Assassin's Creed (2016)
Genre: Sciencefiction / Actie
Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Hongkong / Taiwan / Malta / Spanje / Canada
Geregisseerd door: Justin Kurzel
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Assassin's Creed
"Your destiny is in your blood."
Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch (Michael Fassbender) de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Callum ontdekt dat hij afstamt van een mysterieus geheim genootschap, de Sluipmoordenaars, en bouwt een enorme hoeveelheid eeuwenoude kennis en vaardigheden waarmee hij het in het heden opneemt tegen de machtige en oppressieve Orde van de Tempeliers.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Nathan
BananenMan1982
In Film > Nieuws > Assasin's Creed (2016):
X-Men-acteur in Assassin’s Creed-film
Michael Fassbender, bekend van X-Men: First Class, Inglourious Basterds en Shame, zal de hoofdrol van Altair op zich nemen in de verfilming van de game Assassin’s Creed. Dat meldt showbizzwebsite Variety.
Michael Fassbender in gameverfilming Assassin's Creed - FilmTotaal filmnieuws
Nicholas
BananenMan1982
Fassbender speelt Callum Lynch in de film, een nieuw personage wat nog niet eerder in de game-serie is verschenen. De film wordt als volgt omschreven:
Through a revolutionary technology that unlocks his genetic memories, Callum Lynch (Michael Fassbender) experiences the adventures of his ancestor, Aguilar, in 15th Century Spain. Callum discovers he is descended from a mysterious secret society, the Assassins, and amasses incredible knowledge and skills to take on the oppressive and powerful Templar organization in the present day.
In de hoofdrollen: Michael Fassbender (X-Men: Days of Future Past, 12 Years a Slave) en Marion Cotillard (The Dark Knight Rises, La Vie en Rose). Regie door: Justin Kurzel (Snowtown, Macbeth); Geproduceerd door New Regency, Ubisoft Motion Pictures, DMC Films en Kennedy/Marshall. Assassin’s Creed is vanaf 26 december 2016 in de bios te zien
Vanaf 22 december 2016 in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)
EDIT: release verplaatst naar 5 januari 2017
Iron Maiden
Deze trailer overtreft al mijn verwachtingen, het ziet er fantastisch uit.
John Milton
Deze trailer overtreft al mijn verwachtingen, het ziet er gantastisch uit.
Volgens mij had ik een tiny little Geekgasm... Oh Lord, why hath thou put January so far away?!
macrobody
haha, ik ook, ik ook, holy moly, so excited!!!
Tonypulp
Één van de slechtste game-reeksen ooit (Inspiratieloze, repetitieve Ubisoft cashcow) krijgt een film. LOL. Hoe beroerd moet dit worden
JacoBaco
Waarom nou weer zo quasi moeilijk doen? Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Is dat in de games ook zo? Ik heb nog nooit een Assassin's Creed game gespeeld, maar dit lijkt mij niet de bedoeling.
Metalfist
Ik heb enkel de eerste Assassin's Creed gespeeld (verschrikkelijk was dat) maar er staat me wel iets van bij dat dat effectief zo is. Even op Wikipedia gecheckt en daar staat het volgende:
John Milton
de eerste was enorm repetitief, maar van (een aantal) vervolgen daarna heb ik enorm genoten. Meerdere playthroughs, bovendien: Fassbender, Kurzel, Arkapaw.
Confusie
Dat is dus AC.
Het hedendaagse element is al vanaf het begin iets waar je niet onderuit komt.
Laatste delen hebben ze wel iets of wat gas teruggenomen en ligt de focus vooral op het historische maar met name bij de eerste delen gaan ze toch wel behoorlijk ver met zowel hedendaagse als bovennatuurlijke elementen.
JacoBaco
Hmm, ik dacht dat AC gewoon leuk inspeelde op (geheime) genootschappen zoals de Tempeliers, de Freemasons en verder geen gedoe. Maar goed, de film lijkt mij best ok.
Confusie
Dat doet het ook wel, alleen dan dus met het nodige gedoe.
Is ook allemaal erg vergezocht, daar lijken de meesten het wel over eens.
Denk dat velen met mij wel een soort van haat liefde verhouding met de reeks hebben.
Eerste was eigenlijk maar een slappe scheet. Maar daarna met het vervolgdeel toch wel gelijk een hele aardige revanche en werd de serie serieus en zoals nu blijkt blijvend op de kaart gezet.
Wat sindsdien volgt zijn toch wel je typische ups en zinkers waarbij vooral enkele erg zwakke hoofdpersonages en een aspect van herhaling de dompers vormen.
Zelf met name een warm gevoel bij het Black Flag deel die ik dan ook van harte aan een ieder kan aanbevelen.
Hier wordt zoals de naam wellicht al doet vermoeden de piraterij behandeld waarbij met een onovertroffen zonovergoten caribisch sfeertje, enkele toffe memorabele personages en een overdaad aan veelzijdigheid een zeer waardig product tevoorschijn komt.
Interessant aspect aan deze film is overigens wellicht dat het een setting aandoet die in nog geen enkele game uit de reeks aan bod is geweest.
Welke totale debiel stopt nou rap en techno muziek in een trailer van Assassins Creed? Dan heb je er he-le-maal niks van begrepen.
De beelden zijn overigens wel aardig, al check ik dit niet in de bios. Vind de gamereeks trouwens vrij saai, toch wel een deeltje of 4 gespeeld maar het gaat steeds snel vervelen.
Techno? Da's een nummer van Kayne West, maar dan iets vertraagd. I Am a God
Vind het wel passen bij de trailer eerlijk gezegd. De game AC zelf was ik nooit zo kapot van, door het repetitieve aard, maar het verhaal en de setting zijn wel tof, dus ik heb hier wel zin in!
Iron Maiden
mjk87 (moderator films)
Wel een erg lekkere trailer om in de bios te zien met Yeezy keihard uit de boxen.
Nicholas
Oef, die nieuwe trailer geeft mij een slecht gevoel. Gameplay visuals verwerken in een film is geen super idee. Afschuwelijke muziekkeuze ook. Nee, dat ziet er niet goed uit.
- 2006 berichten
140 min en rated-R, nice.
Maar op imdb duurt 'ie een half uur korter en is rated pg13, not nice
- 2006 berichten
Toch een PG13 rating gekregen klaarblijkelijk. Maar volgens de recensies is de actie alsof vrij grof en is enkel het bloed eruit gefilterd. Hij wordt trouwens ontzettend goed ontvangen in het begin, 9.0 na 1000+ votes. Nu zegt dat natuurlijk weinig op IMDB, maar ik heb goede hoop op een top film.
Cikx
Ouch 19% op Rotten Tomatoes.
Ik startte de video review van Collider en het eerste wat ik hoorde: "This movie is a bag of shit."
Had toch wel een solide film verwacht, maar het wordt hem toch niet met video game films helaas (al kon ik Warcraft wel erg waarderen).
TornadoEF5
Dit gaat floppen. Told you so. Die hele terugkoppeling naar het heden kan gewoon nooit boeiend zijn, dat was in de games al zo (wat niet erg was, want het merendeel (90 procent) speelt zich toch af in het verleden, maar in de film speelt maar 30 procent zich af in het verleden. Wellicht deels om op de kosten te besparen en meer focus te leggen op het verhaal (maar de hele neiging om de tijdsprong naar het verleden te verklaren via een niet boeiend verhaal, is gewoon nefast. In de game of de film wil je gewoon het andere tijdperk beleven, niet naar dat heden gaan).
JacoBaco
Ouch 19% op Rotten Tomatoes.
Wellicht moet je dat Rotten Tomatoes dus niet zo serieus nemen? Je kon Warcraft wel waarderen zeg je.. Nou, 1x raden wat de score is op Rotten Tomatoes: 28%

Van deze films en series kun je de 'nieuwe James Bond' Callum Turner (35) kennen

Netflix maakt Original-serie van populaire gamereeks 'Assassin's Creed'

Al Final del Túnel
Thriller / Misdaad, 2016

Patriots Day
Thriller / Actie, 2016
moordspanjesluipmoordenaarsecret societybrotherhoodjachtparkoursamenzweringgeheugenreligiegebaseerd op videogame15th centurycorporate conspiracygenetic memory