Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Chris Nahon
Met onder meer: Jean Reno, Arly Jover en Jocelyn Quivrin
Gesproken taal: Frans
Plot L'Empire des Loups
"If You Can't Remember Your Past...You Can't Save Your Future."
Politie-inspecteur Paul Nerteaux begint een onderzoek naar de mysterieuze moord op drie Turkse vrouwen. Het spoor leidt naar een bende van het 10e district van Parijs, maar om in het mileu te kunnen infiltreren heeft Nerteaux de hulp nodig van zijn vroegere collega Jean-Louis Schiffer. Zijn hulp komt goed van pas, zeker als Nerteaux kennismaakt met de vreemde Anna Heymes, de vrouw van een minister die lijdt aan hallucinaties en geheugenverlies.
Jean-Louis Schiffer
Philippe Charlier
Olivier Amien
Lieutenant
mayhemblik
2** voor de zoveelste lompe aktiefilm, gekocht voor een euro, gelukkig is mijn neefje bijna jarig dus heb ik mooi een kado'tje. (hij word 15, goeie leeftijd voor dit soort films)
Eigenlijk is een euro al teveel voor die darm.
Tarkus
De DVD heeft me 1 € gekost, en dat is de film zeker waard.
En om eerlijk te zijn, ik heb hem alleen gekocht omdat de naam Jean Reno op de hoes staat, en je mag zeggen wat je wil, Reno is altijd goed in eender welke prent.
Het verhaal van deze film beviel me wel, al is het dan geen topfilm, verveeld heb ik me er niet mee.
gabsor
Pure actie bagger? Zit vrijwel geen actie in de film behalve het laatse kwartier.... Juist een opbouwend verhaal met een verrassend plot. Geen absolute topper maar zeker onderhouden, toch wel een 3,5 gezien de cijfers die andere pulp films krijgen.
IceTigerGhost
Die collega van Jean Reno hoort meer thuis is een linkse studentenclub dan in de rol van resercheur.
puckb96
Ik snap niet dat iedereen dit zo'n saaie film vind, ik vind hem geweldig en super spannend. Zo kan ik ook l'immortel aanraden met Jean Reno.
puckb96
De DVD heeft me 1 € gekost, en dat is de film zeker waard.
Reno is een geweldige acteur! Ken niet echt een echt film waarin hij een slechte rol neerzet. Beiden da vinci code, leon en l'immortel waren geweldig. Nog meer titels?
sinterklaas
Ronin, Godzilla, The Crimson Rivers 1 en 2, Wasabi, The Tiger and the Snow.
Moet je niet stemmen op de film trouwens? Aan je Avatar en je positieve reactie te zien?
puckb96
Verder gave films vind ik the patriot, waterworld, miami vice en starwars.
puckb96
Maar daar zit Jean Reno niet in.
Nee, maar wel heel mooi!
Toch zeker wel een fijne film met een goed oplopend verhaal, het boeit de gehele speelduur.
Goede sfeer en af en toe de nodige actie.
Het acteerwerk was ook gewoon prima.
3,5 ster
gr.jske
Blijft mijn favo film allertijden. Jean Reno als de rechercheur die een reeks van Turkse moorden probeert op te lossen en Arly Jover als de vrouw die mysterieuze waanbeelden heeft. Geweldige film, en dan is dit juist van die onbekende filmzooi. Daar houdt ik juist van, de wat onbekendere films zoals deze. Spanning is er zeker en tja actie ook wel. Maar bij deze film concentreer ik me meer op het verhaal dat me constant weet te boeien. Dikke 5, tja favofilm is een 5 hé?
fritsje
Begint erg goed maar later begon ik er steeds minder van te snappen,een boel herrie en geschiet maar zoals gewoonlijk komen de hoofdfiguren er met een schrammetje van af.slappe poging van de fransen om een hollywoodactiefilm te imiteren,leek af en toe wel een touristische brochure,alle bekende plekjes in Parijs en Istanbul komen er mooi uitgelicht voorbij.
blurp194
Niet best, deze film.
Jean Reno draait op de automatische piloot z'n gewone tiepje af. Alsof hij de reincarnatie van Jean-Paul Belmondo probeert te zijn. En dan Arly Jover, die in Les Regrets (2009) best een aardige rol neerzet, acteert in deze film als een strijkplank.
Maar het grootste drama is het script wel. Niet zozeer dat het te ongeloofwaardig is, maar meer dat er veel te veel bijgesleept wordt. Na de scène op Pere-Lachaise hadden de titels moeten komen, wat er nog volgt is overbodig en maakt de film veel te lang. En dat geeft de kijker veel te veel tijd om na te denken - hoe onze geliefde helden alle schiet- plof- en valpartijen overleven, bijvoorbeeld.
Voor de echte die-hard Jean Reno fan. Ieder ander kan deze film gerust laten liggen.
Dreiecke
Eén van de spannendste thrillers die ik gezien heb, een constant onderhoudend en intrigerend verhaal.
Het uiterlijk vond ik fantastisch, alleen al naar de stroom van mooie en aparte beelden bleef ik ademloos kijken, de score eronder vond ik ook heel goed. Acteren was prima, interessante karakters.
Ik heb begrepen dat ik Les Rivières Pourpres (The Crimson Rivers) eigenlijk eerst had moeten bekijken en deze erna, maar omgekeerd zal hopelijk ook wel lukken
Geen idee of de delen op elkaar volgen of gewoon aparte verhalen zijn met dezelfde hoofdpersonen.
blurp194
Ik zie geen enkel verband tussen deze en de beide delen Les Rivières Pourpres - behalve dan dat Jean Reno er een politieman in speelt. Maar niet dezelfde, en de verhalen hebben niets met elkaar te maken. De twee delen van Les Rivières kan je trouwens ook heel goed los van elkaar zien.
Dreiecke
Ok, dank je voor de info
Ik wist niet eens van een tweede Rivières, alles door verschillende regisseurs gedaan, ben benieuwd.
Norman Mailer
Ok, dank je voor de info
Verwacht er niet té veel van...
K. V.
Het was geen slechte, maar ook geen super goeie film. Uitstekend kijkvoer voor een luie filmavond. De cast deed het niet slecht. Het verhaal begon mysterieus en 'k was wel nieuwsgierig hoe het ging evolueren, maar de wending was niet zo origineel. 'k vond het nu ook niet direct een saaie film en naar het einde toe gaat de film meer over naar actie (al is het zeker nog te doen).
Er zijn er betere, maar ook slechtere.
Cleanshot
Spannende film, het einde vlakte mijn enthousiasme iets af maar al met al leuk.Ging er in met 0 verwachting maar viel niets tegen.
Jean Reno speelt een keihard figuur en dat doetie goed.
hutsekluts
Had hier iets meer van verwacht gezien m'n positieve ervaringen met (en waardering voor) enkele Franse misdaad/thriller/politie/drama's. Er wordt prima geacteerd en en de actie/spanning is ook voldoende maar het ongeloofwaardige verhaal trekt deze film niet naar een voldoende.
gauke
Het interessante, maar ook onsamenhangende verhaal van deze solide, enigszins opgezwollen en rommelige actiefilm, wordt rustig verteld. De beelden zijn fraai en regelmatig sfeervol, de productie heeft een paar lekkere mooie schokmomenten en zoals het hoort wordt het tegen het einde goed spannend. Jammer dat je, te dwangmatig, moet denken dat iemand niet is wie hij werkelijk is. Door overbodig materiaal duurt de film te lang.
jippie2010
Een fantasierijk plot met de nodige losse eindjes.
Maar als je daar doorheen kan kijken dan is dit zeker een spannende thriller.
En Reno blijft een leuke acteur om naar te kijken. *3.0

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'