• 9.375.568 stemmen

Met onder meer: Katja Schuurman, Jan Mulder en Gene Bervoets

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 september 2007

Plot Sextet

Sextet gaat over seks. Het is een komische raamvertelling over de Nederlander en zijn relaties. Verschillende personages en hun bedverhalen passeren daarbij de revue, Sextet is ook nog eens een film-in-een-film. Een chagrijnige Vlaamse filmacademiedocent (Gene Bervoets) onderbreekt regelmatig de film om zijn klas filmstudenten te vertellen dat achter al die 'onnozele vormdingetjes' en het vele 'onfunctionele naakt' in Sextet een ijdele Hollander schuilgaat met vlassig rood haar en een flinke midlife crisis. Sextet is na Simon het tweede deel in Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving.

Op de Sextet site staat dat ie wel degelijk in Eindhoven draait.

En op de Plaza Futura staat ie ook voor a.s. donderdag:

avatar van hinie

hinie

Ja weet ik, maar bij de uiteindelijke dag en tijd staat ie niet bij. Heb ze net gebeld, maar ze wisten nog van niks. Afwachten maar dan.

avatar van Wouter

De serieuze pers moet toch nog komen? Welke recensie las je?

avatar van boebele

boebele

Vanavond is de officiele premiere in Amsterdam.

avatar van MFEO

MFEO

Deze film gaat volgens de belbios maar in 3 bioskopen draaien!

Groningen (Images) , Nijmegen (LUX) en Wageningen (Heerenstraattheater).

Geen Rotterdam.

Lekkere premiere!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zijn er maar 3 kopieen van?

avatar van MFEO

MFEO

Dit vind ik op de officiele site van de film zelf:

Sextet draait vanaf 13 september (o.v.) in de volgende theaters:

Deventer De Keizer

Vanaf 25 oktober in:

Zwolle Fraterhuis

MFEO schreef:

Zijn er maar 3 kopieen van?

Digitale release via Cinema Delicatessen. Dat gaat niet met kopieen. Wel zullen vast alleen de filmtheaters de film draaien die aangesloten zijn op Cinemanet. Het lijstje op de site zal wel kloppen.

Koekebakker schreef:

Digitale release via Cinema Delicatessen.

En helaas mindere kwaliteit dus.

Iets minder, inderdaad. Maar veel mensen valt het verschil niet eens op.

Mij anders wel, vind het behoorlijk storend en vervelend. Zie mijn bericht van 4 juni jl. (gelukkig de film al op 35 mm gezien ).

Quentin schreef:

Huh? Volgens mij is er geen 35 mm print.....

Stevig verschil, hoor.

Quentin

Ik meen toch echt te hebben gelezen dat er 35mm prints in omloop zijn. In mijn persmap staat dan ook bij formaat: "Digitaal en 35mm".

Misschien eentje idd.

Koekebakker

Nee hoor, er is geen 35mm print, aldus de distributeur.

avatar van gotti

Meende ook dat ik de 35 mm print zag. Was er iig niet aan af te zien dat ie digitaal was, als dit het geval is.

Quentin

Heb even gemaild met de distributeur en het stond foutief vermeld in de persmap; de film wordt enkel in HD uitgebracht, zag er dan wel uitstekend uit zeg. Stukken beter dan wat ik eerder van Cinema Delicatessen digitaal zag.

avatar van Wouter

Dat is dan ook geen volwaardig HD meen ik. Tonen ze niet gewoon een dvdtje? Volkskrant is trouwens wel erg negatief zeg. http://www.cinema.nl/cinema/magazines/news/index.jsp?portals=3142294&magazines=5268514&news=36642886

Hoe zijn de andere kranten?

avatar van Wouter

Gelukkig is het parool vriendelijker: http://www.parool.nl/film/2007/recensies/091207-film-3.html

avatar van Stephan

Stephan

't is best moeilijk een film over sex te maken...

Wouter schreef:

Dat is dan ook geen volwaardig HD meen ik. Tonen ze niet gewoon een dvdtje?

Is je vraag of de Cinema Delicatessen-films van dvd worden vertoond? Slechts heel zelden, ik weet alleen van Haarlem dat ze dat wel eens doen.

Ik denk trouwens dat er wordt gedoeld op Hard Disk en niet High Definition. De Delicatessen-films worden in principe aangeleverd op 1.4K, veel beter dan dvd. In de meeste filmtheaters (in ieder geval alle hierboven genoemde) staat ook tenminste een 1.4K server en -projector, wat er best behoorlijk uitziet.

In het Ketelhuis staat 2K-apparatuur, wat zelfs volgens criticasters van digitale cinema niet onderdoet voor 35mm, als de bron ook 2K is en de projectie goed is afgesteld. Als Sextet op 2K is aangeleverd, kan dat de verklaring zijn waarom Quentin dacht 35mm te hebben gezien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Ik ga deze toch wel op het Nederlands Film Festival te pakken zien te krijgen. Heb inmiddels zo veel wisselende verhalen gehoord dat ik echt heel erg nieuwsgierig ben geworden...

avatar van Quido

Quido

Spits en Metro waren ook negatief. Wel een beetje flauwe kritiek; geen structuur, veel sex, e.d.

avatar van Stephan

Stephan

Dat weet je van tevoren... maak je een film over sex, dan ben je 'gefundenes fressen'.

Heb nog niets van de film gezien, vind het alleen bedenkelijk dat het (weer) in een komedie-vorm gegoten wordt.

In de regel is dat sowieso een (op het eerste gezicht) makkelijke uitweg om je achter te verschuilen. Het eindresultaat is echter alleen altijd bedroevend. Wij hebben trouwens geen serieuze traditie als het om humor gaat. Het is altijd óf onderbroekenlol, of chockerend (bedoeld) of te zeer op woordspelinkjes gericht. Kijk bij dat laatste voorbeeld maar naar onze 'sitcoms'.

Maar op een 'situatie' wordt zelden een goede komedie gemaakt.

Stephan schreef:

Daar geloof ik niet zo in, eerlijk gezegd. Niet in Nederland.

Dat vind ik dan weer een rare conclusie. Nederland heeft heel wat films gehad waarin sex een grote rol speelt, maar ik kan me zo geen komedie herinneren. Vind dat juist een frisse aanpak en zou me kunnen voorstellend dat zoiets heel goed kan werken.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Wat zien ik? is een voorbeeld van een komedie waarin seks een grote rol speelt, en natuurlijk De gulle minnaar .

avatar van Olaf K.

Olaf K.

06 van Van Gogh, goede kritieken gehad. Turks Fruit, zit in het canon. Goed, het is allemaal niet van het niveau Sex, Lies & Videotape....

Simon Smith schreef:

Je hebt gelijk. Allebei wel lang geleden en proberen niet echt iets over het het fenomeen te vertellen.