Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
Word_Play
Mo en Amimoen waren voor mij de sterren van de film.
'Als ik wou had ik allaaang die Agnes gepakt'
Meesterlijk.
mister blonde
Lijkt me niet, hij probeerde te zeggen dat hij niet zo maar de deur uit mocht lopen, vanwege de opzegtermijn.
hij probeerde juist van hem af te komen. hij had het erover dat ie zich moest gedragen omdat ie nog opzegtermijn had.
mdma
nee, ik heb veel films gezien maar dit sloeg echt alles, standaard slap cliché verhaal geen enkele vorm van amusement dus, het enigste lichtpuntje waren toch wel de conversaties tussen Mo en Amimoen voor de rest....waardeloos
'Het Schnitzelparadijs' op 1 in de Box Office
Het Schnitzelparadijs is de onbetwiste nummer 1 van de Nederlandse box office. De film van Martin Koolhoven haalde een openingsweekend resultaat van E 331.761, bijna drie keer zoveel als nummer 2, The Wedding Crashers. Inclusief previews heeft de als Telefilm gemaakte verfilming van de roman van Khalid Boudou al E 367.622 opgebracht. Dat betekent dat de film inmiddels door meer dan 50.000 bezoekers is gezien.
Het Schnitzelparadijs trok in een weekend al meer bezoekers dan eerdere bioscoopfilms van Koolhoven (AmnesiA, De Grot, Het Zuiden) bij elkaar. Zoals het er nu naar uitziet zal de film uiterlijk volgend weekend de Gouden Status van 100.000 bezoekers bereiken. Het is dit jaar de eerste keer dat een Nederlandse film op nr 1 in de Box Office Top 20 staat.
Martin Koolhovens volgende film, Knetter, is de openingsfilm van Cinekid en zal vanaf 15 oktober in de bioscoop te zien zijn. Het is nog niet bekend in hoeveel kopieen de film precies zal gaan draaien.
bron: Oene Kummer Filmnieuwsbrief
mdma
jah, logisch dat ie op nr1 staat ik bedoel, iedereen wil em zien totdat iedereen erachter komt hoe slecht de film eigenlijk is...
Dat is hier niet te merken. Overtrokken reactie.
neo
De tijd zal het leren. De buzz is in ieder geval goed. Wilde de film van het weekend gaan zien in een relatief grote stad (vanwege de mooie aftiteling
), draaide ie helaas nog niet.
Goed werk Martin
Ik hoop dat ik het zelf ook leuk ga vinden, ben benieuwd, maar ook een beetje terughoudend
cornelis
Niet dus. Wat Jordy zegt, klopt.
davidov
leuke camero in de clip btw
wederom niet mijn muziek maar voor een bekend gezicht maak ik een uitzondering
johanm3
Zeer gezellige film! Veel leuker dan shouf shouf.
Er zit een lekker tempo in de film.
Hoofdrol speler vond ik trouwens erg saai. Geen moment kon je om hem lachen.
davidov
erg vaak zo bij komedies, hoofdpersonen zorgen voor het verhaal, de rest voor de humor. 99% van de Disney films maken hier erg veel gebruik van.
Nanaki
Als komedie geslaagd inderdaad, als romantisch verhaal echt hopeloos gezakt. Ik hoef echt niet perse te lachen om elke acteur in een film, maar het gebrek aan chemie en overtuiging van het liefdesverhaal was echt een dooddoener, echt jammer.
bennie jolink
Maar het romantische verhaaltje wordt juist heel licht gebracht waardoor er veel ruimte blijft voor de andere karakters en leuke dialogen. Ik vond het dus wel goed afgewogen allemaal. Mimoun is hilarisch, ook al speelt ie wel precies dezelfde rol als in Shouf....nou ja ik heb wel gelachen dus mij hoor je niet klagen over deze film.
Linda
Ik heb me best wel vermaakt. Gewoon een lekker tussendoortje. Een paar erg grappige stukken en leuke bijrollen, vooral Gernandt is geweldig. Bracha van Doesburgh vond ik dan weer helemaal niks en soms ontzettend irritant.
Alleen jammer dat er rond het einde toch weer wat van dat cliche gezeik kwam, dat moet het altijd weer verpesten. Maar alsnog een krappe 3 sterren.
En nu ik deze film heb gezien weet ik niet of ik nog steeds zo blij moet zijn dat ik gister ben aangenomen als afwasser
Jordy
Ik ga een halfje omhoog. Ondanks dat ik het romantische gedeelte van de film slecht vond, moet ik zeggen dat vooral het (erg aardige) komische gedeelte blijft hangen, als ik aan de film terugdenk.
Ik hoop niet dat die vreselijke track die ik op TV zie in de film voorkomt
mikoz
Ik hoop niet dat die vreselijke track die ik op TV zie in de film voorkomt
vreselijk ?
die is juisty vet man !
feanaro surion
Heb hem nog een keer gezien(een aantal vrienden wouden er graag heen) en ik moet zeggen dat ik hem leuker vond dan de vorige keer. Halve* verhoogd..
mikoz
Ik zeg altyd maar de mensen met wie je bent bepalen meestal ook voor een gedeelte jou beoordeling .. ik bedoel als het gezellig geef je de film al snel te hoog.
feanaro surion
Misschien hoger. Maar ik heb niet het gevoel dat 3.5 te hoog is. Het kan ook komen doordat ik de vorige keer te hoge verwachtingen had en dit keer niet.
neo
De cameravoering en montage ogen vaak erg fris. Dat is het eerste wat mij opviel. De gehele chaos in de keuken is echt ontzettend leuk in beeld gebracht, met diens knettergekke personeel erbij. Gernardt is geen eens de leukste naar mijn mening maar de grommende hell angel's achtige Willem (een verwijzing naar?).
De lengte vond ik prima, want op het moment waar andere films te lang ''stil liggen'', is dat bij Het Schnitzelparadijs niet het geval. En de romantiek werkte, mede dankzij de score. Heb dan ook niets dan lof voor de drie componisten van rec sound! 3.5 sterren
Truman
Wat een drama, misschien voor een bepaalde puberdoelgroep een leuk uitje deze film, maar deze film is totaal voorspelbaar en superflauw.
Onvergelijkbaar met Ferris Buelers Day Off of Dumb and Dumber in hetzelfde genre. Jammer want Shouf Shouf Habibi was brilliant. Ben halverwege de zaal uitgelopen.
Het enige grappige aan deze film is dat iedereen met de grootste verwachtingen ernaar toe gaat - errug goed gepromoot, enorme buzz - en vervolgens deze koude douche krijgt. Dus ik ga nu een aantal vrienden mailen dat ze onmiddelijk naar deze grandioze 'Shouf Shouf meets Fawlty Towers' moeten gaan.
BoordAppel
Er zitten wel een paar vette lines in maar echt vet zou ik dat nummer niet noemen

Earth
Documentaire, 2007