The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
otherfool
Merrick houdt z'n klanten voor dat die 'vleeshompen' de producten zijn waar gebruik van wordt gemaakt om cellen aan te onttrekken. Dat is natuurlijk een leugen omdat in de praktijk blijkt dat levenservaring nodig is om dat succesvol te kunnen doen en er dus menselijke klonen voor worden gedood. Dat is natuurlijk wel een erg groot offer om leukemie te kunnen genezen.
Groot, maar onoverkomelijk? En hoe menselijk zijn die klonen?
Enfin, dat is allicht een politiek/medische/ethische discussie waarin ik niet te lang wil blijven hangen, maar ik vond dat de film wel erg gemakkelijk het Bean karakter als bad guy neerzette. Zeker als zijn kloon-praktijken wordt vergeleken met 'voor God spelen'.
Big_bazznizz
Erg goed verhaal, misschien niet helemaal mijn stijl, maar als ik daar doorheen kijk zie ik een hele mooie film.
arlas
lange tijd niet zo`n goede film gezien.
mooi verhaal, mooie beelden , spannend, blijft in iedergeval hangen als een heerlijke film om naar te kijken,
animalkrullie
Op eigen benen, zonder producent Jerry Bruckheimer, blijkt Michael Bay goed overeind te blijven.
Goede aktiefilm
diddledidoo
Ik ben niet zo thuis in de wereld van SF, maar zijn alle Science Fictionfilms zo voorspelbaar...?
gideonvdb
vermakelijke film en beetje scary hopelijk zullen we nooit zo ver zakken (wat misschien al gebeurt is) waar het in deze film om draait. 3,5 sterren
code9
Videoclip-achtige SF-actiefilm, zowel wat geluid als beeld betreft. Ondanks de gelikte stijl doet het eerste half uur het ergste vrezen, maar dan schakelt de film over op een -nog altijd wel erg voorspelbare- andere modus en komen er een paar hele goede actiescènes.
Originaliteit kan The Island niet verweten worden -sommige scènes zijn bijna letterlijk gekopieerd uit andere films en tv-series (Coma, Total Recall, De man van zes miljoen) maar over het algemeen is het nèt geloofwaardig genoeg om de aandacht vast te houden. In dat opzicht is de lange speelduur van ruim 2 uur zijn geld wel waard.
Wel moet je af en toe doelbewust je eigen logica overboord zetten want daar neemt de film het niet zo nauw mee. Gewoon bepaalde filmfeiten aannemen is dan het beste wat je kunt doen, al maakt het The Island er niet bepaald sterker op.
Of het nu klonen, robots of androïden zijn die zich bewust worden van hun identiteit en opstaan tegen hun (menselijke) overheersers... we hebben het al veel vaker gezien. Beter - maar ook slechter. De B-acteurs halen het beste uit hun kunnen - in het geval van Johansson is dat niet genoeg maar McGregor blijft heel aardig overeind.
De stunts en special effects verdienen -op een paar uitzonderingen na- een dikke voldoende.
The Island is superstandaard, nergens memorabel, heel voorspelbaar - maar ondanks dat toch vermakelijk.
gideonvdb
goeie beschrijving (had ook niet anders van je verwacht) helemaal mee eens.
code9
goeie beschrijving (had ook niet anders van je verwacht) helemaal mee eens.
Dankjewel, Gideonvdb!
waidman
Toen ik de film had gezien bekroop me het gevoel dat ik het al eens een keer eerder had gezien, elementen uit de film doen denken aan Coma, Total Recal, zelfs Invasion of the body snatchers schoot mij te binnen, maar de verhaallijn vertoont heel veel overeenkomst met Logans Run uit 1976 met Michael York en Jenny Agutter, ook een stel wat probeert te ontssnappen uit een perfecte maatschappij om er dan later achter te komen dat ze hun leven lang al zijn bedrogen. Deze gegevens maakt de film niet meer waard dan een 2,5
Vrij goeie actie film, het betere werk, maar Bay weet dan ook zoals geen ander waar hij mee bezig is.
Alles is erg mooi in beeld gebracht en de achtervolgingscenes zijn vrij spannend.
Het verhaal is erg goed, maar ik vond de film net iets te lang duren. En er zat iets in dat toch echt wel onmogelijk is, maarja. In de film stelt onrechtstreekse vragen over of het nu goed of slecht is om te klonen en of het nu goed of slecht was van de 2 om weg te lopen. Erg intrigerend.
Er werd erg goed geacteerd en die steve buscemi was bij momenten erg grappig.
3.5 sterren voor een lekker ontspannende actie film.
daandiebanaan
Jezus wat een film. Hierbij ben ik dus in slaap gevallen, vond het een saai verhaal en te ver gezocht. Nee, vind het geen aanrader.
Yuppie_Scum
In mijn bescheiden mening is het maar een bij elkaar geraapt zooitje van films...denk aan highlander 2, matrix etc etc hoewel de film vermakelijk was kon de film me niet echt facineren.
krang74
Vermakelijk, maar ook niet meer dan dat.
Geen hoogvlieger deze film.
Zonde van de talenten van Ewan McGregor en Scarlett Johansson.
SpyCow
In 2015 persen ze nog steeds 750 AWHP uit een V12-blok?!
Te hilarisch voor woorden. Bovendien verbruikt die kop van Scarlett (Telecom) telkens m'n pixels. Daar heb ik m'n TFT monitor niet voor gekocht. Bah.
daarentegen is het interieur wel weer puik. Al mocht er voor die bank best andere stoffering gekozen worden.
En even kijken, minus en vermenigvuldigd in ratio.. nee dat kan niet. Wacht even...
SpyCow
et voila, volgens m'n rekenmachine krijgt deze film het cijfer 3,3. Afgerond maakt dat.. 3,5!
zephyr
..En even kijken, minus en vermenigvuldigd in ratio.. nee dat kan niet. Wacht ff
. Bij je cijfer haal 1/(2x) buiten haakjes, dan krijg je
1/(2x) * ( x^2 - 10x + 12 ) = 0
De eerste factor is altijd ongelijk aan 0 de tweede levert
( x - 5 ) ^2 - 25 = -12
x - 5 = +/- wortel( 13 )
x = 5 +/- wortel( 13 )
Stel dat een gemiddelde film 550 pp in de derde macht is, dan moet je gelijkstellen, om snijpunt te berekenen.
0,25X+900 = 0,50X+550 (allebei -550)
0,25X+350 = 0,50X (allebei - 0,25x)
350 = 0,25X
X = 1400
Dan punt invullen om te kijken wanneer-ie groter is en wanneer kleiner.
dus X=1000
0,25.1000 + 900 ? 0,50.1000 + 550
250+900 ? 500+550
1150 > 1050, omdat de quodient van 3e incorrect is als je hem vergelijkt met rechts.
rechts moet groter zijn dan links, dat is bij een X kleiner dan 1400 niet het geval, dus X > 1400 f(x) = x2-7x+6
(daar moet dan nog =0 achter) Je krijgt een formule in de vorm (x+a).(x+b) = 0, waarbij a+b = -7 en a.b = 1,5 a=-1 en b=-1,5 (= keer)
Dus even opgeteld: x-1,5)(x-0,8) want
x.x = x1,5 = 2,3
+ -1,5x
+ -x
+ -1,5.-0,8 (beide polen heffen elkaar nl. op)
gedifferenteerd is x1,5 + 0,8x +0,3 = 3,3
maar dit is wel heel lang geleden dat ik een filmpje van toen berekende, dus geen garanties.
zephyr
Nee, maar op de inhoud van de film betrokken als je het niet erg vindt, want daar gaat het op moviemeter over, dunkt me.
FRANKY PANKY
Ben nieuw op deze site.
Heb de film gisteravond bekeken en beoordeel hem graag als erg goede SF & Actie film. Okee, er zitten zeer zeker bekende dingen in, maar dan toch, daar moet je maar even doorheen kijken. Het is gewoon een erg goede film.
Geronimus
Deze film heb ik al een hele tijd geleden gezien en laatst keek ik voor de lol de trailer weer eens. Het verhaal was sowieso nogal voorspelbaar, maar mocht je toch al willen weten hoe de film afloopt, kijk even naar de trailer. In één van de laatste shots (het duurt minder dan 2 seconden)zie je gewoon het einde...en dat stukje geeft nogal wat weg over het verloop van het verhaal. --> 2,5*
SSL-Gladiator
Deze is echt wel een topfilm hoor !!
Eindelijk weer eens een actiefilm van degelijke kwaliteit. Goed verhaal, veel spanning en een verfilming van topkwaliteit.
Vergelijkbaar met 'Minority Report'. Kan hier zeker aan tippen. Voor een sterke film zoals deze in dit genre geef ik een welverdiende 4,5 op 5 !!
daanos;
ik vond dit echt een heel vette film.. alleen een klein beetje on-realistisch en een beetje voorspelbaar.
maar ik heb me goed in geleefd en geen moment verveeld...
Nieke
Snap niet dat deze een flop was in de VS.
Maar snap ook niet dat tgw iederen Scarlett in zijn of haar film wil, ben haar hoofd even beugekeken.
Doet aan deze flim niets af, helaas is het acteerwerk bij tweede maal zien nogal overdreven en vlak, vooral als je zonder subtitles kijkt...
3.5* (beoordeling op de eerste maal kijken)
simpelekees
Goeie film naar mijn mening.
Het lijkt me moeilijk om goed uit te beelden hoe zo iemand reageert op alles.
Het was wel licht overdreven dat alles goed liep en die scooter dat lag voor de hand. Verder een film die voor mij toch goed uitbeeld hoe wij mensen nu eigenlijk in mekaar zitten. Ook al wordt het vaak ontkent, een mens wil overleven.
Ze hebben dat heel mooi zo kort gezegt.
simpelekees
Mijn god, zelden zo'n triest promotiepraatje gehoord. 'Ja, ik wel per se met m'n borsten bloot, anders is het niet realistisch en in zo'n Michael Bay-blockbuster moet alles natuurlijk realistisch zijn'
Een film wordt anders wel afgerekend op elk klein detail door een groot aantal mensen.
TjitseV
Persoonlijk een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.
Een van de meest irritante dingen in deze film, is dat deze AFGELADEN is met reclame, op een gegeven moment vond ik de film zo saai en logisch, dat ik gewoon naar de hoeveelheid reclame in de film ging zoeken, en dat bleek nog ingewikkelder dan het verhaal van de film zelf

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s