• 9.376.921 stemmen

Zathura: A Space Adventure (2005)

Fantasy / Avontuur | 101 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Tim Robbins, Josh Hutcherson en Jonah Bobo

Plot Zathura: A Space Adventure

"Adventure Is Waiting"

Het verhaal gaat over twee broers die het spel Zathura in de kelder van hun vaders huis vinden. Door het spel wordt het huis in de ruimte getransporteerd en de broers gaan op weg naar Zathura om het spel te beëindigen, maar er loert gevaar om elke hoek.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Tinuzzz schreef:
Die trailer is PRECIES Jumanji.

De film ook Nee, dit is dus helemaal niks. Wat een prul van een film zeg. Totaal gebrek aan enige originaliteit en creativiteit. Vaak behoorlijk lelijke effects, volgens mij waren die Zorgans de mislukte props die nog over waren uit Jurasic Park. Irritante hoofdrolspelertjes, dat joch zei echt minstens na iedere 3 zinnen "I am sorry" en op de koop toe is er ook nogeen zeurderige pseudo pedagogische ondertoon ingestopt.
Misschien dat kinderen nog wel vallen voor de felle kleurtjes en de avonturen met een boze robot en een verdwaalde astronaut maar voor volwassenen heeft deze film eigenlijk niks te bieden, temeer omdat het een pure herhalingsoefening is van Jumanji. Onzinnige en overbodige film. krijgt nog 1* voor de robot die zag er cool en lekker retro uit.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ik vind dit echt een leuke film.

ik snap niet wat zuzuu nou weer zeikt.

4.0*** maar ik denk dat als ik hem nog een keer zou zien ik mijn stem wel zou verlagen

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Toch een tikkeltje minder, deze 'Jumanji 2'. Concept blijft leuk, maar er schort nu toch wel het een en ander aan.

De campy special effects vond ik juist niet geslaagd en ik had liever een iets serieuzere opzet gezien, zoals in deel 1. Het werd allemaal iets te melig en dat ging met name ten koste van de spanning. Ook visueel viel er op de robot en het ruimteschip na bar weinig te genieten. Tot slot was het acteerwerk van de kinderen stukken minder als van de oude cast.

Overall is het nog net voldoende: 3***.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het nog een leuke familiefilm. Het verhaal speelt zich gelukkig niet opnieuw af in de jungle. Voor de rest niet echt veel bekende acteurs ('t zijn bijna allemaal kinderen) behalve de vader en die is Tim Robbins.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Jumanji was wel iets leuker. Ik vond deze film zelfs een beetje saai. Eenmaal in de ruimte gebeuren er allemaal rare en nutteloze dingen in willekeurige volgorde. Telkens weer dat spel, wat telkens nergens heen gaat. Ik maar wachten tot ze het spel eindelijk hebben uitgespeeld! De twee hoofdrolspelers waren soms ook erg irritant met hun geschreeuw. Wel had de film goede special effects.

Duidelijk een film voor de kinderen.

avatar van rep_robert

Toegegeven, Zathura is eigenlijk best een leuke film. Alleen wanneer de bekende vergelijking komt met Jumanji dan zie je toch snel dat Zathura op een aantal punten tekort komt. Vooral de frisse vrolijkheid van Jumanji vind je niet zo goed terug in Zathura. Alles lijkt een stuk serieuzer en de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, maar nergens krijg je de spanningsboog die je wel in Jumanji hebt, misschien juist wel door het tempo. Wat luchtige momenten zou de film in ieder geval wel goed doen, hetzelfde geldt ook voor de twee jochies die toch een hoge irritatiefactor hebben.

Flauw.

Wat ik wel vaker heb met Favreau. Op zich vind ik hem wel een redelijk regisseur, alleen maakt hij steeds films die niet echt in m'n straatje liggen. Ook deze Zathura is daar een goed voorbeeld van. Allicht fijn voor de wat jongere kijkers, maar ik vond het allemaal iets té kinderachtig.

Ik ben volgens mij het enige kind dat Jumanji nooit gezien heeft. Ooit als ventje wel voor gaan zitten, maar vond het toen niet veel. Maar misschien dat ik er toen ook al iets te oud voor was, want het toch allemaal wel érg simpel vermaak, met een hoop plotgaten en flauwe spanning links en rechts.

Kinderacteurs zijn niet best en ook de effecten ogen wat verouderd. Anderzijds hangt er toch een luchtig sfeertje en is het telkens een beetje uitkijken naar het volgende moment dat er op de knop geduwd wordt. In dat opzicht is de film dan wel geslaagd.

Ik blijf Favreau volgen, maar hoop dat hij eens iets gaat maken dat wat dichter aansluit bij de zaken die ik leuk vind. Zathura was geen complete ramp, maar erg kinderachtig en wat zoutloos, zélfs voor jongere kijkers. En een bijna-rip-off van Jumanji blijkbaar, maar die heb ik dus nog niet gezien.

avatar van arno74

arno74

Leuke scifi/avontuur-jeugdfilm met bijzonder veel fantasie. Ook zijn de special effects behoorlijk goed in vergelijking met wat je normaal bij jeugdfilms te zien krijgt. Weinig mis mee en wat mij betreft stukken beter dan Jumanji (1995). Prima bekijkbaar, 3,5*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Misschien niet het meest kwalitatieve jeugdvermaak dat geproduceerd is maar films als deze zie ik normaal erg graag. Betwijfel of dit echt gelinkt is aan Jumanji (zie toch veel berichten daarover) maar ik vind het hoe dan ook aardig werken. Persoonlijk zie ik het eerder als een film die lekker zijn eigen wereld maakt met een bestaand concept.

Jammerlijk is het acteerwerk van Bobo die zelfs als kotertje nooit oprechte emotie kan vertonen. Ook de rol van Stewart is ronduit matig en ongeïnteresseerd. Hutchinson daartegenover laat de rest eventjes zien hoe het wel moet. Begrijpelijk dat hij is doorgebroken als acteur, want ook als kleine koter wist hij al zijn dialogen overtuigend uit te spreken en leuke personages neer te zetten.

Het verloop is voorspelbaar maar de energieke draai die Favreau eraan geeft zorgt ervoor dat geen seconde verveelt. Alle minuten tellen en ik vond het zelfs ouderwets lekker spannend hier en daar. De variatie in dreigingen en scenario's mag er wezen, en aangezien de film zichzelf in een creatieve positie plaatst kan het ook lekker ver gaan. Favreau neemt het ervan en het resultaat is een zeer vermakelijke en vlotte kinderfilm.

Misschien soms gedateerd, maar ik vond dat het nog best onderhoudend geanimeerd was. Lekker kinderachtig en de achtergrond wordt naar behoren gebruikt. Sentiment is er maar niet in overvloed, wist me overigens ook wel te "raken" op een positieve manier. Films als deze laten mijn kinderkant soms weer naar boven komen, en dat vind ik altijd heerlijk om te zien.

Sloot de film met een glimlach af en heb ten alle tijden geboeid gekeken naar het verhaal. Misschien dat de film een soort guilty pleasure is, maar niettemin lekker van kunnen genieten. Jammer van het matige acteerwerk en de soms gedateerde look, verder leuk vermaak waar de kinderen gegarandeerd zoet mee zullen zijn.

avatar van scorsese

Matige film over twee ruziënde broertjes die een mysteriues bordspel spelen. De film begint zeker goed, maar als eenmaal het bordspel goed begonnen is, valt het allemaal wat in de herhaling en blijft het maar doorgaan. Het feit dat de film zich eigenlijk geheel in één huis afspeelt helpt ook niet echt. Ongetwijfeld een stuk leuker voor de kinderen.