• 9.378.629 stemmen

Assassin's Creed (2016)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Hongkong / Taiwan / Malta / Spanje / Canada

Geregisseerd door: Justin Kurzel

Met onder meer: Michael Fassbender, Marion Cotillard en Jeremy Irons

Gesproken taal: Engels, Spaans en Portugees

Releasedatum: 5 januari 2017

Plot Assassin's Creed

"Your destiny is in your blood."

Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch (Michael Fassbender) de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Callum ontdekt dat hij afstamt van een mysterieus geheim genootschap, de Sluipmoordenaars, en bouwt een enorme hoeveelheid eeuwenoude kennis en vaardigheden waarmee hij het in het heden opneemt tegen de machtige en oppressieve Orde van de Tempeliers.

Callum Lynch / Aguilar de Nerha

Dr. Sophia Rikkin

Alan Rikkin

Joseph Lynch

Father Raymond

Abstergo Güvenlik Müdürü

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

David Ehrlich is er wel positief over, en dat een deel van de recensies ook weer nergens op slaat, is ook positief. Ik denk dat slant magazine het ondertussen helemaal verkorven heeft bij mij.

Echter lijkt een zwak en ingewikkeld plot wel vaak terug te komen, en dat lijkt me logisch door de terugkoppeling naar het heden. Ik vreesde er al zo voor.

The plot is that most dreadful of mixes: both laughably silly and needlessly complicated.

JacoBaco schreef:

Wellicht moet je dat Rotten Tomatoes dus niet zo serieus nemen? Je kon Warcraft wel waarderen zeg je.. Nou, 1x raden wat de score is op Rotten Tomatoes: 28%

Warcraft (2016) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com

Heeft er denk ik wel mee te maken dat ik fan ben van de Warcraft games en het universum, maar dat ben ik bepaald niet van de Assassin's Creed games.

John Milton

Bij mij andersom. Maar hoe leuk ik het 'bronmateriaal' vond, heeft doorgaans echt heel weinig te maken met de mate waarin ik een verfilming kan waarderen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Cikx, bij mij werkt het over het algemeen ook zoals bij John Milton.

Wanneer ik het bronmateriaal leuk vind, (denk aan videogames/boeken/comics etc.) dan gaat de film helaas toch vaak tegenvallen. Want in mijn ervaring heeft het (bronmateriaal) doorgaans ook inderdaad heel weinig te maken met de mate waarin ik de verfilming kan waarderen.

Cikx

Daar kan ik inkomen, wil het niet dat ik Warcraft juist extra tof vond door alle kleine referenties naar de game en bijvoorbeeld het gevoel dat ze echt in de grote stad Stormwind hebben gefilmd.

Maar goed, ik schreef het bericht met name als reactie op de hoop dat deze film de eerste kritisch gewaardeerde video game verfilming wordt, wat helaas weer niet zo blijkt te zijn.

John Milton

Ik had ook op iets meer waardering bij de pers gehoopt, gezien de accolades van enkele van de verantwoordelijken (Fassbender, Cotillard, Kurzel, Arkapaw). Alsnog ga ik hem kijken, maar het past de verwachtingen wel iets aan.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Nooit het spel gespeeld dus niet echt een idee hoe en wat. Film is wat eentonig. De scènes tussen heden en verleden zijn aanvankelijk nogal vrijblijvend, beetje hak-op-de-takkerig. Anno 1492 is het veelal achtervolgen geblazen, over daken en door bovenverdiepingen en de wendingen in het heden zijn ook niet bijster verrassend. Niet zo mijn ding.

Daarnaast ook een cast met een paar topnamen. Zowel Michael Fassbender als Marion Cotillard kan ik zeker wel pruimen. Maar Cotillard is niet overtuigend. Ook Fassbender heb ik liever in andere genres.

Visueel voor gameachtig natuurlijk. Ook weer niet zo mijn ding. Actiescènes zijn vaak slordig gefilmd en elke achtervolging lijkt op de vorige en volgende. Indien er een deel 2 komt, zal vooral de locatie nieuwigheden bieden.

2,5

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

John Milton schreef:

Dat maakt wel een verschil (bij mij en wellicht ook vele anderen) gezien je door dat bronmateriaal meer geïnteresseerd een film ingaat, en dat is nog altijd bij velen een issue, en bij mij in mindere mate en gelukkig afgenomen. Wat wel is toegenomen is dat het vaak de verwachtingen niet waarmaakt of een kopie van iets gewoon minder goed scoort doordat je referentiemateriaal hebt. Het is juist daarom dat een The Jungle Book het zo goed deed dit jaar, omdat die film erin slaagt zich daar overheen te zetten en daar iets nieuws aan toe te voegen.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Prachtige film voor mij en ook de muziek was uitmuntend. Mooie en spectaculaire actiescenes in 1492. Ik denk dat de film voor sommigen slecht zal zijn en voor anderen fantantisch.

John Milton

Krijgt er wel echt van langs in de /Filmcast, zelfs van de persoon die er erg naar uitkeek... en als ik zo hoor waarom ze hem zo slecht vonden, dan snap ik die 19% fresh op RT helaas meteen.

Zonde

Zwolle84

Dat klinkt niet goed. Erg jammer, vond de trailer gaaf (ook wel vanwege de Kanye-track).

John Milton

Me too! Ik ga het ook gewoon proberen, maar de bezwaren die ze noemden klonken wel erg aannemelijk. We gaan het zien! Visueel zal het op zijn minst de moeite waard zijn denk ik, gezien de DOP...

avatar van The Oceanic Six

Zwolle84 schreef:

Die Kanye track is nu exact wat er mis met deze film gaat wezen. Een regisseur die niet snapt in welke sferen een AC film moet verkeren. Daar hoort geen Kanye West bij. Daar horen historische, klassieke klanken bij.

Ik gok dat dit een enorme drol van een film wordt. Wel een drol van visueel hoog niveau gezien het budget. Heb diverse AC games gespeeld, dus weet wel een beetje wat ik van deze film wil krijgen, maar wat niet gaat komen.

Sowieso jammer dat de locatie niet ergens in Italië is, Rome of Firenze ofzo. Had er beter bij gepast.

The Oceanic Six schreef:

Niet mee eens, AC draait juist om de verbinding tussen verleden (I am a god) en heden (muziekstijl). Vind het een erg sterke keuze, nog los van dat het geweldig klinkt als soundtrack van een trailer en mooi met de beelden verweven is.

avatar van schumacher

schumacher

Gisteren in de cinema gezien en veel spijt van. Geld in het water gezwierd ppfff.

De vechtscenes waren wel nog leuk maar niet top gefilmd vond ik en de film zelf hangt maar met haken en ogen in elkaar, rommelig gedoe, ééntonig ook.

Neen, het zat allemaal niet goed in elkaar, Warcraft vond ik wel top (ik speel de game ook).

Wasda? Dynamic overproduction?

Director of Photography

avatar van horizons

horizons

Zwolle84 schreef:

Nee joh, klinkt absoluut niet goed samen. Degene die de keuze voor Kanye maakte is van lotje getikt.

Ok, bijna.

avatar van Thorak

Thorak

De Kanye soundtrack slaat de plank inderdaad volledig mis, en dat zeg ik niet eens omdat ik een schijthekel aan dat figuur heb. Het was zo'n beetje hét standaard commentaar toen die eerste trailer uitkwam, zelfs óók van fans van hem.

Waar ik bang vokr ben met deze verfilming is dat het waarschijnlijk weer weinig met de games overeenkomt. Qua verhaal verwacht ik dat ook niet, maar wel de techniek en de systemen en zo, zoals de animus bijvoorbeeld.

Net zoals ze bij Hitman een compleet nieuwe achtergrond hadden verzonnen, geen clonen, maar wezen die getraind werden, vrees ik ook dat hier de nodige aanpassingen zijn gedaan en dat die de film geen goed gaat doen... Wat is bijvoorbeeld die rare grote arm waar de hoofdpersoon in wordt gehezen?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Klopt Thorak. Ik heb 1 Assassin's Creed game gespeeld (Syndicate) en dat heb ik alleen maar gedaan vanwege deze film. De game is leuk, maar dat met die machine arm in de trailer is naar mijn idee niet iets wat terugkomt in de games. Niet in Syndicate in elk geval. Dat met de grote robot arm moet een aanpassing zijn en een hele domme wat mij betreft.

Het maakt de hele ervaring zogenaamd meer visueel voor het grote scherm en je kunt een soort van zien hoe het werkt. Wanneer hij zich begeeft in zijn versie van het verleden, hij dan tegelijk ook meebeweegt in het heden. Denk aan vechten, springen enz. Maar goed, in de game en in de film springt hij ook van daken naar beneden (de beroemde leap of faith).. Maar dat gaat een beetje moeilijk denk ik als hij vastzit aan zo'n debiele arm.. of hij moet door de vloer heen springen misschien?

avatar van freek_93

freek_93

Credo van de Assassijnen! Wat een vertaling..

Ik keek best wel uit naar deze film. Zelf heb ik drie games gespeeld uit deze serie (deel 2, Brotherhood en Revelations). Allemaal erg fijne spellen, waar ik mij ook lang mee heb vermaakt. Nou is dit een film die ik, helaas, weer snel ga vergeten.

Het verhaal gaat alle kanten op en zorgde alleen maar voor verwarring bij mij en mijn vrienden. Het wordt allemaal wel goed geïntroduceerd voor de Assassin’s Creed leken onder ons, maar naarmate het verhaal vordert gaat het werkelijk elke richting op.
Zelf had ik liever meer actie in het verleden gezien. Die shots waren echt heel tof en goed gemaakt, vooral wanneer hij de leap of faith in het water doet en vlak voordat hij land zijn mes naar beneden gooit om het water te breken. Spectaculair! Helaas vanaf dat moment speelt het zich eigenlijk alleen nog maar in het heden af, wel vechtend in Assassin’s Creed stijl, wat ook weer een vraag bij mij oproept: als de Templars en Assassin’s al eeuwenlang oorlog hebben en de Templars hebben dat research lab vol met Assassin’s, waarom hebben ze dan nergens iets van een gun liggen. Ze weten dat deze mensen erg goede vecht skills hebben, right?

Ik vond Marion Cotillard erg zwak en totaal niet overtuigend acteren. En, zoals het einde doet vermoeden in een misschien volgend deel, de jacht gaat openen op Lynch als een soort van ‘bad girl’, lijkt zij mij daarvoor totaal ongeschikt.

In conclusie was dit een zeer matige film, die ik snel weer ga vergeten.

Oh en waar is het bloed? Zonde. Wanneer op het eind, de keel wordt doorgesneden en er geen spatje bloed op zijn witte kraag zit, wordt het wel heel nep..

avatar van Sjef Shagbuil

Sjef Shagbuil

Teleurstelling, totaal geen enkele emotie gevoeld bij deze film.

avatar van MENEER L3GIOEN

MENEER L3GIOEN

Dit mag voor mij toch wel het levende bewijs zijn dat videogame-verfilmingen gewoon niet werken. Ik ben het volledig met Sjef Shagbuil eens dat er geen enkele vorm van emotie voelbaar is in deze film. Ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat de verhaallijn/ rode draad helemaal niet zo sterk is, zo niet nergens gepoogd wordt om interessant te maken. Gedurende de film is er wel een hele voorgeschiedenis met Fassbender's personage (o.a. een conflict met zijn vader) maar dit wordt nergens echt belangrijk of interessant om te volgen en hoe de film het probeert af te wikkelen is wel erg afgeraffeld gedaan (de dood van Brendan Gleeson's karakter is ook te ridicuul voor woorden). Acteerwerk is moeilijk om te beoordelen omdat we zekers te maken hebben met niet de minste acteurs (Fassbender en Irons zijn fantastisch en Cotillard is ook zeker een actrice met talent). Acteurs kunnen echter alleen werken met het materiaal dat ze krijgen en laten dit nou stuk voor stuk de meest oppervlakkige, oninteressante personages ooit zijn.

Visueel heeft de film zeker zijn momenten, alhoewel ironisch genoeg al deze momenten plaatsvinden in de 'heden-verhaallijn'. De manier hoe bepaalde dingen d.m.v montage, camerawerk zijn opgebouwd; dit in combinatie met de acteurs die toch wel door middelen van blikken dit weten te verkopen is spannend en krachtig. De scenes in de Aminus (het zal me trouwens ook barsten hoe dat ding mag heten) vond ik dan weer erg nep en knullig ogen (geforceerde flares er tussen door ook). De dreiging van wat daar gaande is wordt ook nooit belangrijk omdat het ondergeschikt is aan de daadwerkelijke rode kern waar dit voor dient.

Oh ja, en was ik de enige die bij momenten zat te denken dat de dialogen zo 'mooi' werden uitgesproken zodat het er mooi uit zou zien in de bombastische Hollywood-filmtrailer?

avatar van Doerak40

Doerak40

Zo blij dat ik eerst de film heb gezien voor ik deze reviews heb gelezen!

Ik heb me 2 uur uitstekend vermaakt!

avatar van n00r

n00r

Lijkt me niet de moeite waard om deze te zien

avatar van snoeki

snoeki

Doerak40 schreef:

Zo blij dat ik eerst de film heb gezien voor ik deze reviews heb gelezen!

Ik heb me 2 uur uitstekend vermaakt!

Prima toch? Wat de ene persoon matig vind kan een ander goed bevallen. Slechte reviews wil niet zeggen dat ik het ook slecht vind. In dit geval helaas wel. Maar genoeg films waar dat anders ligt.

avatar van tbouwh

tbouwh

kappeuter speelduur is 115 min. ipv 140 (bron: imdb, maar net ook gezien). Gelukkig maar ook

avatar van tbouwh

tbouwh

Het meest positieve aan mijn kijkbeurt: geslaagd in mijn queeste gewoon in 2D te kijken. Dat wordt ook met de dag moeilijker... Flink gevulde zaal dan ook meteen (al zal dat ook aan de vakantie liggen).

tbouwh schreef:

Dankjewel! Je kunt trouwens een volgende keer gegevens zelf aanpassen via 'corrigeren'.