Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: John Flynn
Met onder meer: Sylvester Stallone, Donald Sutherland en John Amos
Releasedatum: 8 september 1989
Plot Lock Up
"How much can a man take...before he gives back?"
Zes maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis wordt de modelgevangene Frank Leone midden in de nacht naar het streng bewaakte cellencomplex Gateway overgebracht. De gevangenisdirecteur Drumgoole wil op die manier Leone straffen, omdat hij uit de gevangenis ontsnapte om bij zijn stervende vader te zijn. Drumgoole laat nu geen kans onbenut om Leone fysiek en mentaal te breken.
Frank Leone
First Base
Manly
Wiley
roda
zeer vermakelijke gevangenisfilm,met goede rollen van john amos en tom sizemore.
een van de betere zoniet, de beste van s.stallone.
sn@ke
- 2077 berichten
Vermakelijk filmpje. Lock up wordt nergens echt uitzonderlijk ofzo. Alle clichés worden opengetrokken en het verhaal is dunner dan dun. Stallone doet het vrij goed en deze rol past dan ook perfetc bij hem. Lock up is wel het bekijken waard als je je verstand op nul zet. 3*
John Doe
nou nou nou, naar mijn mening komt deze film erg in de buurt van het niveau van de film The Shawshank Redemption, die ik nog wel iets beter vind. Net alsof het script daar zo super geniaal in elkaar zit, het gaat bij zo'n film vooral om het medeleven met de gevangene in dit geval Sylvester. Ik leefde in ieder geval flink mee en had na afloop het gevoel een zeer goede film bekeken te hebben: 4*.
MarkFish
Leuk gevangenisfilmpje ja. Sylvester S en Donald S spelen goed. Zo'n schurkachtige gevangenisdirecteur kun je wel aan Sutherland overlaten. Leuk verhaaltje ook. 3 sterren
V
Weer zo'n topfilm die ik kon blijven kijken in mijn jeugd. M'n mammie had um op video en als ik een keer ziek thuis was zette ik altijd deze op
(of Tango & Cash, of Best of the Best, of .....) maar goed een goede film met een lekker sadistische rol van Sutherland. 3,5*
V
en vanavond kwam ik er achter dat (een erg jonge) Tom Sizemore ook in deze film zit
U-96
- 2064 stemmen
Beetje matige gevangenisfilm met een mager verhaal. Stallone maakte gelukkig wel wat goed, en de film bevat ook nog leuke scenes, maar dat is ook alles. Ik ga nu niet al te hoog stemmen.
*2.0*
Tara
Echt een van de betere films van Stallone (buiten de Rocky serie) Vond deze film echt spannend. De mix van, keihard met een stukje sentiment maakt dat ik deze film echt goed vind.
Captain Pervert
Bijna net zo goed als Cop Land, Rocky, First Blood en Nighthawks.
sn@ke
- 2077 berichten
Met m'n 3 sterren wat onderschat , dit verdient wel 7/10 , vermakelijk , betere werk van Stallone en prachtol van Sutherland...
djelle
Persoonlijk vind ik dit geen boeiend verhaaltje en het is dan ook niet interessant uitgewerkt. Je weet ongeveer welke scenes je mag verwachten en je krijgt ze ook. Veel speciaals of creatiefs heb ik hier niet gezien. Zelfs het camerawerk was maar gemiddeld. Eerder drama dan actie. Langdradig, simpel en wat cliché. (1,5)
Aidan
Ik vind deze film de moeite waard.Dit is zeker één van Sly's betere films en de soundtrack is zoals vaak bij Stallone-films ook best te pruimen...Het verhaal mag dan wat cliché zijn,je weet dat vooraf en het is allemaal heel onderhoudend.Originaliteit kan je niet echt verwachten in dit soort films en dat hoeft ook niet.Kritiek is er altijd maar na het zien van deze film heb je toch het gevoel dat je gekregen hebt wat je wou...prima dus.Stallone en John Amos zijn top...Sutherland is iets minder overtuigend alhoewel deze 'smeerlap'-rol zeker bij hem past.Irritant zoals het hoort maar net niet sterk genoeg vond ik...Absoluut een film die je af en toe nog is opnieuw kan bekijken zonder in slaap te vallen...
lennox
is één van mijn lievelingsfilmS.
perfect voor een avondje ontspanning.
pr8ig acteerwerk van donald sutherland, pr8ig einde.
4 ****
Naomi Watts
Gezien en het blijft toch een geweldige prent. Wel een beetje een feel bad movie voornamelijk door de scenes; de dood van first base en dan nog eens de scene waar hij kreeg te horen dat ze zijn vriendin willen verkrachten. Verkrachting heeft altijd een erge feel bad effect op mij maar omdat hun liefde ook erg mooi geschetst was werd het net iets erger. Gelukkig was het maar om Leone uit zijn tent te lokken maar toch. 4*
Jorick
Een best vermakelijke film, met goede rollen van Stallone en Sutherland. Een tijd terug gezien, maar het is het waard om de film nogmaals te kijken. Voorlopig 2.5*
royj
Ik vind dit persoonlijk 1 van de betere Stallone-films. Hij is hier niet onoverwinnelijk in, dat is ook wel eens een leuke afwisseling. Donald Sutherland acteert weer erg goed (natuurlijk) en je krijgt echt een hekel aan hem. Als deze film op tv is (zoals vanavond) kijk ik m toch altijd weer.
De GeuS
Idd één van de betere Stallone films. Verdere een aantal diverse medegevangenen en Sutherland perfect als autoritaire gevangenis directeur; 3,5*
Nomak
1 van de beste gevangenisfilms die ik ken.
4 sterren.
Stallion
Goede Stallone film. Gaat hier inderdaad niet echt om het verhaal maar om het meeleven. gewoon erg vermakelijk. Ik geef hem een 3,5
Dylan Blanker
Een erg goede, en best wel realistische gevangenisfilm van Sylvester Stallone, die niet zo'n overdreven rol speelt, (zoals af en toe in zijn films), maar juist een hele sterke, en goede rol speelt. Bovendien is de film best wel spannend met goede knokgevechten, en een typische jaren 80 sfeer. Echt een meeleef film. *** (3 sterren).
Zeker de moeite waard!
Waku
Typische Stallone film.
Er is onrecht..
De film is hard en ook hier wordt Stallone getergd tot op het bot!!
De verhaallijnen in de Stallone films zijn meestal oh zo simpel maar op een of andere manier weet Sylvester Stallone er zoveel passie in te leggen en bruizen de films van energie.
Lock up is voor elke actie liefhebber ook weer een must see!
metaledje
best spannend filmpje,met veel bekende/goede acteurs in hun vroegere jaren, stallone legt er voldoende gevoel in, daarom is dit best een boeiend filmpje, al voor de 5e keer gezien ofzo 3.5*
erg goede actie/ drama en een mooie rol van stalone, en de andere.
dat stuk met de auto en die jonge was best zielig voor de rest een vermakelijke film voor de 2de keer.
4,5 ster
100%VANDAMME
Topfilm gewoon, ook die muziek in het begin van de film als je al die foto's ziet is erg mooi, toppie 4,5*
boerenpummel
Hele goede film, wellicht de beste rol van Stallone naast die in Rocky. Het verhaal is enigszins clichematig (we hebben het allemaal al wel eens eerder gezien), maar beter goed gejat dan slecht bedacht gaat hier wel op.
kArIzMa_TuRk
een goeie Stallone film zoals we gewend van hem zijn. goeie acteerprestaties en een prima verhaal. verdiend een 3***
Paardje
Een goede film,
ik ging met een lichtelijk vooroordeel kijken omdat ik niet van Stallone houdt; ik dacht namelijk weer bagger te krijgen ala Rocky of Rambo deel 2 t/m 26.
Gelukkig bleek het tegendeel waar, en ik kreeg zowaar een mooie film te zien met Stallone in de hoofdrol.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Bruce Lee, the Legend