Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Claudia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
Het is een Quicktime filmpje. Een gangbaar formaat voor trailers. Installeer de speler:
Mmm....ja, ik zat op een nieuwe pc. Hier doet ie het gewoon. Erg lollig overgens. Hoe zit het trouwens met de verhalen in het boek die zich in Marokko afspelen? Is daar iets van terug te vinden in het boek? (vond ik overgens de mindere stukken van het boek, ik las daar iig minder vlug doorheen...)
Quido
Erg leuke trailer !
Meteen naar wat vrienden doorgestuurd en die wilden er al meteen heen
Goodfella
Bij de versie die ik gisteren zag moest nog het nodige aan beeld en geluid worden geknutseld (dit werd in naam van de regisseur voor aanvang van de film keurig verteld
), maar het idee naar een gedownloade cam-rip te kijken verdween gelukkig vrij snel.
Neemt niet weg dat wát ik zag helaas nogal tegenviel. Romeo & Julia light (namens mevrouw Meerman), met typetjes die typetjes blijven en een script dat nooit echt van de grond komt. Waar de binding met de personages in Knetter er vanaf de eerste minuut was, is hun doen en laten hier te typisch en voorspelbaar om in mee te gaan. Ik zal nog niet stemmen (muziek zou misschien nog veranderd worden begreep ik .. en De Blauwe Gier krijgt vast nog een 'echt' naambord
), dus m'n uiteindelijke oordeel bewaar ik nog even.
Trip Fontaine
Niet mee eens. Koolhoven heeft een vlotte komedie gemaakt, met een leuk script en bovendien een heel blik goede acteurs opengetrokken. Okee, ze spelen typetjes, maar het zijn wel hele leuke typetjes. Geen scenes in Marokko, zoals bij Shouf, maar heel veel in de keuken van het hotel. Misschien ook door gebrek aan geld, maar in de beperking toont zich de meester. Je moet wel een enorme zuurpruim zijn om dit geen leuke film te vinden. Denk dat het een hit gaat worden, na Shouf willen mensen volgens mij wel meer van dit soort leuke multi-culti films zien.
Trip Fontaine
Nog niet af als je het mij vraagt.
Deze is wel af:
neo
Goh zie ik net weer Koolhoven bij rtl-boulevard in een mega interview
neo
Maar dat is dus voor de after party, want de film begint om kwart voor 9 toch.
Dat moet allemaal nog blijken. Eerst maar eens afwachten wat de film in de bios doet....
U-96
- 2081 stemmen
Staat in de Veronica-gids een artikel met foto over Het Schnitzelparadijs. Krijgt 3 sterren uit 5.
Straks om 20.15 weer The Making Of van de videoclip.
Over een paar dagen verschillende items over de film zelf:
Berichten verplaatst naar Films > Algemeen > titelsongs
V
De TV-krant is erg positief over Het Schnitzelparadijs. De film krijgt 4* en wordt 'één van de leukste Nederlandse speelfilms van de afgelopen paar jaar' genoemd.
Hoe zit het met verdere recensies?
Er moeten er nog veel komen, natuurlijk. Ik weet verder enkel van Veronicagids, Film-Valley en Esquire. Die waren positief.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Earth