• 9.374.385 stemmen

The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 11 september 2003

Plot The League of Extraordinary Gentlemen

"The power of seven become a league of one."

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Allan Quatermain

Tom Sawyer

Mina Harker

Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde

Rodney Skinner / The Invisible Man

Sanderson Reed

avatar van zombie

zombie

Ik had m'n lieslaarzen al vast aan getrokken voor deze film...

En m'n verstand staat ook dagelijks op nul, dus ik vond 'm best nog wel ok. Ook al weet ik dat geen beste film is...toch stiekum

3 sterren...

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

zombie schreef:

En m'n verstand staat ook dagelijks op nul

Aha.

Volgende LXG mét Moby Dick anders ga ik schieten !!!

Wel alvast jammer van Ismael.

avatar van nirvana

nirvana

nee, ik heb hem gezien omdat ik een connery fan ben maar was diep teleurgesteld, het leek allemaal zo erg gemaakt. Het leek zoals het is, niks meer dan een film dus... 2 sterren.

avatar van zombie

zombie

En ja hoor...Ik weet inmiddels al haast niets meer van de film!

Half sterretje eraf dan maar....

avatar van morpheus

morpheus

Dit was echt een zooitje. Onzinnig verhaal dat dan ook nog eens slecht en rommelig uitgevoerd wordt gecoplementeerd door slechte special effects. Enige wat de film nog entertainent weet te houden is de relatief hoge dosis actie, maar ook deze is vaak eerder slaapverwekkend dan adrenaline verhogend door de rommelige manier van filmen.

Sean Connery is één van mijn favoriete acteurs maar in LXG compleet waardeloos. Dan te bedenken dat hij een van de weinige lichpuntjes hier in is.

Mischien met verstand op 0 te genieten om de hoge dosis actie maar voor de rest compleet verwaarloosbaar. Jammer!

*1/2

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

morpheus schreef:

*1/2

Daar kan ik gewoon niks meer op toevoegen, ben het er helemaal mee eens

Het is een vage film, er klopt helemaal niks van, alleen de sensatie zorgt voor een betere kijk...

Maar ik ben alleen vrij mild in stemmen, dus 2,5

Mijn defintieve oordeel valt pas als ik een film meerdere malen heb gezien...

avatar van Mik

Mik

Fantastisch script, geweldige graphics, innoverend!! Superrrrspannend.

0,5*, kak van de bovenste plank.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Dit is 1 van de ALLERSLECHTSTE films die ik ooit gezien heb.. Dat Sean Connery in zo'n film meespeelt..SCHANDE !!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wel aardig. Leuke actie die door de matige regie niet altijd even goed in beeld wordt gebracht, veel te chaotisch. Ik heb trouwens zo'n idee dat de comic lichtjaren beter is want dit verhaal heeft een enorme potentie. Daar laten ze op het eind nog even iets van doorschemeren: May this new century be yours, son, as the old one was mine. Verder wordt daar niet veel mee gedaan en dus krijgt deze film van mij 0,5* aan strafpunten om op een uiteindelijke score van 2,5* te belanden. Oja voor ik het vergeet, waar sloeg die Tom Sawyer op? Voegt vrij weinig toe aan een league met superhelden.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Lijkt dit een beetje op Van Helsing?

avatar van Idol

Idol

je kan het er wel mee vergelijken alleen deze is 10 keer zo beter

het verbaasd trouwens dat hij maar 2,5 ster heeft

hij is veel meer waard

avatar van flipsen

flipsen

Nee, dit is helemaal niet zo'n leuke film. Het idee is wel heel goed, een aantal evil figures met speciale gaven tegen een gezamelijke vijand. Maar ik kon niet wakker blijven tijdens de film, maar dat kwam met name door het tijdstip denk ik.

avatar van hypochonder

hypochonder

Teskuh17 schreef:

Lijkt dit een beetje op Van Helsing?

Heb Van Helsing nog niet gezien, maar ik deel absoluut je gevoel na het zien van een soort docu en de reclame. Ik denk dat ik maar niet ga kijken, het zou toch maar een déjà-vu worden.

avatar van flicks

flicks

Ik ga het niet eens onderbouwen: BAGGER! 2 sterren... voor de redelijke acteerprestaties

avatar van MWX

MWX

Mensen mensen dit zoort films word gezien als popcornverslideraars niet als films met diepgang en kwaliteit en als je dit zoort films met een flesje bier en een stel vrienden kijkt is het super vermakkelijk nix meer nix minder

avatar van Hagele

Hagele

En zo is het maar net!

avatar van The Goss

The Goss

Ik vond de film niet tegenvallen. De special effects waren, moah, moah. De actie darentegen hield de vaart in de film en daarom 3*.

avatar van Londerzelenaar

Londerzelenaar

Goe geprobeerd, maar afgezaagt

da zen de filme van de toekomst, actie, science fiction, ...

maar inhoud : een dikke nul

kheb hem in de cinema gezien en achteraf gezien zouk nog liever naar brother bear zen gen zien (bij wijze van spreke natuurlijk)

Hij krijgt van mij 1,5*

avatar van Mangoman

Mangoman

Film is chaotisch en ronduit mager. Ik had er wat hogere verwachtingen van toen ik destijds de trailers zag. Verder wel grappige effecten. Van mij 2*.

avatar van Bandit

Bandit

Langdradige film.

Special effects zijn van zeer wisselende kwaliteit.

avatar van jassonn

jassonn

Vond dat er helmaal geen kwaliteit aan de effects zat,ronduit slecht.

avatar van flicks

flicks

Ik had laatst nog een poging gewaagd om de film af te kijken maar nee, NEE neeeeeeee, het is niet gelukt(wat een pauperfilm!!!) Ik had me voorgenomen voordat de film begon, dat als ik mijn pet zou opeten ik de film af zou zetten....Voordat ik zin had om aan mijn pet te beginnen had ik de film afgezet en had ik een andere opgezet.....Scheelde mij een pet/ frustratie en ik had geleerd om nooit meer zulke slechte films een tweede keer te kijken. Zeker niet met een pet in de buurt, of misschien wel want dit heeft misschien voorkomen dat ik langer bleef kijken. Wat ik nu net zei past een beetje bij de gedachten die ik had bij de film en bij de (...) verhaallijn.:o

avatar van bohica

bohica

mensen, gewoon alleen de comic lezen, en HEEL SNEL deze film vergeten!!!!!!!!

avatar van kiekje

kiekje

Mooie film man, kruising tussen Indiana Jones en Kapitein Nimo.

20.000 mijl onder de zee.

avatar van gotti

Bij tijd en wijle best wel vermakelijk, maar mede door de knulligheid qua verhaal (het uitgangspunt hebben we al eerder gezien en het verschrikkelijke oppervlakkige en voorspelbare verloop van de film beschouw ik als minachting naar de kijker toe) en het amateuristische prutswerk qua de special effects (want dat zag er dus totaal NIET uit) kan ik hiervoor niet meer geven dan 2,5*. En dan ben ik nog vrij gul...

avatar van Macmanus

Macmanus

Erg gul.

avatar van tess

tess

Best een geinig filmpje. Geen diepgang en een hoogst ongeloofwaardig verhaal, maar toch....wel vernakelijk. Een verstand op nul filmpje. Toch 3.5 voor de acteurs. Nog veel guller, dus.

avatar van Cybertje

Cybertje

Helemaal mee eens Tess. Leuke film. X-men moet helemaal top zijn, nou, deze doet niet onder voor mij. Zit gewoon een eenvoudige lijn in, geen moeilijke dingen, gewoon ff verstand op 0, en kijken. Geluid lekker hard, geen probleem voor mij. 3.5

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik vond er geen flikker aan. De acteurs waren niet in topvorm. Allen Stuart Townsend was wel aardig. Verder een beetje ongeloofwaardig en vergezocht, weinig vermaak ook trouwens. 2 sterren voor de moeite, ik kon hem wel uitzien. Hij was niet heel slecht.

avatar van miss_suus

miss_suus

wat is dit een tegenvaller!!

hij leek me eerst super spannend en moest hem perce zien!

maar toen ik eenmaal aan de film begonnen was wenste ik dat ik hem nooit had aangezet,,,

wat saai issie zeg!

ik heb er 3 dagen over gedaan elke dag 1 stuk omdat iik altijd mezelf voorneem om een film af te kijken hoe saai die ook is (en ja deze vond ik nogal saai maar ik denk dat dit egt zo'n film is die je aanspreekt of niet)

de actie scenes vond ik wel goed

maar het verhaal een beetje slap

wel jammer..

1,5 ster