• 9.375.897 stemmen

Met onder meer: Katja Schuurman, Jan Mulder en Gene Bervoets

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 september 2007

Plot Sextet

Sextet gaat over seks. Het is een komische raamvertelling over de Nederlander en zijn relaties. Verschillende personages en hun bedverhalen passeren daarbij de revue, Sextet is ook nog eens een film-in-een-film. Een chagrijnige Vlaamse filmacademiedocent (Gene Bervoets) onderbreekt regelmatig de film om zijn klas filmstudenten te vertellen dat achter al die 'onnozele vormdingetjes' en het vele 'onfunctionele naakt' in Sextet een ijdele Hollander schuilgaat met vlassig rood haar en een flinke midlife crisis. Sextet is na Simon het tweede deel in Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving.

avatar van Wouter

Olaf K. schreef:

06 van Van Gogh, goede kritieken gehad. Turks Fruit, zit in het canon. Goed, het is allemaal niet van het niveau Sex, Lies & Videotape....

Vind Turks Fruit beter...

avatar van Finch Tee

Finch Tee

Na het ge-eikel van enkele recensenten, hier nog maar eens een positieve recensie van de film;

En in De Groene Amsterdammer nog wel??? Hoe kan het toch dat de recensies op het net (movie2movie, filmfocus, moviemachine etc...) zo verschillen van de recensies van enkele van de dagbladen?

Erg leuk en grappige film met een fleugje sex hahaha

Fleugje?

Er zaten leuke momenten in, maar ook saaie.
Vond dat stuk met Jan Mulder wel leuk gedaan. Wat ik niet snap is, waarom hij geen erectie kon krijgen, wat is het doel daarvan?

avatar van jedje

jedje

Vermakelijk 2,0. Veel mooie vrouwen, veel tieten, voorderest snap ik niet wat hij nou eigenlijk kwijt wilt met deze film.

De tekenfilmstukjes waren overbodig en saai.

hinie

Die vond ik dan wel weer best geinig.

Getroll + slowchat verwijderd.

avatar van Hannes791

Hannes791

Aardige film, heb me wel vermaakt. Snap niet dat recensenten zoveel kritiek hebben. De hoeveelheid naakt vond ik overigens wel meevallen. Ik had meer verwacht op basis hetgeen gezegd en geschreven is.

Overigens zal de film naar ik inschat niet te lang draaien. Vanavond in Eindhoven slechts 8 bezoekers. Helaas. Verdient de film niet.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Jeroen Pauw tegen Jan Mulder, nadat zijn sexscene bij Pauw en Witteman uitgebreid in beeld was gekomen: ''Euhmm Jan , wat was je hier aan het doen??''

Goud waard die opmerking hehe...Dit even terzijde, de film zal ik binnenkort beoordelen..

hinie

Jan kon zich ook niet meer herinneren dar ie aan haar teen had gezogen...haha. Vond hem erg zenuwachtig overkomen ook bij p&w.

avatar van MerelP

MerelP

Heb erg gelachen om Sextet, vooral om het stukje dat ze het bijbelverhaal naspelen...! Een aanrader...

Ook erg goede recensie gekregen, zie deze link voor recensie:

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

MerelP schreef:

Ook erg goede recensie gekregen, zie deze link voor recensie:

de enige goed jah

Hannes791 schreef:

Die dag ervoor zat de zaal helemaal vol.

• 11913 berichten

Een bizarre film, maar wel heerlijk om naar te kijken. Soms verzandt de film in iets te veel geouwehoer en wordt dan saai, maar de grappen zijn raak en de acteurs zijn een genot. Geniale scenes rond de verfilming van een bijbelverhaal met de drie 'heidense' acteurs. 3,5*

avatar van Kassandra

Kassandra

Leuke film. Draait nog steeds in stuk of 8 theaters, zag ik. Gelukkig maar. Is zeer fris en bizar. Niet op elk stuk even sterk, maar overall istie erg leuk en kan er veel gelachen worden.

avatar van theviloness

theviloness

Morgen verschijnt ie al op dvd

avatar van Quentin

Quentin

Wie brengt de dvd uit? Filmfreaks?

• 11913 berichten

Laten we het hopen! Als RCV het gaat doen barst ik terplekke in een huilbui uit.

avatar van Wouter

Zal toch wel A-film zijn? Brachten zij hem niet in de bios uit?

avatar van Quentin

Quentin

Nee, dat was Cinema Delicatessen. Filmfreaks doet daar meestal de dvd's voor.

avatar van Quido

Quido

Stond eerst in de releaselijst van Video Film Express.

Bijna even erg als RCV.

avatar van willemfilm

willemfilm

Matige film. Veel bekende acteurs (m/v). Als het een bedoeld als film met soms wat humor en platte sex, dan is ie gelukt. Zit er meer diepgang achter, heb ik het in ieder geval niet begrepen. Hilarisch is de film zeker niet. Wel enkele lachmomenten gekend. De scenes rondom Jan Mulder waren slaapverwekkend.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Wat een saaie film zeg. Raar verhaaltje, snap niet zo goed wat ze met deze film willen duidelijk maken.

avatar van Chulaa

Chulaa

Ik heb hem nog niet gezien, maar zoals ik van mensen om mij heen hoor is het een goedkope porno film??

Nee hoor, allesbehalve. Er wordt vooral veel in gepraat.

Als je alleen voor de sexscenes zou gaan kijken kom je bedrogen uit.

Geen geslachtsdeel te zien. Het is erg Hollywoods gedraaid wat dat betreft, hoewel niet onder de lakens.

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat een slechte film dit. Ik kijk veel NL films maar dit is erg zwak.

Sommige acteren nog redelijk om er wat van te maken maar echt goed kan je het niet noemen.

Onderwerpen zijn wel grappig maar ze hebben het slecht utgewerkt

0,5

avatar van kleez

kleez

Wat een GI-GAN-TISCHE slechte film vond ik dit! Ik zeg zelfs 'film' maar eigenlijk is dit het verkeerde woord.

Ik heb m met vrienden gezien, en we snapten er allemaal HE-LE-MAAL niks van!