Urban Legends: Bloody Mary (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Mary Lambert
Met onder meer: Robert Vito, Michael Coe en Kate Mara
Plot Urban Legends: Bloody Mary
"Turn Off The Light And See What Happens."
In 1969 werd op een school in Utah de jonge Mary Bonner per ongeluk vermoord door de aanvoerder van het football team. Nu, in het heden, besluiten een paar jonge meiden de 'Bloody Mary'-legende uit te voeren, niet wetend dat zij op deze manier de ziel van Mary Bonner terug tot leven brengen.
Samantha Owens
Bill Owens
Buck Jacoby
Young Mary Banner / 'Bloody Mary'
Horrorfanaat
Wordt toch gelijk op video gemieterd.
movielauxje
Wat vinden jullie van de trailer? Ik vind het dom dat het een geest is die mensen vermoord of heb ik het gewoon niet goed begrepen???
Soeperman87
Cover ziet er anders wel aardig uit.
We mogen wel hopen dat dit deel beter is als zijn voorganger.
THORNADO
Bergafwaarts... De eerste was nog wel aardig. De tweede viel ook nog wel mee (vond ik) ondanks de flop 100 notering.
Dit is niet eens een B-film. Een flut verhaal, slecht geacteerd en Bloody Mary die mij eerder doet lijken op een exorcist clown.
Als je van lowbudget horrorfilms houdt, dan moet je deze zien, anders gauw links laten liggen.
Soeperman87
Uhm, wat is er mis met lowbudget horrorfilms?
Halloween, Friday the 13th, Blairwitch Project, Texas Chainsaw Massacre...
Allemaal lowbudget, maar wél klassiekers in het genre!
kneuckeretto
Op zich wel aardig filmpje, het had erger gekund maar goed is anders.
THORNADO
Uhm, wat is er mis met lowbudget horrorfilms?
Halloween, Friday the 13th, Blairwitch Project, Texas Chainsaw Massacre...
Allemaal lowbudget, maar wél klassiekers in het genre!
Niets mis met de door jou genoemde films. Met lowbudgets bedoel ik o.a. meer: Anacondas hunt for black orchid, Hellraiser 4 tm 8, Dracula 3000, Zombiez. Dus meer de films die alleen zijn gemaakt om te cashen.
Friday 13th en Halloween staan bij mij ook erg hoog aangeschreven.
Sonny Black
Maar dit is echt bedroevend slechte film... eerste deel was toch echt best goed te pruimen. Dit deel 1*. Slecht geacteerd, vervelend om na te kijken.
mligtenberg
1e deel vond ik echt wel goed!!!!Kijkend naar jullie commentaar, ga ik niet de moeite nemen om deze te bekijken....
Ik denk dat men met deze film een soort The Ring of Grudge wilde maken enerzijds en toch nog de Urban Legends behouden anderzijds. En geen van beiden richtingen is er goed in geslaagd, waardoor deze film een heel pak minder is dan z'n voorgangers. De sfeer van de stadslegends zoals in de vorige delen is een pak minder en lijkt gewoon bijkomstig zelfs. Of de slachtoffers nu neergeschoten werden of via stadslegendes stierven maakt hier niet veel verschil...
SuperSideSwipe
Snap al die negativiteit niet, ik vond dit een uitstekend en vermakelijk horror filmpje.
Ze hebben er ook goed aan gedaan om alles een beetje vaag te laten tot aan het einde, waardoor je toch wordt meegesleept in de moorden. Zelf zat ik ook te puzzelen wat de motiefen erachter waren.
Sommige moorden, zoals met die spinnen, waren aardig gedaan, en lekker ranzig. Er zaten best wat engige momenten in
Nee ik moet zeggen, ik heb me prima vermaakt.
3,5
mkok
Hmm,.. grappig film ,.. Leuk voor de nodige schrikmomenten van het vrouwtje. Zoek een lijk, vind een lijk idee ,.. leuk voor de vrijdagavond
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Jammer dat er zo'n klein budget beschikbaar was. Special-effects zijn erg slecht, en hadden veel beter gekund met een hoger budget. De titel Urban Legends had er helemaal niet bij gehoeven: het was veel beter geweest als het gewoon een losstaand deel zou zijn geweest: de film had een hele andere stijl dan zijn voorgangers.
Voor een videofilm trouwens mooi gefilmd, en een goede regisseuse met een behoorlijke staat van dienst.
Jammer van het lamme script het kan gewoon niet dat ze bij zo'n grote zoektocht dat meisje daar nooit hebben gevonden. en dus de slechte specialeffects.
Ook zonde: het is niet echt een slasherfilm, in tegenstelling tot de vorigen. Het script lijkt maar geen keuze te kunnen maken tussen een geestenfilm a la the Ring of the Grudge of een film zoals zijn voorgangers. 2*
NightWolf
Ik vond het ook een zalig filmpje. Jammer dat ik hem overdag gekeken heb, anders was hij nog beter geweest. De nodige schrikmomenten waren er en heb me toch een keertje of 2 verschrokken.
De scène met de spinnen vond ik zalig gemaakt. Ik snap niet dat BlueJudasskiss de effecten maar zwakjes vond.
OK, het is een low-budget movie. Maar dat maakte het nog beter vond ik
Leuk en verrassend einde. Echt een einde die u in spanning houdt tot de laatste 5 minuten van de film. Nooit gedacht.
_48_MX_
Ik vind 't wel een relaxte film...
Lekker goor en je schrikt af en toe...
Alleen de *trekkende* gezichten en de handen zijn niet eng
Hier en daar een moviemistake
Maar goed, toch een 3.0
[MovieMistake] Als één van de personages vermoord wordt door glas, zie je het glas veranderen van bloederig, naar schoon... Ook verandert het patroon van het glas.
En het spiegel-geval... De scherven veranderen steeds van plaats
Maar goed, verder niet op letten hoor...
_Daan_
Super filmpje.. Geesten en horror erg mooi gedaan.. heb me vermaakt..
Regan_Robbie24
wel spannend en dat stukje met die spinnen.... echt eng!! dat vond ik trouwens het enige echte enge stukje verder is dat met het in de spiegel kijken (dat Samantha dat doet) en dan die Mary in haar kast ziet ook wel spannend
matthijs_013
Ik verwachtte het ergste, waardoor het een goede film werd. Ik werd echt blij verrast. Oké, het was niet spannend (welke film is dat wel tegenwoordig?), maar het was zeker ranzig! Het werd uiteindelijk een interessante en toch originele film. Soms standaard horrorscènes (vallen tijdens een achtervolging etc.) maar ik bleef geboeid en vond het een leuke film.
Spartaan1986
Ook al snel op tv dan
2 sterren krijg ie in de Veronicagids
Spartaan1986
Prima slasher die wel vrij voorspelbaar is maar een zeer opmerkelijke twist kent wat in andere films nauwelijks voorkomt.Dan bedoel ik de dood van de broer/het broertje.In andere films had zo'n personage het overleefd
Film die je zo vergeten bent maar makkelijk wegkijkt en niet verveeld.
FillumGek
Geen geslaagde film. Sowieso vond ik het al raar dat ze in het begin vertelden dat je haar kon oproepen door in het donker in de spiegel haar naam op te zeggen. Vervolgens roept ze doodleuk haar naam in het LICHT en NIET in de spiegel, en verschijnt ze opeens.
Het script is inderdaad lam. Pluspuntje was wel dat acteerprestaties niet echt slecht waren. Voor de rest niet eng. Jammer.
nightbreed
Het is dat deze film op tv was anders had ik deze film nooit gekeken.
Na het meer dan slechte deel 2 had ik me voorgenomen deel 3 nooit te gaan kijken, maarja na deel 1 zei ik dat ook al van deel 2.
Nou valt dit deel qua acteren en verhaal wel mee en er zitten ook 1 of 2 leuke 'gore' (gore van het engels wel te verstaan want goor werd het nergens) scenes in (ik zeg leuk want het was niet meer dan licht amusant).
Probleem van deze film is dat het een soort van rip-off is van 'The Ring'.
Een film die alleen het kijken waard is als je niets beters hebt te doen op dat moment, een film om snel weer te vergeten, een film die je niet bij je horrorverzameling wilt hebben.
Cijfer: 2

Ghosts of Goldfield