• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Les Mayfield

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Eugene Levy en Luke Goss

Releasedatum: 27 april 2006

Plot The Man

"One guy walks the walk. The other talks and talks."

De niet zo slimme vertegenwoordiger Andy Fidler (Levy) krijgt het aan de stok met de ATF (The Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms). ATF-agent Vann (Jackson) realiseert zich dat hij de zachtaardige sukkel nodig heeft om een drugsbaron te pakken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Inderdaad niets nieuws onder de zon in komedie land. De poep en plasgrappen zorgden tijdens de film nog wel voor een kleine glimlach, maar na afloop overheerste toch een beschamend gevoel. Leren ze het nou nooit, kom eens een keer met iets originelers! De film kijkt wel aardig weg, maar biedt nergens hilarische hoogstandjes. De combinatie Samuel L. Jackson - Eugene Levy vond ik overigens wel geslaagd. 2,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vond hem wel goed. Misschien omdat ik er, in tegenstelling tot vele, niet van uit ging dat het een rasechte komedie was.

Jackson en Levy tegen over elkaar is gewoon grappig. Leuk om te zien hoe een keiharde cop ( zoals gewoonlijk goed neergezet door Jackson) reageert tegenover een enorme sukkel ( Levy).

Natuurlijk allemaal niet origineel, maar dat zie ik graag door de vingers, aangezien de film mij voor de volle 80 minuten heeft vermaakt.

avatar van The Oceanic Six

He's my bitch

Haha prachtige scene uit een erg leuke film. Ik ben een liefhebber van de ultieme droogkloot, Eugene Levy. Hij kan ook buiten de kutfilms American Pie 4, 5 en 6 in leuke films spelen. Oa in The Man.

Hij is echt geweldig in combinatie met de stoere Samuel L. Jackson. Ik heb een paar keer echt gelachen om die 2. Jackson stoort zich enorm aan de babbelzieke Andy in de film. Je krijgt gewoon grappige momenten en hilarische dialogen die zo droog zijn dat je wel moet lachen. Het is allemaal wel wat voorspelbaar, maar in mijn ogen heel vermakelijk.

Doorsnee vermakelijke film.

Kan hier naar kijken, zonder mij al te veel te ergeren. Af en toe is het relatief aangenaam grappig. Kan je een beetje onderhuids glimlachen. Daar blijft het dan ook wel bij.

Het buddy verhaaltje is saai, maar op zich een grappige parodie van de "serieuzer" bedoelde versie in films als Se7en. Verder is er genoeg chemie tussen Jackson en Levy om het spel draaiende te houden.

Maar meer zit er gewoon niet in de film. Het is beproefd, doorsnee en spreekt mij verder nergens aan.

Kan er mij niet aan irriteren. Kan mij er niet echt mee vermaken. 2*

avatar van Theunissen

Flauwe komedie maar niet echt slecht. Samuel L. Jackson en Eugene Levy waren best aardig op dreef. Gewoon leuk vermaak om eens gezien te hebben.

avatar van Spetie

Typische buddyfilm, waarin de hoofdrolspelers natuurlijk weer elkaars tegenpolen zijn, zoals zovaak in dit soort films. Toch werkt het hier wel goed. Met Samuel L. Jackson weet je natuurlijk wat je kan verwachten, maar vooral Levy kwam erg overtuigend op mij over. Ze spelen alletwee enthousiast en lijken een hoop lol met elkaar te hebben gehad tijdens het maken van deze film, want het plezier druipt ervan af. Samen zorgen ze voor een hoop komische momenten in deze verder vrij standaardfilm met en lekker tempo en fijne speelduur. Ik heb me eigenlijk geen moment verveeld.

avatar van Zinema

Flauw.

Onderhoudend, voorspelbaar en luchtig. Maar het wordt nergens hilarisch o.i.d., helaas.. Is nu al weer bijna uit mijn systeem. Gelukkig maar..

Doorsnee tussendoortje.

avatar van scorsese

Aardige buddy-film. Eugene Levy deze keer eens niet in een bijrol, en ook hier blijft hij leuk. Het verhaal stelt niet veel voor en de personages zijn nogal voorspelbaar. Ook de shoot-out op het einde stelt nogal teleur. Verder een lekker snel tempo, leuke grappen en een goed gecast duo.

avatar van 606

wat een komedie geweldig, heb me soms werkelijk suf gelachen.
Goed verhaal en prima acteurs.
Aantal zeer leuke scènes en vooral de laatste was erg komisch in de lift met de nonnen (jesus christ) zeiden.

avatar van Lennert

Lennert

Aardig tussendoortje dat helaas nergens echt grappig wordt. Het is voornamelijk de wisselwerking tussen Jackson (die zichzelf weer eens kopieert) en Levy (die eigenlijk vrij matig acteert) die de film het aanzien waard maakt, maar zodra het script zich begint te focussen op scheet-grapjes en verwijzingen naar de grote van elkanders geslachtsdelen begint de vermoeidheid toch toe te slaan. Het sterkste punt van de film is dan ook voornamelijk enkele grappige situaties, qua dialogen is het cliché en niks verheffend.

avatar van Mike 1984

Mike 1984

Ik ben wel wat verbaasd door de lage score. Ik vind het een topfilm. Pittige dialogen, geestige oneliners en een perfect duo in de hoofdrol. Twee uitersten die in deze film tot hun recht komen. Nochtans heeft Eugène Levy een bijzonder irritante stem naar mijn mening, maar dit is de eerste film waarin het me niet stoort. Ik heb bijna voortdurend gelachen met deze hilarische komedie.

"Sprinkle that on your ass, so you don 't get an infection."

"I am taking a mental picture of you... Blink."

"Shit. They ate him already."