• 9.372.862 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Sidney Lanfield

Met onder meer: Dick Powell, Jane Greer en Agnes Moorehead

Plot Station West

"A STRANGER IN TOWN...WHERE STRANGERS WEREN'T WELCOME!...and he found out a gal double-crossed is Deadly as Poison!"

Het is 1881. De gedegradeerde luitenant John Martin Haven krijgt de opdracht van de overheid om dodelijke overvallen op goudtransporten te onderzoeken. Haven reist vervolgens incognito en arriveert bij een grenspost, waar de saloonzangeres en femme-fatale Charlie alle illegale activiteiten controleert. Nadat hij Charlie's body-guard Mick Marion heeft uitgeschakeld, neemt Haven zijn taken over, zoals Charlie's gokimperium. Ondertussen verzamelt Haven ook bewijzen tegen deze aantrekkelijke leidster.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lt. John Martin Haven

Mrs. Mary Caslon

Hotel Clerk

Captain George Iles

Lt. Stellman

Lawyer Mark Bristow

Jim Goddard

Dogie Hogan

Op 3 sept. 2008 bij de BBC2; kijk er naar uit. STATION WEST is n.l. nog steeds niet op DVD verschenen.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Dogie Hogan schreef:

... althans er is uitsluitend een niet ideale Franse DVD:

Opnemen dus.

Dogie Hogan

Klopt; ik bedoelde ook een fatsoenlijke DVD transfer.

De film is 1.37:1 en de breedbeeld BBC zal 'Staton West' wel ingezoomd uitzenden.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Eindelijk een all-regions release van deze goede noir-western.

Verschijnt op 29 juli '13 bij Odeon Entertainment.

Brix schreef:

Eindelijk een all-regions release van deze goede noir-western.

Verschijnt op 29 juli '13 bij Odeon Entertainment.

Dogie Hogan

In mei 2013 een Britse DVD release, alleen met 79 min. speelduur.

De Spaanse DVD release onder de titel Destacamento Oeste uit 2007 is ingekleurd en heeft naast Spaanse dub ook Engelstalig audio; speelduur evenals de Franse DVD: 80 minuten.

Waarom de 3 Europese DVD's korter duren is mij nog een raadsel; kan niet alleen die 4% PAL speed-up zijn.

Speelduur trouwens volgens IMDb: 87 min., volgens Allmovie.com: 92 minuten en volgens TCM: 91,5 min.

Dogie Hogan

Vandaag op BBC2, speelduur was 88:15 min., uncut.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Aha!

Goed dat ik de film opgenomen heb.

Tijd voor een nieuwe kijkbeurt.

Edit

Wederom met veel genoegen bekeken, en meteen waardering verhoogd.

Uitstekende dialogen, fijn plot, en een heel coole Powell, zelfs al ziet hij er niet echt stoer uit, hij weet met knap acteerwerk te overtuigen.

Greer is eveneens sterk in haar rol.

Ook over alle bijrollen geen klagen.

Raymond Burr, die hierin een advocaat speelt, had nooit kunnen vermoeden dat hij bijna tien jaar later de beroemdste advocaat ooit in de TV serie Perry Mason zou worden.

Een bijzondere western is het absoluut.

avatar van Movsin

Movsin

Heel wat aandacht voor de dialogen en die zijn zo gevat, clever en dominant dat alles erg kunstmatig, zeg maar onnatuurlijk overkomt.

Bovendien spreekt het gehele verhaal niet erg aan, onwennig voor een western en toch vol met clichés maar dan nog erg stuntelig gebracht. Zelfs de slotscène die wat emotie had moeten brengen, stelt niets voor. Misschien was de song nog het beste.

Dogie Hogan

12 jan. 2016: DVD-R release (Warner Archive). Run Time: 80 minutes.

avatar van mr rumson

mr rumson

Door een western te mixen met film noir krijgen we een iets wat vreemdere western voorgeschoteld dan we gewend zijn .

De mix zelf vond ik gedeeltelijk geslaagd dit omdat er te weinig gebruik word gemaakt van licht en schaduw zoals we dat in film noir terug zien .

Hierdoor neigt deze film veel meer de western kant op te gaan dan het volgens mij de bedoeling was.

Het verschil met andere westerns zijn dan ook de acteurs die geen onbekenden zijn in het film noir en thriller wereldje.

Maar ook de rol van Dick Powell als privé detective lijkt zo uit een film noir te zijn gehaald .

Want een privé detective zien we toch veel meer in de film noir terug dan in westerns.

De acteurs doen het overigens goed en eigenlijk is deze film dan ook best goed om te doen .

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb de fullscreen versie van 80 minuten vandaag gezien. Sfeervol in beeld gebrachte, rustige western met weinig actie, maar een goed verhaal. Heeft mij wel geboeid.

avatar van starbright boy

Ik heb meer westernnoirs gezien. En verschillende vond ik steengoed. Hier kon ik niet zoveel mee.

Het noirachtige zit hem vooral in het plot waarbij een agent undercover gaat om de moord op twee militairen die vermoord werden bij een goudroof op te sporen. En en passant de goudroof op te lossen. Powell is een slimme, stoere detective die tegen de gevestigde orde ingaat en zo een zaak gaat oplossen.

IK vond het plot weinig enerverend en de film niet zo sfeervol eigenlijk. Qua regie is het toch run of the mill B western. Moorehead steekt er in de cast bivenuit Powell vond ik niet heel sterk, Ik blijf open staan voor een toffe western--noir combinatie. Maar deze deed het niet zo voor me.