• 9.374.574 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Face/Off

"In order to trap him, he must become him."

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

Sean Archer

Dr. Malcolm Walsh

Prison Guard Walton

geweldige film

uitstekend acteerwerk

blijkbaar hou ik erg van de actie films uit de jaren 80 en 90,aangezien deze film uit 1997

ook echt een van mijn favotieten is van dit genre.

wat vond ik dit een geweldige film.

john travolta en nicolas cage spelen dit briljant.

van begin tot eind een zeer boeiende film.

top.

avatar van stijngeraats

stijngeraats

Leuk verzonnen script. Ook goed uitgewerkt, heeft een betere soundtrack nodig.

avatar van blackcat13

blackcat13

Travolota heeft een rotkop en films met Nicholas Cage zet ik meestal gelijk al uit.

Deze film is niet aan mij besteedt vrees ik. Het lijkt me allemaal wel goed maar die twee acteurs kan ik moeilijk uitstaan (hoewel Cage af en toe nog wel wat leuks en heel soms iets goeds heeft.)

mar007

jij vind hem een rotkop hebben terwijl ik hem juist heel aantrekkelijk vind.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

blackcat13 schreef:

Sorry hoor, maar wat voor reden heb je om zo'n onzinpost te plaatsen?

avatar van chevy93

chevy93

Een 10 met een griffel voor het verhaal, maar de uitvoering was bij vlagen wel erg pover. Een heel sterk, bloedstollen begin, maar langzaam wordt het een doorsnee Hollywood-blockbuster met het laatste half uur alleen maar cliché achtervolgingen en explosies. Achteraf moet er natuurlijk een tranentrekkende feel-goodscène achteraan komen. Vooral een heel erg sterk eerste uur tot eerste anderhalf uur, maar daarna is het toch wel leuk geweest.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk.

Vooral het eerste deel kan boeien. Het uitgangspunt is origineel, de spanning wordt goed opgebouwd en ook het drama werkt.
Wanneer Troy het gezicht van Archer heeft krijgen we ook nog eens een lading humor, met enkele geslaagde woordspelingen tot gevolg.
Naar het einde toe neemt de actie de overhand. Op zich is daar niks mis mee, maar het is allemaal wat veel - vooral die bootscène had niet gemoeten.
De slotscène is dan weer te melig voor woorden en doet afbreuk aan het voordien sterk staaltje entertainment.

Nicolas Cage vind ik een moeilijk te verteren acteur - vooral als het drama betreft -, maar hier zet hij toch een goede rol. Het maniakale dat hij soms tentoonstelt is best leuk om te zien. Niettemin is het John Travolta die de uitblinker is. In zijn dramastukken is hij maar gewoontjes, maar eenmaal hij de slechterik mag spelen gaat hij helemaal los. Dat gladde, arrogante, zelfs nichterige karakter gaat hem goed af.

John Woo levert niet alleen plotgewijs, maar ook visueel een leuke film af. De gezichtstransplantatie ziet er nog steeds goed uit, maar ook de actie is goed in orde - de spiegelscène bv is erg mooi gedaan.

3,5

"It's like looking in a mirror. Only ... not."

avatar van j0enne

j0enne

Bij die scene in de kerk moest ik weer direct denken aan die scene uit The Killer van Woo

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

mar007 schreef:

jij vind hem een rotkop hebben terwijl ik hem juist heel aantrekkelijk vind.

Hij heeft het dan ook over Travolota...

haha ja inderdaad

avatar van RuudC

RuudC

Hmm, ik ga uiteindelijk toch maar voor een zesje. John Woo regisseert doorgaans erg vermakelijke actie, maar hier wist het me niet helemaal te bekoren. Hoe gaaf het achtergrondidee ook mag zijn, de uitwerking is pover en dat is toch voor een groot deel te wijten aan John Travolta en Nicholas Cage in de hoofdrollen. Van Travolta ben ik sowieso geen fan, maar beide heren hebben als actieheld weinig meerwaarde. Daarnaast ben ik langzaam van mening geworden dat veel nineties blockbusters vrij lelijk qua productie zijn. Ook Face/Off heeft lelijk camerawerk en belichting. Ik kan er weinig aan doen. Ik vond het gewoon niet mooi.

De film heeft natuurlijk wel zijn momenten, zoals de identiteitswissel en het doel dat erachter schuilt. Vanaf het moment dat de echte Sean Archer weet te ontsnappen, begint Face/Off meer en meer op een doorsnee actiefilm te lijken. Bijkomend probleem is de te lange speelduur (al geloof ik niet dat de film 138 minuten klokt, het zal eerder een dikke tien minuten minder zijn geweest). Het einde is eigenlijk te makkelijk (lees: te voorspelbaar).

avatar van Thorongil

Thorongil

Aardige film. Mooie actiescenes, sterk geacteerd door Cage en vooral Travolta. Heerlijk over the top, gewoon erg goede dynamiek tussen de 2 hoofdpersonages. Leuk concept, perfect om ze allebei van 2 kanten te zien acteren, held en badguy.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Geweldig brute actiefilm! Bijzonder origineel concept, erg goed geregisseerd van Woo en uitstekend acteerwerk van Cage en Travolta.

De film dendert van begin tot eind door en kent weinig tot geen rustpauzes.

Alhoewel het verhaal uiteraard niet echt een realistich uitgangspunt kent stoorde het me nergens en heb ik me van begin tot eind zeer vermaakt.

Tijd geleden dat ik zo'n sterke actiethriller van Amerikaanse bodem heb bekeken!

Vier dikke sterren!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Al zo vaak gezien en in mijn ogen blijft Face/Off (1997) een heerlijke actiefilm.

avatar van Oliveri

Oliveri

Geweldige film met een sterke Cage en een nog sterkere Travolta.

Origineel verhaal en goed camerawerk. Een vette 9.

avatar van TomPSV

TomPSV

Zeer vermakelijke film. Een origineel concept die vanaf het begin weet te boeien. Natuurlijk is het niet realistisch, maar dat maakt helemaal niet uit bij deze film.

De actiescènes zitten erg goed in elkaar. Door het leuke verhaal bleef de film constant interessant. Ook het sterke acteerwerk is een van de vele pluspunten aan deze film. Vooral Cage vond ik echt heel goed. Jammer dat hij de afgelopen jaren vooral te zien is in B-films. Daar is hij toch veel te groot voor eigenlijk, maar dat is een andere discussie.

Het einde was natuurlijk wel wat voorspelbaar, maar ik had ook niet anders verwacht en was daar dus wel op ingesteld. In de film zaten ook nog de nodige momentjes waar ik om moest lachen en dat maakt het gewoon een heel goed geheel. Heerlijke actiefilm. Graag meer van dit soort films

avatar van pintjebier

pintjebier

Totaal belachelijke film waarin alles is overdreven: het verhaal, de stunts, vuurgevechten, het acteerwerk. Helemaal storend vond ik het verwisselen van de gezichten op de toch wel erg van elkaar verschillende lijven. Travolta blijft papperig en Cage slungelig, terwijl hun morfologie volgens de chirurgen zo gelijkend zou zijn.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een knallert van een film..............Travolta en Cage op z.n best,en dat zien we tegenwoordig niet zo vaak meer

avatar van Oliveri

Oliveri

Tja, smaken verschillen..

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Herziening. Stem blijft staan want is in mijn ogen dikverdiend. Sterk acteerwerk van beide hoofdrolspelers en gecombineerd met een dosis spanning en heerlijke actiescene's. Er zit een meer dan prima vaart in waardoor de ruim 130minuten snel verlopen.

Prima film.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer goede actiefilm met zeer goede actiescenes en een leuk en origineel verhaal. Zo'n actiefilm als dit is zeer uitzonderlijk.

Alles klopt in deze film! Goed eind, goede rollen. TOP.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Erg goede film.een origineel en goed uitgewerkte verhaallijn.sterke acteerprestaties!blij om gezien te hebben.

avatar van koalaM

koalaM

Gisteren nog eens bekeken en het blijft een steengoeie film

avatar van G-hat

G-hat

Geweldige film en zeer pakkend verhaal en daarom een 4.5

avatar van Hustler85jd

Hustler85jd

Begon allemaal zeer aardig, leuk verhaal en er word goed geacteerd. De film duurde me alleen zeker een half uur te lang met eindeloze vecht en schietpartijen en achtervolgingen. Van een origineel concept veranderd de film gaandeweg in een standaard Hollywood actiefilm waar de onwaarschijnlijkheden elkaar snel opvolgen. Ondanks het sterke begin kan ik er daarom toch niet meer van maken dan een 2.5*

Dus als ik het goed begrijp, beoordeel je de film met 2,5* omdat deze

actiefilm teveel (eindeloos) actie,vecht en schietpartijen heeft en onwaarschijnlijk is?

Tja zo kan je natuurlijk over elke actiefilm ontevreden zijn en beter naar een andere

genre kijken.

Ik wordt er soms moe van dat mensen zeggen dat een film onwaarschijnlijk of ongeloofwaardig

is of dat de film eindeloos veel actie scenes bevat, ja(eindeloos veel actie) waarom is dat eingelijk? misschien heel misschien omdat het een actiefilm is ....

Dit is naar mijn mening een verdraaid goeie film.

avatar van MRDammann

MRDammann

OK, het verhaal is ongeloofwaardig maar ja, als je daar niet op let kan je jezelf heel goed vermaken de komende 2 uren. Lekkere acties, leuke ontploffingen, veel spanning. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind Cage weer meesterlijk acteren!

Kortom een lekkere no-nonsense actiefilm.

avatar van stipstap

stipstap

Zalige film. Vooral het acteerwerk tussen Travolta en Cage loopt spetterend...

avatar van missl

missl

Travolta en Cage spelen beiden de sterren van de hemel maar het verhaal wist me niet helemaal te pakken. Goede actie, zoals ik zei spelen de acteurs erg goed maar ik vond het wat flauw. Nergens was er echte spanning, dat is wel jammer want het was wel mooi geweest in dit verhaal.

avatar van frolunda

frolunda

Top amusement met een hoofdletter T en een scenario dat zowel lachwekkend als origineel is.Gelukkig maakt de actie zo niet alles dan toch veel goed,is er prachtig camera werk en speelt vooral Cage (hier eens met een fatsoenlijk kapsel) erg sterk.Blijft toch geweldig om Face off zo nu en dan weer eens te herzien.Zonder meer Woo's beste Amerikaanse film.Zit dicht tegen 4 sterren aan.