Frequency (2000)
Geregisseerd door: Gregory Hoblit
Met onder meer: Dennis Quaid, Jim Caviezel en Noah Emmerich
Releasedatum: 31 augustus 2000
Plot Frequency
"The future is listening."
John Sullivan pakt op een dag de oude radio van zijn vader en gaat er een beetje mee spelen. Ineens krijgt hij contact met zijn overleden vader, die dertig jaar terug leeft. John weet op deze manier het leven van zijn vader, die omgekomen is bij een brand, te redden, maar moet vervolgens de consequenties accepteren.
Frank Sullivan
John Sullivan
Jack Shepard
Julia Sullivan
Satch DeLeon
Gordo Hersch
Samantha Thomas
Graham Gibson
Johnny Sullivan (6 Years)
Gordy Jr. (10 Years)
gauke
In velerlei opzicht overtuigende verleden/toekomst film rondom een vader-zoon relatie en de jacht op een seriemoordenaar. Een innovatief, intelligent, volwassen en spannend verhaal, waarbij in het bijzonder de overgangen tussen de jaren 1969 en 1999 steengoed zijn en de emoties geloofwaardig gebracht worden. De gehele cast, in het bijzonder Dennis Quaid en James Caviezel, is uitstekend op dreef.
JustMarc
Heel lang geleden de film gezien en vandaag weer bekeken.
dit is echt een toppertje. sterk geacteerd. mooi en spannend verhaal.
Voor wie deze nog niet gezien heeft KIJKEN!!!
SubzeroX
kijk uit met wat je zegt, ik zou het ook niet geloven. 1000jaar terug zeiden ze ook dat een mens nooit zou kunnen vliegen laat staan naar andere planeten. zeg nooit nooit.
als je het realistich bekijkt en je zou terug kunnen reizen in de tijd dan zou je kunnen zeggen dat er al mensen van de toekomst naar deze tijd zijn gekomen als je in verschillende tijdlijnen gelooft maar dat lijkt mij onmogelijk.
over die film
hij is echt goed maar ik moet hem zeker nog eens terug zien
MGoody
Je vergeet wat, de ene houd van (sience)fictie en de ander niet, heeft er nix mee te maken hoe goed hij is. Ik zal starwars ten alle tijden een kut film vinden omdat ik geen intresse heb in fictie, ik ben veel te nuchter daarvoor.
Deze film hoef ik bij voorbaad niet te zien, omdat het niet kan.
Ik kijk een film met het idee dat het echt kan, en als ik merk dat er iets niet kan (ook in nonfiction) dan zet ik hem af.
Een goed voorbeeld, Inception, er stond bij thriller.
Ik kijk die film (tenslotte beste film 2010) en zet hem direct weer af, wat een slappe kut film.
Dan vind ik je wel heel saai.
Gastel
Vanmiddag weer eens gezien, jeugdsentiment ten top!
Als je door alle plotholes heen kunt kijken (die zijn er nogal) is het uitstekende film.
boozebelly
- 1908 stemmen
Deze film hoef ik bij voorbaad niet te zien, omdat het niet kan.
Wie zegt dat het niet kan? Een kwestie van tijd & ruimte buigen, wormhole ertussen flansen en voilá.
Elmotje
RTL8 zend de verkeerde film uit. Lekker is dat
Ik wou net zeggen. Volgens mij hadden ze toch echt perongelijk Lakeview Terras uitgezonden.
tommykonijn
Het leek me een leuke film en ik wilde hem beest graag zien.. Bedankt, RTL8.
Shinobi
Redelijk film, had er wel iets meer van verwacht. Het begon op zich wel sterk, maar toen het in een politiethriller veranderde werd het minder naar mijn mening.
Kleine 3,0 sterren.
Filmfan74
Prachtige film die ik inmiddels meerdere keren heb gezien. Ik blijf ervan genieten. Mooi verhaal dat goed in elkaar zit, ontroerend, spannend, hier en daar grappig. Goed acteerwerk.
Gon1234
Heb ik eindelijk tijd om deze film even te zien (Ik heb em een maand geleden opgenomen van RTL8) kom ik er na een kwartier ineens achter dat het gewoon een totaal andere film is! In het begin vond ik het allemaal al zo vreemd. Maar toen ik na de reclame ineens 'Lakeview Tarrace' in beeld zag staan werd het mij wel duidelijk dat dit dus niet Frequency is.
Weet iemand of de film uiteindelijk nog wel uitgezonden is? Het lijkt me namelijk wel een erg interessante film om te zien! En dan heb ik het uiteraard over Frequincy
Lekker bezig RTL8...
Zandadder
De hele tijd zat ik met een solide 3,5* als waardering in gedachten, want de film begint sterk en blijft onderhoudend, is daarnaast origineel, maar de laatste minuten (vlak voor aftiteling) vond ik erg slecht. Vandaar 3*.
Onderhoudend tussendoortje dat qua plot erg doet denken aan The Butterfly Effect (ja, ik weet dat deze film eerder was), maar lang niet zo pakkend is. Het begin was erg sterk, maar de film werd steeds langdradiger en rommeliger. Ook het einde vond ik niet zo best, had wel wat sterker kunnen eindigen. Jammer, want aan de goed acterende cast lag het niet.
Beertje45
Ging die avond in de bioscoop een andere film zien en besefte na vijf minuten dat ik me van zaal had vergist en heb daar nooit spijt van gehad. Vindingrijk scenario dat blijft boeien tot de laatste minuut.
Beertje45
gewoon een goeie film ...verhaal zit lekker in elkaar..GEWOON GOED
Marvinleeaday
Spannende thriller die goed in elkaar zit (behalve het eind), zeker een aanrader.
sandralovertje
Vader en zoon beseffen toch wel heel erg snel wat er aan de hand is.
mystica
Wel aardig verhaal, leuk plot maar wat langdurig en begon steeds meer op een crimi te lijken i.p.v. een scifi film. Deed me ook denken aan het Butterfly Effect.
Insignificance
Weke hap. Hoblit lijkt een patent te hebben op dit soort flauwe Hollywood meuk. Op papier interessant, maar eenmaal op beeld zelden intrigerend en vaak gewoontjes. Niet bepaald een spannende regisseur. Sowieso tricky, dat tijdreizen. Erg verleidelijk om je onderweg af te gaan vragen of het allemaal nog wel een beetje klopt. Je moet je film dus stevig aan de praat houden om dat te voorkomen.
Daar slaagt Hoblit niet in, hij struikelt al over de eerste, toegegeven, moeilijke horde. Probeer zo'n eerste gesprek tussen vader en zoon maar eens enigszins aannemelijk te maken. Dat lukt dan ook niet. Bij het tweede obstakel, de brand, valt hem heel wat meer te verwijten. Veel te hoogdravend met pathetische muziek; het loopt de spuigaten uit. Het startschot voor een politieplotje met poeha, zo blijkt.
Op zich een merkwaardige draai. Het houdt de film wel in z'n vooruit, maar het wordt steeds gekker met al die veranderingen, spannend is het natuurlijk geen moment, daar is het veel te braaf voor en in alles mist het de flair om er mee weg te komen. Quaid en Caviezel helpen ook niet mee. Twee twijfelaars die weg worden gespeeld door Braugher. Alweer een lauwe, middelmatige film van Hoblit.
dvdcrusher
Schitterend sf film met een ontroerend vader-zoon verhaal, Uitstekende vertolkingen van Quaid en Caviezel. Alleen jammer dat de film naar de ontknoping wat warrig wordt en moeilijk om te volgen, maar toch een dikverdiende 4 sterren. Een beter einde had een nog hogere score opgeleverd
Izzie_weezy
Bizar dat ik deze film niet kende of er ooit van had gehoord.
Het was dan ook de reviews op deze website waardoor ik besloot te kijken een ik heb er geen spijt van gehad.
Acteurs waren top vooral vader en zoon, verhaal was ook leuk, vooral de toevoeging van nightingle maakte het spannender dan bijv. Butterfly effect.
Mensen die het nog niet hebben gezien dikke aanrader!!!
rolfkunst
Ik had de film opgenomen en gisteravond gekeken. Verrassend goede film, waar ik nog nooit van gehoord had, ik ben puur af gegaan op het stukje tekst van de EPG.
Zoals ik al schreef, een verrassend goede en onderhoudende film. Wel vond ik dat er aardig wat overeenkomsten waren met the Butterfly effect. Al was deze film vond ik wat luchtiger.
Al met al een aanrader!
Antonev
Ik had wel eens gehoord van deze film en een tijdje geleden kwam hij dus op TV. Uitstekende mogelijkheid dus om hem eens te bekijken. Hij komt redelijk langzaam opgang, maar de spanningsopbouw is toch uitstekend. Erg spannend (misschien een klein beetje voorspelbaar) en een prettig einde.
bass-9
Hij viel mij wat tegen! Ging er redelijk onbevangen in, maar er werden toch verwachtingen geschept. Hoewel het concept enorm origineel en leuk is, vond ik het allemaal wat voorspelbaar. Met name dat einde lag er heel dik bovenop.
De vader zoon band door die radio is daarentegen prachtig in beeld gebracht en uitmuntend geacteerd. De jacht op de seriemoordenaar behoorlijk intelligent neergezet. Toch bleven bepaalde aspecten me nogal tegenstaan. Het was simpelweg te voorspelbaar.
Eigenlijk zit ik op een kleine 7. Maar bij lange na geen 7.5. Tussen de 3 en 3.5 sterren in. Ik kies voor de 3 omdat hij me toch niet heel erg heeft kunnen verrassen.
PEN15
Saaie film, duurt allemaal onnodig lang wat aan alles is te zien. Alles komt tergend langzaam in beeld, alles wordt (opnieuw) verteld en je zou het eerste uur makkelijk kunnen inkrimpen naar een kwartier. Na dit eerste uur ben ik er maar mee gestopt en ik kan me moeilijk voorstellen dat niemand moeite heeft met dit slakkentempo. Daarnaast barst deze film van de onbenulligheden zoals die eh.. "chief" die maar een beetje in de regen blijft staan en poollichten die in New York zijn te zien, zelfs als die kans 1 in een miljoen is dan is het nog onmogelijk omdat het aardedonker moet zijn. In het noorden van Noorwegen en Zweden moet je ook een beetje de natuur in om dit shouwspel goed te kunnen volgen. Ik ben weer op het verkeerde been gezet met al die positieve reacties en het label SF op deze film, is het absoluut niet.
jippie2010
Ik kan het niet beter zeggen... *4.0
notsub
Frequency suggereert science fiction te zijn, maar dat komt nauwelijks van de grond. De toedracht van het in contact komen van vader en zoon blijft me veel te vaag. Wat zich daarna afspeelt is een rauwe versie van Back to the Future. De film gaat dan erg op het spoor van een misdaadfilm verder en wordt dan wel wat concreter. De lol is er dan wel vanaf, want naar het einde toe blijven verrassingen uit.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Fallen
Thriller, 1998

K-PAX
Drama / Mystery, 2001
new york citymoederdetectivehonkbalradiotoekomsttimetijdreizenrace against timeonderzoekvadergeschiedenismoordparanormaalflashbackreddenfamilie relatiesontsnappenexplosiecriminal investigationfirefighterphenomenonamateur radioaurora borealisaltering history