• 9.379.030 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot The Wicker Man

"Some sacrifices must be made"

Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.

Edward Malus

Officer Pete

Rowan Woodward

Truck Stop Waitress

A-neet

half * voor de moeite en een half * voor het einde...

avatar van SpikeR

SpikeR

zeker niet voorspelbaar

nacht

bah echt wel weer een tegenvaller, had er echt meer van verwacht. niks aan!

avatar van xangadix

xangadix

In de film zit ergens aan het einde een scene waarin Cage een mand met bijen over zijn hoofd geplaatst krijgt. Nou heb ik al meerdere mensen gesproken die die hele scene niet kennen. Weet iemand hier er meer van..?

avatar van SpikeR

SpikeR

xangadix schreef:

ik heb de film gezien maar niet die scene, waarschijnlijk een andere uitvoering want het bestaat inderdaad wel

youtube op 01:40 (spoiler)

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Na het zien van dat You-tube filmpje, vind ik het niet zo erg, dat die scene niet in de film zit.

A-neet

na het zien van dit filmpje had ik eigenlijk mijn stem met nog een halve * willen verlagen naar een half* maar aangezien het niet in de film zit.... ach tja... tis té slecht! diep triest... t had eigenlijk wel goed in de film gepast.

avatar van showb1z

showb1z

Deze film is zo slecht dat hij bij momenten compleet hilarisch wordt. Een onopzettelijk komisch meesterwerk.

The Wicker Man Comedy Trailer (spoilers)

en

nog eentje (meer spoilers)

comedy gold

avatar van zofie

zofie

had er toch ook meer van verwacht hoor. zeker door Cage..

Ben toch wel beter van hem gewoon.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Over het verhaal op zich zal ik geen oordeel geven, dat is iets wat je persoonlijk moet liggen of niet.

De manier waarop dit verhaal echter weergegeven is vind ik nogal ongeloofwaardig en vaag. Ik had het lieverd iets spannender en serieuzer gezien. De hele film is eigenlijk een karikatuur van het verhaal. De comedytrailers hierboven geven dit ook wel een beetje weer denk ik, sommige scenes maken het gewoon 'weird', en een op zichzelf al 'weird' verhaal zou ikzelf realistisch weergeven. Juist dan kan het geloofwaardig worden.

Acteerwerk verder niet op aan te merken, evenals decor, locatie etc.

Dit alles afwegende geef ik deze film 1,5*

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

Jezus mooie film maar een bruut einde niet iets wat je zou verwachten en dat van die mand met bijen ik blij dat die niet in de film voorkomt

avatar van maurice74

maurice74

Dacht dat het wel mee zou vallen, maar Cage speelt zo lamlendig dat ik het nauwelijks kon aanzien. Maar het ergst is toch wel die barvrouw met iets teveel mannelijke hormonen. Op z'n best is de film lachwekkend slecht, maar eigenlijk toch vooral vreselijk saai.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Film Pegasus schreef:

Dit deed men denken aan The Village:

Ja, stom verhaal, 1ster voor mijn favoriet Nicolas Cage

avatar van Sangoni

Sangoni

Wauw wat een geweldige film. Saai? Dan zit je toch echt niet in de film, of je begrijpt het niet. Heerlijk zo'n onbevredigend einde, zo'n zwarte film. Wij zijn verwend aan het worden.

4 sterren.

nacht

LOL... niet saai, maar vreselijk saai. alleen het einde is de moeite waard..

avatar van The Oceanic Six

Best een spannende film waar je niet weet wat er gaat gebeuren. Cage zet ook wel een aardige rol neer maar waarom kijkt die gozer altijd alsof ie heel nodig moet schijten? Pfff

Het einde was trouwens onverwacht bij mij. Ik had niet verwacht dat hij zou sterven op het eiland. Dat is wel een pluspunt.

nacht

een pluspunt? ik vond het juist een minpunt

A-neet

ha ik vond het een dikke plus! vandaar dat ie niet in de min heeft gescoord bij mij

nacht

uuhhh... maar wel 1 ster?

avatar van Jos66

Jos66

wat een kut film man.

een enorme tegenvaller.

0,5

avatar van kentaro

kentaro

Jammer dat ik niet lager kan geven dan een 0.5.

Echt een dramatische film... Er zit totaal niks in het verhaal, allemaal onzin. Ik heb de laatste 30/40 minuten gewoon met 12x doorgespoeld en heb waarschijnlijk niks gemist. Knap dat je Nicolas Cage kunt halen voor zo'n belachelijk verhaal.

Als je hem nog niet gekeken hebt, niet doen!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Wel n vermakelijke film. Eerst een aantal biertjes drinken, dan verstand op nul en kijken, daarna weggooien en de rest van de biertjes opdrinken............

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

leuk maar niets speciaals

avatar van film master

film master

teleurtellende thriller

avatar van oostendeboy

oostendeboy

vind het een prachtige film.

avatar van JerryL

JerryL

De film is opzich wel leuk.

Ze hebben er alleen een verkeerde draai aangegeven.

De film begon best sterk, alleen dat traumatische gedoe met dat kind...... en het allerslechts is gewoon het eind.

Ik heb nog nooit een film gezien met zo'n slecht einde, het is alleen jammer dat ná deze film er nog meer films zijn gemaakt met een slecht eind; bijvoorbeeld Jumper.

Waarschijnlijk was het budget bijna op ofsow en werd de film afgeraffeld met een slecht eind.

Ik had hem 4 sterren kunnen geven, maar met dit eind komt hij op 2,5 en das vooral te danken aan Nicolas Cage

avatar van Mar-Lous

Mar-Lous

Huh?? ik snap niet dat vele deze film "slecht" vinden...

Hij was best goed toch?

maar inderdaad,, dat einde blijf ik raar vinden!

Verder best een mooie film!

avatar van nokkie335

nokkie335

lucdecoster schreef:

Ja, stom verhaal, 1ster voor mijn favoriet Nicolas Cage

mij deed het helemaal niet denken aan the village. het is juist een moi verhaal omdat het ook nog wel een stukje geschiedenis in zich heeft. vroeger waren er z'n soort mens offers bij de kelten en dat is in deze film zeer mooi weergegeven

avatar van katteke

katteke

Ik had het einde echt niet verwacht!

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Ik vond het een redelijke film, goede cast, goed geacteerd, alleen helaas, het einde viel erg tegen.