Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Nigel Cole
Met onder meer: Ashton Kutcher, Amanda Peet en Kal Penn
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot A Lot like Love
"There's nothing better than a great romance... to ruin a perfectly good friendship."
Een schuchtere jongeman komt op een vlucht naar New York een jonge vrouw tegen die onconventioneel en een beetje excentriek is. Op onverklaarbare wijze komen hun levens vanaf dat moment iedere keer weer samen. Ofschoon ze het niet willen toegeven, kunnen ze niet zonder elkaar.
Oliver Martin
Nicole
Ben Miller
Peter
Bridget
Enorm "slappe hap"" allemaal. Weet nog dat ik destijds met mijn vrouw de keuze had om naar deze film te gaan of naar Guess Who. We hebben voor die laatste gekozen en dat is maar goed ook zo blijkt nu. Het verhaal is vanaf de eerste minuut voorspelbaar en hoewel er wel sprake is van enige chemie tussen Kutcher en Peet wil de film maar niet op gang komen. Film is lang niet altijd grappig. De muziek van de film is wel goed en gelukkig heeft komedietalent Kal Penn nog een klein rolletje in deze film, maar verder is het inderdaad een dertien in een dozijnfilm die we morgen reeds weer zijn vergeten.
gebruiker_56935
Ik vond het wel een leuke film. De muziek is zeker erg goed! Ik vind Ashton Kutcher en Amanda Peet erg goed bij elkaar passen. Maar echt een komedie vond ik het niet. Zitten natuurlijk wel wat grappige stukjes tussen. Ik vond de film erg lief.
nele
Ik zie persoonlijk Amanda Peet niet zo graag spelen, maar hier zetten ze beide wel een goede prestatie neer.
Voorspelbaar, maar dat geeft niet.
Kortom leuke film voor een verloren avondje
notorious_kim
Ik had feitelijk nog niets over deze film gehoord, en gewoon gisteren opgenomen. Ik had zelfs de trailer niet bekeken, in de krant stond dat het een romantische komedie was, en daar had ik wel zin in.
Tof verhaal, en ookal is het al een verhaal dat vele malen verteld is, het blijft me boeien (wellicht iets voor vrouwen :-p). Alles wordt goed opgebouwd, 't is allemaal wel zeer voorspelbaar, maar dat stoorde me totaal niet. Mijn aandacht was helemaal bij de film en de film verloor me geen seconde.
Goede prestaties van de acteurs, al zijn het geen topacteurs. Ashton Kutcher is echt schattig
. Amanda Peet veraste me in haar acteerprestaties. Tussen de twee acteurs zit de chemie goed, wat van groot belang is voor dit verhaal.
De inbeeldzetting is maar gewoontjes, daar had hier en daar wel iets meer ingezeten, maar een speciale inbeeldzetting is niet nodig voor het verhaal te versterken. De dialogen zijn goed opgebouwd en duidelijk.
De film overtuigd volledig, en laat me na het bekijken zitten met het gevoel dat ik ook zo'n verhaal wil. Een topfilm is dit natuurlijk niet, het is goed ter ontspanning. Ik vind hem beter dan de gemiddelde romantische komedie dus daarvoor krijgt hij van mij een goed
Lavigne
Hmm hij wordt hier goed omschreven!
De reactie van Notorius_kim heeft me geholpen ^^
Ik ga deze zometeen kijken
DureGast
Beter dan de gemiddelde romantische komedie naar mijn mening. bij vlagen gewoon grappig. Het heeft niet veel om het lijf maar dat hoort ook niet. 3* omdat ie vermakelijk is
Mark W
Echt een typische romantische komedie, niet meer, niet minder. Ik zou er niet voor naar de bios gaan, maar omdat hij op tv kwam heb ik m toch maar gekeken. Ik vond het niet echt bijzonder, hoewel de chemie tussen beide acteurs wel goed over kwam.
LinkVink
Ik vind de film te langdradig voor een romantische (komische) film. Ashton is hier ook niet echt geweldig grappig en Amanda vind ik ook niet echt een geweldige actrice. Wel leuke plot voor een film, maar net niet goed uitgevoerd, volgende keer moeten ze zorgvuldiger met de acteurs en hun grappen omgaan.
Hoogte puntje: Goed gebruik gemaakt van NYC.
Fran
- 1953 berichten
Leuke zwijmelfilm. Geen hoogstaand staaltje maar gewoon lekker kijken. Ik vind het zelfs 1 van de betere romcom's.
Kutcher kwam erg overtuigend over als onhandige en onzekere nerd in het begin van de film. De chemie tussen de 2 hoofdrolspelers was heel sterk aanwezig. Je voelde dat ze heel erg verliefd waren maar dat ze zich ook heel erg op hun gemak voelden met elkaar. Daardoor was het romantische gedeelte van de fim ook erg overtuigend.
Ja, gewoon een lekker zwijmelfilmpje. Niks mis mee.
ILDIB
Fran zegt het prima, enigzins traag lopende romcom waarbij je wel degelijk meeleeft met ze itt veel andere films. Peet kijkt echt hemels in de camera. Soms wel wat ongeloofwaardig en overdreven helaas. Maar wat een kijkers...
T.O.
Kijkt inderdaad aardig weg, maar wel echt een 100% standaard film zonder originele momenten.
Delvenaartje
Na 2 keer kijken ken je het verhaal nou wel.. Maar ik vind de interactie tussen Amanda en Ashton wel leuk. een leuk 'stel' in de film zegmaar.
Een 3* o.a. voor de mooie foto die ze saampjes maken in het donker
AHWA
Aardige film die echter weinig hoogtepunten kent. De tijdsprongen zijn leuk gedaan, vooral die wanneer het bedrijfje ineens veel geld krijgt en na de sprong ineens failliet is, dat was wel grappig.
Peet en Kutcher hebben best een aardige chemie, maar het is vooral de droge kop van Kutcher bij een aantal awkward situaties die voor de meeste humor zorgt.
Degelijke soundtrack ook.
Scarlett2
Hele leuke romantische film. Zeer goed geacteerd, fijne zwijmelfilm
maarten_d
Typische vrouwen film, je ziet het einde al van mijlenver afstand aankomen. Maar daarom gen slechte film. leuk verhaal, goed geacteerd enzo dus3*
laluna1971
Lekkere zwijmel film, flesje rose en een toastje erbij. Niks mis mee.
svenvandijk
grappig maar soms ook serieuze film, goede acteurs.
^Totaly agree
moviemafketel
- 19752 berichten
Weer herzien. Dit is echt zo'n romcom die werkt.
De chemie tussen Kutcher en Peet is gewoon uitstekend te noemen.
Alsof ze in het echt ook een relatie hadden, zo natuurlijk kwam het over allemaal. Het was meer romantiek dan komedie. Ik heb dan ook geen enkele keer hoeven schaterlachen, maar heb wel bijna de hele film met een soort gelukkige glimlach op mijn gezicht gezeten. Iedereen wil ergens wel zo'n verhaal een keer meemaken in zijn/haar leven. Dat het puur een film voor vrouwen is ben ik het ook niet mee eens.
Het was de hele film aantrekken, afstoten, aantrekken, afstoten. Allemaal uit een soort angst dat het toch niks kon worden.
Leuk ook om elke keer weer wat jaren later te zien. Werk dat misloopt, hun relaties die toch uit gaan. En op het moment dat er 1 denkt geen kans meer te maken neemt ze pas echt het risico om door te willen zetten. Het is mede dankzij de goede muziek een lekkere feel-good film die een mooi einde verdient. Ik houd mijn score op 3,5 en dat is best hoog voor een romcom!
darkknight
Prima romantische komedie, wijkt zelf nog iets af van de standaard-romcom met het nog enigszins originele verhaal. Daar haalde deze film zijn kracht denk ik ook voor een deel uit, en natuurlijk uit het acteerwerk van peet en kutcher die de film op een nog acceptabel niveau weten te houden. Leuk filmpje voor een keer tussendoor, zo horen romantische komedies te zijn.

Freedom Writers
Drama / Biografie, 2007