• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Dean Semler

Met onder meer: Steven Seagal, Gailard Sartain en L.Q. Jones

Plot The Patriot

"Every second counts."

Tijdens de rechtszaak spuugt Floyd Chisolm, leider van een militante groepering, rechter Tomkin in het gezicht en deze belandt in het ziekenhuis. Daar blijkt dat de rechter is besmet met een afschuwelijk virus. Een biorampen-bestrijdingsteam arriveert per vliegtuig en gaat op onderzoek uit. Ondertussen worden meer en meer mensen uit de omgeving ernstig ziek. Even later overvallen aanhangers van Floyd de rechtbank en bevrijden hem. Ze komen erachter dat alleen het bloed van Holly, dochter van Wesley McLaren (Steven Seagal), een medicijn kan verschaffen. Maar voordat daadwerkelijk bloed kan worden afgetapt, schiet Wes te hulp, grijpt Holly en ontsnapt. Als de bewakers één voor één sterven, wordt het al snel een race tegen de klok.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Ik las hier dat iedereen dit een echte shit film vond, ik moet eerlijk bekennen dat ik het een geweldige film vond. En dan niet zoals Saw of The Shawshank Redemption, daarbij is het een lachertje maar gewoon als lekkere wegkijk film. Dan vind ik hem geweldig.

En daarom geef ik hem net als alle andere geweldige wegkijk films een 3,5.

En jullie mogen zeggen wat je wil maar ik vond Stephen echt van het scherm springen gewoon briljant hoe je hem zijn actie acteur innerlijk probeert te verbergen en een goede vader probeert te spelen echt vet.

avatar van Skindowz

Skindowz

Steven - het lachertje van Hollywood - Seagal in een van zijn glansrollen Het enige dat hij kan is een moeilijk gezicht opzetten en meer niet. Prutfilm!

sinterklaas

MMja wat zal ik zeggen...................

Het is net een beetje een vervolg van Fire down below of On deadly ground. Maar hij was flauw: Weinig actie en Seagal moves maar toch wel vermakelijk voor de eerste keer.

1,0

avatar van xenne

xenne

niet echt iets voor in de floptop imho ... akkoord, het is allemaal niet veel soeps, maar de film kijkt toch lekker weg ... zeker het eerste deel. het laatste halfuur gaat het scenario meermaals uit de bocht, met de bloemetjes uit helicopter als hoogtepunt, totaal lachwekkend natuurlijk. een film zo eindigen ... daar heb je lef voor nodig met wat goeie wil kan kan ik toch nog 2 sterren geven (voor de actie moet je deze prent wel niet kijken)

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

alle films waar steven seagal in speelt behoort tot de flop top 100

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb de film niet gezien, maar de plotbeschrijving hierboven is al vreselijk slecht.

SiSsY bOY schreef:

alle films waar steven seagal in speelt behoort tot de flop top 100

Dan zou ik eerst maar eens de oude films bekijken van seagal.

sinterklaas

kan me trouwens niet voorstellen dat deze in engeland voor 18 jaar en ouder is slechts 10% is actie

eigenlijk is die 1 teveel die bloemetjes uit de lucht was toch meer romantiek niet

0,5

avatar van Stallion

Stallion

Zeker niet zijn beste, maar hij kijkt inderdaad lekker weg. Ik denk dat hij beter in ander soort actiefilms kan spelen. Desondanks toch een 2,5

avatar van Stallion

Stallion

Zijn vechtstijl realistisch? Die Aikido shit werkt helemaal niet in het echt, trust me.

Is leuk voor bejaarden en vrouwen die aan zelfverdediging willen doen.

Heb zelf 1e dan jiu jitsu, en heb ook gebokst en aan thaiboksen gedaan, aikido stamt af van jiu jitsu, legt de nadruk enkel op klemmen, terwijl je staat, heeft weinig nut...op de grond is wat anders.

Maar dat niet. Klopt niet vee van. Oké, in Seagal films is het altijd overdreven maar hdan is het ook niet alleen aikido. Maar de nadruk word zeker niet gelegd bij klemmen. En aikido doet zeker niet onder voor het jujutsu. Je moest eens weten hoeveel meer het is dan "een sport voor bejaarden'' zoals jij zegt.

avatar van mikey

mikey

Seagals zoveelste domme fantasie over hoe alleen hij de wereld kan redden. uiteraard met indanen-praktijen en lompe vechtkunsten. 1.5 Kompleet debiel zoals we van hem gewend zijn

avatar van Waku

Waku

De films van Seagal worden minder en minder..

Het verval zet door met deze Patriot.

happie

Ik vond dat hij met deze film de goede lijn te pakken had, maar helaas kwam daarna het echte verval.

Die zet ie ook door met een derde deel op under siege

avatar van Dolphfan

Dolphfan

Vrij langdradige film naar mijn mening. Wel weer een paar mooie momenten om de film voor mij toch boeiend te houden. Had wel wat meer actie in gekund. Toch minimaal 3 sterren waard!

happie

Steven blijkt met deze film toch een echte klasbak te wezen. Maar helaas haalt ie het niveau in deze film niet in zijn andere.

happie

Ik hem gister voor de 4de keer gezien, maar dit is echt een klasse film. Weinig films van steven waren van zó'n hoog niveau. Topacteerwerk. In één woord: prachtig. Ik werd er zelfs emotioneel van. Deze man moet echt een life time achievement award. Voor al zijn werk. Ik kan niet wachten om zijn concert te zien.

avatar van sherena

sherena

Om in te haken op het bericht dat aikido niet werkt, ja doei, volgens mij snap je het dan niet helemaal. Grondwerk als klemmen en verwurgingen horen namelijk ook oa bij Judo (greapling sport) waarin ik wel wat jaartjes ervaring heb hoor. Waarin Seagal ook nog eens een zwart band heeft by the way

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Al een hele tijd terug dat ik deze film heb gekeken, denk 2,5 jaar ofzo..wat ik er van weet is dat ik me niet heel erg heb geergerd...dus toch maar 3 * snap ook niet waarom die in de flop 100 staat

avatar van nairobi

nairobi

seagal hoort niet in flopnotering, die man heeft veel betekent voor de filmwereld.

deze film is zeker niet z'n beste, maar om hem zo af te kraken, nee.

4* voor Seagal ondanks wat mindere prestatie's

happie

oh ik had hem van het weekend weer gezien en de film blijft me boeien van het begin tot het eind.

hulde aan steven

avatar van otherfool

otherfool

Lamme film met weinig actie en een belachelijk einde, maar Seagal heeft wel mindere gemaakt. Anderhalf sterretje dan maar.

avatar van rondh

rondh

T.S.S.A. schreef:

En daarom geef ik hem net als alle andere geweldige wegkijk films een 3,5.

Is ook een vergelijking, the Shawshank Redemption of patriot .

Deze film, vind ik dan, zelfs als wegkijker erg slecht. Dus is een 3,5 al veel te hoog. Steven Seagal maakt al tijden geen goede films meer. Ik geef deze 1,5 sterren.

avatar van my style

my style

wel een lekker wegkijk film. veelste slechte beoordeling daarom 3,5 *

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Oei wat een baggerfilm. Die kop van Seagal, probeer daar maar eens anderhalf uur naar te kijken...

avatar van Jules [NL]

Jules [NL]

verhaal slaat nerges op, seagal maakt nog wat goed

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Steven Seagal als actieheld of familieman kan altijd wel eens door de beugel, maar Seagal als voleerd biomedicus gaat mijn petje te boven.

Bovendien is 'The Patriot' een ongezien tenenkrommend actievehikel (of toch maar dramavehikel) dat bulkt van de karikaturale personages, uiterst theatrale muziek en camerawerk, een idioot plot en belachelijke wendingen. Meer hadden we uiteraard niet echt verwacht...

Een virus, tienmaal effectiever dan miltvuur, dat kan worden genezen door een alternatief Indiaans theetje met bloemen...yeah right.

Voor een filosofisch geladen prent omtrent de strijd tussen wetenschap en natuur, moet je absoluut elders gaan zoeken.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

dat hij in de flop top 100 is een beetje te

zo slecht is die ook weer niet

het is wel ok om het een keertje te zien op een zondag ofzo en dat is het

avatar van %%%%%%

%%%%%%

heele slechte film.De actie was slecht net als het verhaal en de acteer werk 0,5 deze wil ik niet nog eens zien

avatar van Rik^

Rik^

Teweinig actie imo. Sluit me bij de woorden van Matchostomos aan dat hij niet kan zien dat Seagal zich mannifesteerd als Immunoloog.

Van mij mag Steven het houden bij het hardere gooi en smijtwerk dat we van hem kennen.

2* omdat ik toch stiekem een fan ben van 'onze Steven' =$

avatar van DragQueen

DragQueen

Een wat andere kijk op seagal, krijgen we hier in deze film. geen slechte film, moet ik eerlijk bekennen. een alleraardigst verhaal, met hier en daar wel wat rtl 4 gehalte natuurlijk. maar dat mag de pret niet drukken. seagal doet een poging om eens echt te acteren. en doet dat vrij aardig. als je hier een actie-prent van seagal verwacht, kom je wel bedrogen uit. de actie is namelijk minimaal hier. leuke film verder. 2,5 sterren.