Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Seann William Scott, Johnny Knoxville en Jessica Simpson
Releasedatum: 1 september 2005
Plot The Dukes of Hazzard
"Cousins. Outlaws. Thrillbillies."
Op het eerste oog is alles rustig in Hazzard County, maar schijn bedriegt. Boss Hogg is van plan om van Hazzard een mijn te maken, maar daar willen Bo en Luke een stokje voor steken, met hulp van Cooter, Uncle Jessie en vooral de charmes van Daisy.
Luke Duke
Deputy Enos Strate
Katie Johnson
Don_Mat
Slecht, onnodig en bovendien onzinnig! 0,5*
Slecht, niet grappig en saai. Het verhaal stelde weinig voor en er zaten maar sporadisch een paar leuke momenten in.
Teleurstellende verfilming van de leukere serie. De cast is matig en de actie en humor vaak benedengemiddeld. Al met al redelijk onderhoudend. Gemiddeld.
INSTITUT777
zware tegenvaller. 1 aflevering van de originele serie was veel leuker
GinolaEHV
Vermakelijke actiecomedy.
Verhaal slaat natuurlijk nergens op, maar alle actiemomenten en een aantal leuke grappen maken het geheel toch zeer onderhoudend.
Als ik voorts de acteerprestaties van Jessica Simpson vergelijk met die van de actrice in de film die ik vanmiddag heb gezien, namelijk Paris Hilton in Pledge This, dan doet Simpson het helemaal niet slecht.
En Sean William Scott in een comedy is 9 van de 10 keer raak.
Al met al toch wel 3,5* waard.
Leland Palmer
Niet superslecht, maar zoals verwacht niet veel bijzonders. Vaak wat té flauw en de cast is dan ook niet echt een garantie voor succes. Opzich vind ik Scott altijd wel grappig en in deze film had 'ie zijn momenten ook, maar voor de rest was het maar matig. Knoxville was drama en ook Simpson was niet echt goed bezig, maar bij haar geeft dat dan nog niet zoveel
Die zag er erg goed uit, wat veel goedmaakte bij haar. Voor de rest ziet het er allemaal leuk uit en kijkt de film lekker weg, maar daar is het meeste mee gezegd.
Roel-
- 1978 berichten
Verstand op 0 en gaan met die banaan is het protocol bij deze film. Hoogstaand is het zeker niet maar zeker wel vermakelijk. Verhaal is vrij standaard en cliché na cliché volgen. Maar echt erg is dit allemaal niet en de film verveeld geen moment.
Slecht, onnodig en bovendien onzinnig! 0,5*
Jemig wat een onderbouwing! Een recensie van 1000 woorden hoeft nu ook niet, maar dit slaat alles.
MrEd
Nee hoor ik vind dat Don_Mat kort en bondig de film heeft uitgelegd
Mr. Olaf
Ai, ai. Vroeger een grote fan van de serie geweest, gister de film eens bekeken. Maar wat een deceptie. De Duke boys (Stiffler en Jackass) worden hier als complete randdebielen neergezet. Nou had de serie vroeger ook geen hoog niveau, maar om ze zo stereotypisch als hillbillies neer te zetten... Daisy Duke ziet er prima uit, maar ik kan die domme Simpson gewoon niet uitstaan. IQ is net zo hoog als haar schoenmaat groot is. Jessie Duke komt over als een bezopen dokwerker die woorden in de mond neemt waarvan de originele Jesse de jongens al bestrafte als ze het dachten.
Nog een miskleun casting: Boss Hogg. Burt Reynolds?! Daar is duidelijk niet over nagedacht.
En dan een of andere tank die de rol van Rosco speelt. Okee, hij was het prototype domme agent in de serie, maar dit karakter had ook daar helemaal niks van weg.
Ik weet nou nog steeds niet of dit een dappere verfilming in een nieuw jasje van een oude serie is (das wat mij betreft mislukt) of een parodie moet voorstellen. (ook dat is mislukt).
Enige lichtpuntje is die oranje General Lee die weer es van stal gehaald is en daar de hele stad aan gort mag rijden. Blijft een toffe bak.
Was (en ben) een grote fan van de serie, die zeker in kracht heeft ingeboet naarmate ik ouder werd en nu toch wel een beetje gedateerd overkomd. Maar dat betekent niet dat er zo onsubtiel met een wals over de hele formule heengereden moet worden.
Een schamele 1*
Niqk
ik geef hem ook 1 ster.. en dan alleen omdat J. simpson zo'n ontzettend goed lichaam heeft!
Leland Palmer
Als je dat nou bij Paris Hilton zegt, oké. Maar Simpson is wat mij betreft niet zo'n geval. Een blondje die niet goed kan acteren hoeft niet direct oliedom te zijn.
Mr. Olaf
Klopt, wil ook niet generaliseren maar heb je ooit naar die serie Newlyweds gekeken op MTV? Een real life soap achtig iets met Simpson en haar toenmalige man. Nou: ze kan inderdaad heel goed acteren, of ze is echt heel erg dom.
Ace Hanlon
Een schamele 1*
Ik zou het niet beter hebben kunnen zeggen.
Ik zou het nog net geen volledige "miss-cast" willen noemen, maar het komt wel dicht in de buurt.
Alleen ben ik in mijn sterren toekenning misschien wat guller.
Van mij krijgt deze film 2*
Aapje81
Zonder gekheid ik heb eens gelezen dat J. Simpson een behoorlijk hoog IQ heeft en samen met Jodie Foster en Sharon Stone bij de slimste vrouwelijke celebs in hollywood horen. En door die stomme serrie is ze nu wel financieel binnen.
ILDIB
Beetje foute ellende ala smokey and the bandit, maar wel heel dunnetjes allemaal. Maar ik heb hem af kunnen kijken dus was er wel iets goeds aan. En eerlijk is eerlijk, het deed de serie eer aan. Lang leve Daisy trouwens..
Overigens in de serie was Bo ook al niet heel slim, Luke wel, en dat was ook in deze film degeen met de ideeen....
Ik lees weinig over willy nelson die het zeker niet verkeerd deed
Sven Vermant
Jeugdsentiment.
Geen topfilm, haalt niet het niveau van de oude serie maar met een lekkere Daisy en een paar leuke grappen toch een 2,5* waard.
Scully
ik heb 'm niet uitgekeken, vond er totaal niks aan, helemaal niet dezelfde sfeer als de serie van vroeger.
misschien was dat ook niet de bedoeling maar ik vond de film niks aan, vooral niet knoxville als acteur.
en ben 't dus ook niet eens met de reactie van ILDIB dat het de serie eer aan deed want dat vind ik dus helemaal niet....maar ja iedereen z'n eigen smaak
stephan73
Zeer flauwe film die totaal niet in de buurt komt van de serie.
Slappe humor een slechte cast en ongeïnspireerde regie zorgen voor één van de slechtere verfilmingen van een TV-serie!
Smaling
Best vermaakt met deze film. Hou niet zo van komedies, maar heb toch wel een aantal keer kunnen lachen.
Het komt alleen totaal niet in de buurt van de tv-serie, waar je het ongemerkt toch mee gaat vergelijken. Vooral het cynische lachje van Rosco miste ik heel erg (maar goed dat kan er natuurlijk ook maar 1 op die manier lachen
) En Burt Reynolds al Boss Hogg was te gelikt. Verder prima vermaakt met deze verstand op 0 en kijken maar film.
bobolinski
zeer teleurgesteld, de film is lang niet zo leuk als de serie...
ILDIB
De karakters waren inderdaad niet hetzelfde, maar qua verhaal en simpelheid was het niet anders dan de serie.. De serie had wel meer sfeer etc..
Smi
Knoxville is goed genoeg voor mij
Al is 't geen echte acteur...
Ik heb best wel kunnen lachen, gewoon omdat ik natuurlijk geen sterke film verwachtte en me er erg gewoon bij neerlegde dat deze film "gewoon leuk" is als je (idd Smaling) je verstand op nul zet.
Vreemd toch dat ik me hier niet veel aantrek van de oneffenheid en dat de film misschien wel de plank nogal mis slaat. xD
Ach wat zeg ik... Ik heb serieus in n deuk gelegen tijdens deze film (doet Sean nou Fez van That 70's Show na bij de aftiteling?)
Triztan
Ik vond hem echt geweldig xD vooral Knoxville! het is dan wel niet de oude dukes maar goed, ik vond hem echt masterlijk
jordandejong
helemaal niks aan. laat johnny knoxville lekker bij jackass blijven. daar is hij grappiger. de ouderwetse serie blijft veel en veel leuker
Ik heb niet zo heel veel met the Dukes of Hazzard, maar ik heb er vroeger toch nog wel heel wat afleveringen van meegepikt. Johnny Knoxville en Sean William Scott spelen deze keer Luke en Bo Duke en doen dat nog best aardig. Willie Nelson Uncle Jesse en Burt Reynold als Boss Hogg zijn echter een stuk minder leuk dan hun voorgangers in het origineel. Jessica Simpson ziet er zeer goed uit in haar sexy outfit die ze aanheeft in haar rol van Daisy Duke, maar ook zij kan helaas niet tippen aan haar charmante voorgangster. Soms vraag ik mij dan af waarom ze eigenlijk zo'n verfilming hebben gemaakt. De grappen zijn veelal flauw, een verhaal is niet of nauwelijks aanwezig en de actie is ook maar mondjesmaat aanwezig. Bovendien komt de leuke sfeer uit de serie hier ook nauwelijks meer naar voren. In de jaren zeventig en tachtig leuk, maar nu doet zelfs deze recente film behoorlijk gedateerd aan!
Rosicky
Hele, hele slechte comedy. Zelden zo veel clichès in één film gezien. De twee hoofdrollen worden wel op hun best ingevuld, maar verder...
paul83
Zeer slechte verfilming van de serie. Werd vroeger ook al niet warm van de serie eigenlijk.
De humor is erg flauw op een negatieve manier. Het is vooral kinderachtig te noemen. Heb mezelf niet kunnen betrappen op een lach.
De rollen worden enigzins leuk vertolkt maar ook niet meer dan dat. Jessica Simpson was redelijk appetijtelijk die het cijfer een punt omhoog haalt.
m1701
Verhaal is niet veel bijzonders
maar Johnny Knoxville speelt echt G E W E L D I G samen met Sean William Scott.
Geweldig duo!!!!
Door hen krijgt deze film van mij 2,5*