Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Nicolas Cage, Ellen Burstyn en Leelee Sobieski
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 31 augustus 2006
Plot The Wicker Man
"Some sacrifices must be made"
Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.
Edward Malus
Officer Pete
Rowan Woodward
Truck Stop Waitress
dulcinea
Ik verwachtte al niet veel na al die slechte commentaren maar ik vind Nicolas Cage normaal erg goed dus ik wou em toch zelf zien. Helaas moet ik me bij de rest aansluiten, ergerlijke personages en het einde laat je met een heel leeg gevoel achter. Het verhaal zelf is totaal ongeloofwaardig en op veel momenten saai.
bert_vl
Ik begrijp echt niet waarom er zoveel negatieve reacties zijn. Misschien komt het doordat ik hem in de bioscoop heb gezien, dat ik de film erg goed vond.
De opbouw in de film was goed en er zat een duidelijke spanning in. Ik was erg geboeid en vooral het, volgens veel mensen zwakke, einde was voor mij goed en verrassend (ik kende de versie uit 1973 niet).
Ook het verhaal was erg goed.
Ook Nicolas Cage was niet 'slecht'.
Al met al is de film dus zwaar ongewaardeerd.
(Misschien dat de film ivm de film uit 1973 wat minder was, maar de film los bekeken is zeker de moeite waard als je niet een standaard thriller wilt kijken.)
dulcinea
Op Nicolas Cage niks aan te merken, die viel geen enkele keer uit z'n rol, de rest van het acteertalent was soms iets minder maar wat me vooral stoorde (naast het saaie en langdradige)dat hij toen overal dat meisje begon te zien vond ik héél cliché maar mijn grootste probleem is the big bad in deze film, ik vind slechterikken sowieso al leuker als je ook iets boeiends aan ze vindt, als dat niet het geval is verwacht ik ergens dat ze op het einde krijgen wat ze verdienen, of toch tenminste ergens in de film. Hier ontbrak dat dus volledig, die vrouwen die ons vanaf minuut 1 zitten te ergeren gaan maar lekker hun gangetje en op geen enkel punt in de film kan iemand daar iets tegen in brengen, dat hij dan ook nog moet sterven maakt dat lege gevoel compleet. Het einde waar de 2 meisjes hun volgende slachtoffers gaan zoeken vond ik dan weer wel leuk (maar ook heel cliché natuurlijk)
SSeagal
Plus dat het niet klopt het einde, Cage was een agent, en 1 die zeker gemist zou gaan worden, hij had 1 agent immers al verteld waar hij eventueel heen zou gaan, die had hem nog proberen te bellen tegen het eind. Agenten die vermist worden of dood zijn ligt altijd erg gevoelig, dan kun je binnen een week wel een heel megaleger aan agenten verwachten op het eiland, dus het einde is wel raar eigenlijk ook nog eens.
Sex is vervangen door bijen en de liedjes door nachtmerries, maar ondanks dat blijft the Wicker man een goede film. Het verhaal blijft geweldig. Dikke 3,5*, heb me als grote fan van het origineel best vermaakt. Het eind is een leuke knipoog naar Neil LaBute's eerste film: In the Company of Men.
MaartenM
Gedurende de hele film me zitten ergeren aan de clichees, maar met een (voor mij) onverwacht einde toch wel een voldoende!
Quatro
hehehe..ik vermoed dat de (veel te lage) waardering van deze film te maken heeft met het feel bad einde van de film.
Ik vond em leuk! Mooi opgebouwd en tot het einde spannend en met, voor mij althans, een onverwachte plotwending.
marco2511
snap niet dat deze film slecht word beoordeeld.
Heb hem net gezien en vond het een spannende film en deze spanning word goed opgebouwd.
Deze film word nog beter door het fantastische en verrassend einde.
Echt een topfilm vind ik. Smaken verschillen wat dat betreft.
x_Roxanne_x
Vond het geen super film. En vooral het einde vond ik slecht, had er gewoon meer van verwacht.
*2,0
x_Roxanne_x
Ja maar dan snap ik dus iets niet. Dat ene meisje die aan het eind ook jongens gaat "verleiden" dat ze dan eerst naar nicolas toe gaat omdat ze met hem mee terug wilt, en vervolgens dus niet gaat..mis ik nu wat?
dulcinea
Ja dat vond ik ook een beetje vreemd, tenzij ze daar liegt tegen hem (al vraag ik me dan af waarom ze zou liegen?) Op dat moment lijkt het alsof ze niet akkoord is met de manier van leven op dat eiland en op het einde speelt ze maar wat graag mee, nogal rap bijgedraaid vind ik
Protonpusher
oooh wat een MEGA film zeg...echt super acteer werk en dan die verhaallijn...wow...ik was echt onder de indruk toen......
oh..
wacht even...verkeerde film
nicholas cage acteerde als mijn ex...niet gemotiveerd, dom en zonder enig i.q.
de hele film is zo ongeloofwaardig als de achterkant van bel- spel..jammer...
First_contact
Ik heb het origineel nooit gezien, maar vond deze film een beetje traag. Het einde bezorgde me een vervelende na-smaak helaas.
Jammer trouwens dat veel mensen Nicolas Cage niet waarderen. Hij heeft toch vele goede films op zijn naam staan als 8mm, Face/off en Lord of War.
Castor Troy
Och mensen schijnen acteurs die een aparte manier van acteren hebben niet zo te waarderen, Cage is duidelijk geen standaard acteur.
Zelf heb ik hem ook al beter aan het werk gezien, maar dat ligt ook denk ik aan het soort rol en deze film, het verhaal is idd standaard, maar het wist me te boeien, en het einde vond ik dan weer super, heel verrassend en gedurfd. Toch nog 2,5* Helaas is het verhaal van kinderachtig niveau en kon het wat beter worden uitgewerkt.
DaanRiver
wat een *******film!
ik heb hem alleen gekeken om Nicholas Cage!!! en afgekeken ook nog!
beetje zwak saai verhaal, irritante personages..
en wat een kloten einde!!! oke een happy end is natuurlijk wel een beetje standaard, maar dit hoeft nou ook weer niet, ik had veeeel liever gezien dat al die honing bitches zelf verbrand werden, of dat het hele eiland opgerold zou worden,,.. hij heeft zelfs nog tegen zijn collega gezegd dat hij naar dit eiland ging en nog 1x telefonisch HELP geroepen (-_-) come on..
er zaten wel wat grappige momenten in.. dat berenpak vond ik wel grappig, en het gaf me ook wel enigszins voldoening dat hij een paar van die wijven geslagen heeft.. oa met berenpak aan, die was wel grappig. maar ik wilde MEER voldoening zien. allemaal dood!
ik had de negatieve reacties op moviemeter al gelezen voordat ik hem ging kijken.. maar ik dacht.. ach zo erg kan het toch niet zijn... --> erger.
een schamele 2 sterren (maar alleen voor Nicholas Cage en de paar grappige momenten)
macrobody
Ben niet echt een Cage fan maar in deze film deed hij het niet slecht wat acteerwerk betreft. Jammer dat het verspilde moeite was. Ik denk dat het orgineel in zijn tijd wel spannend was met een on-hollywoodse afloop, maar anno nu zitten we hier niet op te wachten.
waste of time!
CasperH
en dan hebben ze het op tv in de reclames nog over een glansrol voor nicholas Cage
Achilles1976
Leuke film, best spannend. Ken helaas het origineel niet. Vond deze in ieder geval boeien genoeg. Een minpuntje is dan inderdaad dat hij iedere keer dat meisje ziet en het ongeluk, hierdoor haal je de twee meisjes door elkaar.
Dat werd weer goedgemaakt doordat op een gegeven moment het meisje niet meer achterin de auto zat en toen ineens paardestaarten had ipv vlechten.
3,5
@dulcinea en X Roxanne X
Het klopt dat de dames op het eiland logen. Dit was om hem zover te krijgen. Kortom "part of the plan".
Overigens de keuze van Nicolas Gage is een geweldige set, want alleen hij kan de rol van naieveling prachtig spelen. Hij is een "good guy anti hero" met overtuigende actie.
dulcinea
Hoewel ik de film haatte geen slecht woord over Nicolas Cage hoor, hij was het enige dat de film nog overeind hield voor mij, maar hij heeft zoveel betere rollen dan dit! City of angels en vooral matchstick men, daarin is hij echt schitterend
Petero
Vrij simpel gemaakt allemaal. Best jammer want het idee van een psycho sekte op dat eiland vond ik nog wel leuk. Soms heb ik zelfs nog gelachen ook hoewel dat denk ik niet de bedoeling was van de regisseur; Het moment dat hij Sister Beach, of Mr Beach
, een klap voor de kop gaf, heerlijk hoe hij toen los ging, de ene na de vrouw sloeg hij voor de kop _O-. En natuurlijk het feit dat hij in een berepak aan het rondrennen was hielp ook niet echt mee om het nog serieus te nemen.
Al met al werd het een zwak thrillertje met alle chlichés erin hoewel het feit dat hij toch echt verbrand werd wel verrassend was. Je zit echt te wachten op de redder of desnoods het halve leger die iedereen aan gort schiet
. Maar goed, misschien heb ik de film niet serieus genoeg genomen
Viel tegen.
Cage redt de film. Fijn, droog personage, dat erg goed werkt tussen de vrouwen op het eiland.
Verder is het een beetje een oud en afgerateld verhaaltje over halve Amish mensen die natuurlijk weer eens een geheimpje herbergen. Verre van spannend, noch interessant. Film ziet er verder wel aardig uit, al zijn die flashbacks ook redelijk goedkoop gevisualiseerd. Kijk eens een Tsukamoto, LaBute.
Fijne Cage is een degelijk filmpje met een idioot, uitgekauwd concept. Jammer.
mario_arnhem
Het is geen aktie film maar een thriller vond hem wel aardig ik geef een 3
Fna
Niet echt de beste film die ik ooit heb gezien, weinig spanning, opzich wel leuk verhaal, niet echt geweldig geacteerd op Cage na, gewoon een leuk filmpje voor op een avond en je echt niets anders te doen heb en geen andere films meer hebt, mja Cage blijft het beste in Face Off
Strudllkanudll
Slechtste film van de afgelopen maand die ik gezien heb. De trailer was nog veelbelovend maar de film was langdradig en wist niet tot het einde te boeien. Het einde was dan ook slecht en totaal ongeloofwaardig.
Achilles1976
@dulcinea
Ja, Matchstick man is zeker een veel mooiere film. Daar zit wat meer karakter in van de overige personages.
Of Captain's Corelli's Mandolin.
saw1991
Wat moet je hier van zeggen ???????????
ik vond hem niet zo goed maar toch geef ik heb 2.5 ster omdat er af en toe wel spanning was maar het plot was totaal niet intressant maar waarom maken ze toch remakes die slecht zijn ?? alé laat dan steven spielberg doen of denk er wat langer over na of speel krak de zelfde film na,maar strijk de spannendste stukken toch niet gelijk
( alé ik bedoel dus de goed stukken er uit laten)
robin00787
Laat al die zogenaamde criticussen allemaal maar lekker een eind weg lullen.......
The Wicker man is namelijk gewoon een uitstekende film geworden. Alles wat ik ervan verwachtte kwam uit. De film is spannend, mysterieus en heeft een vlot tempo. Het 'wat is het toch een tering wereld' hoofd van Cage werkt ook weer in deze film. Het verhaaltje hebben we natuurlijk al vaker gezien en ook sommige momenten (de flashbacks) deden een hoog deja-vu gevoel opbrengen, maar storend wordt het niet. Het einde is ook erg lekker (je verwacht inderdaad elk moment dat ie nog wordt gered).. Was ook erg blij dat Cage's personage aan het eind wat mensen flink ging rammen, want die mensen op het eiland begonnen me mateloos te irriteren.
Het origineel heb ik niet gezien en die zal vast wel beter zijn, feit blijft dat deze versie doet wat het moet doen. Origineel is ie misschien niet, vermakelijk wel.
Mensen die deze film ongeloofwaardig en slecht vinden: ga maar weer lekker Wrong Turn en House of Wax kijken da's blijkbaar meer jullie niveau.
Bijna net zo goed als het gelijknamige nummer van Iron Maiden: 3.5*
pebbles02
wat een flut film zeg slap verhaal nicolas die alleen maar zenuwachtig heen en weer loopt te rennen.
alleen het einde is ok de fik erin...

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Red Rock West
Thriller / Misdaad, 1993

National Treasure
Avontuur / Actie, 2004
californiëgebaseerd op boekeilandvliegtuiglimousineremakeauto ongelukallergy beebased on moviefolk horror