• 9.369.475 stemmen

Geregisseerd door: David Lean

Met onder meer: Celia Johnson, Trevor Howard en Stanley Holloway

Releasedatum: 18 december 2008

Plot Brief Encounter

"A story of the most precious moments in woman's life!"

De arts Alec is gelukkig getrouwd en vader. De huisvrouw Laura heeft twee kinderen en is gelukkig getrouwd. Beiden ontmoeten elkaar op een station en maken een praatje. Omdat ze merken dat ze veel met elkaar gemeen hebben zien ze elkaar iedere donderdag op het station voor een korte ontmoeting. Die ontmoetingen groeien echter uit tot een gepassioneerde verliefdheid. Maar ze zijn allebei gelukkig getrouwd...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Laura Jesson

Dr. Alec Harvey

Myrtle Bagot

Fred Jesson

Dolly Messiter

Mary Norton

Tea Room Assistant Beryl Walters

Policeman at War Memorial (onvermeld)

Waiter at the Royal (onvermeld)

avatar van Eva

Eva

Misschien wel mijn favorite film. (Of zou dat toch Notorious zijn?)

Jos2

Hoort snel de top 100 in te gaan.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Veel mensen vinden Casablanca de beste liefdesfilm, maar deze is beter, realistischer en vooral aangrijpender.

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Ik sluit me aan bij Ibrahim.

avatar van Biosguru

Biosguru

deze film staat na zoveel jaar nog steeds als een huis overeind!

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Aangrijpend door z'n eenvoud. Prachtig romantisch drama

avatar van Ramon K

Ramon K

Mijn hoge verwachtingen met betrekking tot deze film werden jammer genoeg niet ingelost. Het verhaal is voor mij niet aangrijpend genoeg en dat komt omdat de verboden liefde, die hier geschetst wordt, voor mij niet verboden is. De acteerprestaties zijn ijzersterk en de vertelwijze is zeer indrukwekkend. Maar het is voor mij niet het romantische meesterwerk waar ik op gehoopt had......3,5 sterren

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Een meesterwerk zou ik dit niet echt durven noemen. Een eenvoudig liefdesdrama maar wel heel mooi in zijn eenvoud. Laat ik het voorlopig op 4* houden.

Mooie film, maar helaas wat gedateerd. Ik vind het een echte 'Margriet' film, vanwege de tuttigheid. Dat weerhoudt mij net om 4 sterren te geven, dus ik geef 3,5*.

kappeuter schreef:

Alhoewel er truttigheid in de film aanwezig is, wil het niet zeggen dat de film zelf truttig is. Een hartverscheurend meesterwerk.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dan zal mijn hart wel van steen zijn.........

avatar van De Knip

De Knip

Leuk, ik ga deze film ook zien, ben benieuwd....

neo

kwam er net achter dat ik deze al een paar keer eerder had gezien.goed acteerwerk en een aardige voice over, maar voor de rest af en toe saai. 3 sterren

avatar van De Knip

De Knip

Mooi naturel verhaal.

***

Jordy

Niet zo'n boeiend verhaal (het woord "truttig" kwam bij mij ook geregeld naar boven), en door de manier van vertellen (flashback, voice over) voelde ik ook nog eens een gigantische afstand, deed me niets. Vervelende actrice ook, irritante hysterische stem.

Jos2

Vervelende actrice ook, irritante hysterische stem.

Weet je zeker dat je Chasing Amy niet bedoelde...?

Jordy

nee ik geloof niet dat ik Chasing Amy zat te kijken net

neo

Hysterische stem? Dat kan ik even niet volgen. Zo kalm als wat dacht ik. En ik vond de actrice wel goed acteren.

neo

de vrouw die in het begin zo aan ratelen is had wel een hysterische,irritante stem.

Dus Jordy heeft alleen het begin gezien?

Jordy

misschien is "zeurderig" een beter woord dan hysterisch als ik er zo aan terug denk

avatar van Kleintje

Kleintje

Prachtig liefdesdrama. Het verhaal zit heel ongecompliceerd in elkaar en dat maakt 't juist mooi.

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Zo is het

Hartverscheurend mooi.

avatar van renske

renske

Prachtig. Ik vond haar volstrekt niet zeurderig. Ik vond wel hem een keertje heel erg nep-lachen (tijdens het roeitochtje) - daar werd ik een beetje kriebelig van. Voor de rest een prachtige film. Het Rachmaninov-concert was zooo mooi gebruikt steeds en ook de geluiden en beelden van de treinen gingen zo mooi metaforisch werken. Ik werd er ook wel een beetje treurig van. Dan roep ik opstandig aan het einde: wat een KUTfilm. Maar dat meen ik niet. Dat is alleen maar omdat ik zo'n stiekem verlangen heb dat altijd alles goed moet eindigen.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

De voice-over van Johnson laat veel te wensen over (trad teveel in details en klonk wat ongemakkelijk), maar toch een prachtig drama.

Beide hoofdrolspelers leveren een geweldige prestatie (de voice-over was eigenlijk het enige commentaar), en de laatste 5 minuten waren geweldig (jammer dat dat niveau toen pas bereikt werd.). 3.5 ster

avatar van starbright boy

Vreselijk mooi, ontroerend drama over gevoelens die zo overweldigend zijn dat ze al je zekerheden overhoop gooien.

De voice over was prachtig. Pure literatuur (in de positive zin van het woord). Het verhaal klein, maar over grote dingen.

p.s. Ik zou hem ipv op een brak VHS-je graag nog eens op een mooi opgeknapte DVD zien.

avatar van Daniel

Daniel

starbright boy schreef:

in dat geval kan ik je de criterion release aanbevelen, prachtig beeld en dito geluid..!

er staat ook 'n restoration demonstration op, waar ze uit 1 scene iets van 2200 (geloof ik..) vlekjes e.d. uit het beeld verwijderd hebben, is wel leuk om te zien

avatar van FisherKing

FisherKing

Daniel schreef:

Is er dan ook wat mis met de DVD die bv Play aanbiedt ? Of is die Criterion gewoon beter ?