Genre: Komedie / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Nice Guys
"Private dicks"
Los Angeles, de jaren 70. Holland March is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy aangaat. Samen trachten ze de verdwijning van een meisje op te lossen die al snel in verband wordt gebracht met de dood van een pornoster. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.
Holland March
Older Guy
Blueface
Mrs. Glenn
erik1977
Fantastische film en wat mij betreft een van de verassingen van de laatste tijd.
Niets vermoedend zette ik gisteravond de film aan, en eigenlijk verwachte ik er niet veel van.
Maar wat een topper is dit!!
Ik heb regelmatig krom gelegen van het lachen en qua camerawerk heerlijk nostalgisch.
Ik zelf heb me de laatste paar jaar heel erg ge-ergerd aan dat overdreven schokkerige en op een hak en tak springende camerawerk wat maar in veel films moest voorkomen.
Zo erg zelfs dat ik liever teruggreep op de pareltjes uit de jaren 70, 80 en begin jaren 90.
Gelukkig is deze rage helemaal over en komt het echte film maken weer helemaal terug.
Zo ook dus met dit meesterwerk.
De acteurs, camerawerk, actie, humor, verhaal en sfeer!
Ik vind het hier allemaal zwaar perfect.
Dit is gewoon een film waarom ik zo van films ben gaan houden.
Na de serie stranger things wat ik onlangs heb gezien, die zo mooi op de jaren 80 terug greep is dit een 2e verassing die geweldig op de jaren 70 terug grijpt.
Echt een mega topper dit!!!!
martijnk
Te langdradig op veel momenten, film duurt net 15 - 20 minuten te lang eigenlijk. Verder vind ik dat Russel Crowe zijn beste tijd wel heeft gehad, hij kwam niet echt geloofwaardig over als iemand die voor geld mensen in elkaar ramt met z'n dikke kop en dikke pens. Ik weet niet of dat trouwens voor de film was of dat hij nu echt zo dik is momenteel maar in beide gevallen zou het gefaald zijn.
Ryan Gosling was best grappig maar zijn humor was veel te geforceerd op de meeste momenten en kon er daarom meestal niet om lachen, hij was ook wel aardig aan het overacten trouwens.
Positieve zijn de 70 setting en de eindscene die toch wel leuk is maar teveel saaie momenten tussenin. Er werd een poging gedaan een soort American Hustle sfeertje weg te zetten maar die film was toch stukken beter.
vranque
Beetje truttig dacht ik.
2.5* (ondanks dat het een heel verzorgde film was op alle fronten).
MovieMind
Goede film!
Zie Crowe altijd wel graag en hoewel ik niet zo'n grote fan van Gosling ben weet ie me hier toch wel te vermaken. Leuk verhaal met grappige momenten tegen het hilarische aan.

filmkul
Prima misdaad komedie. Het verhaal is redelijk hilarisch en zorgt voor veel grappige momenten. De opening is echt fantastisch. De film verloopt vlot en verveelt geen moment. Naast de nodige humor bevat de film ook een aantal harde scenes. Visueel ziet de film er goed uit met een fraaie seventies aankleding. Klein minpuntje is het ontbreken van de chemie tussen Gosling en Crowe. De hele film lijkt er geen klik te zijn tussen deze twee. De kleine Rice compenseert een hoop. 3.5/4.0
Vermakelijke komische detective-film van regisseur Shane Black, direct te herkennen aan de onderkoelde sarcastische dialogen. Crowe en Gosling vormen een leuk duo, met vooral Gosling hilarisch als een complete malloot die continu in de problemen komt. Het is verfrissend om hem eens een keer zo fysiek en pretentieloos bezig te zien. De film is te lang en tegen het einde is de rek er duidelijk uit, maar voor het grootste gedeelte is The Nice Guys erg grappig.
Pazmaster
Grappig filmpje met een aantal geestige scènes. Een leuke cast en er wordt ook leuk gespeeld. Het verhaal vond ik niet al te sterk maar het kan ermee door. Best vermakelijk, leuk om een keer gezien te hebben maar niet meer dan dat.
Thomas83
Zo'n plezierige film. Een aangenaam en vaak onnavolgbaar detectiveverhaaltje vol absurde situaties en vooral veel hilariteit. Erg leuke dialogen en gortdroog vaak, en mooi spelend met de verwachtingen van de kijker. De film deed me zelfs een klein beetje aan het werk van de gebroeders Coen denken. Alleen die zouden geen film maken die uiteindelijk een vrij standaard opbouw met een gesloten einde en het soort (ook nog eens opvallend goed gechoreografeerde) actie dat we van buddy cop-films kennen. Gooi ook nog film noir en de zeer fraai vormgegeven en sfeervolle jaren zeventig setting in de blender en je komt al aardig in de buurt van het recept voor deze film.
Gosling en Crowe vormen een heerlijk en erg goed op elkaar ingespeeld duo, maar de film zou niet hetzelfde zijn zonder een erg leuke Angourie Rice. Haar personage heeft vooral met Crowe een mooie klik en feitelijk is ze het hart en het brein van de film. Ook de rest van de cast is leuk. Met name Knapp en Bomer spelen leuke bad guys. Bomer vond ik wat Tom Cruise-achtig. Heb me enorm vermaakt. Er worden niet zoveel komedies gemaakt waar ik zo enthousiast over kan zijn. En ik heb het pakweg de laatste twee jaar vaker gezegd over een film, maar deze voelt een beetje als een van een ouderwets soort dat eigenlijk niet meer gemaakt wordt. Ik realiseerde me niet eens dat ik zo'n film zo gemist heb. Mijn enig puntje van kritiek is dat de film net wat al te rommelig is. Een vervolg lijkt me haast onvermijdelijk. 4.0*.
Zeer aangename film die lekker weg kijkt tel daarbij de geweldige jaren '70 setting bij en de ongelofelijk lekkere soundtrack , prima casting en je hebt een geslaagde film.
(verwijderd)
Films met een serieuze zaak als onderwerp én komedie als genre vind ik vaak te veel van het goede, maar naar The Nice Guys keek ik toch al een tijdje uit vanwege de verwachte sfeer en cast, en terecht! Vette film.
Laat ik beginnen met het plot, dat ik nogal onduidelijk vond bij vlagen, gelukkig maakt dit uiteindelijk allemaal niet zo heel veel uit want het is wel duidelijk wat de detectives elke keer van plan zijn, en dat is genoeg. Heerlijk zo'n film zónder onnodig middenstuk en mét een einde waar je op hoopt. De autoshow was echt het toppunt.
De film bevat tal van foute grappen en 'fails', die niet allemaal werkten voor mij, maar degene die wel werkten maakten dit zeker goed, met als hoogtepunt toch wel March die het pistool doodleuk door het raam gooit in plaats van naar Healy.
Gosling en Crowe, 2 acteurs waar ik fan van ben in voornamelijk drama's, spelen in deze komedie net zo geweldig als altijd, wat toch even afwachten was aangezien zwarte humor overbrengen mij moeilijk lijkt, maar dit leek geen probleem voor ze. Ook Matt Bomer speelt een overtuigende bad guy.
Het hoogtepunt is zeker de sfeer. Los Angeles in de 70's, fraaie beelden en vrolijke muziek; top combi!
coumi
Shane Black heeft nog niet al te veel films achter zijn naam staan, maar wat hij tot nu toe fabriceert kan me wel bekoren. Iron Man 3 en vooral KIss Kiss Bang Bang, zijn actiekomedies die goed aansluiten bij The Nice Guys. Prima setting, hoog tempo met een feilloze afwisseling tussen humor en actie....Je zou bijna de paar minpuntjes vergeten(verhaalinhoudelijk blijft het wat wazig en is het nou echt nodig om af en toe een onschuldige gewelddadig om ver te laten knallen?). Crowe en Gosling zijn een prima duo, hoewel dat voornamelijk aan de droogkomische kwaliteiten van laatsgenoemde is te danken. Crowe komt zelf eigenlijk niet verder dan de zoveelste mompelende, chagrijnige rol, maar in combinatie met Gosling werkt het wonderwel.
Wat mij betreft iets minder hilarisch dan Kiss Kiss Bang Bang, maar zeker de moeite waard. De volgende film van Black schijnt een Predator film te worden. Ben erg benieuwd of en op welke wijze hij daarin zijn kenmerkende humor weet te stoppen.
Nosje
Heb ik wel naar de juiste film zitten kijken. Ik zie louter positieve reacties. Mijn god wat was dit flauw zeg. Okay een paar aardige grappen maar het gros wat flauw, kinderachtig en rommelig Het pistool door de raam gooien wordt hier genoemd, jongens dit is police academie 8 humor. Nou, zal wel aan mij liggen.
(verwijderd)
Nosje 90% van de humor is zwarte humor en dat begrijp je, of niet. Dat blijkt weer. Police Academy is echt een vergelijking van niks.
Mood Indigo
zoals de 73 berichten voor mij.
eind van de film kwam een duidelijke hint naar deel 2. hoop alleen dat ze dit kunnen volhouden.
nog even zeuren;
-ze rijden hun mercedes convertible helemaal in de prak onder een brug ofzo iets next minut rijden ze weer verder met helemaal zero schade.
-speelt zich af in 1977, je hoort halverwege de film de pinacolada song die in 1979 voor het eerst is opgenomen
keimpeS
Leuke actie/comedy en ik had niet zulke hoge verwachtingen, maar de chemie tussen Russell Crowe & Ryan Gosling was goed en leuk! Ik heb toch wel een paar keer moeten lachten & dat heb ik niet zo vaak bij dit soort films.
De Knip
Niet geheel onlosmakelijk te maken van the Big Lebowsky. Het schemert de hele film er in door. Mijn humor zeker wel:
****1/2
broncode
In tijden niet zo genoten van een film als van deze. Hilarische scènes, scherpe one liners en twee acteurs die perfect bij elkaar passen. Moest ook steeds aan The kingsmen denken, en dat is een compliment, alhoewel ze mijlenver uit elkaar liggen qua script.
Mr-Mcmovie
Russel Crowe, en Ryan Gosling zijn echt een geweldig duo, en hopelijk komt hier een even goed tweede deel van wat zeker nog wel kan, zeker met op het einde zo als we zien dat ze uiteindelijk allebei The Nice Guys Agency vormen.
Erg goed verhaal met een zaak zien op te lossen dat met porno en maffia mensen te maken heeft, en dan nog een reeks lachwekkende avonturen die allemaal samen komen kan gewoon niet slecht zijn
Ook lang geleden dat Keith David nog eens te zien was in een film, maar speelt een bad guy hier erg waardig. Verder ook een kleine rol voor Kim Basinger die speelt zo als we ze al vaak hebben zien spelen als zo een personage als dit.
De muziek van de late 70's is heel passend bij deze prent, en de sfeer straalt gezelligheid af.
Genoeg actie en humor dat op de juiste moment worden afgewisseld.
Ik moest ook verdacht heel veel denken aan Shane Black's zijn eerste film Kiss Kiss Bang Bang.
Puur vermaak! 4,0
BBarbie
Aanstekelijke misdaadklucht, aardig in lijn met de “Lethal Weapon”-cyclus. Ik ben doorgaans niet zo geporteerd van het acteren van Ryan Gosling, maar in deze film is hij mij goed bevallen, inclusief de geslaagde imitatie van Lou Costello. Samen met de al even kostelijke Russell Crowe vormt hij een onverbeterlijk duo, dat goed is voor bijna twee uur kijkplezier. Een aanzienlijke bijdrage daaraan levert ook de schattige Angourie Rice met haar ontnuchterende logica. Een heerlijke film; de beste tot nu toe van Shane Black. Een eventuele sequel zou erg welkom zijn.
Jeff53
Hoewel dit niet echt het genre is heb ik de film toch gekeken op aanraden van een vriend. In het begin moest ik even wennen aan het soort humor maar gaandeweg de film begon ik hem steeds meer te waarderen. Het middendeel vond ik wat minder maar het einde was leuk. Kortom ik heb toch genoten van deze film.
Alathir
Ook in deze film is het enigste minpunt het middenstuk vond ik. Het verhaal is zeker in orde, ik vond het althans niet voorspelbaar. The Nice Guys begon al direct grappig en het eindigde sterk. Vooral Ryan Gosling doet het zeer goed. Ook Russell Crowe moet zeker niet al te veel onder doen. Angourie Rice lijkt me een rijzende ster, ik denk dat ze nog ver kan geraken.
Zeker een vermakelijke film dus, heb enkel met The Brothers Grimsby van dit jaar harder moeten lachen.
sowhat
The Nice Guys
Toch eerder een matige film op een paar hilarische momenten na, en dat komt door Ryan Gosling.
Die val van dat balkon oa. vond ik wel grappig. Russell Crowe, ik weet niet waar hij mee bezig is maar hij wordt precies dikker met de dag? Als je dan ziet dat die dan andere kerels in mekaar slaat die veel fitter zijn dan hem, dan komt dat bij mij niet bepaald geloofwaardig over. Echt een miscast in mijn opinie.
Ik ben mild dus toch nog 3 sterren.
david bohm
Best een geinige film door het sfeertje vooral en het licht absurdistische script. Echt goede grappen ontbreken echter wat mij betreft op wat slapstick achtige momenten na dan. De cast werkt op zich wel al vond ik het dochtertje van Gosling enigszins vervelend. Redelijk.
hutsekluts
Er zitten een paar leuke visuele en woordgrappen in deze film waarvan de eerste 20 minuten toch wat moeilijk te verteren zijn door diverse (te) lange dialogen. Daarna wordt de clou duidelijk en komt er ook wat vaart in. Al met al een leuk origineel verhaal waarin prima wordt geacteerd. Leuk om Kim Basinger ook nog even te zien.
clubsport
De film had best zijn grappige momenten , crowe en gosling waren wel een geslaagd duo al vond ik de soms wat overdreven domme acties van gosling te flauw .
Jammer dat het plot zo vergezocht lijkt
maurice32
Zeer goede film met veel aktie en comedy erin , niet verwacht.. 4 sterren.
Richard_Voorhees
Ryan Gosling en Russell Crowe spelen een nogal ongewoon detective duo in de 70's. Vooral Gosling's knotsgekke personage zorgt voor de nodige hoeveelheid humor. Daarnaast blinkt Crowe hier en daar uit in zijn sarcasme. Een erg leuke komedie waarin ze er nog aardig in slagen om de 70's sfeer goed over te doen komen.
blurp194
Leuk filmpje.
Gosling eens in een andere rol, en dat gaat hem verrassend goed af, als wat ongewone vader met zijn filmdochtertje Rice - die ook leuk bezig is, en met z'n tweeen net genoeg tegenwicht voor Crowe die wel wat mattig overkomt. Het absurde verhaal is precies grappig genoeg om geen flauwe slapstick te worden, en geeft met alle verwikkelingen mooi ruimte om een paar leuke locaties op te zoeken.
En dan nog de soundtrack. Meestal irriteer ik me wat aan films die meteen al beginnen met een bekend jaren-70 deuntje. Hier gaat het dan wel eens goed.
Waku
Lekker filmpje die uiterst sfeervol de jaren 70 uit ademt.
Vlotte combinatie van actie en humor.
Gosling en Crowe zijn een vermakelijk duo in deze misdaad komedie.
De heerlijke jaren 70 soundtrack is de kers op de slagroom.
Chainsaw
Erg smakelijke film, deze Nice Guys. Het duo Crowe en Gosling hebben een uitstekende chemie en het is vooral fantastisch om Gosling in zo'n bijna cartooneske rol van stuntelende detective te zien. Lompe actie, scherpe dialogen en geestige slapstick worden steeds afgewisseld en Shane Black zorgt dat het steeds werkt. Heel soms gaat de film een beetje slepen door de lange speelduur, maar over het algemeen weet Black genoeg tempo en een hoge grapdichtheid in deze vlotte actiekomedie te houden. The Nice Guys bevat een lekkere soundtrack, is visueel erg aantrekkelijk en bevat een mooie collectie aan amusante personages, waarvan Gosling zonder twijfel het krankzinnige hoogtepunt is.
4 sterren.

The Revenant