• 9.375.198 stemmen

Alien: Resurrection (1997)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Alien 4

Geregisseerd door: Jean-Pierre Jeunet

Met onder meer: Sigourney Weaver, Winona Ryder en Ron Perlman

Releasedatum: 27 november 1997

Plot Alien: Resurrection

"It's already too late."

200 jaar na haar dood wordt Ellen Ripley (Weaver) gekloond om DNA van de Alien Queen uit haar te halen. Het bedrijf dat dit financiert wil namelijk de Aliens als wapens gaan gebruiken. Helaas blijken de Aliens slimmer dan ze dachten en binnen de kortste keren moet Ripley met behulp van een aantal ruimtepiraten ervoor zorgen dat de Aliens niet op aarde terecht komen.

Akron777

De vorige 3 delen vond ik allemaal super, maar dit deel is in mijn ogen gewoon waardeloos. Ik heb allereerst geen enkele band met de personages, zelfs niet met Ripley. Als gevolg doet me de film ook helemaal niets. Bij deel 3, die overigens ook niet echt goed beoordeeld is, zat ik allereerst een beetje passief te kijken. Uiteindelijk zag ik mezelf half tegen het beeldscherm aanplakken. Die film wist me uiteindelijk wel degelijk te raken. Bij deze film is het in feite precies omgekeerd. Ik begon heel geïnteresseerd te kijken, maar naderhand begon ik steeds meer weg te zakken. De personages zijn slecht, op misschien die professor na, die kwam wel lekker "evil" over. De sfeer van opgesloten te zitten in een ruimteschip was ook nog wel aardig, maar vrij slecht uitgewerkt. Er zaten een aantal mooie scenes in, zoals de onderwaterscene. Voor de rest kan ik er niet veel positiefs meer over kwijt. Hij heeft een aantal goede punten, maar het merendeel is slecht. Op technisch gebied is hij echter wel mooi. De film heeft mooie special effects en mooie camerabewegingen en montage. Technisch is hij goed, maar qua verhaal laat hij te wensen over. Een aardige afsluiter, maar niet veel meer. 3*

Karl van H.

Een waardeloze film maar wel een aardige afsluiter? Naar aanleiding van je recensie had ik een veel lagere score verwacht, eigenlijk.

Akron777

Het is een aardige film, maar stukken minder in vergelijking met de voorgangers. Vooral als ik ga beoordelen op basis van verhaal en personages is de film best slecht. Maar technisch is de film wel heel sterk. En in dat opzicht vind ik het een dus best een goede film. Al met al dus wel aardig.

avatar van AC1

AC1

Als je het bekijkt als een exploitation B-film (een beetje zoals AvP) valt het nog wel mee.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Net als deel drie een redelijk leuk Alien-deel, al blijven de eerste films toch een stuk meeslepender.

dr channard

Vind deze ook veel beter dan Alien3. Alien3 had saaie kills, een lelijke Alien en saaie personages (plus de scène met de hond zagen we al lang in The Thing).

Akron777

Hmm, ik vond zelf de alien uit deze film zo afschuwelijk.

dr channard

Hmm, vond ik echt wel meevallen

Akron777

Hij heeft inderdaad wel iets. In ieder geval sterft hij op de meest brute manier die er in de serie te zien is .

dr channard

Dat is waar, en ik had er echt medelijden mee

Akron777

Hij kwam inderdaad het meest zielige over ja . RIpley was in dit deel ook erg sterk, vooral ten opzichte van die alien...

dr channard

Vond Ripley ook zeer leuk in dit deel. Met haar plotselinge glimlachjes Ik vond haar aangenamer dan in deel 3.

Akron777

Klopt, een kale Sigourney Weaver is inderdaad best wel vreemd .

Voor een kale vrouw is Sigourney Weaver anders behoorlijk aantrekkelijk

avatar van xxc

xxc

''Earth, man. What a shithole. ''

Een toppertje dit! Het leuke lachje van Ripley, Winona Ryder die weer geweldig acteert, net zoals Ron perlman.

Ja voor deze film hebben ze, naar mijn mening, een goede cast uitgekozen! Ook vond ik het erg leuk om Brad Dourif weer eens een keertje gezien te hebben! En ja.. Ron perlman.. Wat heeft die man talent zeg.

Ja, het verhaal zelf, de cast, de sfeer. Dit vind ik het beste deel van de 4 alien films. Ripley is hier overigens wel wat sterker. En die lachjes, geweldig toch? Ook de momenten dat ze echt contact heeft met die Aliens vond ik sterk. Het laatste stuk vond ik zelfs ontroerend..

Die alien, die denkt dat Ripley zijn moeder is, zag er totaal niet uit. Ontzettend jammer, maar gelukkig heeft dat mijn mening over deze film niet veranderd.

Ik geef Alien: Resurrection een 4. Toppertje!

avatar van killerfreak

killerfreak

En tot slot hebben we dus Alien - Resurrection. Eerst en vooral een verhaal om ù tegen te zeggen: en dat bedoel ik eigenijk sterk negatief. Maar goed, eens het script er staat en de hoofdrolspeelster heeft toegezegd probeer je er natuurlijk het beste van te maken.

Dat lukt nog vrij aardig, maar het is goed dat het toch bij deze Alien 4 is gestopt.

Een eindconclusie:

================

1. Aliens (4.5*)

2. Alien (4*)

3. Alien 3 (3.5*)

4. Alien - Resurrection (3*)

Maar een topper van een reeks dus!

avatar van DragQueen

DragQueen

Het minste deel uit de reeks. de film is wel goed verzorgd qua cameravoering, montage en effecten. maar de punten waar deze film op afhaakt zijn, het erg vergezochte verhaal en de minder voelbare sfeer. visueel is alles tot in de puntjes verzorgd, en ook het acteerwerk is dik in orde. 3 sterren.

avatar van Dorpsgek!

Dorpsgek!

Jaa alweer,heb deze film en andere deelen zo vaak gezien van mij pat mogen ze nieuwe films laten zien.Dat wort dus weer kijken!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Deze weer eens meegepikt en het kijkt goed weg. In het begin is het nog onbestemd: mikt het op spanning, actie, gore..? Later blijkt het uitsluitend de gore te zijn met een boel smerige scenes en de witte alien is een leuke afwisseling (hoewel soms een lomp mannetje-in-een-pak).

Ook de echte alien wisselt; meestal is het goed en smerig neergezet, maar soms vreselijk cgi-schokkerig zoals op de ladder met het ontwijken van de kogels (weer zo'n rare menselijke eigenschap voor dat beest..).

De personages zijn ook niet meer of minder dan je mag verwachten; de good en bad guys en de standaard-ruzietjes. Raar eigenlijk dat daar nou niets origineels mee wordt gedaan, maar wel met allerlei verhaal-elementen over experimenten e.d.

Dat script vergt ook nogal een omschakeling: eerst een soort medelijden hebben met die dingen omdat ze misbruikt worden, vervolgens moet je er bang voor zijn, werkt niet. Beetje zoals met de eerste Halloween-remake waarin begript wordt gekweekt voor Myers. Ik wil geen begrip voor Myers, en helemaal niet voor Alien. (Hoewel je zo langzamerhand na 33 delen voor de Alien begint te worden..)

2,5 - 3* vanwege de gore en omdat het ook weer niet verveelt, en een mooie onderwaterscene.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Deze film is zo anders als zijn voorgangers, zelfs Ripley is niet meer de "oude".

Het zenuwslopende spanningsniveau was hier afwezig en hierin zit nu net het punt.

Wat we in de vorige delen wel tegenkwamen, was in dit deel afwezig, maakt het daarom een mindere film, integendeel alleen een beetje anders.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Deze 4e Alien film is nog steeds vermakelijk en daardoor redelijk makkelijk uit te kijken. Weaver en Perlman doen het goed, evenals de rest van de cast. Toch kan deze bij lange na niet tippen aan de meesterlijke eerste 2 delen.

avatar van Film Pegasus

Tja, wat moet je met Jeunet achter de camera van een Alien-film. Ripley zorgde voor een klassieker en Cameron zocht wijselijk het genre van de actie op met Aliens. Na de minder poging van Fincher een nieuwe wending met Jeunet. Ik mot wel aangeven dat hij z'n stempel gedrukt heeft. Je merkt de aparte figuren en de herkenbare typische humor in de dialogen. Alleen mag je niet vergeten dat er nog Aliens rondlopen. En de klik tussen Jeunet en de Aliens wil maar niet lukken. Dit is niet echt zijn ding blijkbaar, maar Jeunet maakt er nog het beste van. Resultaat is een sequel die minder is dan z'n voorgangers, maar gelukkig wel over nog enkele troeven beschikt (de humor en uiteraard Ripley) zodat Alien 4 toch nog net een aangenaam vervolg geworden is. Het kon slechter voor een vierde film in een reeks.

avatar van Awake78

Awake78

Na een zeer flauw eerste gedeelte lijkt de film daarna beter tot leven te komen. Sommige scenes ronduit briljant (de onder water scene bijvoorbeeld) en andere scenes en dialogen weer strontslecht. Toch geef ik hem het voordeel van de twijfel.

Een snelle rang van mijn kant:

1. Alien 3

2. Alien: Resurrection

3. Alien

4. Aliens

Karl van H.

Dat is nou nog eens een top vier die je niet vaak tegenkomt

inderdaad

avatar van Awake78

Awake78

Nee maar ik vind deel 2 gewoon wat standaard. Just another action movie. Deel 1 was wel het spannendst/engst, maar ik vond 3 en 4 gewoon wat aparter en daar hou ik van

avatar van Roytjuh21

Roytjuh21

- "Who are you?"

- " I'm the monsters mother". (Sigourney Weaver)

Heerlijke dialoog.

avatar van AC1

AC1

Awake78 schreef:

Ook een ongewone mening. Na een tijdje weet je dat het niet echt niet meer goed komt met deze film maar jij begint er dan net in te komen. Bizar.

Deel 3 apart?! Ik vind het gewoon ondermaats op de meeste vlakken. De bal wordt in Alien3 zodanig misgeslagen dat elke goede bedoeling op zijn gat (kont) valt. De uitwerking van Scott's Alien is eigenlijk ook heel apart (nog steeds desondanks alle kopieën) maar daar wordt het doel niet gemist.

avatar van puckb96

puckb96

Mwaaaaaaaa.

Eerlijk gezegd vond ik Alien: Resurrection een beetje ongeloofwaardig. Had eigenlijk niet gehoeven, Ripley als een menselijke kloon. Heel erg onrealistisch. De film was voor de rest wel goed, maar gewoon deze film was heel onnodig. Drie delen was wat mij betreft goed geweest. Maar ja, we zien wel weer. Ik kijk wel uit naar Prometheus van Scotty.

avatar van james_cameron

Minste van de vier films, maar nog steeds zeer de moeite waard. Voornaamste probleem ligt bij de soms wat flauwe humor en het tegenvallende einde. Visueel erg fraai, met prachtig camerawerk en veel mooie decors. De onderwaterscene is meesterlijk. Regisseur Jeunet is wellicht niet de juiste keuze geweest als regisseur, maar hij hoeft zich niet te schamen. Wat sterk is aan alle Alien-films is hoe deze onderling van elkaar verschillen. Werkelijk niet één deel lijkt op een ander deel uit de reeks.