• 9.384.435 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot House of Wax

"Prey. Slay. Display."

Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...

Bo Sinclair / Vincent Sinclair

Trudy Sinclair

Dr. Victor Sinclair

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Goede film, oke...Paris Hilton...

Ja dat is wel het minpuntje van de film, Paris kan gewoon niet acteren.

By the way de rest acteerde wel goed hoor!

avatar van John Movie

John Movie

Perefecte Horror film al zeker 6x gekeken ,word steeds beter,een Topper voor mij.

avatar van tuitovic

tuitovic

Leuk filmpje

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Ik weet het niet echt. Aan de ene kant is het een goede film met mooie effecten (het smeltende huis op het einde) en een spannende sfeer.
Maar aan de andere kant zitten er heel wat kleine foutjes in waarvan je denkt: dat slaat nergens op. Voorbeeld: Toen Paris Hilton en Blake in de tent lagen met muziek aan, ging ineens de muziek uit. Paris zei; nee, wacht, ik wil je wat vertellen. Ze wou vertellen dat ze zwanger was. Maar Blake moest persé de muziek weer aandoen. Daarbij zag hij dat hij een gemiste oproep van dat ene meisje had (geen idee hoe ze heette). Het volgende moment werd Paris wakker, lag Blake stuiptrekkend op de grond met een mes in zijn nek en was het donker. Hier voor was het nog licht. Dus, wat ik zo raar vind is: Als je aan je vriend wilt vertellen dat je zwanger bent en je zit er heel erg mee, en hij gaat even twee minuten weg, dan val jij in slaap? Lijkt me sterk. En, het was zomaar ineens donker. Wat betekend dat er wel een paar uren voorbij waren. Dat is ook erg vreemd; waarom heeft de moordenaar gewacht tot Paris wakker werd? Want toen ze eenmaal wakker werd ging hij achter haar aan. En het is ook erg vreemd dat iemand met een mes in zijn nek na een paar uur nog leeft.
Het is misschien een beetje vergezocht, maar dat soort kleine dingen zitten er heel veel in en ik vind dat een beetje slordig. Verder was het acteerwerk niet geweldig en waren de personages een beetje standaard (vooral het meisje dat de hoofdrol speelde en die Wade; er zitten altijd een paar overbezorgde, voorzichtige mensen bij die álles serieus nemen).
Al met al vond ik het toch een spannende film met mooie effecten, en daarom verdient hij wel een 3,5.

Thomas83

Best vermakelijk filmpje. Over het geheel bekeken slecht, maar toch nog vermakelijk, en beter dan ik had verwacht.
Aan het begin vallen vooral de cliché's op: Het stranden in the middle of nowhere nadat natuurlijk een shortcut is genomen, waarna het groepje niet al te vriendelijke hillbillies tegenkomt en zich vanzelfsprekend opsplitst.. Deze zijn niet eens zo storend, want eigenlijk is dit allemaal een genre op zich, het hoort er een beetje bij. Wel jammer van de personages, die uiteindelijk natuurlijk slachtvoer zijn enkarikaturen zijn. De "excuusneger", de idioot, de mooie dames (nou ja, Paris Hilton vind ik niet echt mooi. -"Toevallig" zijn er in de film ook net wat momentjes dat de slachtoffers weerloos rondhuppelen in weinig en al dan niet doorschijnende of laat ik zeggen niet al teveel ondersteuning verlenende kleren-), de badboy... Wat dat extra jammer maakt is dat er wat dingetjes in het plot zijn gestopt over de onderlinge verhoudingen tussen de personages, terwijl deze er totaal niet toe doen voor de film. Eentje is zwanger of zo, dan zijn er nog de bad guy broer en good girl zus die niet zo goed met elkaar overweg kunnen, enzovoort.
Dit hele verhaaltje wordt aan het begin ook op een nogal belachelijke manier uit de doeken gedaan, in van die onnatuurlijk aandoende dialogen.
Gezegd moet worden dat voor een dergelijke film de acteerprestaties nog aardig te pruimen zijn. Er wordt zeker door niemand goed geacteerd, integendeel, maar écht slecht is het ook weer niet. En gek genoeg is degene waarvan je verwacht dat ze zwaar door de mand zal vallen, Paris Hilton, misschien nog wel degene die het best acteert. Al was haar rolletje ook niet al te groot en moeilijk, dat scheelt natuurlijk. Maar het sloeg in feite nergens op om haar te casten. Alleen een marketingtrucje.
Zoals altijd bij dit soort tienerhorror bevat de film enkele goedkope scares. Mensen die plotseling voor het raam of achter iemand verschijnen, in combinatie met plotseling hard geluid, dat soort werk. Toch gaan de filmmakers hierin niet te ver, en er zitten nog best wat redelijk goede schrikmomenten bij. Op een zeer trieste uitzondering na. Als in The House of Wax die wassen hond een echte hond blijkt. Zo lang kan een hond nooit stilstaan natuurlijk.En dan nog zag je dat allemaal ver van te voren aankomen, zoals elk schrikmoment en eigenlijk het hele plot.
Zo ongeveer op de helft van de film begint de boel aardig op gang te komen, en is best grimmig en akelig ook, met meerdere goede achtervolgings- en verstopscènes, en ook een paar die vrij akelig zijn nog (Het meisje dat wordt gegrepen en onder het tankstation wordt vastgebonden etc, en daarna haar vinger die wordt afgesneden, wat ook weer wat komisch was. Of de scène waarin Dalton zonder het te weten de gewaxde huid van Wade afpelt.). Die laatste scène is ook een voorbeeld van een van de scènes waarin de special-effects en gore wel aardig zijn. De mooie locaties werken ook goed mee aan dit sterke en nog best spannende gedeelte van de film, maar helaas duurt dit deel niet zo lang, en komt de film uit op een nogal matige, zelfs vrij hilarische climax. Allereerst is de freak-broer teveel een freak gemaakt, ook met dat lange donkere haar dat voor zijn gezicht hangt. Inspiratie opgedaan bij The Grudge toevallig?
Ook is het wat raar dat die andere broer, na te zijn doorboord door twee kruisboogpijlen, waarvan 1 over korte afstand en op een zeer kwetsbare plek, na enige tijd gewoon goed een gevecht aan kan met een van de goede guys, een jonge en sportief gebouwde jongen. Gaat een beetje in tegen mijn logica.
Grappig genoeg gaat het gehele huis op het einde ook smelten. Dat levert een humoristisch moment op als de broer zijn zus wil redden, maar de trap niet op kan omdat zijn been erin wegzakt. Ook leuk hoe zijn zus dan met die freak op een kamer komt. Allereerst snijdt hij per ongeluk heel symbolisch een beeldje van hem en zijn broer aan elkaar vastgegroeid als siamese tweeling door, en daarna valt hij natuurlijk haar niet aan, maar blijft treuzelen en met haar een beetje om het bed draaien. Uiteindelijk wordt hij gedood en komt er nog wat wonderlijke symboliek bij kijken als toevallig net de grond instort en hij omlaag valt, precies op het lijk van zijn broer. Sowieso hebben broer en zus veel mazzel met het instortende huis. Alles stort net op het juiste ogenblik in, zodat ze daardoor ook kunnen ontsnappen uit het brandende en smeltende huis. En als klap op de vuurpijl nog een belachelijke twist, als er nog een derde psycho-zoon blijkt te zijn.

En zo dondert de zo goed begonnen tweede helft van de film net zo in elkaar als The House of Wax, en komt de film uiteindelijk uit op een 2.0, waar dat een 2.5 had kunnen zijn zonder het einde. En met goede uitwerking op de punten waar ik kritisch was, zoals de subplotjes met name, had het zelfs nog een 3.0 kunnen zijn. Hier had meer in gezeten.

megaman

Je zou verwachten dat ik deze film stukken beter zou vinden dan z’n antieke voorgangers omdat ik ‘m eerder heb bekeken. Qua effecten is het allemaal op en top en gelukkig wordt je hier niet doodgegooid met CGI en andere digitale foefjes die we gewend zijn in deze tijd. Qua plot is deze 2e remake een flinke ommezwaai vergeleken met de 1e remake uit ’53. Geen wraakzuchtige professor met een verbrand gezicht, geen doofstomme henchmen, geen old-fashion spook museum met etalage poppen (de beelden in de `05 versie ogen echt alsof ze van was zijn) die zowel betreedbaar is voor het publiek als voor het gillende slachtoffer. Het plot in deze film is niet cliché in de zin dat het weer een één op één remake is zoals de ’53 versie die met oudbakken horrorschurk aan komt zetten.

Het is wel weer heel erg cliché als kijkt hoe men de schurken heeft afgekeken van The Texas Chainsaw Massacre. En daar ligt het grote probleem: het is gewoon onlogisch dat één persoon (Vincent) een heel dorp in elkaar heeft gezet en dan ook nog eens ongezien. Misschien zit ik er naast en stond dat dorp er al voordat de broers hun intrede deden maar dan is het nog onmogelijk dat één persoon een heel huis in elkaar heeft gezet van was. En hoe komen ze überhaubt aan aal zoveel was en wie financiert dit allemaal? Wat dat betreft hadden ze beter het plot aan kunnen houden van de originele films waar de professor gewoon door kon gaan met beelden ontwerpen (met hulp van 3 mensen) en tegelijkertijd zich voorhield als een onschuldig persoon tegenover het publiek dat zijn museum kwam bezichtigen.

Nu zitten we met een stel schurken waarvan de ene een regelrechte rip-off is van Leatherface en de andere een wat normalere schurk die nog net niet zo gek is als de hoofdschurk (zie The Cook in Texas Chainsaw Massacre). Erg jammer want qua sfeer en engheid is deze film gewoon stukken beter dan de ’33 en ’53 versie. Ik heb me een paar keer dood geschrokken (o.a. de scène waar die oude vrouw het gordijntje weg trekt) en de wassen beelden zagen er zo creepy uit. Wat acteren betreft was het allemaal wel acceptabel op één actrice na. En dan heb ik het niet over mevrouw Paris Hilton maar over Elisha Cuthbert die de rol van Carly Jones speelde. Ik ergerde me echt kapot toen ze begon te lachen in de scéne waar ze met Wade (als ik ’t goed heb) op zoek was naar hulp.

Bijna net zo erg als de manier waarop Miyuki ‘It tickles!’ zegt in de horrorfilm The Grudge 2. Maar wat de film een beetje de das om doet is gewoon het plot wat op de één of andere manier totaal niet past bij het hele concept. Stiekem had ik gewoon een één op één remake willen zien met de creepy sfeer van deze versie en het plot van de oude films. Wat nog mooier zou zijn is een remake die zich afspeelt in 1933 net als bij Peter Jackson’s King Kong het geval was. Any way, House of Wax vind ik stukken minder dan de golden oldies. Al is het als slasherfilm wel weer bijzonder sfeervol door de creepy wassen beelden en andere sculpturen.

Thomas83 schreef:

Waarschijnlijk eerder bij The Texas Chainsaw Massacre uit 1974. Zowel Vincent als Bubba/Thomas zijn autistisch, hebben een verminkt gezicht, doen het vuile werk en dragen een masker (gemaakt van was/mensenhuid). Maar ook het hele idee van een groep jongeren met autopech die aankomen bij een groepje gestoorde gasten waarvan er één het 'kleine kind' is van de familie. En datzelfde kleine kind (gestoorde freak) heeft een heel dorp voorzien van wassen beelden en een compleet huis in elkaar gezet van was. Hoe heeft hij dat ongemerkt kunnen doen? Wie financiert het allemaal want was ligt niet voor het grijpen toch? Het is niet zoals mensenhuis bij Texas Chainsaw Massacre wat gratis is en hij er zo een kelder mee kan vullen.

Daarom hadden ze beter het plot moeten aanhouden van de '33'en '53 versie. Een wraakzuchtige professor die nadat hij verminkt is geraakt in 't gezicht een masker maakt van was zodat hij weer geacapteerd wordt door de mensen en zo weer opnieuw een museum kan openen, hulp krijgt van andere beeldhouwers en dat de hele mikmak wordt gefinanciert. En tegelijkertijd als gedrocht door het leven gaat, lijken steelt en ze verandert in wassen beelden. Er was niks mis met dit concept en zelfs in deze tijd had het logisch uitgewerkt kunnen worden. Dat een regisseur het plot aanpast om het concept fris en origineel te houden is begrijpelijk maar de twee elementen 'highroad-slasher with a Psychopatic murder' en 'old-fashion horror movie with screaming girls and mad villains' passen totaal niet bij elkaar. Althans niet zoals dat hier is uitgewerkt.

Thomas83

Klopt, die film heeft de basis voor dit soort films gelegd voor zover ik weet. Maar daarna zijn er nog wel meer van dergelijke gemaakt, dus zie ik dat nog niet eens zo heel erg als gejat. Dat hangende haar vond ik opvallender, en dat was typisch voor The Grudge.

Wie het allemaal financiert en zo vind ik helemaal niet zo belangrijk. In dit soort films ben ik niet al teveel bezig met logica en realisme. Al moeten ze het niet al te gek maken natuurlijk.

De eerdere versies van de film heb ik niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen. Maar zoals jij het beschrijft had dit ook makkelijk in deze tijd gekund inderdaad. Wellicht wilden ze gewoon meeliften op het succes van bepaalde films die de jongeren allemaal wel kennen door hier gedeeltes uit te "lenen".

avatar van Ralf81

Ralf81

Op zich wel vermakelijk. De originaliteit van het verhaal sprak me ook erg aan. Over de acteerkwaliteiten van Paris Hilton laat ik me verder niet uit

Thomas83 schreef:

Dat klopt. Films als Jeepers Creepers en sowieso Wrong Way zijn copy-cats van TTCM maar bij House of Wax kijk je er meer van op aangezien de uitwerking van dit concept oorspronkelijk anders was. Wrong Way is geen remake van een film uit het jaar kruik, en dus heb je geen vergelijkingsmateriaal.

Dat hangende haar vond ik opvallender, en dat was typisch voor The Grudge.

Zijn look had inderdaad wel wat weg van Kayako en Sadako/Samara. Het type personage valt het dan weer onder Leatherface.

Ik neem als voorbeeld King Kong van Peter Jackson. Deze film is identiek aan de '33 versie maar qua effecten en stijl wat meer van deze tijd. Het werkte heel goed moet ik zeggen. En zo had ik House of Wax ook liever willen zien.

Thomas83

Bedoel je Wrong Way of Wrong Turn? Ik heb alleen de laatste gezien, maar Wrong Way is sowieso ook al een goed voorbeeld. Precies zo'n soort plot.

Die misvormde broer lijkt qua personage inderdaad meer op Leatherface. Maar het haar was het eerste wat me nogal opviel. Ik heb al zoveel Leatherfaces gezien.

De Jackson-remake van King Kong vind ik nou weer net geen goed voorbeeld trouwens, die film vond ik echt slecht. En zoveel computereffecten en zo hoeven voor mij niet zo in horrorfilms, en sowieso al niet echt. Er zijn films waarin het er prachtig uitziet, maar in 95% ziet het er gewoon uit alsof het er door de computer even bij geplakt is.

avatar van ajacied4life

ajacied4life

HoW is gewoon een hele leuke en vermakelijkefilm, met een zeer orgineel concept. Het 2de deel van de film zit de spanning er lekker in en zit je op het puntje van je stoel.

HoW is zeker een aanrader!

avatar van niethie

niethie

Heb het orgineel nooit gezien dus of hij beter is kan ik niet over oordelen verder maar ik vond het persoonlijk zo slecht nog niet. De acteurs bakken er weinig van maar kwa sfeer kon het me hier en daar best wel bekorren, plus de eindscene met dat smeltende wax huis oogde best mooi.

2,5 sterren

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele behoorlijke horrorfilm die ik vooral heb gekeken voor de aanwezigheid van Cuthbert. En zoals wel vaker is zij ook hier weer de voornaamste reden voor mijn redelijk hoge beoordeling. Want behoudens Cuthbert is dit een redelijk standaard horrorfilmpje met iets teveel gore en perverse momenten. De killer is wel overtuigend en zo af en toe is er ook wat spanning. Leuk tussendoortje zullen we maar zeggen

avatar van Astriid*

Astriid*

Ralf81 schreef:

mee eens ^^

ik vond de film wel goed, alleen soms eng (:

avatar van Spetie

Ik had vooraf mijn twijfels over deze film, maar achteraf is dit toch wel een vermakelijke film. De film heeft een vrij trage aanloop, maar als de actie eenmaal begint, blijft de snelheid van de film hoog, tot het einde toe. Deze horrorfilm bevat een paar hele aardige schrikmomenten, zoals bijvoorbeeld het moment dat er bij iemand een vingertopje afgeknipt wordt. Bovendien neemt de film zich totaal niet serieus, wat eigenlijk alleen maar bijdraagt aan de amusementswaarde.Paris Hilton laat overigens zien totaal niet te kunnen acteren en nog mooie is dat zij op een heerlijke manier aangaat. Leuk horrortussendoortje dus!

avatar van pentagirl

pentagirl

ik vond het een geweldige film. een nadeel vind ik is dat Paris Hilton niet echt in het plaatje paste van een horror en dat haalde heel het 'imago' van de film naar beneden. De acteurs konden er wel niet zo veel van. Op dat minpuntje na vind ik het een hele goede film het concept vind ik ook goed ik geeft het een 4.0 =3.5, dankzij Paris Hilton

avatar van G to the J

G to the J

Lol niet eng niet spannend...>_<

Allen vette wagens..xD

En de pijp door het hoofd van paris mag er ook wezen..

Wat een slechte actrice zeg noh!!!

avatar van Kellytjah

Kellytjah

5 Sterren! absoluut! vind het een echt geslaagde film!

Zeker door chad michael murray!

avatar van Kellytjah

Kellytjah

En ik moet G to the J wel gelijk geven! Paris is echt niet gepast voor acteerwerk! Prachtlijf dat is al wat ze heeft en daar blijft ze beter bij

avatar van J-fan

J-fan

Toen ik de beschrijving las dacht ik dat het een film als friday the 13th (echt een saaie pokke film trouwens, geen aanrader) zou zijn, maar dit was gelukkig niet het geval.
In deze film konden sommige tieners nog een beetje normaal denken en af en toe wat klappen uitdelen.

Het is een goede film

Paris kan voor geen meter acteren maar daar ergerde ik mij niet aan in deze film. De rest van de cast deed het naar mijn mening wel goed, vooral Jared Padalecki, Elisha Cuthbert en Chad Michael Murray.
Het einde vond ik ook mooi gedaan, tuurlijk er was wel heel veel geluk in het spel, maar daar stoorde ik me niet aan.

Zeker een aanrader

Als ze het verhaal van de 2 broers wat ingewikkelder en beter uitgewerkt was dan had ik er 0,5* bij gegeven

avatar van MNV2

MNV2

• 1901 stemmen

Redelijk spannende thriller die over heel wat Hollywoodclichés struikelt. Het stereotype groepje jongeren (het domme blondje, het slimme meisje, de stoere kerel, ...) dat er op uit trekt en weer in een bizarre situatie verzeilt geraakt, het 1 per 1 doden van de hoofdrolspelers, het Hollywood-einde, alles wat eigenlijk in andere thrillers gebeurd, gebeurd hier ook. Met andere woorden, niet echt een aanrader afgezien van het feit dat het toch nog spannend blijft doordat je niet weet wie overleeft en wie doodgaat.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Deze vind ik echt een aanrader als je eens goed wil griezelen:)

Ik vind het walgelijk als ze de wax van het gezicht willen peuteren en zijn hele gezicht meehebben. Dit soort scènes maken deze film voor mij een horror!

*2.5

avatar van mike&jos

mike&jos

In het begin van de film zou je denken waarom ? Maar later in de film ga je alles snappen , zeer goede film , ook goed in elkaar gezet ! `zeker de moeite waard om te kijken

avatar van rep_robert

Het idee van de film is leuk, in het begin is het ook redelijk goed en soms zelfs spannenduitgewerkt.

Het laatste gedeelte van de film leek de film naar mijn mening een beetje teveel in een actiefilm te veranderen.

Weinig spanning, waardoor toch de hele belevenis van de 1e helft teniet wordt gedaan!

Toch jammer, maarja...niet geschoten is altijd mis!

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

er staat in de gids (avro bode) dat ie dinsdag op veronica komt, klopt dat?

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik heb de eerdere versie(s) van deze film niet gezien, dus ik kan niets zeggen of het geslaagd is in waar de eerdere films gefaald zijn. Punt is dat ik deze film wel leuk vond. De effecten waren erg goed, het acteren was goed genoeg voor zo een film. Natuurlijk zaten er een paar fouten in, maar dat is bijna bij elke film het geval.

Het einde was wel erg cliché, maar de film is wel leuk om te kijken.

avatar van J-fan

J-fan

Regan_Robbie24 schreef:

er staat in de gids (avro bode) dat ie dinsdag op veronica komt, klopt dat?

Ja, een vriendin van mij zei dit ook, maar ik mijn tvgids staat niks.

Ook op www.tvgids.nl staat nergens vermeld dat house of wax vanavond komt. Oh, en zoals je ziet staat op moviemeter ook nergens dat ie vanavond komt. Ik denk dus eigenlijk niet dat ie vanavond komt.

avatar van 606

J-fan schreef:

Ja, een vriendin van mij zei dit ook, maar ik mijn tvgids staat niks.

Heb ik ook eerst shanghia noon en dan house of wax

maar hiet staat heat

avatar van bollepeer