• 9.373.530 stemmen

Geregisseerd door: Nigel Cole

Met onder meer: Ashton Kutcher, Amanda Peet en Kal Penn

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot A Lot like Love

"There's nothing better than a great romance... to ruin a perfectly good friendship."

Een schuchtere jongeman komt op een vlucht naar New York een jonge vrouw tegen die onconventioneel en een beetje excentriek is. Op onverklaarbare wijze komen hun levens vanaf dat moment iedere keer weer samen. Ofschoon ze het niet willen toegeven, kunnen ze niet zonder elkaar.

avatar van gotti

Goeie film, die eindelijk weer eens een keer iets meer heeft te vertellen dan meeste andere in dit genre. Heb de durf om je dromen te volgen, of ze uitkomen is bijzaak, als je het maar geprobeerd hebt...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

viel een klein beetje tegen, ik had er meer van verwacht.

Maar Ashton is wel leuk om naar te kijken.

Best nog een aardige romcom, die alleen veel te voorspelbaar is, te weinig echt mooie momenten kent, en verder een naar bandwerk smaakje nalaat.

Positief is dat de film erg luchtig blijft, en bij momenten best glimlach waardig is. Acteerwerk is niet noemenswaardig, filmpje in z'n geheel ook niet.

Kijkt aardig weg, meer kan ik er echt niet van maken. Doorsnee dinges die niet irriteert.

avatar van The Oceanic Six

Een typische Aston Kutcher film he. Voorspelbaar maar vermakelijk. Dit genre vind ik meestal best wel geinig om te zien. Verstand even op 0 en met een romantisch verhaal een goed gevoel zien te krijgen. Liefst met wat humor erbij. Deze film voldoet daar wel aan. Nergens hoogstaand maar wel de moeite.

avatar van Spetie

Enorm "slappe hap"" allemaal. Weet nog dat ik destijds met mijn vrouw de keuze had om naar deze film te gaan of naar Guess Who. We hebben voor die laatste gekozen en dat is maar goed ook zo blijkt nu. Het verhaal is vanaf de eerste minuut voorspelbaar en hoewel er wel sprake is van enige chemie tussen Kutcher en Peet wil de film maar niet op gang komen. Film is lang niet altijd grappig. De muziek van de film is wel goed en gelukkig heeft komedietalent Kal Penn nog een klein rolletje in deze film, maar verder is het inderdaad een dertien in een dozijnfilm die we morgen reeds weer zijn vergeten.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke zwijmelfilm. Geen hoogstaand staaltje maar gewoon lekker kijken. Ik vind het zelfs 1 van de betere romcom's.

Kutcher kwam erg overtuigend over als onhandige en onzekere nerd in het begin van de film. De chemie tussen de 2 hoofdrolspelers was heel sterk aanwezig. Je voelde dat ze heel erg verliefd waren maar dat ze zich ook heel erg op hun gemak voelden met elkaar. Daardoor was het romantische gedeelte van de fim ook erg overtuigend.

Ja, gewoon een lekker zwijmelfilmpje. Niks mis mee.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Weer herzien. Dit is echt zo'n romcom die werkt.
De chemie tussen Kutcher en Peet is gewoon uitstekend te noemen.
Alsof ze in het echt ook een relatie hadden, zo natuurlijk kwam het over allemaal. Het was meer romantiek dan komedie. Ik heb dan ook geen enkele keer hoeven schaterlachen, maar heb wel bijna de hele film met een soort gelukkige glimlach op mijn gezicht gezeten. Iedereen wil ergens wel zo'n verhaal een keer meemaken in zijn/haar leven. Dat het puur een film voor vrouwen is ben ik het ook niet mee eens.

Het was de hele film aantrekken, afstoten, aantrekken, afstoten. Allemaal uit een soort angst dat het toch niks kon worden.
Leuk ook om elke keer weer wat jaren later te zien. Werk dat misloopt, hun relaties die toch uit gaan. En op het moment dat er 1 denkt geen kans meer te maken neemt ze pas echt het risico om door te willen zetten. Het is mede dankzij de goede muziek een lekkere feel-good film die een mooi einde verdient. Ik houd mijn score op 3,5 en dat is best hoog voor een romcom!

avatar van darkknight

darkknight

Prima romantische komedie, wijkt zelf nog iets af van de standaard-romcom met het nog enigszins originele verhaal. Daar haalde deze film zijn kracht denk ik ook voor een deel uit, en natuurlijk uit het acteerwerk van peet en kutcher die de film op een nog acceptabel niveau weten te houden. Leuk filmpje voor een keer tussendoor, zo horen romantische komedies te zijn.

avatar van Megan1906

Megan1906

Ik weet niet wat het is, maar deze film grijpt me aan.

De klik tussen Amanda Peet en Ashton Kutcher is super en de film heeft een goede samenhang van romantiek, dramatiek en komedie.

De film is (voor mij) erg realistisch, maar dit zal voor iedereen verschillen denk ik.

avatar van rep_robert

Je kan zeggen wat je wilt over a Lot Like Love, maar Kutcher en Peet hebben gewoon een enorme click met elkaar. Dit levert humoristische en tegelijkertijd ook tedere en mooie momenten op. De manier waarop het verhaal wordt verteld is ook wel fris en eigenlijk kan je ondanks het zoete einde niks anders doen dan wat je de hele film eigenlijk al hebt gedaan, namelijk glimlachen.

avatar van scorsese

Matige romcom die een liefdesverhaal verteld dat zich over een aantal jaren uitspreid. Het begin van de film, met de ontmoeting en de leuke dialogen is zeker de moeite waard. Maar op een gegeven moment wordt het allemaal wel wat langdradig. Uiteraard is de afloop de eerste minuut al te voorspellen. Amanda Peet zet wel een leuke rol neer, en mede door haar haalt deze film nog net 3.0 sterren.

avatar van BBarbie

BBarbie

Best aardige romcom over een speciaal soort knipperlichtrelatie. Maar ik heb altijd wat problemen met Ashton Kutcher en daarom vind ik het vergelijkbare Serendipity (2001) een stuk leuker.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een luchtige romantische komedie zonder nonsens.

Deze film beschikt niet over geforceerde humor, en blijft lekker wegkijken. De chemie en dialogen tussen Amanda Peet en Ashton Kutcher werkt prima. Wijlen Birdie M. Hale heeft een korte cameo die met een knipoog refereert naar Coming to America (1988). Hierin was ze eveneens in het kort te zien onder soortgelijke omstandigheden.

Het verhaal wordt gaandeweg vrij voorspelbaar, maar blijft ondanks alles leuk. Mede dankzij aardige acteerprestaties en een mooie soundtrack. De film won 1 prijs, en werd 3 keer genomineerd tijdens de Teen Choice Awards 2005.

3,0 *