Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
bugno
SAW heeft niets, maar dan ook niets te maken met HARD CANDY
Ook geen Saw effect gezien,en maar goed ook,film had een eigen leven,en dat kan ik altijd waarderen,daarom is mijn waardering,3*
murtcelP
Erg goede film! Interresant gegeven dat je sympathie gaat voelen voor een pedofiel, omdat hij zo normaal en aardig overkomt en het meisje juist als compleet gestoord
Ik vind het ook geheel geloofwaardig, Hayley heeft echt de touwtjes in handen en Jeff kan geen kant op. De politie erbij halen of vluchten heeft geen zin aangezien hij zelf dader is Geweldig psychologisch spelletje dat ze met hem speelt terwijl ze vanaf het begin al weet wie Jeff precies is...
Zo'n goedkope film met zo weinig middelen, en dan toch zo goed! ****
SanniePannie
goed concept en ook erg goed acteerwerk,
maar verder enorm saai! boeide me op geen enkel moment en vroeg me af wanneer het nu echt spannend ging worden, door de te lange dialogen was het soms erg langdradig.
het is mij alleen niet duidelijk Waarom zoekt ze Jeff op? en wat is haar relatie met dat ene meisje dat vermiste meisje (kan even niet meer op de naam komen?
eigenlijk maar 1* maar door het goede acteerwerk toch maar 2*
Clueless Dork
Leuk filmpje met één nadeel en dat is het feit dat de politie nooit zou concluderen dat het om zelfmoord ging. De buurvrouw heeft het meisje gezien en rook al vis.
3,5
Ja, dat was ook het eerste wat ik dacht, maar ik ging er vanuit dat ik wel iets gemist zou hebben, want dat leek me een iets te grote fout in het verhaal.
hinie
Maar uiteindelijk was het toch wel zelfmoord?
bugno
3,5
Dat is nu net het sterke punt van de film,anders zou hij niet boven de middelmaat komen
FL88
SAW heeft niets, maar dan ook niets te maken met HARD CANDY

In beide worden mensen anders op een dusdanige manier gemarteld (en zo op hun "fouten" gewezen) dat ik er toch op enig moment aan moest denken.
FL88
Dat maakt het uitgangspunt toch belachelijk? Het maakte dat ik me ergerde.
MaxB52
geen slechte film .. maar op de een of andere manier niet overtuigend.
3 sterren.
Mr_White
- 2067 berichten
Aardige film maar ook niet meer dan dat. Het concept was best goed alleen het is niet zo goed uitgewerkt. Ik vond die Hayley maar een irritant meisje en kon me veel beter inleven in Jeff. Dat was niet erg geweest ware het niet dat die balans zo blijft, zelfs nadat bekend werd dat Jeff betrokken was bij de moord op het meisje. Ook vond ik het einde niet werken.
thomas82
Deze film deed me erg schrikken.
Heb af en toe echt met stomme verbazing zitten kijken en momenten gehad dat ik twijfelde of ik wel verder wou kijken (ivm de gedachte die mee speelt als er na denk dat iemand het bij jou flikt ) Wel een aanrader!! Ik vond vooral de laatste 30 minuten zeer boeiend..en met name het resultaat..maar daarvoor moet je toch echt de film bekijken.
ik beoordeel de film in haar genre en niet als algemeen, het verhaal en alles daarom heen krijgt van mij een 3,5*
kaztor
Hele goeie film, dit. Verdomt origineel ook.
Deze moet je absoluut gaan kijken!
4,5.
kaztor
Ik vind dit echt de slechtste film die ik tot nu toe heb gezien.
Vond hem heel langdradig en steeds hetzelfde..
Ik was de hele tijd aan het wachten op wat actie, maar er gebeurde amper wat..
Tijdverspilling deze film! Jammer!
Dit soort reacties snap ik nou niet bij dit soort films.
Dacht je dat Arnold Schwarzenegger, gewapend met machinegeweer, met de deur binnen kwam vallen om de pedofiel te redden ofzo?

kaztor
nou zie ik nog wel eens graag een zieke film (het aard van het beestje).
hostel, 1000 corpes,the devil rejects, chainchaw mas.
maar deze vond ik te ver gaan.
ik vind het dan ook moeilijk om deze film te oordelen...
Als je de Zombie-en Hostel-films kan waarderen gaat deze film niet te ver.
C.hocolaatjj
errr
Als je de Zombie-en Hostel-films kan waarderen gaat deze film niet te ver.
Ik denk dat het gewoon aan het verhaal ligt. In Zombie-en Hostel-films zit niet echt diepgang in het verhaal maar in deze film wel en daardoor misschien wat meer ingrijpend.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik vind hem en 1 waard.
Ik vond Notting Hill ook geen horror, maar volgens mij is die, evenals deze film, ook niet zo bedoeld.
cheris
Goed, vind ik een groot woord. Maar hij bleef wel intrigerend. Moest hem gewoon afkijken, omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen..
Niet slecht, maar ook niet goed...Zit er tussenin, waardoor ik ook geen cijfer geef
horrorfreak23
We hebben de dvd net aangeschaft en k'heb hem net uitgekeken op de cover stond 'huiveringwekkend'
Da vond ik er nu wel een beetje over
Hij hield de spanning levend maar huiveringwekkend was hij niet
Huiveringwekkend is meer hostel /evil dead ..
Maar de film op zich was goed en had een verrassend einde ook
daarom 3.5
Respekked
Zeer sterke film!
Ziek verhaaltje, erg orgineel. Wordt vooral door Wilson sterk geacteerd. Page alleen bij vlagen, overtuigde niet de hele film. Sterkste punt van deze film is toch wel het camerawerk en het kleurengebruik. Fantastische shots bij de 'operatie' met de ronddraaiende camera en de rode vlakken. Verder ook fijn einde en Goldfrapp in de aftiteling.
Hando
Ongeloofwaardig? Ja, er zal vast het een en ander niet kloppen. Care. Als je gegrepen wordt door de sfeer valt dat toch niet op. Hard Candy is gewoon een hele onderhoudende thriller, die visueel ook nog eens erg leuk is vormgegeven. Lekkere vlotte montage, mooie shots en fraai kleurgebruik. Voeg daarbij nog eens de sterke acteerprestaties en de 100 minuten vliegen voorbij.
nightbreed
Ik vind hem en 1 waard.
Dit soort commentaren zijn zooooo overbodig he.
Hoe kom je erbij dat dit een Horrorfilm is?
Dit is een Drama/Thriller.
Ik ga toch ook niet zeggen dat ik Saw een slechte comedy vond
- 1994 stemmen
Gisteravond gezien, een vriend wilde hem reeds lang zien maar vond hem ongeschikt om met zn vriendin te kijken, had er zelf nog nooit van gehoord.
Vind de film enigszins pretentieus maar tijdens het kijken verveelde ik me enigszins....De film moet het hoofdzakelijk hebben van zijn dialogen en het samenspel tussen de twee acteurs en die wisten me maar matig te boeien eerlijk gezegd.
Joyy
wat ik een beetje mis in commentaren is hoe men de 2 strijd heeft ervaren
je kan begrip opbrengen voor het meisje, maar ook begrip opbrengen voor de pedo
voor welke kant kies je, je neigt naar het meisje maar de pedo heeft er niet om gevraagd pedo te zijn
je wordt heen en weer geslingerd en beide karakters hebben evenveel streken waarvan je kan zeggen, kan niet door de beugel
je moet zo'n film ook niet beoordelen als zijnde thriller of horror, je moet zo'n film beoordelen op wat hij met je doet, wat je ervan vind , hoe je het hebt ervaren, los van hokjes, en dat geld denk ik voor iedere film
- 1994 stemmen
Zoals ik al zei: deze film is mij te pretentieus. Hij wíl namelijk nadrukkelijk het motief melken van partij kiezen en je verplaatsen in de persoon maar als je dat laagje chroom eraf schraapt blijft er mijns inziens niet veel over. Noch qua acteerwerk, noch qua dynamiek in de dialogen, noch qua gebeurtenissen, noch qua verhaal.
Joyy
wat is er mis mee om de kijker op 2 benen te doen wankelen en in dilemma te brengen
juist dat gegeven dat continue wisselt maakt het intrigerend
haal dat weg en je hebt idd geen verhaal meer, net zoals je bij alien de alien weghaalt en ook geen verhaal meer hebt
juist dat gegeven dat continue wisselt maakt het intrigerend
Ik zeg niet dat daar iets mee mis is maar na 10 minuten snap je het idee wel, net als dat je bij slechte lachfilms de running gag na 10 minuten wel doorhebt.
buurman5
Een aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers. De spanning wordt volledig opgebouwd door de dialogen.
Het acteerwerk is subliem en 't verhaal gaat echt in je kop werken. Het is moeilijk om partij te kiezen: heb je nou medelijden met de pedofiel of...de martelaar..? Een heel goeie mind-fnck.

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse