Idiocracy (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Mike Judge
Met onder meer: Luke Wilson, Maya Rudolph en Dax Shepard
Plot Idiocracy
"In the future, intelligence is extinct."
Joe, een doodgewone soldaat, wordt door het Pentagon uitgekozen om aan een geheim experiment mee te werken. Het is de bedoeling dat hij een jaar wordt ingevroren, maar hij wordt vergeten en ontwaakt pas in de 26e eeuw. Joe komt terecht in een samenleving waarin de bevolking op Aarde uit ontzettend domme mensen bestaat, zodat hij meteen de meest intelligente persoon op Aarde is...
Cpl. "Average Joe" Bauers / "Not Sure"
Rita
Sgt. Keller
Officer Collins
kliko
Niet echt bijzonder.
Er zou wel eens iets van waarheid in kunnen zitten, haha.
Het is nu al begonnen. Er bestaan al veel domme mensen met veel macht.
Kijk maar eens naar de US, ene meneer Busch.
Busch
haha
tdenissen
Prima vermaak voor een doordeweekse avond, origineel verhaal ook.
samtari
Van de maker van Beavis and butthead . Grappig dat deze film dus ook over domme mensen en kont gaat . 3,5 ster .
renekuipers
Als je echt niets anders te doen hebt of gewoon niet kan slapen, dan moet je deze film kijken. Deze is zelfs nog een schande voor een onderzetter. Ik moet helaas een 0,5 geven omdat het niet lager kan!
ivg1
Niet echt bijzonder.
Er zou wel eens iets van waarheid in kunnen zitten, haha.
Het is nu al begonnen. Er bestaan al veel domme mensen met veel macht.
Kijk maar eens naar de US, ene meneer Busch.
Daarom toch een 3
Een 3 voor zulks en dan noem jij Bush dom.

BTW: ...Kijk maar eens naar de US... De film komt uit de US.

Koompje
Toen ik het verhaal las leek het mij een fantastische film.
Office space zit in mijn top 10, dus hoopte op nog zon geweldige film.
Nou, echt een van de slechtste films ooit. Jammer, had heel erg grappig kunnen zijn. Toen ze nog in de tegenwoordige tijd zaten was het nog te verdragen, vandaar toch nog 1 *
BlueSword
ummf ja, best wel een maffe film, erg leuk idee en toen ik het verhaal las dacht ik echt dat het geweldig zou zijn, niet echt dus, zaten opzich wel leuke grappen in en die decors zijn best wel vet, maar te weinig goeie grappen helaas.
moet ook bekennen dat ik het niet helemaal heb afgekeken, omdat me broer het gekopieerd had en rond het einde vastliep, nouja nadeel van kopieren dus. -.-
Mad Man Mundt
Als je een langer als 'n uurtje wat op je tv zapt, lijkt het toch een aardig realistisch toekomstbeeld te schetsen.
Jammer dat het idee leuker is dan de film, toch een paar vette grappen en een leuk sfeertje.
-> 3*
Go away, I'm batin'!
Flash1494
Toen ik het verhaal las leek het mij een fantastische film.
Office space zit in mijn top 10, dus hoopte op nog zon geweldige film.
Helemaal mee eens, maar voormij echt een .5*
Turkeyloverz
Vermakelijke film. Leuk bedacht, kijkt lekker weg, goede sfeer, verveelt niet en duurt ook niet te lang. Dé ingedrienten voor een vermakelijke film. Hij was alleen niet grappig, een groot minpunt vind ik. Ook kan je zo een film zeker niet goed noemen, want uiteindelijk gaat het nergens over. Een pluspunt bij zulke films is dat je niet hoeft na te denken, alleen achteruit leunen en genieten, heb ik ook gedaan.
Jeewee
dom,stom ,niet kijken. Gaat echt nergens over!!
vond je de dino's niet grappig? ik vond ze hilarisch!!
Leuk concept, helaas matig uitgevoerd. Visueel rommelig en de hele film doet nogal goedkoop aan. Hier en daar een goede grap (vooral in het begin), maar de rek is er lang voor het einde al uit en de cast is erg matig.
sofripa
Ziet er goedkoop uit, en niet echt grappig, maar de boodschap is keihard.... Kijk maar eens om je heen waar we nu met z'n allen naar toe glijden....inderdaad Idiocracy. 4*
WillyVerweij
Een zeer grappige film, orgineel neer gezet. Het verhaal is iets wat zwakjes. Maar je moet zeker deze film kijken met je vrienden groep, dan zal je zeker je buikspieren gaan trainen van het lachen! Een 3,0 ster!
Is dit hier eigenlijk uitgekomen (in bioscoop danwel videotheek)?
skompie
Ben ik met je eens. Opzich een leuk concept maar niet echt geweldig uitgevoerd. Af en toe zit er wel een goede grap in.
Volgens mij is de film geweldig als je stoned en/of dronken bent en met een stel vrienden gaat kijken
dje-em
ja idd zeer leuk idee maar niet goed uitgewerkt, het begin is nog het leukst
homerjay
Geen hoogstaand verhaal (maar het gaat dan ook over domheid), met veel flauwe voor de hand liggende grappen. Maar de goede momenten (tijdmachine, ontsnappingsscene, watervervanger) maken een hoop goed en laten zien dat de makers meer doen dan een dom filmpje maken. Zoals voorgaande reacties heb ik helaas ook het idee dat er meer had ingezeten. Daarom 2,5 ster
benny the cop
ik heb me helemaal kapot gelachen om deze film. Ik vond de grappen zeer geslaagd en ik vond het verhaal redelijk goed. 5*!!!
Edu
Ik vond het een super grappige film. Niet super hard gelachen, maar wel af en toe een grote glimlach. Verder verveelde ik me zeker niet tijdens de film zeker en vond ik het 'decor', auto's, etc. best wel vet gedaan voor een 'B-film'. Je zou bijna denken dat het zo in de toekomst eruit gaat zien.
Kortom toen ik de titel en tekst hier las dacht ik dat het helemaal niks was, maar toen ik de film opzetten sprak het me meteen aan. 4,5 ster
zjandannybob
deze film verdient een zoveel hogere score eindelijk weer eens een fatsoenlijk plot (en een echte komedie blijkt maar weer dat er niet altijd romantiek in thuis hoort). Het verhaal is gewoon echt leuk verzonnen en daar mag ook wel opgelet worden, normaal alles hi-tech in de toekomst maar dit zou idd ook een optie kunnen zijn.
Mensen worden lui en alles wordt vervangen door machines totdat niemand de balle verstand meer ergens van heeft en de hele wereld dus gewoon instort, en naar programma's als ''auw my ball's'' gaan kijke;). En ook niet te vergeten een dildozer gaan bouwen:p.
dax shephard zet zich hier dan weer geweldig neer.
toppertje deze film 4.5* (wel wat flouwe humor, moetje maar net van houde)
wwelover
Echt een hilarische film, snap niet dat hij zo laag heeft. Ik heb echt genoten:D
latrat
ik vond hem écht leuk. absoluut niet mijn genre, maar wie houdt nu niet een beetje van een joop achterlijke mensen?
Buiten lachen met domme mensen kan je ook geinteresseerd kijken naar het wereldbeeld.
Zuzuu
Ik vond deze film niet naar mijn verwachtingen.
Het ging allemaal zo snel, dat ik me niet in de film kon inleven.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001

La Graine et le Mulet
Drama, 2007
prostituerenkapitalismepresident van de verenigde statenarenacongressexperimenttoekomstlegerstupidityhibernation junk fooddonkere komediesociale satirebrainwashingsurveillancemasturbatieu.s. congressmass media post-credits scenecommercialismanti-intellectualism