Genre: Komedie / Romantiek
5,6 (591)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 13 september 2007
Plot Sextet
Sextet gaat over seks. Het is een komische raamvertelling over de Nederlander en zijn relaties. Verschillende personages en hun bedverhalen passeren daarbij de revue, Sextet is ook nog eens een film-in-een-film. Een chagrijnige Vlaamse filmacademiedocent (Gene Bervoets) onderbreekt regelmatig de film om zijn klas filmstudenten te vertellen dat achter al die 'onnozele vormdingetjes' en het vele 'onfunctionele naakt' in Sextet een ijdele Hollander schuilgaat met vlassig rood haar en een flinke midlife crisis. Sextet is na Simon het tweede deel in Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving.
montoyaruler
Hmm enkele leuke fragmenten (Jan Mulder die Gronings praat en de salsa danst met een half zo jonge naakte meid.. hoe verzin je het?).. maar voor de rest een aparte film. Zeker het film-in-film-principe had beter weggelaten kunnen. En het einde als tekenfilm sloeg werkelijk waar nergens op.
Toch wel beetje mee vermaakt vanavond, dus 2,5*
GinolaEHV
Uiterst vreemde film, die mijns inziens moeilijk te beoordelen is.
De film bevat namelijk geen verhaal. Het is, zoals hierboven in de beschrijving al staat, een film in een film. En daarbinnen worden dan weer losstaande filmpjes vertoond, die niet direct iets met elkaar te maken hebben.
Sommige van die stukjes waren enigszins saai, sommige best leuk. Vooral het bijbel-verhaal en de scènes met dat Euraziatische meisje waren vermakelijk.
Acteerwerk liep erg uiteen. Het viel wel op dat er enorm veel bekende Nederlanders in de film meespeelden. Vooral het verschijnen van Jan Mulder deed mij verbazen. Hij deed het helemaal niet slecht trouwens.
Uiteindelijk kan ik hier toch geen onvoldoende voor geven. De film kent geen verhaal, maar pretendeert dat ook niet te herbergen. Het meerendeel van de losse scènes kon mij wel boeien. Ook de twee tekenfilmpjes waren leuk.
3*.
darkjaap
inderdaad en bovendien sloegen die verhalen ook nergens op.. die gesprekken van 20 a 30 minuten waren zooo vreselijk saai.
Simon was goed en dit is het bewijs dat nederlandse films ongeloofwaardig, saai , en teveel seks bevat
timbo_
Beetje gemengde gevoelens. Sommige gedeeltes vond ik best goed te doen andere moest ik me echt doorheen slepen. Meeste plezier heb ik denk ik nog beleefd aan die filmdocent. Verder vond ik het verhaal met Jan Mulder redelijk sterk maar het stuk met die twee lesbische vrouwen had me dan weer gestolen kunnen worden. Kortom groot verschil van kwaliteit door de film heen maar over het algemeen best te doen.
........ en teveel seks bevat
Heb jij de film wel helemaal begrepen?
Quido
mister blonde
Veel ideeen in een film waarvan er weinig lukken. Past wel lekker in het straatje van tegenstanders van NL cinema, wat dan weer een beetje jammer is. 2 sterren.
Hoezo bewijs? Je vond Simon toch goed?
darkjaap
NEE zkr geen verband 8-) het verband is dat deze films beide over mensen gaan in bepaalde relaties
darkjaap
Heb jij de film wel helemaal begrepen?
en ik heb de film wel begrepen
maar waarom ik het 1 ster vind is omdat het alleenmaar langdradige saaie gesprekken bij elkaar zijn die afgerond worden met een neukpartij
en dat vind ik ongeloofwaardig vandaar dat 1e sterretje en nou denk je weer van gelijk 1 ster ??? ja gelijk een ster, want dat zwart wit gedeelte stoorde me mateloos! ook al een 1 punt aftrek, en die lange saaie niet boeiende gesprekken kosten ook een paar punten dus gwn 1 ster
en voor de mensen die willen weten waarom ik geen 0,5 geef??? is omdat die filmacademie docent me wel kon vermaken
Stephan
Zeg Darkjaap... films met sex heeft niet voor niets een "16 jaar en ouder" predikaat hoor.
josseheijmen
Geen hoogvlieger.
De foefjes en spitsvondigheden zijn allemaal best leuk, daar niet van. Maar de film blijft wat mij betreft teveel hangen op sketch-niveau. Met name de Belgische prof en zijn herhaalde noemen van 'date-rape' wordt te groot gemaakt.
Lekker tussendoortje waarbij je niet in slaap valt, ik heb mij niet verveeld. Maar heeft niet veel om het lijf.
Slechts de scène met Jan Mulder en Esmarel Gasman springt er positief uit.
Zoals al eerder vermeld, een gigantisch deel van de NL beau monde der acteurs maakt zijn opwachting. Terstall heeft een hoop vriendjes (of een hoop geld).
De evenzo eerder genoemde sneren richting maatschappij waarin wij leven (geweld is geaccepteerd vermaak, bloot niet; problemen rondom multi-raciale liefdesrelaties; racisme; algehele sexualisering der maatsch.) troffen bij mij absoluut geen doel. Werkelijk, op de manier waarop deze hier gebracht worden, I couldn't care less.
- 11915 berichten
Zeker niet een hoop geld: de film is noodgedwongen over een periode van ruim vijf jaar gemaakt.
darkjaap
Dan kun je niet van bewijs spreken.
wat bdoel je ?
darkjaap
so what..alsof ik door dit een verkeerd beeld van vrouwen of iets dergelijks zou krijgen
Stephan
Je hebt in ieder geval een verkeerd beeld van de Nederlandse film.
- 11915 berichten
Doe het maar nog een keer. Ik begrijp dat verkeerde beeld in elk geval niet.
darkjaap
al die films van verhoeven zijn goed de nederlandse tenminste daar komt alleen seks in voor wanneer het een goed moment is en een realistisch moment. Bij simon geldt dat precies hetzelfde maar bij dit kijk je naar een doodnormaal gesprek en ze hebben daarna seks terwijl ze elkaar net kennen... dat soort dingen verpesten de film en zeg nou niet dat ik seks slecht vind in films want als het overbodig is en het ervoor zorgt dat het onrealistisch is IS het gewoon slecht
eerhmm nee:?
Eeehm ja? Kijk eerst nog maar een stuk of 25 andere Nederlandse films en vorm wellicht dan je mening. Baseer die alsjeblieft niet op slechts de films van Verhoeven en twee films van Terstall. Dag Jaap.
darkjaap
hallo ? verhoeven produceert verschrikkelijk veel nederlandse films en kijk naar films als Bluebird ,Timboektoe (kinderfilm wellicht) maar toch gewoon erg vermakelijk?? kweet niet hoeveel films je wil horen
Quentin
- 11915 berichten
Dan snap ik niet waar je om zeurt, als je prima films als Bluebird hebt gezien.
darkjaap
Ik snap niet waar jullie om zeuren want ik heb nix gezegt over dat ik Nederlandse films k*t vind of iets dergelijks
*kuch*
...dit is het bewijs dat nederlandse films ongeloofwaardig, saai , en teveel seks bevat
*Gaat een hapje eten...*
darkjaap
kom dan met comments waarin ik zeg dat ik nederlandse films kut vind!!
btw. geniet van je eten
- 11915 berichten
kom dan met comments waarin ik zeg dat ik nederlandse films kut vind!!
Doettie toch net?

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'