• 9.377.553 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Face/Off

"In order to trap him, he must become him."

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

Sean Archer

Dr. Malcolm Walsh

Prison Guard Walton

avatar van Leno

Leno

Het blijft een ontzettend amusante film. Zo zie je maar dat wanneer je goede acteurs hebt die leuke karakters neer kunnen zetten het verhaal helemaal niet zo relevant is. Eigenlijk is het verhaal een kapstok voor de actiescenes en het 'verbale vuurwerk' van Cage en Travolta. Die twee moeten echt plezier gemaakt hebben tijdens het filmen, het straalt er vanaf.
Toch wel jammer dat wat scenes met Archer's vrouw het tempo wat uit de film halen (helemaal tegen het einde), verder zitten er teveel plotgaten in om te negeren. De storendste:de lichaamsbouw die gewoon totaal anders is, evenals het gebid; wordt niet over gesproken.. Fouten als wanneer de nep Archer op het einde in zijn been wordt gestoken en even moeilijk loopt waarna hij weer gewoon kan rennen enzo, ach daar maalt niemand om in zo'n film.
Verder top!

avatar van Ms. H.

Ms. H.

Een film met voor mijn doen íets wat te veel geschiet. Maar toch wel een goed verhaal. Door de goede acteurs wordt de film ook weer een beetje opgekrikt.

Dit zal nooit m'n lievelingsfilm worden, maar voor 1 keertje is hij leuk. 3*

avatar van uberscore

uberscore

prachtig om te zien dat de superheld ook de badguy kan spelen in één film en dat dat ook nog eens overtuigend is.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Erg goed vermaak! Mooie dubbelrollen voor beide acteurs en er straalt ook zichtbaar plezier af van Travolta en Cage in deze rollen Veel slomo, maar dat is nu eenmaal Woo's handelsmerk..

avatar van Stephan

Stephan

Ik heb me zelden zo geërgerd aan een film. De actie is leuk, de shots grappig maar werkelijk alle cliché's worden gebruikt en dan nog slecht ook. Speedboot slaat over de kop? Explosie. Kogels? Vonkenregen. Held komt aanlopen? Lange lens en slomo. Infantiel. Woo komt heel dicht in de buurt van Bay, en dat is deeeeeep down...

avatar van D-ark

D-ark

Het verhaal geweldig alleen het einde net als despardos erg slecht die kerk scene is wel geweldig.

*,5 plus 0,5 voor travolta

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Face/Off blijft bij de zoveelste herziening een prima film, met name door het goede akteerwerk van John Travolta en Nicolas Cage. Aktie is prima, hoewel soms iets te bombastisch. Het valt me echter steeds meer op dat het einde niet al te best is. Dat na zo'n groots avontuur opeens het gezinnetje weer happy bij elkaar komt en (zonder overleg) het zoontje van de moordenaar van Archer's kind in het gezin wordt opgenomen, schiet bij mij toch echt in het verkeerde keelgat. Archer's dochter heeft met haar karakter ook een gruwelijk irritante rol, maar ach, de film blijft super.

avatar van 606

prachtig verhaal gewoon orgineel bedacht en brilljant geacteerd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Nooit leuk gevonden deze film. 2*

avatar van Ice_Princess

Ice_Princess

dit is echt m'n favo film!

avatar van Waku

Waku

Steengoede actie/thriller.

Mede dankzij twee ijzersterke rollen van zowel Travolta als Cage.

De twee zijn gewaagd aanelkaar en dat komt over gedurende deze film.

avatar van HVG007

HVG007

Goed gespeeld door beide John Travolta en Nicolas Cage. John Travolta zie ik ook het liefst in een slechte rol. Dat kan hij te goed spelen...alleen al bepaalde trekjes die hij gebruikt...erg goed!

De film is natuurlijk in zijn verhaal ook erg leuk en spannend.

Een viertje...

avatar van robin00787

robin00787

Face/off is de ultieme actiefilm met 2 ontzettend goede acteurs aan het roer. Vooral Travolta is erg goed als slechterik in het tweede deel van de film. Het verhaal is volstrekt ongeloofwaardig maar Woo doet vooral waar die erg goed in is: prachtige actie scenes uit de hoed toveren compleet met slomo's en highspeed achtervolgingen. Voorlopig 4,5 maar wellicht bij herziening de volle 5 sterren.

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

deze film is top in alle opzichten,

- 2 vet goede acteurs

- Superstrakke verhaallijn

- top actie-scenes

- happy end

Top film dus:

5.0 ** jammer dat het niet hoger kan

avatar van Spiderwoman

Spiderwoman

Goede film, veel actie, goed gespeeld, maar het einde...

haalt de score wel flink naar beneden.

thunderball

Fantastische actiefilm, de enige echt goede Amerikaanse film van Woo (geef die man nou eens wat betere scripts!).

Cage en Travolta zijn aan elkaar gewaagd en hebben er allebei duidelijk zin in!

Verhaal is feitelijk compleet gestoord, maar wanneer je dat even vergeet en er in meegaat heb je een werkelijk fantastische film!

Mooie muziek ook en bij de allerlaatse scene krijg ik altijd tranen in mijn ogen (Ja, ik ben een watje, maar ik kan het hebben, want ik ben cool!)

Misschien wel de beste actiefilm van de laatste 10, 15 jaar!

5 sterren!

avatar van neo

neo

Vond je sommige actiefilms uit Hong Kong van Woo wat minder of ook gelijk aan deze kwaliteit?

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Dit vond ik echt een spannende film. mooi in beeld gebrachte actie en goede acteerprestatie's.

fuCKYou

wie weet toevallig hoe dat nr heet dat je op de achtergrond hoort als nicolas cage net ontsnapt is en in dat huis van die vriend van (hem) caster troy komt met die hoertjes en cocaine

fuCKYou schreef:

wie weet toevallig hoe dat nr heet dat je op de achtergrond hoort als nicolas cage net ontsnapt is en in dat huis van die vriend van (hem)Dietric hassler komt met die hoertjes en cocaine

thunderball

Somewhere over the rainbow, als het de originele versie is: gezongen door Judy Garland?!

fuCKYou

nee daarvoor nog dat caster net dat huis binnen is

thunderball

kijk dan even op de aftiteling en draai dat langzaam af, staat er vast op.

fuCKYou

heb ik ook geprobeerd maar dat laadste was er af geknipt (divX) ik zal wel een andere versie proberen

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Vooral John Travolta was echt goed in deze film ! Deze film zakte geen moment in. Iedere minuut was spannend !

avatar van hendrik119

hendrik119

ik vind dit een fantastische film, ik weet niet of dat komt door het feit dat ik Travolta geweldig vind of omdat het een leuke film is, ik denk een combinatie! aanrader!

avatar van 606

ik vind dat deze voortreffelijke film een plek in de top 250 verdient.

omdat het een erg goed verzonnen verhaal is met super actie en briljant geacteerd is door beide acteurs.

wat vinden jullie daarop en zorgen we dat deze in de top 250 komt.

avatar van Vintage

Vintage

606 schreef:

ik vind dat deze voortreffelijke film een plek in de top 250 verdient.

wat vinden jullie daarop en zorgen we dat deze in de top 250 komt.

dito

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Erg entertainende film en is zeker een plaats waard in een eregalerie.. maar een plaats in de top250 (MIJN 250!!) verdient ie niet.

avatar van Mr. Orange

Mr. Orange

Top film! John Travolta en Nicholas Cage imiteren elkaar briljant. Het verhaal is natuurlijk ook al geweldig bedacht.

Het is wel gebrek aan realisme maar toch heel goed.