Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen en Paprika Steen
Gesproken taal: Deens
Releasedatum: 14 juni 2007
Plot Adams Æbler
"When it rains, it pours"
Adams Æbler is een modern religieuze fabel over geloof en de strijd tussen goed en kwaad. Adam (Ulrich Thomsen), een neonazi, krijgt een taakstraf van 12 weken en wordt naar de priester Ivan (Mads Mikkelsen) gestuurd. Adam krijgt de opdracht een appeltaart te bakken met de appels van de boom voor de kerk. De appels worden aangevallen door vogels, wormen, en bliksem. Ivan denkt dat dit het werk van de duivel is om hem te testen.
Ivan
Khalid
Poul
Esben
Nalle
Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.
15 juni 2009 kan 'ie naar de lijst promoveren.
Tot die tijd staat ie in de top recent.
gauke
Film viel me, zeker na de lovende kritieken die ik gelezen had, enigszins tegen. Ik had meer inktzwarte humor verwacht.
gmx
Half puntje omhoog na 'm herzien te hebben. Briljante humor.
"What a handsome man, is that your father"
"No, it's Hitler"
"No way, Hitler had a beard"
Geweldig !
kamala
Duidelijk dat de realiteit dodelijk kan zijn, behalve dan als alsnog blijkt dat de realiteit is dat god toch aan jou zijde staat.
mooie bedekte humor, je rolt niet van de bank van het lachen maar bent aan het eind van de film toch blij.
naar mijn mening leukste scene is als Sarah haar verhaal probeert te doen bij Ivan, maar deze via koekjes een machtsstrijd voert met Adam.
erg vermakelijk en goed in elkaar gezet waar het bij de komedie nogal eens aan ontbreekt
gebruiker_56935
Hele mooie film met grappige stukjes maar ook harde stukken. Mooi origineel verhaal en erg goed acteerwerk vind ik.
pomper
Geniale film!
Wat mij betreft de mooiste van de trilogie. IJzersterke grappen en stilistisch een lust voor het oog. Mads Mikkelsen is weer fantastisch in deze film. Belachelijk wat die gast allemaal kan als acteur.
4.5 *
bobleeuw
Zo nu en dan kom ik een film tegen die me altijd bij zal blijven. Adams Æbler is zo'n film. Heerlijke humor, goed acteerwerk, prima sfeer en mooie beelden.
Van mij krijgt deze film 4,5 sterren.
orbit
- 12092 berichten
Damn! Goede film dit zeg.. had er eigenlijk weinig van voorgesteld, maar de film biedt een ultieme mix van drama en komedie. De boodschap is ergens vrij duidelijk, maar treed nooit hinderlijk naar voren. De humor is heerlijk absurd en europees! 4 dikke sterren!
otherfool
Een bizarre, in alles ongemakkelijke zwarte komedie die haar kijkers regelmatig hard tegen de schenen schopt. Met name de eerste 3 kwartier zit je vol verwondering te kijken naar de karakters en de verwikkelingen. Mikkelsen's ondoorgrondelijke blik en het opmerkelijke verhaal maken dat je eigenlijk nooit lekker in je stoel zit. Off-beat, absurd, a-typisch, maar toch ook vooral erg goed.
3,5*.
Ik heb er dit weekend maar een Anders Thomas Jensen weekend van gemaakt. Na eerst zaterdag The Green Butchers te hebben gezien heb ik gisteren deze maar eens bekeken. Wederom slaagt Jensen erin een lekkere zwarte komedie af te leveren, met soms geweldige humor. Mikkelsen laat ook weer in deze film zien wat een geweldig veelzijdig acteur hij toch is. Ook dit verhaal neemt soms weer erg bizarre wendingen en kent enkele erg grappige situaties. De scène dat de kat uit de boom werd geschoten en daarop werd gezegd dat de kat al oud was en op dat moment toch al naar beneden viel, kwam ik echt niet meer bij van het lachen Ook de stukjes in de auto en de confrontatie tussen Khalid en de neo-nazi’s waren bijzonder grappig en origineel. Echt een hele leuke film en ik kan na dit weekend bij mezelf concluderen dat ik steeds meer een fan van Mads Mikkelsen aan het worden ben.
benny the cop
Gewoon briljant! Een goede mix tussen een doordachte drama film en een komedie! Vooral die Khalid is lache:P
benny the cop
Ik vond het een schitterende film van drama en zwarte keiharde humor!
5,o *
Ramon K
Alleen werkt het drama niet. Daar zijn de typetjes en de situaties te grotesk voor. Verder is het wel een leuk filmpje, maar verre van meesterlijk.
Meesterlijk is het niet, wel zeer vermakelijk. 4*
En liefhebbers van deze film raad ik Total Western aan.
eRCee
- 1978 stemmen
Verder is het wel een leuk filmpje, maar verre van meesterlijk.
Niet meesterlijk nee, maar wel meer dan een leuk filmpje. Onder andere de Burtoneske look (zowel inhoudelijke als visueel) maakt dat Adam's Apples juist inzit tussen een leuk filmpje en een meesterwerk. En dan ben ik geeneens een fan van Burton.
Ramon K
En ik ook verre van. Dus als het zo is dat deze film een Burtoneske look heeft, dan heeft het voor mij geen enkele meerwaarde.
BoordAppel
Ik zie hier ook echt helemaal niets van Burton in. Waar zou ik dan aan moeten denken?
Inderdaad dat vraag ik me ook af. Misschien alleen de af en toe wat donkere beelden, maar verder houdt de vergelijking met Burton wat mij betreft op.
Meesterlijk is het niet, wel zeer vermakelijk. 4*
En liefhebbers van deze film raad ik Total Western aan.
Nu nog even bij The Green Butchers dit bericht neerzetten en je hebt het overal staan.
Maar bedankt voor de tip Reinbo, ik zal eens zien of ik die film kan vinden.
Ik kwam er net pas achter dat deze film van dezelfde maker is als Blinkende Lichter.
De overeenkomsten in acteurs waren me wel al bij het kijken opgevallen.
Hij heeft wel een vast stelletje acteurs inderdaad. Mikkelsen en Kaas zitten zelfs in alledrie zijn films.
eRCee
- 1978 stemmen
Vond het visueel soms overdreven gestileerd, zodat het een soort sprookjeslook krijgt. Bijvoorbeeld de scene in de kerk met dat onweer. Deed me direct aan Burton denken. Inhoudelijk bijvoorbeeld door de zelfrelativering van het drama, onder meer met behulp van overdreven cliche's, humor en enkele magische elementjes.
Doet er ook weer niet zo heel veel toe of dat nu typisch Burton is natuurlijk, mijn punt is toch vooral dat deze film meer is dan een simpel, leuk filmpje.
Mads Smikkelsen
Als je hier niet om kunt lachen..............................Heerlijke film met de evenzo heerlijke Mads Mikkelsen. De vertrouwde gitzwarte humor. Absurd verhaal over een ex gevangene die nog wat straf te gaan heeft buiten de gevangenis. Het is zijn wens om een appeltaart te bakken en dat valt toch echt niet mee in Denemarken!! De priester wordt regelmatig in elkaar gerost maar hij is enorm veerkrachtig. MOET JE ZIEN!!
Montorsi
Viel me heel erg tegen. Dan ben ik normaal altijd wel te porren voor zulke foute en zwarte humor, maar waarom nu dan niet? Ik durf het niet te zeggen, buiten dat ik af en toe wel kon glimlachen om een enkele opmerking, maar het gros van de dialogen deed me eigenlijk allemaal heel weinig. En als de humor niet werkt dan houdt het al snel op in een film als deze, ondanks dat het verhaal me opzich best had kunnen bekoren.
Helaas. 2*
Goldenskull
"De bijbel was nog nooit zoveel fun... helemaal over de top"
Nou.. viel toch wel tegen. Een keer lachen en een paar glimlachjes bleef het helaas bij. Over de top: nauwelijks.
En tja, een film als deze moet het toch vooral van de humor hebben, vond ik Flickering Lights toch net iets beter, hoewel ook verre van briljant. Anders Thomas Jensen is toch wel licht overschat imo. Het blijft bij hem vooral bij brave zwarte humor. Mag best wat scherper, grimmiger.
Vinokourov
"Hoeveel tegenslag kan die Mikkelsen nog ondergaan?" was een vraag die ik me regelmatig stelde tijdens Adams Æbler. Het is namelijk niet misselijk wat ie te verduren krijgt en normale mensen hadden allang die freakshow verlaten. Maar he, we hebben het hier niet over een normale film, hier passen alleen maar de kwalificaties 'absurd, bizar en raar'. Een tip voor de liefhebbers van moderne absurde, grappige sprookjes en/of de Deense cinema.
PaulieWalnuts
Wat een geniale film! Geweldig droge humor en vreemde karakters. Topper!
WeZet
Deze gaat binnenkort promoveren mensen. Tijd om hem maar weer eens een kijk- en luisterbeurt te gunnen, en tevens meer van de regisseur te zoeken.
De 'symbiose' van (geregeld zwarte) humor en absurde semi-serieuze taferelen doet een mens als mij goed.
Brakeburner
Erg "absurde" film met een aantal vrij surrealistische scenes
! Ik geef hem voorlopig 4 sterren, maar ik heb zo het gevoel dat dat nog wel eens kan verhogen! Deze prent "schreeuwt" gewoon om een tweede kijkbeurt!

Efter Brylluppet

Retfærdighedens Ryttere
Komedie / Misdaad, 2020

Pusher II
Drama / Misdaad, 2004
neo-nazismpastorsuppressed pastcynicliggenparishgeloofsatiregoddonkere komediereligiekerkalcoholischapplegood and badreligious humour black comedy