• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot The Wicker Man

"Some sacrifices must be made"

Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.

Edward Malus

Rowan Woodward

Truck Stop Waitress

avatar van koho

koho

OK film, maar kan niet in de schaduw staan van het origineel. Volstrekt overbodige remake, die overigens best leuk kan zijn als je het origineel niet kent. Het origineel is een echt bizarre film, uniek in zijn soort, met elementen van horror, erotiek, drama en zowaar musical, geworteld in een -goed, wat overdreven- Keltische traditie. Deze film mist die verstrengeling volkomen; dit gegeven kun je je niet voorstellen op een Amerikaans eiland. Iedereen die deze film wel leuk vond maar het origineel niet kent: als de wiedeweerga achter de echte Wicker Man aan (waarbij het dan jammer is dat je het einde al zult weten, maar dat is zoveel mooier in beeld gebracht daar - Summer Is a-Cumin In!!).

2.5, meer zit er niet in. Het origineel haalt een moeiteloze 5 wat mij betreft.

avatar van russell

russell

Eindelijk eens een film die niet te vergelijken is met andere films, een film opzich zelf. De sfeer, de personages en de lokatie maakte de film compleet met het bizarre verhaal. Het einde was totaal niet zoals ik het had verwacht. Topfilm.

En inderdaad net wat nightbreed hierboven heeft omschreven, we weten nog steeds niet wie of wat er in die juttezak zat.

4,5.

avatar van DaRk M

DaRk M

Redelijke film. Ik vond Cage deze keer wat matig acteren, in tegenstelling tot vele andere films waar hij wel goed speelde. Het verhaal is raar maar het heeft iets wat andere films niet hebben. Verder vond ik deze beter dan het orgineel.

avatar van veron35

veron35

DaRk M schreef:

Eerst geef je hem een 5. Daarna een 2,5 en nu zet je hier neer dat je 3* geeft.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke film, maar het einde is minder interessant en onverwacht dan het begin.

avatar van GGG

GGG

Waardeloze film met erg slechte en rammelende verhaallijnen. Ik geef er niet meer voor dan het laagste cijfer! Zonde van je tijd.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

deze film is een totale blunder (ookal was het einde verhaal nog wel aardig) bijna alles was slecht.... hoe doen ze het? een 1.5

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, men neme een gave cultfilm en neme de verkerde acteurs en ingredienten.. zie de foutmarge!

avatar van T.Bos

T.Bos

Beetje ongeloofwaardig en onsamenhangend verhaal met een doodlopend spoor. Cage heeft dit keer de film niet helemaal kunnen verpesten. Dat kon ook niet echt met zo'n verhaal.

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Leuke film die blijft boeien.

met een einde dat ik totaal anders had voorspeld!

alleen jammer dat die flashbacks er bij moesten.

ik zou het ook prima vinden als het bij stukje van het ongeluk er bij weg was gebleven.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Nicolas Cage is zo productief, dat er weleens een slechte film tussen kan zitten, en dat is hier het geval.

Er gebeurt zo weinig in de film dat het moeielijk is om je aandacht vast blijven te houden, en ook het einde is veel te voorspelbaar en zie je al van mijlenver aankomen.

2**

Ik heb echt met plezier gekeken naar de film.
Spanning, mysterie en drama! dat zijn vind ik de juiste termen voor deze film. Ik heb natuurlijk niet het orgineel gezien, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Alleen vind ik het dan weer jammer dat hij op het einde dood gaat. Vind ik altijd jammer aan een film als zoiets gebeurt. Ik ben meer van de happy endings

avatar van DragQueen

DragQueen

Een film met een eigen sfeer. wat een sterk punt is. maar dan : nicolas cage die niet erg overtuigend speelt, en blijkbaar iets verkeerds heeft gegeten voor de opnamen. hij heeft nogal wat rollen gedaan de laatste tijd, en deze is de minste. het verhaal kon mij niet echt boeien, en had zo'n plotselinge twist, nadat er eigenlijk een tijd niets gebeurt, dat de film voor mij al doodgebloed was. o ja, en dan ook nog eens een waardeloos einde. verdiend 1,5 sterren.

avatar van roeligun

roeligun

het begon leuk en zakte naar mijn mening wat meer weg

het einde vond ik egt heel waardeloos

2.5 sterren

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

WTF?! Tis dat je geen nul sterren kan geven... maar wat un boutfilm, zeg! Dit ging werkelijk helemaal nergens over.

avatar van Mug

Mug

Met het heerlijke origineel nog vers in het geheugen, deze 'verketterde remake' maar een kans gegeven.

Verketterd is ook wel het juiste woord, aangezien het origineel veelal leunde op religie, en alhier wordt dit geheel naar de achtergrond gedreven. De beruchte quote 'Oh God, oh Jesus' wordt hier vervangen door 'Oh God, oh God, oh God' (jajaja, 3x), maar heeft totaal geen kracht.

De remake leunt op het mysterie en de horror-thriller, en dat lukt weliswaar goed. Ondanks verschrikkelijke flash-backs. Het meest vreemde dan nog wel is dat de engste scene uit het origineel in deze film niet eens voorkomt, behoorlijk opmerkelijk.

Ondanks de sfeer en voornamelijk goede acteurs, is de remake een gigantische flop, en kom ik niet verder dan 2*. Als er nooit een origineel was geweest en de regisseur was M. Night Shyamalan, dan zou de film bestaansrecht kunnen hebben. Nu haalt The Wicker Man 2006 slechts de geschiedenisboeken in het almaar groeiende hoofdstuk 'overbodige remakes'. En is het hopen op een ondertitelde dvd van de originele film.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

In ieder geval beter dan Population 436, hoewel ik de film daar wel iets van weg vond hebben. Maar ja, welke film is eigenlijk niet beter dan pop436? Vermakelijk, maar op de verpakking stond horror, dat heb ik dan even gemist. Jammer, zeer jammer dat het plot te duidelijk is. Als je weet wat een Wickerman is, weet je ook hoe deze film gaat eindigen. Dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn, maar in dit geval wel. Het origineel heb ik niet gezien, maar ik weet ook niet of ik daar nieuwsgierig naar moet zijn.

avatar van kentukkie

kentukkie

wel een tof filmpje vond ik het ..sfeer had wel iets ..mooie stenen huisjes ..goed einde...

Ik had eigenlijk, desondanks de vele negatieve commentaren, veel van deze film verwacht. Op papier leek het verhaal goed, helaas was het in de praktijk behoorlijk flauw en saai gebracht. De spanning ontbrak. Het was ook allemaal nogal ongeloofwaardig en de personages werkte mij vaak op mijn systeem. De acteerprestaties waren niet al te denderend, alhoewel ik Cage wel heel goed vond! Ik geef hem 2 sterren, die vooral te danken zijn aan de acteerprestaties van Cage

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

kentukkie schreef:

Zeer zeker is de sfeer wel okee. In eerste instantie ben ik iets te veel op het verhaal afgegeaan, maar nu ik er aan terugdenk is de sfeer idd goed.

avatar van soom

soom

Ik moest hier even van bijkomen. Poe. Ik weet wel dat dit soort praktijken bestaan, maar om dit zo in een film te zien, is toch heel wat anders, eigenlijk, confronterend. Hoewel de rituelen niet zo naar voren komen vind ik, ze worden maar heel eenzijdig aangeduid, is de bizarheid die uit de weinige rituele beelden spreken, angstaanjagend. Werkelijk rillingen van een bepaald soort ongeloof. Dat het bestaat dat mensen van die dingen doen, brr.

avatar van baborak

baborak

Aardige film, lekker bizar. Je blijft kijken vooral om te weten hoe het precies zit op SummersIsle. Cage zit wel lekker in zijn rol, einde alleen wat vreemd, had iets anders verwacht. Prima film verder, aparte sfeer.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

ik vond em goed:D 3,5 *

avatar van sylphil

sylphil

Ik heb de film gekeken omdat Nicolas Cage erin speelt.

Helaas... hoop dat ie zich volgende keer nog eens bedenkt om in zo'n flutfilm mee te spelen.

avatar van Bartel

Bartel

Prachtig verhaal, schitterende locatie, goede acteer prestaties, een genot om naar te kijken, goede plottwist, maar wat een BELACHELIJK klote einde, ik heb nog nooit zo'n slecht einde in een film gezien.

Wilde deze film 4,5* ster geven maar door dit misselijk makende einde wat ingaat tegen alle normen en waarden die wij als mensheid kennen geef ik hem slechts 1,5 ster.

Ik adviseer mensen die een sterk gevoel voor wat right and wrong is om deze film niet te kijken!

avatar van 606

redelijke film met vreemde dingen.

stand op dvd hoes horror- thriller en dat was het echt niet.

avatar van Materny

Materny

Bartel schreef:

Einde was juist verrassend positief vondt ik.'' als we het over de dood van cage hebben dan ''Al was de rest van de film zeer onder de maat op vrijwel alle fronten.

Regisseur is niets meer dan een visuele eenheidsworst, met de intentie om de spanning erin te laten sluipen op een zeer waardeloze manier.

2.0*,
En dan speel ik nog sinterklaas hier.

avatar van Denveen

Denveen

Alleen het einde was leuk..

Een erg vreemde film, mensen die zich verkleden als bijen enzo? en dat einde waarbij hij z'n been breekt en verbrand wordt. Ik dacht, het wordt vast nog wel spannend met een of andere moordenaar, maar was erg teleurstellend.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Wat een gave actie ook he.

Nicolas Cage op de vrouwenfiets..

zag je hem scheuren ?? wauw

En die vrouw was net braveheard .. lol

En toen zag ik bij de aftiteling stunts .. oke ..

dat waren nep nicolascages op de fiets ??

Heb me wel vermaakt maar hoef hem geen 2e keer te zien