The League of Extraordinary Gentlemen (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 11 september 2003
Bekijk via Disney+
Plot The League of Extraordinary Gentlemen
"The power of seven become a league of one."
Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.
Allan Quatermain
Rodney Skinner / The Invisible Man
Dante
Sanderson Reed
zombie
Ik had m'n lieslaarzen al vast aan getrokken voor deze film...
En m'n verstand staat ook dagelijks op nul, dus ik vond 'm best nog wel ok. Ook al weet ik dat geen beste film is...toch stiekum
3 sterren...
ElMeroMero
En m'n verstand staat ook dagelijks op nul
Aha.
Volgende LXG mét Moby Dick anders ga ik schieten !!!
Wel alvast jammer van Ismael.
nirvana
nee, ik heb hem gezien omdat ik een connery fan ben maar was diep teleurgesteld, het leek allemaal zo erg gemaakt. Het leek zoals het is, niks meer dan een film dus... 2 sterren.
zombie
En ja hoor...Ik weet inmiddels al haast niets meer van de film!
Half sterretje eraf dan maar....
morpheus
Dit was echt een zooitje. Onzinnig verhaal dat dan ook nog eens slecht en rommelig uitgevoerd wordt gecoplementeerd door slechte special effects. Enige wat de film nog entertainent weet te houden is de relatief hoge dosis actie, maar ook deze is vaak eerder slaapverwekkend dan adrenaline verhogend door de rommelige manier van filmen.
Sean Connery is één van mijn favoriete acteurs maar in LXG compleet waardeloos. Dan te bedenken dat hij een van de weinige lichpuntjes hier in is.
Mischien met verstand op 0 te genieten om de hoge dosis actie maar voor de rest compleet verwaarloosbaar. Jammer!
*1/2
ThaMovieVoter
*1/2
Daar kan ik gewoon niks meer op toevoegen, ben het er helemaal mee eens
Het is een vage film, er klopt helemaal niks van, alleen de sensatie zorgt voor een betere kijk...
Maar ik ben alleen vrij mild in stemmen, dus 2,5
Mijn defintieve oordeel valt pas als ik een film meerdere malen heb gezien...
Mik
Fantastisch script, geweldige graphics, innoverend!! Superrrrspannend.
0,5*, kak van de bovenste plank.
Tolkienfan
Dit is 1 van de ALLERSLECHTSTE films die ik ooit gezien heb.. Dat Sean Connery in zo'n film meespeelt..SCHANDE !!
BoordAppel
Wel aardig. Leuke actie die door de matige regie niet altijd even goed in beeld wordt gebracht, veel te chaotisch. Ik heb trouwens zo'n idee dat de comic lichtjaren beter is want dit verhaal heeft een enorme potentie. Daar laten ze op het eind nog even iets van doorschemeren: May this new century be yours, son, as the old one was mine. Verder wordt daar niet veel mee gedaan en dus krijgt deze film van mij 0,5* aan strafpunten om op een uiteindelijke score van 2,5* te belanden. Oja voor ik het vergeet, waar sloeg die Tom Sawyer op? Voegt vrij weinig toe aan een league met superhelden.
Idol
je kan het er wel mee vergelijken alleen deze is 10 keer zo beter
het verbaasd trouwens dat hij maar 2,5 ster heeft
hij is veel meer waard
flipsen
Nee, dit is helemaal niet zo'n leuke film. Het idee is wel heel goed, een aantal evil figures met speciale gaven tegen een gezamelijke vijand. Maar ik kon niet wakker blijven tijdens de film, maar dat kwam met name door het tijdstip denk ik.
hypochonder
Lijkt dit een beetje op Van Helsing?
Heb Van Helsing nog niet gezien, maar ik deel absoluut je gevoel na het zien van een soort docu en de reclame. Ik denk dat ik maar niet ga kijken, het zou toch maar een déjà-vu worden.
flicks
Ik ga het niet eens onderbouwen: BAGGER! 2 sterren... voor de redelijke acteerprestaties
MWX
Mensen mensen dit zoort films word gezien als popcornverslideraars niet als films met diepgang en kwaliteit en als je dit zoort films met een flesje bier en een stel vrienden kijkt is het super vermakkelijk nix meer nix minder
The Goss
Ik vond de film niet tegenvallen. De special effects waren, moah, moah. De actie darentegen hield de vaart in de film en daarom 3*.
Londerzelenaar
Goe geprobeerd, maar afgezaagt
da zen de filme van de toekomst, actie, science fiction, ...
maar inhoud : een dikke nul
kheb hem in de cinema gezien en achteraf gezien zouk nog liever naar brother bear zen gen zien (bij wijze van spreke natuurlijk)
Hij krijgt van mij 1,5*
Mangoman
Film is chaotisch en ronduit mager. Ik had er wat hogere verwachtingen van toen ik destijds de trailers zag. Verder wel grappige effecten. Van mij 2*.
Bandit
Langdradige film.
Special effects zijn van zeer wisselende kwaliteit.
jassonn
Vond dat er helmaal geen kwaliteit aan de effects zat,ronduit slecht.
flicks
Ik had laatst nog een poging gewaagd om de film af te kijken maar nee, NEE neeeeeeee, het is niet gelukt(wat een pauperfilm!!!) Ik had me voorgenomen voordat de film begon, dat als ik mijn pet zou opeten ik de film af zou zetten....Voordat ik zin had om aan mijn pet te beginnen had ik de film afgezet en had ik een andere opgezet.....Scheelde mij een pet/ frustratie en ik had geleerd om nooit meer zulke slechte films een tweede keer te kijken. Zeker niet met een pet in de buurt, of misschien wel want dit heeft misschien voorkomen dat ik langer bleef kijken. Wat ik nu net zei past een beetje bij de gedachten die ik had bij de film en bij de (...) verhaallijn.:o

bohica
mensen, gewoon alleen de comic lezen, en HEEL SNEL deze film vergeten!!!!!!!!
kiekje
Mooie film man, kruising tussen Indiana Jones en Kapitein Nimo.
20.000 mijl onder de zee.
Bij tijd en wijle best wel vermakelijk, maar mede door de knulligheid qua verhaal (het uitgangspunt hebben we al eerder gezien en het verschrikkelijke oppervlakkige en voorspelbare verloop van de film beschouw ik als minachting naar de kijker toe) en het amateuristische prutswerk qua de special effects (want dat zag er dus totaal NIET uit) kan ik hiervoor niet meer geven dan 2,5*. En dan ben ik nog vrij gul...
tess
Best een geinig filmpje. Geen diepgang en een hoogst ongeloofwaardig verhaal, maar toch....wel vernakelijk. Een verstand op nul filmpje. Toch 3.5 voor de acteurs. Nog veel guller, dus.
Cybertje
Helemaal mee eens Tess. Leuke film. X-men moet helemaal top zijn, nou, deze doet niet onder voor mij. Zit gewoon een eenvoudige lijn in, geen moeilijke dingen, gewoon ff verstand op 0, en kijken. Geluid lekker hard, geen probleem voor mij. 3.5
MarkFish
Ik vond er geen flikker aan. De acteurs waren niet in topvorm. Allen Stuart Townsend was wel aardig. Verder een beetje ongeloofwaardig en vergezocht, weinig vermaak ook trouwens. 2 sterren voor de moeite, ik kon hem wel uitzien. Hij was niet heel slecht.
miss_suus
wat is dit een tegenvaller!!
hij leek me eerst super spannend en moest hem perce zien!
maar toen ik eenmaal aan de film begonnen was wenste ik dat ik hem nooit had aangezet,,,
wat saai issie zeg!
ik heb er 3 dagen over gedaan elke dag 1 stuk omdat iik altijd mezelf voorneem om een film af te kijken hoe saai die ook is (en ja deze vond ik nogal saai maar ik denk dat dit egt zo'n film is die je aanspreekt of niet)
de actie scenes vond ik wel goed
maar het verhaal een beetje slap
wel jammer..
1,5 ster

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

V for Vendetta

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

Sleepy Hollow
Horror, 1999
saving the worldvenice, italyonderzeeërdc comicsvampierbiteimmortalitymensuperheldgebaseerd op stripsteampunksuperkrachtjekyll and hydeinvisible personevil plot captain nemoallan quatermainsecret lairnautilus immortalvictorian eramoriartyinvisible man vampiress (female vampire)dorian graytom sawyerstarting a world warvictorian steampunkcomic book characters