Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: John Flynn
Met onder meer: Sylvester Stallone, Donald Sutherland en John Amos
Releasedatum: 8 september 1989
Plot Lock Up
"How much can a man take...before he gives back?"
Zes maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis wordt de modelgevangene Frank Leone midden in de nacht naar het streng bewaakte cellencomplex Gateway overgebracht. De gevangenisdirecteur Drumgoole wil op die manier Leone straffen, omdat hij uit de gevangenis ontsnapte om bij zijn stervende vader te zijn. Drumgoole laat nu geen kans onbenut om Leone fysiek en mentaal te breken.
Frank Leone
First Base
Manly
Wiley
al_pacinO
een van mij betere films van sly met toch nog een best redelijk verhaal wat we niet zo van sly gewend zijn....
En een goede donald sutherland die goed de schurk.
Best nog wel zielig voor stallone en trouwens stallone doet het heel goed in deze film duim omhoog!
al_pacinO
roda ik weet niet hoor maar stallone's beste film is echt geen lock up dat is cliffhanger en rocky 1
melanie178
Heb stad en land afgezocht naar deze film op DVD en nu ik hem eindelijk in huis heb kan ik alleen maar zeggen dat ik er weer een toppertje bij heb!
Had deze film jaren geleden eens gezien en hij is altijd blijven hangen. (Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik sowieso wel van gevangenis-films houd, dus dat verklaart een hoop)
dasnetz
Echt een schitterende film! Stallone weer op z'n best. Deze moet je gezien hebben.
black_shadow
Dit is één van de mooiste gevangenisfilms die ik ooit heb gezien, de aktie is matig en het verhaal zit ook goed inéén, Stallone bewijst hier weer hoeveel hij waard is.
Movie_fan#
Deze film vind ik ook een van de betere van stallone...
thunderball
omdat dit echt een middelmatige film is. Nergens echt slecht, maar ook nergens echt goed.
Stallone, maar vooral Sutherland spelen op de automatische piloot. Die laatste lijkt de laatste jaren altijd ongeveer het zelfde personage neer te zetten (vergelijk deze rol nu eens met bv die uit Disclosure) en is geen schim meer van hoe hij ooit als acteur schitterde (bv in MASH of Don't look now!).
Het verhaal hangt van cliche's aan elkaar (incl verader) en het eind is zo ongeloofwaardig dat het bijna komisch wordt.
Twee sterren (is waarschijnlijk nog te veel).
Moviestar1979
Mooie speelfilm met een rol gespeeld door Sylvester Stallone waar hij goed in is.
Een dramafilm met keiharde actie.
Verder goede rollen voor Donald Sutherland en John Amos.
Van een luxe gevangenis richting de hel waar alles behalve fijn is.
Ze willen Frank Leone zowel geestelijk als lichamelijk kapot maken.
Of dit gaat lukken......??? Bekijk hem zou ik zeggen.
4 *
v.i.c.t.o.r.
Gevangenisfilms: een van mijn favoriete genres, naast highschoolfilms.
Geen Escape from Alcatraz, maar wel erg goed. Garppig gemompel weer van Stallone.
Vaig
Leuke film, had hem heel lang gleden al eens gezien. En bij bijna iedere film van Stallone, hoopte ik dat het deze was. De stem van Stallone blijft ongeevenaard.
Eindwaardering: 3,5 sterren
skompie
Ik begrijp ook niet waarom deze film gemiddeld maar een krappe voldoende krijgt. Ik heb hem gister weer gezien en ik blijf het toch een erg goede film vinden.
Je leeft helemaal mee met Leone en je krijgt ook echt een hekel aan de directeur.
Voor mij is deze film nog altijd 4 sterren waard.
Travolta_Jackson
ik weet niet hoor maar denk eerst na voordat je wat zegt
Volgens mij scoorde Rockey 3 beter dan 1.
lowhusky
Volgens mij scoorde Rockey 3 beter dan 1.
rocky 1 is de beste film van stallone en deel 3 zit ergens op nr. 10...lock up ergens 15 en cliffhanger ergens bij 5
DragQueen
Onbegrijpelijk dit gemiddelde, gewoon een schande. een van de beste prenten van stallone, die bij mij toch al niks slechts kan doen. gewoon een mega gevangenis film, met een goed verhaal en toffe actie. sly acteert hier sterk, net als sutherland overigens. die een irritante gevangenis directeur neerzet. sfeervolle film, waarin actie en spanning elkaar goed afwisselen. een 4 sterren film.
Usual Suspect
Ook ik vind dat de film hier, net als zoveel Sly films, wordt ondergewaardeerd.
Het is gewoon een goede gevangenis film met goed acteerwerk van zowel Sly en Sutherland, die uitstekend een schoft van een gevanenisdirecteur speelt.
En verder zit het in deze film ook goed met de actie en de dramatischere momenten.
3,5.
code9
Lock up is een redelijke film die perfekt past bij 'ruwe bolster blanke pit' aktieheld Sylvester Stallone. Zijn typische maniertjes, simpele zinnen en afwisselend onschuldige en getergde blikken zijn geknipt voor een eenvoudig verhaaltje zoals dit.
De karakters -ook van de bijrollen- zijn al even stereotype als het kompleet voorspelbare scenario. Maar daar moet je niet over nadenken, net zo min over het totaal ongeloofwaardige feit dat Stallone met een aantal gevangenen een roestig wrak in een splinternieuw ogende sportwagen weet om te toveren - en dat in een zwaar bewaakte gevangenis met een sadistische directeur....
Verder weinig aan toe te voegen, behalve dan dat ook de soundtrack het kenmerkende jaren '80 sfeertje flink aandikt.
Niet serieus te nemen natuurlijk, maar door de bank genomen best een vermakelijk kijktussendoortje.
Caroy
Dit is een soort jeugdsentiment voor me. Ik keek hem voor het eerst toen ik 10 was ofzo. Vind het een prima gevangenisfilm, goede acteurs en de soundtrack vind ik echt geweldig, zo pakkend.
Ik heb hem ondertussen al tig keer gezien en verveeld nooit.
Dikke 4*
GioFunny
Inderdaad een jeugdsentiment. Vandaar toch nog 3,5 ster voor deze film, Lekker cliche, lekker ongeloofwaardig, lekker happy end, Soms heb je dit gewoon nog even nodig...
aapje14
goede film.
als meisje heeft mij de koelbloedige gevangenis bewaarders echt geraakt ik vond het echt een erge film op de manier hoe ze met frank ( stallone) omgingen
een 4
The Last
Sja, standaardfilmpje dat gewoon snel wegkijkt, ik had 'm al eerder gezien, maar herinnerde me de naam niet meer, maargoed, nu over de film zelf. Stallone acteerde vreselijk en verhaaltje stelt ook niet veel voor (alsof gevangenisbewakers echt zo corrupt en bruut zijn), zeg maar een slechte voorbeeld van een gevangenisfilm. En dan het einde, als Stallone (zoals gewoonlijk) heeft gewonnen krijg je weer een zielig sentimenteel liedje en raakt ie bevriend met de gevangenisbewaker. VRESELIJK!!!
Aan de andere kant was de film redelijk vermakelijk, een aantal stoere gevechtsscene's bijv.
2 ruime sterren.
v.i.c.t.o.r.
Gisteren weer gezien. Toch weer goede gevangenisfilm! Die football-scene is ok.
lennox
Dit is echt wel jeugdnostalgie. Ik herinner mij dat ik door deze film helemaal fan geworden ben van stallone! Samen met de rocky-serie is dit mijn favoriete film met stallone!
moustafa
zeker zeker goede film. heel jammer dat tie zo laag staat. Ook op moviemeter lees ik boven mij veel goede reacties en dan is t jammer om te zien dat tie maar 2,95 ster gemiddeld heeft.
black_shadow
ik weet niet hoor maar denk eerst na voordat je wat zegt
En niet te vergeten Copland is ook een sterke film van Stallone, misschien ook niet de beste maar wel heel erg goed
Esteban
Zo laag? 3 sterren duidt toch op een goede film, niet? Ja kan dit bezwaarlijk een meesterwerk noemen. Het script kan enkele genreclichés niet ontwijken en kleurt toch wel héél erg binnen de lijntjes naar het einde toe.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Bruce Lee, the Legend