Genre: Komedie / Romantiek
5,6 (591)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 13 september 2007
Plot Sextet
Sextet gaat over seks. Het is een komische raamvertelling over de Nederlander en zijn relaties. Verschillende personages en hun bedverhalen passeren daarbij de revue, Sextet is ook nog eens een film-in-een-film. Een chagrijnige Vlaamse filmacademiedocent (Gene Bervoets) onderbreekt regelmatig de film om zijn klas filmstudenten te vertellen dat achter al die 'onnozele vormdingetjes' en het vele 'onfunctionele naakt' in Sextet een ijdele Hollander schuilgaat met vlassig rood haar en een flinke midlife crisis. Sextet is na Simon het tweede deel in Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving.
sjimbo
Dit is de eerste film waardoor ik de urge had om iets op moviemeter te schrijven om anderen te waarschuwen.. jemigdepemig, wat een slechte film (1,5* --> het kan helaas nog slechter dus :O)..
Geen verhaal, de grappen die je aan het grinnikken maken zijn op 1 hand te tellen, de cartoons die erin zitten, lijken wel achteraf toegevoegd (want ze voegen niets toe :O), er is een deel - zonder reden - in het zwart wit; zwaar irritant, hoewel de belgische docent (die de film zo af en toe onderbreekt, iets dat ook totaal niets toevoegd en niet grappig is) het hier ook even over heeft..
Verspil hier geen twee uur van je leven aan :S..
Mrgoooo
Wat een slechte reactie's hier zeg, ik vond hem wel grappig.
Er zaten echt wel leuke stukken tussen.
Alleen het einde vond ik te abrupt.
Ik geef hem 'n 3.
usr14112
Ik vind de slechte recenties wat overdreven. Was inderdaad geen hoogdraver maar ik heb me wel vermaakt. Eigenlijk vond ik hem best leuk. Diverse verhalen over verschillende relaties. Af en toe grappig.
Oscarwinnaar
Tja, een aparte film. Het stokje hoofdrol werd steeds doorgegeven, dat was wel goed. Grappig waren de naaktscenes van enkele bekende Nederlanders. Al met al een grappige film, maar als het dan toch over sex gaat had het van mij wat explicieter gefilmd mogen worden.
De Mees
Overal lees je dat de release datum van de DVD ergens in januari 2008 is.
Nu al te koop bij FRS.
Safri
Gasman tilt de film in haar eentje bijna naar de 4 *. Maar nee, ik moet realistisch blijven. Ik heb slechts bij vlagen genoten van deze film die grossiert in tenenkrommende dialogen.
Cheiz
Jammer.. Nederland als filmland staat al niet hoog in het vandaal, en deze film zet die perceptie nog eens hard kracht bij. Onsamenhangende verhaallijnen is per se nog niet hinderlijk, maar zorg er dan wel voor dat de verhaallijnen tenminste iets om het lijf hebben. En mooie dames compensaren daar zeker niet voor..
Tssj, het is gewoon een monsterlijke draak van een film, niet meer en niet minder..
Gewoon een wat mindere van Terstall. Zie je in elk land dat regisseurs wel eens een dipje hebben.... Nergens voor nodig om een land aan de hand van een willekeurige film af te serveren.
Het is trouwens een no-budget film, maar dat is natuurlijk geen excuus.
darkjaap
idd vind ik dit niet de beste film van terstall .. geen slechte film ofso maar toch was dit geen film waarvan ik zon gevoel heb dat ik hem nog een keer wil zien ..
de grappen in de film waren wel degelijK
maar toch zie ik dit als een film die je moet kijken als er niks op tv is
voor mij een 2* film
robertus65
Weer een tegenvaller van Terstall. Eigenlijk kraakte de film zichzelf al af.
Als je Katja Schuurman als lesbo laat spelen maak je toch wel de grootste blunder in de historie van de Nederlandse film. Totaal ongeloofwaardig.
En die Jan Mulder die hem niet overeind krijgt, zitten we daar op te wachten, nee dus.
robertus65
Ze zou het best kunnen spelen, maar erg geloofwaardig vind ik het niet. Ze is nog steeds de grootste seksbom van Nederland!!
Het is net zoiets als Pamela Anderson een non laten spelen, dat zou je toch ook niet willen zien?
Stephan
Even in robertus65' geest duiken...
"Lekkere mokkels zijn nooit lesbo's. Als ik me op ze verlekker dan MOET er een mogelijkheid zijn er wat mee te doen. Als dat niet kan, dan zijn het ook geen lekkere mokkels... Dan zijn het tuinbroekdragende lesbo's met haar op de bovenlip. Want anders heb ik als man gefaald."
Zoiets?
rose
En vergeet niet dat Katja wel eens gezoend heeft met een dame. ( wat natuurlijk niet wil zeggen dat je dan lesbi bent)
?
En dat sluit lesbische rollen uit...?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Zo juist het tegenovergestelde moeten zijn!
rose
Dat seksbommen juist lesbische rollen moeten spelen?
flyer
Deze moet het hebben van bekend nederlands bloot want de film opzich is niets
Quentin
Inderdaad, minder bloot in deze film dan flyer haren op zijn hoofd heeft.
Deze moet het hebben van bekend nederlands bloot want de film opzich is niets
bob de niro
ik vond het een leuke film die lekker makkelijk weg keek!die scene over dat bijbelverhaal vond ik heel vermakelijk,vooral cees geel met pruik is hilarisch!jan mulder speelt gewoon zichzelf!en katja schuurman is ook als lesbienne een gruwelijk lekker wijf!3,5 *

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen