• 9.372.269 stemmen

Grosse Pointe Blank (1997)

Misdaad / Komedie | 113 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: George Armitage

Met onder meer: John Cusack, Minnie Driver en Dan Aykroyd

Plot Grosse Pointe Blank

"Even a hit man deserves a second shot."

Blank is een huurmoordenaar en zijn secretaresse vertelt hem dat er een reünie is van zijn school Gross Pointe High, waar hij 10 jaar geleden afstudeerde en toen spoorloos verdween. Teruggaan zou ook betekenen dat hij de vrouw die hij verliet weer terug zal zien, die nu een radio-programma heeft. Hij moet echter toch in Detroit zijn voor zijn volgende moord, en zal heel wat mensen een verklaring moeten geven waar hij zich al die jaren verstopt heeft, en wat zijn vak inhoudt.

Martin Q. Blank

Bob Destepello

Terry Rostand

avatar van Jordy

Jordy

Ik geloof dat ik dit een redelijk leuke film vond, met een paar zeer leuke momenten, en leuk acteerwerk van Cusack en Driver. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik vond dit erg goede film lekker gelachen en leuke actie moet je hem nog maar een keer gaan kijken met je ik geloof:-P

avatar van vic

vic

wat jullie mischien niet weten is dat John Cusack deze film samen heeft geschreven en geproduceerd met een groep vrienden. topper

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik dacht even dat je ging zeggen dat hij de broer is van Joan Cusack

avatar van vic

vic

ik denk dat dat iets is dat niet gezegd hoeft te worden. Terwijl ik het laatst wel tegen iemand moest vertellen die dat niet wist.

avatar van manic

manic

DVD die ik blind heb gekocht omdat ie zo goedkoop was

En gelukkig, het is een erg vermakelijke film. Leuke zaterdagavondfilm voor op de bank. 3,5 ster.

avatar van morpheus

morpheus

Ik vond dit een vermakelijke film, leuk en inventief plot, het sloeg eigenlijk nergens op maar door het goede acteerwerk erg te waarderen tevens veel goede grappen soms alleen iets te snel en tussendoor gebracht + een john woo shootout !

al met al ***1/2 uit *****

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Vond deze toch wel wat tegenvallen ... 7,4 op IMDB snap ik nie goe !

** 2 op 5 **

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Leuke, grappige en zeer vermakelijke film.

Grappige rol ook voor Dan Akroyd.

3,5 ster.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ach ja... wel vermakelijk filmpje. Cusack speelt wel goed, ik zou hem alleen wel eens in wat diepere films willen zien.

3 sterren.

avatar van manic

manic

Brooklyn schreef:

3 sterren.

Being John Malkovich!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ja, en The Thin Red Line zou je ook nog kunnen noemen... maar toch heh?

avatar van renske

renske

Ik vond het saai en niet grappig. Mag ik het hierbij laten of moet ik het per scène gaan uitleggen?

avatar van Armin

Armin

Alleen je "stem" zegt soms genoeg.

Yak

Eerste kwartier gemist, waardoor ik een paar dingen niet helemaal vatte. Maar dat doet nauwelijks iets af aan deze ongelooflijk leuke, charmante, enthousiaste film. Cusack bij uitstek, maar nagenoeg de hele cast met hem, laat zien hoeveel plezier ze hebben in hun rol. Nooit zo hard gelachen bij een vuurgevecht ook. Twee minpunten: soms niet al te beste muziek, en toch weer een nogal ongeloofwaardig happy end in de laatste minuut. Voor de rest: puur genieten. 4*

avatar van gotti

Ik heb de afgelopen week niet meer zo genoten bij een film als deze. Een cast om je vingers bij af te likken, het verhaal is te bizar voor woorden (in positieve zin) en de dialogen steken uitstekend in elkaar. Ik heb me dus prima vermaakt deze avond. 4*

Dustyfan

Ik heb me zelden zo verveeld bij een film.... en nog minder vaak ben ik halverwege afgehaakt. Gelukkig had ik net een paar nieuwe DVDtjes gekocht.

avatar van EmDee

EmDee

Dustyfan schreef:

en nog minder vaak ben ik halverwege afgehaakt.

Die 1,5 is dus niet echt serieus te nemen?

avatar van Sjan

Sjan

Leuke film die wel wat langzaam qua grappigheid op gang kwam. De muziek was juist erg goed. Mooie kartonnen plaat van de cast van Pulp Fiction in die supermarkt waar eerst zijn huis was. 3.5*

Sjan schreef:

De muziek was juist erg goed.

Mwaah, het was vaak het kiezen van een nummer bij een bepaalde scene, ik heb daar sowieso een beetje een hekel aan. En "Live and let die" van Guns N' Roses hoopte ik eigenlijk toch al nooit meer te horen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg leuke film. Goed geacteerd (leuke rol van Dan Aykroyd, zo zie je m zelden.), leuk verhaal en ik heb zowaar een filmfout ontdekt! Het jongetje dat Doom aan het spelen is switch in minder dan 1 seconde van level 30 naar level 1 en weer terug. Doet verder natuurlijk helemaal niets aan de film af, en het zou zelfs nog met IDCLEV te verklaren zijn maar nu dwaal ik af. 4*.

EmDee schreef:

Die 1,5 is dus niet echt serieus te nemen?

Juist wel. Een film die nog niet tot de helft kan boeien, kan ook nooit meer dan de helft van het maximale aantal sterren verdienen volgens mij. Van mij krijgt deze film zelfs minder dan de helft, omdat de aandacht die ik nog wel heb kunnen opbrengen, te vergeefs was. Snappie?

BoordAppel schreef:

Ja, nu je het zegt, dat is inderdaad waar! Halve ster aftrek! (geintje)

avatar van EmDee

EmDee

Dustyfan schreef:

Nee, dat snap ik niet. Je kunt me echt niet vertellen hoe deze film afloopt.

Dustyfan

Nee, dat snap ik niet. Je kunt me echt niet vertellen hoe deze film afloopt.

Geeft niks, ik leg het uit.

Een minimum eis voor welke film dan ook vind ik, dat-ie van begin tot eind mijn aandacht moet kunnen vasthouden. De film moet me 'dwingen' (bij wijze van spreken) om te blijven kijken. Als ik tijdens het kijken van een film meer belangstelling krijg voor m'n teennagels of voor binnenvliegende hommels, faalt de film.

Dan neem ik niet eens de moeite om af te wachten hoe het afloopt, met de kans dat ik inmiddels in slaap ben gevallen.

Wie weet, misschien komt de film in kwestie ooit nog'ns op TV en krijgt-ie nog een kans...

Begrijp je? Zo niet, geeft niks. Leg ik het nog'ns uit, maar dan wordt het voor de anderen wel erg saai, denk je niet?

avatar van jassonn

jassonn

Zeer vermakkerlijk filmje,duurde even voor die grappig werdt.leuk verhaal.3.5 ster.

avatar van Wouter

Vermakelijke , beetje vreemde film. Niet alles werkt, maar af en toe is het echt beter dan zomaar goed.

Ik rond het af op 3,5*.

avatar van djelle

djelle

Het leven van een huurmoordenaar is hier op een erg interessante en amusante invalshoek bekeken. Deze mensen hebben inderdaad ook een verleden, en hebben waarschijnlijk ook op school gezeten enzoverder. Natuurlijk kom je voor zoiets niet uit, en zij komen waarschijnlijk inderdaad in bepaalde situaties terecht waar zij moeten liegen en waar ze geconfronteerd worden met hun eigen toekomstverwezelijking enz... Heel boeiend en opmerkelijk idee om een verhaal rond te bouwen, en Armitage is er glansrijk in geslaagd om het tot een vermakelijk en interessant geheel te brengen.

Zoals ik al zei, vooral het verhaal vond ik heel boeiend, en de uitwerking met de verscheidene facetten en goeie aandachtspunten was dit ook. De filmstijl en montage waren ook zeer goed, en een vleugje symboliek en filosofie, zelfs wat nostalgie maakten de film alleen maar beter. De actiescenes waren ook van heel mooie kwaliteit.

Grosse pointe blank vond ik een erg amusante, creatieve en originele zwarte actiekomedie. Enorm boeiend en vermakelijk! (4)

avatar van james_cameron

Goed uitgebalanceerde mix van absurde humor, aktie en romantiek. Prima cast, geweldige soundtrack (Ace Of Spades van Motorhead tijdens de minimart shootout rules!) en een zeer origineel script.

avatar van Darth Dennis

Darth Dennis

had hem nog nooit gezien..maar is best wel leuke film eigenlijk