• 9.373.452 stemmen

A Scanner Darkly (2006)

Animatie / Sciencefiction | 100 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Richard Linklater

Met onder meer: Keanu Reeves, Winona Ryder en Robert Downey Jr.

Plot A Scanner Darkly

"Everything is not going to be OK."

In de nabije toekomst heeft Amerika de strijd tegen drugs verloren en laten geheim agenten naast hun identiteit ook hun gezicht veranderen. Fred (Keanu Reeves) is zo'n undercoveragent, die een probleem krijgt wanneer hij teveel drugs (het populaire Substance D.) gebruikt, waardoor hij schizofreen wordt. Hierdoor ontstaat Freds alter ego Bob, een meedogenloze drugsdealer.

Bob Arctor

Ernie Luckman

Donna Hawthorne

Charles Freck

Brown Bear Lodge Host

Additional Fred Scramble Suit stemrol (stemrol)

Stemrol from Headquarters (stemrol)

Nice .

avatar van Phoenix

Phoenix

Hoe zit dit? Het is animatie met de stemmen van Reeves, Ryder en Harrelson? Zoals Waking Life zeg maar?

avatar van pascal83

pascal83

Klink erg interessant, iemand het boek gelezen?

avatar van Diesel

Diesel

Klinkt erg goed inderdaad. Kijk er naar uit.

avatar van eerdekes

eerdekes

Het klinkt interessant, maar niet meer dan dat ...

avatar van as

as

volgens mij is dit weer dezelfde procedure als waking life van Linklater. Eerst gefilmd en daarna overgeschilderd. kan erg interessant worden.

Gorro

Van alle films die in 2005 uitkomen, kijk ik hier het meest naar uit. Ben erg benieuwd.

avatar van gotti

Linklater is altijd wel interessant.

as schreef:

Rotoscoping

Jammer dat Cunningham dit niet van de grond kreeg, maar Linklater is ook niet mis natuurlijk. Zéér benieuwd!

avatar van Jordy

Jordy

Ik ben het er persoonlijk niet mee eens dat dit "animatie" genoemt wordt. Over bijna elke film wordt een grafisch filter gelegd, hier alleen wat sterker dan elders.

*edit* ik zie hierboven het woord "overgeschilderd" staan, als dat zo is:

Jordy schreef:

*edit* ik zie hierboven het woord "overgeschilderd" staan, als dat zo is:

Het wordt op dezelfde wijze gemaakt als Waking Life, dus de aanduiding animatie is zeker terecht in mijn ogen.

avatar van Jordy

Jordy

Daar zijn de beelden dus ook geanimeerd, en niet alleen door een grafisch filter heengehaald?

Hier zijn ze door een Darkly(R) scanner gehaald.

avatar van jassonn

jassonn

Jordy schreef:

Inderdaad. Bij Waking Life hebben verschillende animators handmatig met de computer de beelden overgetekend. Met behulp van software wordt er wel voor gezorgd dat niet elk frame helemaal handmatig gedaan hoeft te worden, maar voor het grootste gedeelte is dat wel het geval geweest. Het is zeker meer dan alleen een grafische filter. Op de R1 DVD van Waking Life staat een featurette waarin het hele proces uitgelegd wordt.

avatar van as

as

kappeuter schreef:

Hier zijn ze door een Darkly(R) scanner gehaald.

Trailer is te vinden (ergens, even geen zin om te zoeken waar juist). Ziet er enorm pover uit, zie het nut er ook niet van in. Beetje dat Polar Express effect, waarbij de 'animatie' zo realistisch wordt dat het totaal niet werkt, en je je eerder stoort aan de beperkingen.

Menni

Onderhond, vertel even welke films jij naar uitkijkt, dan kom ik de sfeer daar ook vantevoren alvast even voor je verpesten!

avatar van Diesel

Diesel

Ziet er goed uit!

Goodfella

Vind ik ook, al is het nog even afwachten of die animatie bij dit verhaal ook echt gaat werken (Waking Life is ervoor gemáákt). Maar 't ziet er een zeer fris en interessant uit, ik blijf zeer benieuwd

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wow ziet er echt heel apart uit. Doet me een beetje aan cell shaded computerspellen denken. Ben benieuwd.

Hmm, lijkt me nogal vermoeiend om heel lang naar te kijken.

Menni schreef:

Izo, Vital, Survive Style 5+ ... maar heb dat al eens in een topicje ergens neergepend. Al wil ik je wel vriendelijk waarschuwen dat het mij amper wat uitmaakt wat jij bij zulke films neerschrijft.

avatar van gotti

Ziet d'r geweldig uit. Ben zeer benieuwd.

Onderhond schreef:

Wat zijn 'zulke films'? De films die je noemt, zien er voor mij ook erg aantrekkelijk uit. Ik was 't ook niet serieus van plan hoor. Films waar ik NIET naar uitkijk, laat ik gewoon met rust, of ik vraag me geïnteresseerd af waarom anderen er WEL naar uitkijken, in plaats van dat ik wederom alleen maar wat ga zitten zeiken.

Menni

Waking Life was al formidabel, deze lijkt me qua inhoud wat 'wereldlijker', politiek betrokken misschien zelfs. Fascinerend!

avatar van gondwana

gondwana

Onderhond schreef:

Welke beperkingen bedoel je? Vind het vooral een meerwaarde dat er zonder problemen kan geskiped worden van realistische bewegingen/mimieken naar fantasietjes, zoals de illustraties van de uitleg van sommige personnages in waking life.

Aan de andere kant: misschien zijn cgi-beelden tegenwoordig realistisch genoeg te noemen om dat zonder animatie te bereiken...

Heb er wel zin in... Wel bang voor Matrix-flashback.

avatar van De GeuS

De GeuS

Kan best interessant worden. De teaser zegt me iets te weinig....

avatar van Freud

Freud

Vind het maar een waardeloos resultaat, straalt geen enkele authenticiteit uit. Doet me teveel denken aan de hopen 'realistische' strips die tegenwoordig uitkomen, grafisch allemaal een pot nat en meestal met een totaal ongeinspireerd verhaal.