• 9.371.563 stemmen

Zatôichi Chikemuri Kaido (1967)

Actie / Avontuur | 87 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Zatoichi Challenged / Zatoichi 17 / 座頭市血煙り街道

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kenji Misumi

Met onder meer: Shintarô Katsu, Jûshirô Konoe en Miwa Takada

Gesproken taal: Japans

Plot Zatôichi Chikemuri Kaido

Als een vrouw plotseling overlijdt in een restaurant, smeekt zij de blinde zwaardvechter Zatoichi om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. De blinde masseur moet haar zoon naar zijn vader brengen. Zatoichi besluit onmiddellijk haar wens in te willigen en gaat met de jongen naar een nabijgelegen dorp, waar zijn vader als artiest werkzaam is. Helaas blijkt dat de man wordt afgeperst door een plaatselijke samurai, die hem dwingt om illegale pornografie te schilderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Nu met stip mijn favoriete Zatoïchi-episode. Niet toevallig geregisseerd door Kenji Misumi, wiens Zatoïchi-films ik over het algemeen het beste waardeer.

De film heeft een boeiend plot, interessante bijkarakters en pracht eindgevechten. Verder wordt het geheel ook nog eens opvallend fraai in beeld gebracht. Daarnaast vind ik Zatoïchi als onvrijwillige tijdelijke stiefvader met de nodige karakterontwikkeling (en als gevolg de inzage in zijn karakter) altijd wel wat hebben.

Verder zingt Shintaro Katsu de openingssong en bevat de film ook nog wel de nodige verfrissende humor.

Al met al de eerste Zatoïchi die bij mij héél dicht tegen de maximale score zit.