Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
happy
verrassende de film in de goede zin van het woord.
Ellen Page was goed in haar rol maar ik vond vooral Patrick Wilson Super!!!
Ben geen man maar zelfs ik kon de pijn bijna zelf voelen toen ie op de "martel tafel" lag.
Bij het einde van de film had ik toch zoiets van; "en die buurvrouw dan" ..........????
Maar goed dit was het einde van de film en daar neem ik dan ook genoegen mee.
wessel8
Jeff had Hayley al 10 keer om kunnen brengen waardoor voor mij het verhaal ongeloofwaardig was. Vooral het eind.
Het acteerwerk van beide was sterk.
Ik geef hem een 3
tjp1994
erg sterk geacteerd - mooie wisselwerking tussen acteurs. een van de betere films over dergelijke serieuze onderwerpen. een dikke 4
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Redelijk film, die heel langzaam op gang komt. Dat maakt niet uit, maar dan moet het acteerwerk goed zijn. Daar slagen ze gedeeltelijk in. Patrick Wilson speelt alsof zijn leven ervan afhangt aardige woordspeling . Na een tijdje was ik het cynisme van het 14-jarige meisje spuugzat. Ellen Page speelt enerzijds erg goed, maar anderzijds ontzettend irritant. Te irritant en te intelligent om het écht geloofwaardig te maken.
De film dreigt verloren te gaan in saaiheid, maar krijgt ineens een spannende wending, die niet meer stopt.
3 *
Tarkus
Wat een saai begin heeft deze film, als je niet doorbijt zou je hem na 20 minuten zeker afzetten.
En dat moet je nu zeker niet doen, want het is werkelijk verbazend wat hier wordt getoond.
Als je spreekt van rollen omdraaien dan is dit wel HET voorbeeld.
Prima geacteerd van beide hoofdrolspelers, en zeker van Ellen Page.
Alles komt zeer geloofwaardig over, ook de operatie, maar om te weten waarover dat gaat moet je deze film zelf bekijken.
Ondanks het saaie begin, en daarom maar 4 sterren, toch een spannende en verrassend goede film.
helleke
Het verhaal is bij momenten zeer ongeloofwaardig.
Zoals hier ook al eerder geschreven had Jeff verscheidene mogelijkheden om van Hayley af te geraken of er de politie bij te halen.
Hayley kwam ook geen enkele keer over als een 14 jarige,maar was ze dat ook wel?
Als ge weet hoe ze over alles gelogen had.
En het einde vond ik ook wel wat vaag.
Toch krijgt ie 3 sterren voor de spanning die de film toch wel kan aanhouden.
RoBoVitch
Ik vond dit een uitstekende film, die eigenlijk pedofilie hekelt op een zeer uitzonderlijke wijze. Knappe acteerprestatie vd hoofdrolspeelster (k vermoed wel dat ze er jonger uitziet dan ze in werkelijkheid is).
Sterk.
tatz
De omgedraaide wereld, dat laat deze film zien. Het begin is erg saai, hij komt dan mi ook niet echt op gang. Het idee is goed, maar er is voor mij maar 1 moment van spanning.
Het meisje vond ik op een gegeven moment zelf een beetje irritant worden.
Orgineel idee, maar verder kan deze film mij niet echt bekoren.
2.5 *
Ries029
Wat betreft het verhaal vind ik dit een zeer ongeloofwaardige film. Een meisje kan naar mijn idee nooit zo'n psychisch overwicht hebben op een (toch niet domme) volwassen kerel. Ook fysiek gezien snap ik niet hoe ze hem onder de duim kan houden.
Acteerprestaties zijn niet slecht, maar de hoofdrolspeelster zorgt ervoor dat ik totaal niet met het meisje kan sympatiseren. En dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest ondanks de castratiescene, die overigens veel te lang duurt.
Vooral de ongeloofwaardigheid vormt mijn oordeel en dat is 1*
djerk_Corleone
als je met 5 acteurs zo'n film kunt maken rest mij alleen nog maar 4* toe te kennen.
Leuk idee, maar slecht script. Het verhaal loopt niet zo duidelijk. Langs de andere kant toch men complimenten voor de acteurs, omdat de hele film praktisch enkel bestaat uit een huis met dialogen tussen 2 personen. Sterke prestatie vooral van Ellen Page, alhoewel ze mij toch niet helemaal overkomt als 14-jarige. Toch een film die blijft hangen. Heel sterk!
Glow_After_Dark
Wel leuke film,, maar soms wel eng hoor!! vooral met die ballen
haha
en dat kind is echt gestoord!
spiep
Vooral de ongeloofwaardigheid vormt mijn oordeel en dat is 1*
ben het met ries026 eens! een meisje van 14 kan nooit zo'n overwicht hebben op een man van 32!
vond de film niks. had er meer van verwacht, maar heeft me zeer teleurgesteld.
een 1 voor deze ongeloofwaardige, niet spannende, saaie film!
M.Nieuweboer
Misschien ben ik ouderwets, maar ik vond het begin van de film shockerend. Krijgen we propaganda voor pedofilie te zien? (Bedenk wel, ik had geen flauw idee, wat me te wachten stond). Niet dus. Wat ik mooi vind, is de manier waarop de kijker beetje bij beetje alle belangrijke informatie krijgt toegespeeld. Maar aan het eind - als de Chinese buurvrouw langskomt - zakt de film een beetje in.
Dit is een film, die je eigenlijk volkomen onvoorbereid moet gaan zien. De kans is klein, dat ik een tweede keer ga kijken; daar is hij toch te mager voor.
Midnighttemptres
ik vond de film wel goed, het was geen gewoon meisje en het is opzich niet onmogelijk... wel onwaarschijnlijk.
Ik vind het heel goed dat 2 mensen bijna de hele film lang je aandacht vasthouden, het had wel wat beter kunnen worden uitgewerkt..
maar toch een goede orginele film
*3,5*
Ries029
vond de film niks. had er meer van verwacht, maar heeft me zeer teleurgesteld.
een 1 voor deze ongeloofwaardige, niet spannende, saaie film!
ries029
niet ries026..
veron35
Ik wil deze film echt graag een keer zien.
hinie
Jammer alleen van het einde, waarin de naam van de tweede dader van mij absoluut niet genoemd had hoeven worden. Daar gaat de film enigszins over zijn eigen hoogtepunt heen en dat is jammer. Wel heel knap in beeld gebracht hoe je iemand tot het uiterste kunt drijven.
hinie
Het verhaal is bij momenten zeer ongeloofwaardig.
[quote]
Hij kon de politie er niet bij halen want er lagen teveel bewijzen in dat huis dat hij meewerkte aan pedofilie. Dat wist hij ....
stony^issa
erg sterke film voor een film dat zich zowat alleen maar afspeelt op één locatie met maar twee spelers.
en mensen die commentaar hebben op het 'overwicht' van het meisje op de man raad ik toch aan om iets verder te kijken dan de leeftijd maar meer naar het psychologische spel wat zij met hem speelt. een dikke 5 waard.
NO;
ik en mijn vriendinnen bedachten om op vrijdag avond spontaan een filmavond in te lassen..
in de videotheek hadden we wel 10 films waar we niet uit konden kiezen. we wilden er ook 1 spannende bij. de man van de videotheek zei: toen we al even bezig waren..
dat dit een hele goeie film is!
dus wij die film huren..
maar iegenlijk vonden we het een hele RARE film. wel spannend maar in het begin verwacht je niet dat de film zo inelkaar steekt,.
maar na een half uurtje.. begon de film me een beetje te vervelen en was ik alelen heel erg benieuwd naar het einde,,, wat dan wel weer zekerd de moeite waard was!@!
hoe dan ook: we baalde er flink van dat de man bij de videotheek ons deze film had aangeraden want al zie je dit soort films niet vaak.. en kun je het orgineel noemen
wij vonden hem alleen heel:RAAR!
BlueSword
Het meisje vond ik op een gegeven moment zelf een beetje irritant worden.
Orgineel idee, maar verder kan deze film mij niet echt bekoren.
2.5 *
dacht precies hetzelfde, origineel is het zeker, acteerwerk is ook super maar toch kon het mij niet altijd boeien, vaak was het erg saai en dat meisje begon me ook te irriteren.
FL88
Wat een draak van een film. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand gelooft dat een veertienjarig kind hier allemaal toe in staat is. Verschrikkelijk irritante wijsneus bovendien (ik las Femke Halsema ergens?). Lang geleden dat ik me zo heb geergerd aan een film.
Zal deze nou door Saw geinspireerd zijn? Het "corrigerende" element kwam hier ook zo opdringerig naar voren.
Nou ja, maakt eigenlijk niet uit. Ik laat me voorlopig niet zien bij de discussie rondom deze film. En bij de rest rond de film eigenlijk ook niet. Bah.
xangadix
Theatertje
SAW heeft niets, maar dan ook niets te maken met HARD CANDY

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Misdaad / Biografie, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse