Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 14 augustus 1997
Bekijk via Disney+
Plot Face/Off
"In order to trap him, he must become him."
Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.
- Trailer (YouTube)
Victor Lazarro
Dr. Malcolm Walsh
Prison Guard Walton
Tha Flow
Een van mijn favo actiefilms die na een paar keer herzien toch wel erg Amerikaans is. Maar desalnietemin vette actie scenes en stoere rollen van zowel Nicolas Cage als John Travolta. Hoewel ik ze beide het beste vond als bad guy. Maar dat zal wel iets persoonlijks zijn. De film is gewoon erg stoer.
Zeer goeie film, die volgens mij in 7 jaar Hollywood actioncrap niet meer geëvenaard is.
Flitsende actiescenes en een leuk concept, da's wat deze film maken. Minpuntjes zijn Travolta, wat slechte melodramatische momenten en zoals velen al aanhaalden het idiote slot. Gelukkig kan dit de pret niet al te veel drukken. Stijlvolle slomos, lekker rauw (cannon fodder sterft leuk en talrijk) en een paar heerlijk gestileerde actiescenes (oa de kerkscene en de spiegelscene). Vooral dat rauwe ontbreekt wel eens in de huidige films.
Topvermaak, geloofwaardig of niet. 4*
V
Waarom vond je Travolta een minpuntje als ik vragen mag? Ik vond hem persoonlijk net zo sterk spelen als Cage....
Sterker nog. Travolta speelde Cage van het doek af. Het verschil was pijnlijk.
Kort : Travolta is een saaie lul. Film is over-the-top, Cage speelt over-the-top. Travolta verbrodt het plaatje door er een beetje als saaie idioot doorheen te lopen. Simpele logica die voor mij wonderwel werkt.
neo
Wouter wat kan je toch heerlijk in herhaling vallen
geplaatst op 31 januari 2002, 00:18 uur
Het ergste is Cage.
geplaatst op 7 maart 2002, 14:25 uur
jammer van cage.
geplaatst op 22 november 2002, 23:49 uur
Travolta wint met vlag en wimpel. Hij steelt de show. Eerlijk gezegd vond ik Cage niet best.
geplaatst op 25 juli 2003, 23:03 uur
Jammer dat Cage minder acteert.
geplaatst op 4 april 2004, 16:27 uur
Mmm.Ik vond het verschil nogal pijnlijk (in het nadeel van Cage)
geplaatst op 30 mei 2004, 18:48 uur
Sterker nog. Travolta speelde Cage van het doek af. Het verschil was pijnlijk.
geplaatst op 30 mei 2004, 20:42 uur
En toch vind ik het jammer van Cage.
Lijkt net wel die kerel in de Matrix threads ... hoe noemde die ook al weer
Captain Pervert
Retespannende en originele film, spannend van begin tot eind. Bravo. Eén van Woo's beste, zo niet de beste. 4.5 sterren
morpheus
Wouter wat kan je toch heerlijk in herhaling vallen
Je hebt hem toch echt zelf uitgedaagd neo
Is dit een uitdaging tot een cagefight?
7-2 in het voordeel van wouter voorlopig
markpennings
Een beste film mooie rol voor Cage, ook John Travolta is erg goed.
Lauwie
Ik haat cage.. put him ín a cage.. maar dat is natuurlijk mijn mening...
TheRisingSun
Goede actiefilm! Erg knap hoe Cage en Travolta zich in kunnen leven in de rol van de ander. Of het realistisch is (De gezichtenwissel) is weer een ander verhaal,maar het verhaal opzich is mooi verzonnen.
3,5 ster
Naomi Watts
Goede actiefilm. Zeker ee naktiefilm die meer biedt dan de doorsnee actiefilm. Een grote portie aktie met daarbij wat emotionele momenten. Samen met Enemy of the State 1 van de besten in zijn genre. 4,5*
snoezelke
Een hyperspannende actiethriller met de nodige dosis sentiment en een origineel verhaal.
travolta en cage acteren erg aardig,de prent heeft leuke actiescenes maar slechts 1 minpuntje.
in veel van de actiescenes zie je overduidelijk de stuntmannen die in de verste verte niet op de acteurs lijken,dit zorgt dat je nodeloos uit het verhaal getrokken wordt ,spijtig want verder is face off een 3.5 sterren aanrader.
djelle
Goeie actiefilm. Goed geacteerd, geregisseerd, mooie schietpartijen en er zit meer filosofie en diepgang in dan je zou verwachten. Biedt inderdaad meer dan de doorsnee actiefilm, zoals je trouwens verwacht van een regisseur als John Woo. Enige film sedert Woo naar America is getrokken die écht goed is. Behalve "Hard target", deze was ook nog goed.
n00t
aardig wat actiefilms gezien, maar deze absoluut één van e meest spannende...
mooiste moment uit de film: als Archer in de gevangenis bezoek krijgt van Troy...
timbo_
erg goede film. Alleen dat einde afschuwelijk. Op de een of andere manier had ik dat verbannen uit mijn hoofd zodat ik er niet op voorbereid was. Snap echt niet wat iemand bezielt om deze film zo te laten eindigen.
mister blonde
erg jammer idd. net als dat gedoe met dat handje over het gezicht, vreselijk. verder een geweldiige film.
Disk
Wat is er nou weer mis met het einde? Als je erover nadenkt dan zie je dat er niks beters te nedenken is.
U-96
- 2070 stemmen
Dat handje over het gezicht vond ik ook nogal overdreven.
Disk
Wat zou dan een beter einde zijn? ik kan mij niks anders voorstellen.
mister blonde
iets geloofwaardigers. niet the replacement kid. niet alles is meteen vergeten en vergeven (gaat wel erg snel, nl.). een meer open eind aangaande de familieverhoudingen zou beter passen. i.i.g. niet zo'n overdreven happy end. ik bedoel er zijn ook middenwegen.
Disk
OK je hebt mij overtuigt.
AHWA
Cage kan geen 'goede' actieheld spelen. Ik vond hem veel overtuigender als bad guy dan als good guy.
Iconische film 'Face/Off' met Nicolas Cage morgen te zien op televisie

'Beroemde actiethriller keert na jaren weer terug: John Travolta en Nicolas Cage opnieuw in de hoofdrol'

Nicolas Cage onthult dat een 'Face/Off'-vervolg zou gaan over kinderen van Castor Troy en Sean Archer

Nicolas Cage wil maar wat graag in een sequel van 'Face/Off' spelen

Braveheart

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006
bomgevangenisgevangeneundercovermexican standofffbibiological weaponface transplant rage and hatevuistgevechthostilitypsychopaatwraakbedrogontsnapping uit de gevangenisflashbackgeorganiseerde misdaadtragedieschietpartijziekenhuisboat chaselos angeles, californiëdokterexplosievermommingvendetta surgerycriminal ganggolden gunarchvillainbullet balletarchenemy brother brother relationshipsiblingsmaximum security prison fbi agent