• 9.374.112 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Face/Off

"In order to trap him, he must become him."

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

Sean Archer

Dr. Malcolm Walsh

Prison Guard Walton

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Zeker goede film.. 4,5 sterretjes.. zeker verdiend hoor!

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Een van mijn favo actiefilms die na een paar keer herzien toch wel erg Amerikaans is. Maar desalnietemin vette actie scenes en stoere rollen van zowel Nicolas Cage als John Travolta. Hoewel ik ze beide het beste vond als bad guy. Maar dat zal wel iets persoonlijks zijn. De film is gewoon erg stoer.

Zeer goeie film, die volgens mij in 7 jaar Hollywood actioncrap niet meer geëvenaard is.

Flitsende actiescenes en een leuk concept, da's wat deze film maken. Minpuntjes zijn Travolta, wat slechte melodramatische momenten en zoals velen al aanhaalden het idiote slot. Gelukkig kan dit de pret niet al te veel drukken. Stijlvolle slomos, lekker rauw (cannon fodder sterft leuk en talrijk) en een paar heerlijk gestileerde actiescenes (oa de kerkscene en de spiegelscene). Vooral dat rauwe ontbreekt wel eens in de huidige films.

Topvermaak, geloofwaardig of niet. 4*

avatar van V

V

Waarom vond je Travolta een minpuntje als ik vragen mag? Ik vond hem persoonlijk net zo sterk spelen als Cage....

avatar van Wouter

Sterker nog. Travolta speelde Cage van het doek af. Het verschil was pijnlijk.

Kort : Travolta is een saaie lul. Film is over-the-top, Cage speelt over-the-top. Travolta verbrodt het plaatje door er een beetje als saaie idioot doorheen te lopen. Simpele logica die voor mij wonderwel werkt.

avatar van neo

neo

Wouter wat kan je toch heerlijk in herhaling vallen

geplaatst op 31 januari 2002, 00:18 uur

Het ergste is Cage.

geplaatst op 7 maart 2002, 14:25 uur

jammer van cage.

geplaatst op 22 november 2002, 23:49 uur

Travolta wint met vlag en wimpel. Hij steelt de show. Eerlijk gezegd vond ik Cage niet best.

geplaatst op 25 juli 2003, 23:03 uur

Jammer dat Cage minder acteert.

geplaatst op 4 april 2004, 16:27 uur

Mmm.Ik vond het verschil nogal pijnlijk (in het nadeel van Cage)

geplaatst op 30 mei 2004, 18:48 uur

Sterker nog. Travolta speelde Cage van het doek af. Het verschil was pijnlijk.

geplaatst op 30 mei 2004, 20:42 uur

En toch vind ik het jammer van Cage.

avatar van Jordy

Jordy

haha, geweldig

Lijkt net wel die kerel in de Matrix threads ... hoe noemde die ook al weer

avatar van neo

neo

avatar van Wouter

En toch vind ik het jammer van Cage.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Retespannende en originele film, spannend van begin tot eind. Bravo. Eén van Woo's beste, zo niet de beste. 4.5 sterren

avatar van morpheus

morpheus

neo schreef:

Wouter wat kan je toch heerlijk in herhaling vallen

Je hebt hem toch echt zelf uitgedaagd neo

neo schreef:

Is dit een uitdaging tot een cagefight?

7-2 in het voordeel van wouter voorlopig

avatar van markpennings

markpennings

Een beste film mooie rol voor Cage, ook John Travolta is erg goed.

avatar van Lauwie

Lauwie

Ik haat cage.. put him ín a cage.. maar dat is natuurlijk mijn mening...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede actiefilm! Erg knap hoe Cage en Travolta zich in kunnen leven in de rol van de ander. Of het realistisch is (De gezichtenwissel) is weer een ander verhaal,maar het verhaal opzich is mooi verzonnen.

3,5 ster

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede actiefilm. Zeker ee naktiefilm die meer biedt dan de doorsnee actiefilm. Een grote portie aktie met daarbij wat emotionele momenten. Samen met Enemy of the State 1 van de besten in zijn genre. 4,5*

avatar van snoezelke

snoezelke

Een hyperspannende actiethriller met de nodige dosis sentiment en een origineel verhaal.

travolta en cage acteren erg aardig,de prent heeft leuke actiescenes maar slechts 1 minpuntje.

in veel van de actiescenes zie je overduidelijk de stuntmannen die in de verste verte niet op de acteurs lijken,dit zorgt dat je nodeloos uit het verhaal getrokken wordt ,spijtig want verder is face off een 3.5 sterren aanrader.

avatar van djelle

djelle

Goeie actiefilm. Goed geacteerd, geregisseerd, mooie schietpartijen en er zit meer filosofie en diepgang in dan je zou verwachten. Biedt inderdaad meer dan de doorsnee actiefilm, zoals je trouwens verwacht van een regisseur als John Woo. Enige film sedert Woo naar America is getrokken die écht goed is. Behalve "Hard target", deze was ook nog goed.

avatar van n00t

n00t

aardig wat actiefilms gezien, maar deze absoluut één van e meest spannende...

mooiste moment uit de film: als Archer in de gevangenis bezoek krijgt van Troy...

avatar van timbo_

timbo_

erg goede film. Alleen dat einde afschuwelijk. Op de een of andere manier had ik dat verbannen uit mijn hoofd zodat ik er niet op voorbereid was. Snap echt niet wat iemand bezielt om deze film zo te laten eindigen.

mister blonde

erg jammer idd. net als dat gedoe met dat handje over het gezicht, vreselijk. verder een geweldiige film.

Disk

Wat is er nou weer mis met het einde? Als je erover nadenkt dan zie je dat er niks beters te nedenken is.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

mister blonde schreef:

Dat handje over het gezicht vond ik ook nogal overdreven.

Disk schreef:

kom zeg. dan heb je niet echt een levendige fantasie.

Disk

Wat zou dan een beter einde zijn? ik kan mij niks anders voorstellen.

mister blonde

iets geloofwaardigers. niet the replacement kid. niet alles is meteen vergeten en vergeven (gaat wel erg snel, nl.). een meer open eind aangaande de familieverhoudingen zou beter passen. i.i.g. niet zo'n overdreven happy end. ik bedoel er zijn ook middenwegen.

mister blonde schreef:

OK je hebt mij overtuigt.

avatar van Marki_san

Marki_san

Ook een vette, vernieuwende film!!!

avatar van AHWA

AHWA

Cage kan geen 'goede' actieheld spelen. Ik vond hem veel overtuigender als bad guy dan als good guy.