Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: George Armitage
Met onder meer: John Cusack, Minnie Driver en Dan Aykroyd
Plot Grosse Pointe Blank
"Even a hit man deserves a second shot."
Blank is een huurmoordenaar en zijn secretaresse vertelt hem dat er een reünie is van zijn school Gross Pointe High, waar hij 10 jaar geleden afstudeerde en toen spoorloos verdween. Teruggaan zou ook betekenen dat hij de vrouw die hij verliet weer terug zal zien, die nu een radio-programma heeft. Hij moet echter toch in Detroit zijn voor zijn volgende moord, en zal heel wat mensen een verklaring moeten geven waar hij zich al die jaren verstopt heeft, en wat zijn vak inhoudt.
Martin Q. Blank
Mr. Bart Newberry
Bob Destepello
Terry Rostand
Jordy
Ik geloof dat ik dit een redelijk leuke film vond, met een paar zeer leuke momenten, en leuk acteerwerk van Cusack en Driver. 3 sterren.
dttom
Ik vond dit erg goede film lekker gelachen en leuke actie moet je hem nog maar een keer gaan kijken met je ik geloof:-P
vic
wat jullie mischien niet weten is dat John Cusack deze film samen heeft geschreven en geproduceerd met een groep vrienden. topper
Blindfold
Ik dacht even dat je ging zeggen dat hij de broer is van Joan Cusack
vic
ik denk dat dat iets is dat niet gezegd hoeft te worden. Terwijl ik het laatst wel tegen iemand moest vertellen die dat niet wist.
manic
DVD die ik blind heb gekocht omdat ie zo goedkoop was
En gelukkig, het is een erg vermakelijke film. Leuke zaterdagavondfilm voor op de bank. 3,5 ster.
morpheus
Ik vond dit een vermakelijke film, leuk en inventief plot, het sloeg eigenlijk nergens op maar door het goede acteerwerk erg te waarderen tevens veel goede grappen soms alleen iets te snel en tussendoor gebracht + een john woo shootout !
al met al ***1/2 uit *****
Tonyvdb
Vond deze toch wel wat tegenvallen ... 7,4 op IMDB snap ik nie goe !
** 2 op 5 **
Sjoerd
Leuke, grappige en zeer vermakelijke film.
Grappige rol ook voor Dan Akroyd.
3,5 ster.
Brooklyn
Ach ja... wel vermakelijk filmpje. Cusack speelt wel goed, ik zou hem alleen wel eens in wat diepere films willen zien.
3 sterren.
manic
3 sterren.
Being John Malkovich!
Brooklyn
Ja, en The Thin Red Line zou je ook nog kunnen noemen... maar toch heh?
renske
Ik vond het saai en niet grappig. Mag ik het hierbij laten of moet ik het per scène gaan uitleggen?
Yak
Eerste kwartier gemist, waardoor ik een paar dingen niet helemaal vatte. Maar dat doet nauwelijks iets af aan deze ongelooflijk leuke, charmante, enthousiaste film. Cusack bij uitstek, maar nagenoeg de hele cast met hem, laat zien hoeveel plezier ze hebben in hun rol. Nooit zo hard gelachen bij een vuurgevecht ook. Twee minpunten: soms niet al te beste muziek, en toch weer een nogal ongeloofwaardig happy end in de laatste minuut. Voor de rest: puur genieten. 4*
Ik heb de afgelopen week niet meer zo genoten bij een film als deze. Een cast om je vingers bij af te likken, het verhaal is te bizar voor woorden (in positieve zin) en de dialogen steken uitstekend in elkaar. Ik heb me dus prima vermaakt deze avond.
Dustyfan
Ik heb me zelden zo verveeld bij een film.... en nog minder vaak ben ik halverwege afgehaakt. Gelukkig had ik net een paar nieuwe DVDtjes gekocht.
EmDee
en nog minder vaak ben ik halverwege afgehaakt.
Sjan
Leuke film die wel wat langzaam qua grappigheid op gang kwam. De muziek was juist erg goed. Mooie kartonnen plaat van de cast van Pulp Fiction in die supermarkt waar eerst zijn huis was. 3.5*
Yak
De muziek was juist erg goed.
Mwaah, het was vaak het kiezen van een nummer bij een bepaalde scene, ik heb daar sowieso een beetje een hekel aan. En "Live and let die" van Guns N' Roses hoopte ik eigenlijk toch al nooit meer te horen.
BoordAppel
Erg leuke film. Goed geacteerd (leuke rol van Dan Aykroyd, zo zie je m zelden.), leuk verhaal en ik heb zowaar een filmfout ontdekt! Het jongetje dat Doom aan het spelen is switch in minder dan 1 seconde van level 30 naar level 1 en weer terug. Doet verder natuurlijk helemaal niets aan de film af, en het zou zelfs nog met IDCLEV te verklaren zijn maar nu dwaal ik af. 4*.
Dustyfan
Juist wel. Een film die nog niet tot de helft kan boeien, kan ook nooit meer dan de helft van het maximale aantal sterren verdienen volgens mij. Van mij krijgt deze film zelfs minder dan de helft, omdat de aandacht die ik nog wel heb kunnen opbrengen, te vergeefs was. Snappie?
Yak
Ja, nu je het zegt, dat is inderdaad waar! Halve ster aftrek! (geintje)
EmDee
Dustyfan
Geeft niks, ik leg het uit.
Een minimum eis voor welke film dan ook vind ik, dat-ie van begin tot eind mijn aandacht moet kunnen vasthouden. De film moet me 'dwingen' (bij wijze van spreken) om te blijven kijken. Als ik tijdens het kijken van een film meer belangstelling krijg voor m'n teennagels of voor binnenvliegende hommels, faalt de film.
Dan neem ik niet eens de moeite om af te wachten hoe het afloopt, met de kans dat ik inmiddels in slaap ben gevallen.
Wie weet, misschien komt de film in kwestie ooit nog'ns op TV en krijgt-ie nog een kans...
Begrijp je? Zo niet, geeft niks. Leg ik het nog'ns uit, maar dan wordt het voor de anderen wel erg saai, denk je niet?
jassonn
Zeer vermakkerlijk filmje,duurde even voor die grappig werdt.leuk verhaal.3.5 ster.
Vermakelijke , beetje vreemde film. Niet alles werkt, maar af en toe is het echt beter dan zomaar goed.
Ik rond het af op 3,5*.
djelle
Het leven van een huurmoordenaar is hier op een erg interessante en amusante invalshoek bekeken. Deze mensen hebben inderdaad ook een verleden, en hebben waarschijnlijk ook op school gezeten enzoverder. Natuurlijk kom je voor zoiets niet uit, en zij komen waarschijnlijk inderdaad in bepaalde situaties terecht waar zij moeten liegen en waar ze geconfronteerd worden met hun eigen toekomstverwezelijking enz... Heel boeiend en opmerkelijk idee om een verhaal rond te bouwen, en Armitage is er glansrijk in geslaagd om het tot een vermakelijk en interessant geheel te brengen.
Zoals ik al zei, vooral het verhaal vond ik heel boeiend, en de uitwerking met de verscheidene facetten en goeie aandachtspunten was dit ook. De filmstijl en montage waren ook zeer goed, en een vleugje symboliek en filosofie, zelfs wat nostalgie maakten de film alleen maar beter. De actiescenes waren ook van heel mooie kwaliteit.
Grosse pointe blank vond ik een erg amusante, creatieve en originele zwarte actiekomedie. Enorm boeiend en vermakelijk! (4)
Goed uitgebalanceerde mix van absurde humor, aktie en romantiek. Prima cast, geweldige soundtrack (Ace Of Spades van Motorhead tijdens de minimart shootout rules!) en een zeer origineel script.
Darth Dennis
had hem nog nooit gezien..maar is best wel leuke film eigenlijk

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Once Were Warriors
Drama, 1994

Sling Blade
Drama, 1996
michiganradio stationhuurmoordenaartherapistpsychopaatreünieunionhigh school reunionold girlfriend professional assassincartel gun fightcoming home