Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Chris Nahon
Met onder meer: Jean Reno, Arly Jover en Jocelyn Quivrin
Gesproken taal: Frans
Plot L'Empire des Loups
"If You Can't Remember Your Past...You Can't Save Your Future."
Politie-inspecteur Paul Nerteaux begint een onderzoek naar de mysterieuze moord op drie Turkse vrouwen. Het spoor leidt naar een bende van het 10e district van Parijs, maar om in het mileu te kunnen infiltreren heeft Nerteaux de hulp nodig van zijn vroegere collega Jean-Louis Schiffer. Zijn hulp komt goed van pas, zeker als Nerteaux kennismaakt met de vreemde Anna Heymes, de vrouw van een minister die lijdt aan hallucinaties en geheugenverlies.
Jean-Louis Schiffer
Philippe Charlier
Olivier Amien
Lieutenant
Anatolia
De film is gebaseerd op het boek van Jean-Christophe Grangé, dat een internationale bestseller werd (in ieder geval in Frankrijk en Turkije). Het verhaal behandelt het Franse netwerk van de Grijze Wolven en graaft behoorlijk diep in het onderwerp: verschillende Turkse politici komen aan bod, samen met het beruchte Susurluk-ongeval.
Heb het boek in de kast liggen: wordt eens tijd dat ik het lees dan.
Heeft iemand enige info over een release in Nederland van deze film?
Veel andere films kwamen in mij op tijdens het kijken. Niet noodzakelijk directe invloeden, of zelfs bewuste invloeden, maar ergens was er telkens een klik.
Jin-Roh (het wolf concept in combinatie met counter terrorisme/ intelligentie), Ghost in the Shell ( brainwashing ~ ghostdubbing plus een shot dat erg lijkt op de laatste scene ~ het meisje dat in de stoel zit. De hoofdrolspeelster lijkt ook erg op Ash (= Motoko) en Vidocq (visueel, de belichting dan vooral).
Maar zoals gezegd, dat zal eerder iets persoonlijk zijn lijkt me, of de regisseur moet ergens wat anders beweren. Wat de film zelf betreft, veel potentieel lichtelijk verknoeid door een te grote focus op het plotje en slechte editing.
Er wordt veel aandacht besteed aan de audiovisuele afwerking, alleen is het editritme erg slecht. Niet vloeiend genoeg om een geheel te vormen, te snel om de sfeer goed te laten doordringen. Iets te hip en snel, niet snel en grauw genoeg. Dit geeft de film een te goedkope uitstraling, wat erg jammer is gezien het materiaal voor handen. Want veel sfeervolle shots en goeie muzikale begeleiding vaak.
Het einde is zwaar over-the-top, zelfs een beetje belachelijk te noemen. Film krijgt hierdoor een kleine ipv dikke 3.5*
Vermakelijk filmpje, maar één waar veel meer had ingezeten. Goeie poging tot, maar heeft een betere editor/regisseur nodig.
gerassen
Gisteren gezien,en moet zeggen eindelijk weer eens een goeie Franse film...
Reno zet weer een goeie rol neer...
Dat de film wat over the top is oke...maar verhaal en vermaak,toch zeker omdat het hier om een franse film gaat een 4...
Groet Ger
The blues brother
Assen....
kahraman
ik denk dat de schrijvers uit daadwerkelijke gebeurtenissen/krantenberichten met name uit Turkije links en rechts wat in de film hebben gestopt, dat cool op het scherm zou kunnen uitzien...
dat is ze ook gelukt..
de film ziet er ook meer uit als een strip /manga verhaal..
als het op die manier wordt bekeken is het ook redelijk geslaagd.
volgens mij...
de tengere terroriste - verwijzing naar fehriye erdal, de 'linkse' terrorist..
de huurmoordenaar- verwijzing naar mehmet ali agca, de 'rechtse' terrorist.
wat denken jullie.. zijn er nog meer verwijzingnen?
Moxomagic
Waanzinnige decors (daar zijn de Fransen gewoon goed in), geweldige cast en een ijzersterkverhaal.
Gewoon een topfilm. One to Watch...!!!
Enige minpuntje; de schietscenes waren niet echt geweldig.
3,5 sterren.
Goed gemaakte maar nogal rommelige film die van de hak op de tak springt. Mooi camerawerk, maar de montage is slordig en er had zeker een half uur uit gekund. De personages zijn zeer oppervlakkig en het aanvankelijk intrigerende verhaal wordt niet spannend uitgewerkt. Jammer: hier had veel meer ingezeten.
hel1
goede spannende film met veel verrassende wendingen. maar ik vond het tempo te hoog en de hoeveelheid gebeurtenissen te groot om het verhaal goed te kunnen volgen. leek beetje rommelig. desalniettemin mooie actiebeelden en daarom
3,5
dikkenek
goede film..goede opbouw! Film zit goed in elkaar. Wederom Reno in een goede rol! Zit van alles in!
kimmetje194
Helemaal super! Jean Reno speelt zowieso bijna altijd geweldig. Origineel verhaal en goed gebracht. Aanrader! 4,5 *
hannes64
- 1926 berichten
Goeie franse ( ja, alweer ) film.
Reno speelt als vanouds zeer goed onderkoeld.
De film zelf zit ook knap in elkaar, sommige scenes een bèètje over the top.....maar dat mag de pret niet drukken.
Had me meer vermaakt met `Department 36`( wel een ander soort film ), maar deze mag er ook wezen.
De fransen worden er steeds beter in.
Heb me niet echt verveeld bij deze aparte film, alleen duurde deze een beetje te lang.
helleke
Heel mooie en spannende film met prima acteerprestaties van Jean Reno, Arly Jover en Jocelyn Quivrin.
Prachtige locaties en de muziek en de diverse geluiden zorgen voor een opzwepend gevoel.
Hij is soms wel moeilijk te vatten(dat kan natuurlijk ook aan mezelf liggen).
Maar toch geef ik hem 3,5 sterren
usr14112
Ben niet erg lovend over de film. De sfeer was goed en de beelden waren mooi maar de ene onwaarschijnlijkheid kwam na de andere. Het verhaal werd zo ongeloofwaardig dat ik na anderhalf uur kijken niet kon wachten op het einde en me echt begon te vervelen. Heb dus ook maar doorgespoeld. Jammer.
Voor de moeite 2 sterren
Voodoo
Jammer dat je hem door gespoeld hebt usr14112, want dan mis je het hele verhaallijn.
Ik vond het een goeie film, in het begin wat wazig met het verhaal, maar werd op den duur al duidelijker. Het einde was echt verrassend.
4 sterren.
Paranoid
Film is niet slecht maar ook niet goed... verhaal over de grijze wolven gaat een beetje te ver ... Weer een Franse film waarin weer Turken vernederd worden...
olivier
Weer een Franse film waarin weer Turken vernederd worden...
Hoezo "weer"?
kahraman
Hoezo "weer"?
volgens mij heeft ie het over de orientalistische manier waarop de "Turken" worden afgebeeld. Op zich vond ik het in deze film nog zo slecht niet.
In bijv. the mummy, of around the world in 80 days is het veel erger.
ik heb eerlijkgezegd nog niet meegemaakt dat een Turk op een positieve manier wordt neergezet in een hollywood film, laat staan een franse film.
Eduard37
Film die de moeite waard is. Heb wel een paar keer zitten denken waar gaat dit over. Het laatste half uur begon de film eigenlijk spannend te worden. Het is niet mijn smaak dit soort films. Te onrealistisch en eigenlijk te sensationeel in mekaar gezet.
brucecampbell
Een film die veel te veel hooi op zijn vork neemt.
Het gaat over vanalles en nog wat, corrupte politie-agenten, drugshandelaars, bende-oorlogen, anti-terreurbrigades, grijze wolven en dit aan een tempo dat je bijna niet kan volgen, zeker het laatste halfuur.
Dankzij Reno bleef ik kijken, anders was ik allang afgehaakt na een halfuur.
een 2
ILDIB
Wat een onzettende warboel wordt het op het einde. Wie nu precies wat is, is mij geheel ontgaan. Ook het slot dat al die franse hoge pief amier in turkije zit in functie met duizenden agenten. Geen idee wat ze daar doen ineens
En wie is nu uiteindelijk op zoek naar wat. Iets meer toelichting op wat nu Schiffer allemaal deed en doet kan kwaad. De hoofdkarakters krijgen in het begin veel aandacht maar over hun verleden wordt veel te weinig duidelijk, ook aan het einde niet.
Soundtrack is ook erg vaag op sommige momenten. Overal toch een zeer goed te bekijken film, alleen heel het stuk in turkije is waardelooos...
DragQueen
Een erg sterke thriller van franse makelij. de acteurs zijn geloofwaardig, maar het is uiteraard reno die de show maakt. verder vond ik de verhaallijn sterk uitgewerkt. en ben ik van mening dat dit een thriller is die visueel en qua grauwe sfeer klasse in elkaar zit. ook de sfeervolle soundtrack draagt hieraan bij natuurlijk. veel beter dan de standaard thriller. 4 sterren.
Toontje35
Een goede thriller, prima verhaal. Boeit vanaf het begin. Onverwacht prachtig
PieterPost
Vond het zeker een zeer boeiende film!!
Ik zat van begin tot eind op het puntje van mijn stoel. Mede door Reno maar ook door het verhaal. Er gebeurt zoveel en heel snel, daar houd ik wel van.
Ronhart
Wonderlijke film, te traag voor een echte actiefilm en te weinig thrill voor een thriller.
In het eerste half uur liepen er twee verhaallijnen die niets met elkaar te maken leken te hebben. Op zich niets mis mee, maar als kijkers aan elkaar gaan vragen "heb ik iets gemist?" dan duurt het te lang.
Ook verder in de film bleef (veel) van het verhaal onhelder of zelfs warrig.
Hoewel ik de film niet onaardig vond blijf ik het gevoel houden dat er lang niet uitgehaald is wat er inzat. Het had een topfilm kunnen zijn. Ik weet niet precies waar het hem in zit, het verhaal was op zich prima, het acteren goed, het filmmateriaal hier en daar zelfs prachtig, de stunts en effecten waren ook niet verkeerd. Het is vermoedelijk de editing die er de oorzaak van is dat het geheel een rommelige indruk maakt. Al met al niet meer dan een voldoende dus 3***
sinterklaas
Vermakelijk politie/actiefilmpje met een grauwe regenachtige sfeer die toch wel voor wat depressie zorgt. Maar verder is deze film wel goed te doen. Quivrin acteerd mooi als groentje en het is ook weer leuk om Jean Reno weer eens te zien. Dit keer met wit beschilderd haar als een medogenloze ex-agent. Verhaaltje zit ook prima in elkaar en de locaties zijn ook mooi. Zoals gezegt in een regenachtige Parijs en ook Turkije. Actiescenes waren ook wel goed te doen. Verder is EOTW een prima wegkijkertje.
Mads Smikkelsen
Niet verkeerd en geen topper, Jean Reno is een van mijn favorieten en hij deed het prima, als je de film goedkoop kunt kopen of op t.v. kunt zien bega je geen misser.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

36 Quai des Orfèvres
Drama / Thriller, 2004