• 9.379.473 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Erika Christensen

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans

Releasedatum: 10 november 2005

Plot Flightplan

"If someone took everything you live for... how far would you go to get it back?"

De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor.

avatar van stan

stan

Een goed en mooi in elkaar gezet verhaal

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Ik heb deze film gezien in de bioscoop, en ik vond de film mooi in elkaar gezet met mooie camerabewegingen door het vliegtuig (goed gefilmd), en met behoorlijk spannende momenten. Alleen had ik wel meer van deze film verwacht, qua gebeurtenissen, en dat viel dus een beetje tegen. Ook het einde van de film vond ik erg Amerikaans en een beetje zoetjes. Maar op de een of andere manier bleef de film toch heel erg boeiend. Maar de film haalt het net niet bij Panic Room, vind ik. *** en een half (3,5).

Zeker de moeite waard!

avatar van holmes

holmes

orginele film. Peter Sarsgaard heeft toch iets weg van John Malkovich vind ik altijd. jodie foster is zeer goed in deze film.

avatar van alexis

alexis

originele film met goed acteerwerk van foster alleen het einde is een beetje gauw afgewerkt dat had wel wate beter gemogen. de spanning is goed... je begint echt aan foster te twijfelen.

***1/2

avatar van rayman

rayman

Redelijke film , maar een beetje een onwaarschijnlijk verhaal.
Moeder en dochter stappen samen in het vliegtuig, zitten het eerste uur van de vlucht gewoon op hun plaatsen met naast, achter en voor hen andere passagiers, en als de dochter verdwenen is kan niemand zich het meisje herrinneren, erg onwaarschijnlijk.

avatar van xenne

xenne

eerste uur kan er nog wel mee door, hoewel niet echt boeiend was je toch benieuwd naar de ontknoping, maar die onknoping bleek dan wel heel erg ongeloofwaardig(!!!) en dan tot slot nog het voorspelbare happy end... al bij al een afrader ... 2

avatar van IQ160

IQ160

Wat een gedrocht van een plot!

avatar van zucco

zucco

Mooie Film. Spannend.

Ik snap werkelijk niks van die slechte recenties.

Was echt heel goed. Beslist een aanrader

voor mij een dikke 5

avatar van teun25

teun25

zucco schreef:

Mooie Film. Spannend.

Ik snap werkelijk niks van die slechte recenties.

Was echt heel goed. Beslist een aanrader

voor mij een dikke 5

Nou, een 5 is wel erg ver gezocht !

maar zeker 3,5* waard

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

rayman schreef:

maar hoeveel films kloppen er nou helemaal met de werkelijkheid

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

het is een hele goede film, maar wat al eerder gezegd is.. het einde is erg afgeraffeld. Maar voor de rest hele goede film, goed verhaal, goed acteerwerk.

door het mindere einde 4 ster*

avatar van catweasel

catweasel

Ik vond Jodie Foster erg goed acteren. Sean Bean had een jammer genoeg een kleine rol.

ik vond het tweede deel van de film beter.

Want in mijn bioscoop(Amersfoort)werd er zelfs een pauze tussen gegooid. Ik vond het pas interresant worden toen ze helemaal panisch werd. Dat deel was zeer realistisch weergegeven(reactie v.h. personeel,zoekprocedure enz.) Het einde vond ik erg onwaarschijnlijk, dat maakte de film minder realistisch.

Al met al, toch wel een goede film. ***en een half

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Leuke film met een goed verhaal.

Je begint halverwege de film een beetje te twijfelen hoe het nou eigenlijk zit.

Jodie Foster zet een prime prestatie neer.

Boeiend tot het eind.

avatar van Sharkynl

Sharkynl

Ik vond het begin van de film beetje vaag, maar later was t toch nog allemaal best leuk en aardig.

avatar van janah

janah

Goed verhaal en leuke film die toch de nodige twijfelt zaait.

De beperkte ruimte 'alhoewel' waarin het zich afspeelt bevestigt enkel het acteertalent van Jody Foster.

3 1/2***

avatar van INCTRL

INCTRL

Zeer goede film, alleen het einde beetje afgeraggeld. Niet de clou, maar wat kleine details zoals:

Kind was verdoofd, geen medische nazorg,
Jodie Foster zat na afloop gewoon tussen de passagiers te wachten, een ander zal na zo'n drama waar een vliegtuig voor de helft word opgeblazen direct mee worden genomen door de FBI, schuldig of onschuldig.

*3.5

avatar van INCTRL

INCTRL

Sl0ppetje schreef:

rayman schreef:

maar hoeveel films kloppen er nou helemaal met de werkelijkheid

The Cronicles of Narnia misschien?

avatar van Virginia1

Virginia1

ach.. het is een aardige film, ik heb hem 2x gezien. Dat is 1x teveel.

avatar van Crit

Crit

holmes schreef:

Die blik doet het hem denk ik.

avatar van Hagele

Hagele

Grappig

Maar duidelijk de stem dus. Dat boeit mij ook aan Sarsgaard, maar voor deze rol was hij niet echt in de wieg gelegd. Vanaf het moment dat je hem zag zitten in het vliegtuig was voor mij al vrij duidelijk dat hij "the bad guy" was. Als Marshall kwam die echt niet over bij mij. En dat is jammer.

Voor de rest een keurige thriller. 3,5*

avatar van djinnax

djinnax

Ik heb de film afgelopen weekend voor het eerst gezien. Ik vond dat het verhaal erg goed was opgezet, je kon de film makkelijk volgen en de spanning werd langzaam opgebouwd. Het eind vond ik toch erg goed.

Toen ik aan de film begon dacht ik dat het weer eens om een bovennatuurlijke thriller ging, maar vond het 100% meevallen. Goede film! 3,5 ster

avatar van len

len

Goede thriller, heeft me tot het eind geboeid. Wel een paar minpuntjes.. Zo vond ik het sommige dingen van het verhaal onwaarschijnlijk, dat niemand het meisje had gezien was wel erg apart en er waren op het eind nogal wat stomme foutjes (details).
ze liet het meisje bijv. niet ff onderzoeken

al met al 3*

avatar van daintje

daintje

Deze film kon me eigenlijk totaal niet boeien. Heb hem tot de helft gezien en toen geloofde ik het wel (iest wat bijna nooit gebeurd want meestal kijk ik al me films wel af)

avatar van ASroma

ASroma

gewoon een film die goed vermaakt, niets meer niets minder. en hij is zeker niet slecht, 3,5 ster!

avatar van Ericinho

Ericinho

Tot iets voorbij de helft leek dit een degelijke en onderhoudende thriller te zijn. Niets bijzonders, maar ook zeker niet slecht.

Echter werd het plot daarna zo ontzettend onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig dat de film lachwekkend werd.

*,5

avatar van JudithE

JudithE

Was wel leuk joh, beetje langdradig en voorspelbaar, dat wel. En et was net of ik naar The Forgotten 2 zat te kijken. Daardoor vond ik al meteen dat de originaliteit ontbrak. Ik wist zo dat die kerel 'de schurk' was. En dan willen die schrijvers er eerst ook nog es voor zorgen dat je denkt dat et de kapitein is, das toch belachelijk, je merkte et meteen dat hij het niet was. Acteerwerk vond ik erg goed, dat wel, maar om 5 sterren te geven vind ik ietwat overdreven, niet?

avatar van lord_fornax

lord_fornax

Vrij standaard thriller. Niet echt spectaculair, maar zeker ook niet vervelend.

Niet veel meer over te vertellen. Ik heb me wel vermaakt.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ik vond hem een beetje langdradig, het begin was zo sloom.

Ik weet het niet het was een beetje saai allemaal.

Ik vond Jodie Foster wel goed acteren.

avatar van renoow

renoow

Ik vond het ook een erg slome film.. ze hadden er wel wat meer actie in mogen duwen. Desalniettemin een redelijke film, eigenlijk alleen maar omdat Jodie Foster erin meespeelt, briljante vrouw is dat. **

avatar van rupie

rupie

film kwam traag op gang. halverwege wordt het wat interessanter en het einde is beetje afgeraffeld..verder wel aardig filmpje, niet heel bijzonder