• 9.377.714 stemmen

Geregisseerd door: Kenji Misumi

Met onder meer: Shintarô Katsu, Yoshiko Mita en Makoto Satô

Gesproken taal: Japans

Plot Zatôichi Kenka-daiko

Zatôichi wordt gedwongen een jonge man te vermoorden die in de schulden staat bij Yakuza-baas Kumakichi. Iets later komt de zus van het slachtoffer Osode het geld brengen wat ze doormiddel van prostitutie had verdient, maar ze is te laat. Uiteindelijk komt Zatôichi erachter dat Kumakichi vrijwel niets om het geld gaf maar alleen maar dichter bij Osode wou komen, maar de enige die Osode kan beschermen tegen Kumakichi is de moordenaar van haar broer... Zatôichi.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hemdale

Hemdale

De meeste Zatôichi films zijn gewoon wel entertaining en verder niet al te bijzonder en vele hebben allemaal dezelfde manier van opbouw en einde. Deze is iets anders en daardoor toch ook een van de betere die ik gezien heb, gelukkig is deze Zatôichi iets anders dan de vorigen, anders zou het wel een beetje eentonig worden.

Nog zeven Zatôichi films te gaan en hopelijk zitten er nog wat uitschieters tussen, Zatôichi meets Yojimbo heb ik vooral een goed gevoel over en zie ik dus vooral wel naar uit.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Eén van de sterkste Zatoichi films die ik tot nu toe zag. Niet geheel toevallig (of wel) eentje van Misumi. Stijlvol, veel 'couleur locale' en buitenlocaties en nauwelijks bloed!, wel doden en alleen gevechten vanwege het 'maatschappelijk belang'. Wellicht, zie ook de titel, een soort goedmakertje tegen gratuite geweld, hoewel. Het dobbelen en de schone vrouw (en dus al die sfeerbeelden, met opvallend veel water) zitten gelukkig allemaal wel in de film. O ja, en leuke muziek van Bernard Herrmann

yakuzazwaardvervolgzatoichi