• 9.376.931 stemmen

Releasedatum: 8 september 2005

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Het Schnitzelparadijs

Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.

een teaser?

kappeuter schreef:

Het is een Quicktime filmpje. Een gangbaar formaat voor trailers. Installeer de speler:

Mmm....ja, ik zat op een nieuwe pc. Hier doet ie het gewoon. Erg lollig overgens. Hoe zit het trouwens met de verhalen in het boek die zich in Marokko afspelen? Is daar iets van terug te vinden in het boek? (vond ik overgens de mindere stukken van het boek, ik las daar iig minder vlug doorheen...)

avatar van Quido

Quido

Erg leuke trailer !

Meteen naar wat vrienden doorgestuurd en die wilden er al meteen heen

avatar van Goodfella

Goodfella

Bij de versie die ik gisteren zag moest nog het nodige aan beeld en geluid worden geknutseld (dit werd in naam van de regisseur voor aanvang van de film keurig verteld ), maar het idee naar een gedownloade cam-rip te kijken verdween gelukkig vrij snel.

Neemt niet weg dat wát ik zag helaas nogal tegenviel. Romeo & Julia light (namens mevrouw Meerman), met typetjes die typetjes blijven en een script dat nooit echt van de grond komt. Waar de binding met de personages in Knetter er vanaf de eerste minuut was, is hun doen en laten hier te typisch en voorspelbaar om in mee te gaan. Ik zal nog niet stemmen (muziek zou misschien nog veranderd worden begreep ik .. en De Blauwe Gier krijgt vast nog een 'echt' naambord ), dus m'n uiteindelijke oordeel bewaar ik nog even.

Cast knopje werkt (in IE en FF) niet ?

avatar van cornelis

cornelis

Nog niet af als je het mij vraagt.

avatar van Wouter

Zal vanaf nu steeds uitgebreider worden.

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Goodfella schreef:

Niet mee eens. Koolhoven heeft een vlotte komedie gemaakt, met een leuk script en bovendien een heel blik goede acteurs opengetrokken. Okee, ze spelen typetjes, maar het zijn wel hele leuke typetjes. Geen scenes in Marokko, zoals bij Shouf, maar heel veel in de keuken van het hotel. Misschien ook door gebrek aan geld, maar in de beperking toont zich de meester. Je moet wel een enorme zuurpruim zijn om dit geen leuke film te vinden. Denk dat het een hit gaat worden, na Shouf willen mensen volgens mij wel meer van dit soort leuke multi-culti films zien.

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

cornelis schreef:

Nog niet af als je het mij vraagt.

Deze is wel af:

neo

Nou ik ben benieuwd wat erin zit

neo

Goh zie ik net weer Koolhoven bij rtl-boulevard in een mega interview

avatar van T.O.

T.O.

Ja, meer dan één seconde was het niet

neo

Maar dat is dus voor de after party, want de film begint om kwart voor 9 toch.

avatar van gotti

Is dat ook allemaal dvd materiaal?

avatar van Wouter

Dat moet allemaal nog blijken. Eerst maar eens afwachten wat de film in de bios doet....

avatar van KarinV

KarinV

Heb vanavond het voorstukje gezien, lijkt me een grappige film.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Staat in de Veronica-gids een artikel met foto over Het Schnitzelparadijs. Krijgt 3 sterren uit 5.

avatar van Wouter

Clipcode: 606 bij The Box!

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Wat gebeurt er dan?

avatar van cornelis

cornelis

Dan zie je de clip van de titelsong van deze film.

avatar van Wouter

Straks om 20.15 weer The Making Of van de videoclip.

Over een paar dagen verschillende items over de film zelf:

Berichten verplaatst naar Films > Algemeen > titelsongs

avatar van V

V

De TV-krant is erg positief over Het Schnitzelparadijs. De film krijgt 4* en wordt 'één van de leukste Nederlandse speelfilms van de afgelopen paar jaar' genoemd.

Hoe zit het met verdere recensies?

avatar van Wouter

Er moeten er nog veel komen, natuurlijk. Ik weet verder enkel van Veronicagids, Film-Valley en Esquire. Die waren positief.

avatar van gotti

Heb hier ook de TV-krant liggen, met een positieve recensie.