• 9.372.548 stemmen

Grosse Pointe Blank (1997)

Misdaad / Komedie | 113 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: George Armitage

Met onder meer: John Cusack, Minnie Driver en Dan Aykroyd

Plot Grosse Pointe Blank

"Even a hit man deserves a second shot."

Blank is een huurmoordenaar en zijn secretaresse vertelt hem dat er een reünie is van zijn school Gross Pointe High, waar hij 10 jaar geleden afstudeerde en toen spoorloos verdween. Teruggaan zou ook betekenen dat hij de vrouw die hij verliet weer terug zal zien, die nu een radio-programma heeft. Hij moet echter toch in Detroit zijn voor zijn volgende moord, en zal heel wat mensen een verklaring moeten geven waar hij zich al die jaren verstopt heeft, en wat zijn vak inhoudt.

Martin Q. Blank

Bob Destepello

Terry Rostand

avatar van Quentin

Quentin

Leuk maar soms wat onevenwichtig. Verder een sterke cast en een erg leuke soundtrack. 3,25*

avatar van Respekked

Respekked

hoorde ik nou dezelfde muziek als in 25th hour? het stukje met die hippe dj die pas 17 is. Wel heftig!

verder te kort stuk gezien om te beoordelen

avatar van Leno

Leno

Het is en blijft een erg leuke film. Vooral het laatste uur is voortreffelijk. Het verhaal en de personages zijn erg leuk, en de dialogen zijn ook uitstekend. De bijrol van Aykroyd mag er ook wezen.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ik vind de eindscene gezocht en onrealistisch overkomen en dat kost de film een half punt

avatar van sydney

sydney

Slap verhaal, dat komisch bedoeld is, maar dat nooit komisch wordt. Overigens heb ik Aykroyd in leukere rollen gezien.

avatar van mabo

mabo

leuke film met een nog leukere soundtrack 3*

avatar van Moity

Moity

Wie weet de titel van het afsluitende lied van deze film. Iets met "Let me go wild" in het refrein...

avatar van Purmerend

Purmerend

Wel een leuke een beetje James Bondachige film. 3,5*

avatar van xenne

xenne

wel een aardig fimpje, vooral dan het 2e gedeelte ... leuk bedacht verhaal met een erg sterke cast. moeilijk om in deze film in een vakje te plaatsen, we krijgen een mix van geweld, romantiek en vooral veel (cynische) humor ... 3

avatar van Gehenna

Gehenna

Toch één van de originelere komedies die ik ken, heerlijke humor, geweldige soundtrack. 3.5*

avatar van kiriyama

kiriyama

Leuke film met een goeie cusack.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Geweldige film.

Had hem in 2003 gezien. Was toevallig nog in een mooie zomer, daarom heb ik leuke herinneringen aan deze film.

Zoveel grappige stukken in deze film en ook sadistich.

krijgt een 4,5 van mij

avatar van neo

neo

Maakt een frisse start, maar weet die frisheid helaas niet vast te houden. Na verloop van tijd zakt de film ook steeds vaker in en is het leuke er wel zo'n beetje vanaf. En al die muziek is irritant. Cusack is wel erg op dreef. Deed vooral in het begin wel wat denken aan Zero Effect. 2.5 sterren

avatar van ILDIB

ILDIB

Muziek is beste van de film! Back to memory lane.

Verhaal is ok schitterend oer de top. Cusack is echt top.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Leuke flashes muziek inderdaad, helaas is het script zo dun en de dialoog zo uitgekauwd, dat het toch een magere film oplevert. Pluim voor Aykroyd om er toch iets van humor in te brengen, voor de rest is het een beetje uitzitten.

avatar van thunderball

thunderball

Gisteren nacht deze bekeken, had eigenlijk zin om te gaan slapen, maar vond hem toch leuk genoeg om er voor op te blijven!

Ben hem al eens eerder gaan kijken, maar dacht toen dat ik met een serieuze film over een hitman te maken had en dat viel toen dus enorm tegen.

Nu echter met de juiste instelling bleek het een hele leuke en vrij originele film te zijn.

Cusack is inderdaad goed op dreef, Minnie is altijd een genot om naar te kijken en zus Joan was ook erg grappig. Echter ik vond juist de humor van Aykroyd er niet echt goed bij passen:

hoewel wel grappig, was het veelste over the top in vergelijking met de andere karakters.

Verder leuke '80's muziek.

Vier sterren.

avatar van D-ark

D-ark

Bij herkijking toch een stuk minder, toch nog zeker vermakelijk.

3,0

avatar van gotti

Ben benieuwd wat ik er nu van vind. Vond hem destijds geweldig. Maar eens betellen...

avatar van TonyMontana

ane19

In beginn wat saai maar voor de rest een leuke film 4.5

avatar van otherfool

otherfool

A-typisch, rommelig maar amusant tussendoortje. Niet zo hip en komisch als het had kunnen zijn, maar duidelijk met plezier gemaakt en met hetzelfde plezier gekeken. Leuke rol ook voor Arkin.

3*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

otherfool schreef:

3*.

Sluit ik me bij aan. Vermakelijk, ondanks tekortkomingen.

avatar van gotti

Fantastisch. De enkele slordigheden zijn de film vergeven en Driver is geweldig.

Hier niet op dvd verschenen?

Jawel hoor.

Wellicht OOP want vergelijk.nl toont geen enkel resultaat?!

avatar van gotti

Heb hem geleend van een vriend van me. Da's de (karige) Nederlandse dvd.

avatar van Quentin

Quentin

Ook recentelijk nog wel eens bij Blokker zien liggen.

avatar van Decec

Decec

Dit is geen komedie film, maar alleen misdaadfilm. Wel leuk om te zien, maar geen aanrader.