Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
- 2035 berichten
nou zie ik nog wel eens graag een zieke film (het aard van het beestje).
hostel, 1000 corpes,the devil rejects, chainchaw mas.
maar deze vond ik te ver gaan.
thomzi50
- 1991 berichten
Een kwartier later:
ik heb m gezien maar raad m niemand aan!
0,5
Iets van een onderbouwing? Nee.
matthijs_013
ik geef een 0,5 omdat het verhaal mij gewoon veel te ver gaat!
Om de acteerprestaties dan meer even weg te denken... Oké, je vindt het te ver gaan, dat kan ik nog wel begrijpen, maar om dan meteen de film 0,5 geven snap ik weer niet. Kijk je alleen naar het negatieve?
Twilight
nou zie ik nog wel eens graag een zieke film (het aard van het beestje).
hostel, 1000 corpes,the devil rejects, chainchaw mas.
maar deze vond ik te ver gaan.
ik vind het dan ook moeilijk om deze film te oordelen...
Dit vind ik toch wel grappig eigenlijk. Hostel vond je goed en deze vond je te ver gaan? Hmm.
Dr Roetger
te ver? waarom? Omdat pedofilie taboe is? omdat de scenes het daglicht niet kunnen verdragen? Vind ik niet, hoogstens een tikkeltje onwaarschijnlijk, maar dat versta ik niet onder 'te ver'...
- 2035 berichten
Nee matthijs, het is meer een soort protest cijfer
en dan ook zeker voor het einde van de film.
hostel kan ik nog in een hokje plaatsen deze niet...
ik ga niet zeggen.. de sfeer was goed de snelheid was fijn er zat spanning in (wat in veel films mist). Maar het verhaal/uitwerking bevalt me niet en dan toch een voldoende geven?.
ik heb er geen vrede mee...
maar het zal wel persoonlijk zijn
macrobody
Ik vond eigenlijk dat ze zich zelf wel heel erg opdrong en dat hij het niet verdiend had allemaal. Maar uiteindelijk blijkt toch dat hij zijn verdiende loon krijgt. Deze film bleef mij boeien van begin tot eind.
Continentel
Ik vond het een enorm foute film. Ik had er hoge verwachtingen van, maar deze zijn bij langer na niet uitgekomen. Halley zette een erg goede rol neer, maar ik begon haar (naarmate de film vorderde) bijzonder irritant worden. Jeff vond ik in het begin irritant, maar later weer niet.
Toch vind ik dat beide hoofdrolspelers een goede rol neerzetten, maar ik vond de verhaallijn zo prut dat ik halverwege twijfelde of ik de film wel of wou kijken. Uiteindelijk wel gedaan, maar niet van harte.
Van het hele castratiegebeuren kreeg ik werkelijk de koude rillingen en ik kon me volledig ik Jeff verplaatsen, aangezien ik in zo'n situatie ook erg hard zou smeken.
Verder vond ik het einde van de film werkelijk prut. Ik begrijp nog steeds niet waarom je zou toegeven aan een 14-jarig kind, die sadistische spelletjes speelt, en vervolgens ook nog zelfmoord pleegd Dat ging mij gewoon te ver.
Ook klopte het verhaal op sommige punten niet. Hoe kan een 14-jarig kind, een volwassen man (die per slot van rekening bewusteloos is, staant op een stoel zetten? Tenzij 14-jarige kinderen tegenwoordig Superman zijn, lijkt me dit erg onwaarschijnlijk. En dat kind weet echt enorm veel, wat ook nogal onwaarschijnlijk is.
Kortom, een film met goed acteerwerk, een waardeloze verhaallijn en een enorm irritant kind.
Continentel
ik ben het met al je punten eens continentel!
Dank je
otherfool
Vergezocht, onlogisch, onwaarschijnlijk en zelfs onmogelijk, jazeker. Maar ook sterk spel, de eerste scene in tijden die ik niet durfde te kijken (juist, die ja) en een interessant gegeven. Had absoluut meer ingezeten, maar Hard Candy heeft genoeg om toch gefascineerd te blijven kijken.
3*.
- 2035 berichten
hey maar continentel waarom heb je hem dan wel in je top 10 staan??
as
Ik vond het een enorm foute film.
Verder vond ik het einde van de film werkelijk prut.
Ook klopte het verhaal op sommige punten niet.
hey maar continentel waarom heb je hem dan wel in je top 10 staan??

Continentel
Ehm... *slik*, tja, een foutje kan voorkomen zeg ik dan maar hé?
as
Wel een erg rare fout dan. Samenstellen van een top tien is toch wel een handeling om te doen. Zou je toch door moeten hebben...
Maar wel erg lollig hoor.
:DOEMAARGEK*
Het lijkt me een leuke film . . maar dat zie ik verkeerd aan de reacties te zien.
Continentel
Maar wel erg lollig hoor.
ach ja... ieder mens maakt fouten hé? De één wat meer, de ander wat minder...
shit happens...
Dennis Evahi
Dit vind ik echt een hele boeiende film. Superknap gemaakt. De dialogen tussen die 2, het camerawerk, die spanning. In het begin van de film dacht ik "waar gaat dit heen?"...maar WOW....ik vind deze film echt een aanrader. Respect voor het karakter van Haley! Gaat het zien, gaat het zien....
**** en een half waard.
deStef
Boeiende film wel, maar het einde slaat nergens op. net of een 14 jarig huppelkutje een man van slag kan brengen dat ie echt zelfmoord pleegt.. Maar ja, meisje loopt daarna nog vrij rond, waardoor hard candy 2 er ook wel zal komen.
Mitch!!!
Opzich wel een leuke film, alleen viel de uitwerking wat tegen. Het verassende deel aan het eind dat hij wel te maken had met die moord speelde eigenlijk af op de achtergrond vanwege zijn galg gedoe.
Anyway ik geef de film 3 sterren.
evilll_nelus
De film boeide mij echt niet! Ik hoef geen film lang aan te horen hoe fout pedofielen zijn, want dat weet iedereen wel..
Meisje was ook erg irritant en STERK!
MrEd
Ik vind het een geslaagde film. De 2 acteurs hielden mij vanaf het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel. Page speelt een hele foute Hayley waardoor ik in het begin toch medelij met Jeff krijg. Maar al gauw blijkt dat hij ook niet zo'n lieverdje was. Er zijn mensen die het einde niet goed vonden maar ik vond dit juist wel bij de film passen.
Liberalia
Vond het wel een "grappige" film. Eindelijk eens een keer geen badguy maar een badgirl! Minpuntje is het begin, beetje langdradig. Maar even doorbijten gewoon. Ook vond ik hem wel herkenbaar, toen mijn dochter 14 was werd ze lastig gevallen door volwassen mannen op msn, maar gelukkig is ze er nooit ingetrapt om met ze af te spreken en heeft zij ze geblokt en verwijderd.
ik geef de film een 2.5 vanwege het begin
Olaf K.
Weet niet zo goed wat ik van deze moet vinden. VOnd het vermakelijk en het goede vond ik dat de film er niet alleen maar op uit is om te zeggen dat pedofilie niet goed is (dat wisten we al). Je krijgt gedurende de film tenslotte net zo'n hekel aan dat meisje. Daarmee werpt zich de vraag op of de film een heikel thema niet slechts gebruikt ipv dat dit het werkelijk thema van de film is. En de vervolgvraag is dan of dat erg is.
melanie178
Flut film.....errug langdradig en een heel irritant 14-jarig hoofdpersoontje.
2 * voor de moeite
AMANDAAAA
echt een waardeloze film,
het had allemaal veel beter en spannender gemaakt kunnen worden.
ik viel zowat in slaap bij deze film
had er echt veel meer van verwacht
Rianneke_Dan
Deze afgelopen weekend maar eens herzien, en tsjah ik vond het al weinig, maar het kan dus nog erger.
Het verhaallijn was ontzettend saai, vond het acteerwerk zeer matig.
Maar wat een irritant kind, die de hoofdrol speelt, echt vreselijk.
Ik moest echt moeite doen om wakker te blijven, en daarom verlaag ik deze gelijk naar een 0,5*
Doom
Hard Candy betrappen op een saai plot? Dit lijkt mij heel erg sterk. Ik vind het namelijk een bijster interessante film met een paar leuke wendingen. Daar komt bij dat het camera werk lekker vlot is en de acteerprestaties goed zijn. Zelden een tiener zo sterk zien acteren als Ellen Page. Geweldig.

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse