Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 september 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Schnitzelparadijs
Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: "De Blauwe Gier". Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.
Nordip Doenia
Erik
Mo
Mrs. Doenia
T.O.
Nou, ik vond hem tegenvallen. Het staat bol van de filmclichés. De karakters blijven typetjes. Veel flauwe grappen. Het scherpe randje ontbrak totaal.
Ik heb Shouf Shouf Habibi niet gezien overigens.
SuperSideSwipe
Hey T.O. zeker ook naar de Sneak geweest vandaag 21:00 in de Kuip? haha
Ik vond deze film echter niet geheel tegenvallen. Ik moet zeggen dat hij een geweldige trailer had vol met goed gemonteerde stukken, waardoor de film aan die verwachtingen nooit kan voldoen.
Ik vond het opzich wel interessant dat Nordip (de hoofdpersoon) eigenlijk totaal niet grappig is en er geen enkele keer door hem iets grappigs word gedaan. Al het humor moet van de supporting acteurs komen.
Ik vind eigenlijk dat Amimoen (gespeeld door Mimoun Oaissa) bijna de hele film draagt. Hij speelt een van de hulpjes in de keuken die Nordip ongevraagd onder zijn vleugel neemt. Alles wat hij zegt en doet is grappig. Ook Tygo Gernant speelt geweldig en zet een zeer goede vertolking neer van een rare joegoslafische vleessnijder.
Gürkan Küçüksentürk (bekend als Illias uit ONM) is goed voor de wat goedkopere grappen uit deze film. Hij speelt een turkse jonge met een IQ van ongeveer 20. Waardoor de meeste keukenleden hem altijd wel mooi kunnen misbruiken.
Het verhaal... ja die was er eigenlijk niet. Het begint een beetje als levensverhaal van die Nordip Doenja, en achteraf kun je er wel een liefdesverhaal uithalen.
Ik vond hem in ieder geval zeer leuk en apart. In ieder geval een stuk leuker dan Zoef Zoef Habibi waar die veel mee wordt vergeleken.
3,5
SuperSideSwipe
Is wel een supertalent dat Mona Miepje, ik ken maar weinig actrices (buitenland meegerekend) met zo een spreken gezicht waarmee, en zo een talent voor het uitdrukken van gevoelens enkel met een blik.
tdrost
Damn! Wat een ^*!^ film.... dat mona miepje probeert wel heel schattig te doen door op haar onderlipje te bijten (en dat is het ook weel 1x), maar je kan het ook te vaak doen. Van mij mag ze een aardbij blijven! De rest van de film wil ik het niet eens over hebben! Hij krijgt van mij 1 dikke ster
Naomi Watts
Draait op het Vlissingse filmfestival Film By The Sea, krijgt nu al veel mediaaandacht in onze Zeeuwse krant.
Naomi Watts
Dat weet je op mijn werk maar nooit, volgens mij vandaag, bij kunst en cultuur. Een mede zeeuw zie ik, ik verwacht dat je bij Film bij de zee.
narva77 (crew films)
Als ik tijd heb, maar ik denk dat ik het best druk heb. Misschien zal ik een paar films meepikken.
Naomi Watts
Als ik je top 10 zo zie, en je zou eventueel hem op het witte doek willen zien, Donnie draait.
Vera
Ik heb echt zin in deze film! Lekker lachen in de bios wordt dat
Dat liedje is ook erg leuk van deze film
narva77 (crew films)
Ja, en "Magnolia" draait ook op het grote scherm. Dat is natuurlijk een prachtige kans. Maarja, ik heb gewoon een drukke periode voor de boeg. Misschien dat ik wat meepik, ik zie wel
elsterno
Leuk, vooral die twee Marokkanen. Al met al een beetje standaard, maar zeker vermakelijke film.
miss con
Erg leuke film, vooral de grappen zijn erg... grappig. Ik heb me weer eens dood gelachen. Vooral Mimoun Oaissa en zijn meelopertje waren erg goed. Ook Tygo Gernan en die turkse jongen mochten er wezen.
Mounir Valentyn vond ik iets minder goed, hij speelt een beetje houterig. Mimoun is bijvoorbeeld veel beter, alleen is hij weer niet het type voor Nordip, met een P.
Maar verder heb ik me prima vermaakt, dus een kleine 4. ****
Redelijk komedie met een wereldrol van Tygo Gernandt.
kittyklitty
3,5* Genoeg gelachen om de misschien toch uitgekauwde cliches. Maar daarom niet minder leuk. Tygo speelt echt fantastisch, als je niet zou weten dat het een nederlander is zou je zo geloven dat hij uit Joegoslavië komt. Top!
OT antwoord: niet veel. The Big Lebowski, Some Like it Hot en de Python filmpjes. Als je het wat ruimer neemt nog wat meer (bijv. Happiness, American Beauty).
BruceWillems
Als je dacht dat Volle Maan erg was, wacht maar tot je het Schnitzelparadijs gezien hebt!!
Ik vind dit echt de meest trieste film die in Nederland de afgelopen jaren is uitgebracht!!
Als filmliefhebber zal ik niet snel de bioscoop verlaten, maar ik kon gisteren in de Sneak mijn tranen bijna niet te bedwingen. Je kunt je geld beter in de sloot gooien!!
Een 0,5
Bruce
zeus
Een wereldrol weer voor Tygo, maar voor de rest viel het allemaal wat tegen 2,5*.
chiquita
Van der Valk-sprookje met excuusbuitenlanders
Je bedoelt vast excuusMAROKKANEN
Tja, waar zal ik beginnen.
Bij de stoere Do The Right Thing-achtige intro, de geweldig acterende Valentyn en de geweldig acterende en bloedmooie Bracha, de vele lollige bijrollen (en nou niet zeuren over cliché's, want cliché's zijn cliché's omdat ze waar zijn, hier zijn ze alleen 'ietwat' aangedikt); Lammers, van Dyck, Ali (de man met die lange achternaam), en Gernandt waren wel erg lollig, de uitstekende montage (niet alleen slechte montage valt op, ook de goeie meneer de editor...) en het geweldige einde dat ze beiden zo verdienden.
Vergeet Shouf Shouf...Het schnitzelparadijs is tien keer leuker, lolliger en lekkerder.
FisherKing
Ben benieuwd. (moeten nog 1 week wachten, nou ja, wachten
Trouwens zelden zo'n rare recensie gelezen als Bianca Stigter in het NRC. Dat heet "zoeken" naar kritiek, oftewel ik schrijf een recensie maar snap niks van films. brrr.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Earth