met "snappen" te maken, maar je interesses kunnen veranderen.
disneystore
Ik probeer gewoon te zeggen dat, als iemand een film niet goed vind, 't niet meteen aan zijn/haar leeftijd ligt zoals hier wel vaak beweerd wordt, want dat komt wel vaker voor op deze website. Niet beledigend opvatten trouwens, was niet eens zo bedoeld. Als het om interesses gaat kan ik er wel inkomen.

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Jeff Bridges staat open voor 'The Big Lebowski'-sequel: "Als de Coen-broers erbij betrokken zijn, zou ik dat zeker doen"

Netflix verwijdert onder meer deze films voor het einde van de maand

Pulp Fiction

The Usual Suspects
Thriller, 1995

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999
white russiandude bowlingvietnam veteraancarpet nihilismheart attackontvoeringlsdmarihuanalos angeles, californiëmiljonaircultfilmcowboyashesimpregnationbowling team unemployedbowling ball neo-noirweeds absurdsuspensefulvibrantshaggy dog story