War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
cobra31
echter een zeer goede top film schijver die ik geef is een 9+ geef ik ik niet vaak
FeRdY
een grote ophef over war the worlds en wat een goede film het zal, nou vond er letterlijk niets aan.
Sommige Special effect waren mooi zoals bijvoorbeeld die barst die in het wegdek onstaat.
-Jennifer-
Ik vond het een erg mooie film, er zaten spannende stukken in. Dat meisje die de dochter van ray speelt is echt al een goede actrice.
Tornado
Heb hier eingelijk weinig aan toe te voegen, niet echt een denderende film, wel een om ff gezien te hebben.
Captain Pervert
Ik vond de sfeer fenomenaal. Alles naar de klote, geen hoop, de machtige mens mens al zijn uitvindingen en wapentuig is totaal niet opgewassen tegen een overmachtige vijand. Dat, gecombineerd met alle special effects, levert gewoon een ontzagwekkende film op.
Bij mij raakt de film precies de juiste snaar. Ik heb ademloos zitten kijken.
Turkeyloverz
De film begon fantastisch, ik kon de spanning bijna niet aan maar dan wordt het alsmaar vervelender met ten slotte de vogels als de redders....
Jammer van het einde
grid8400
Jammer van het einde
vogels??
eeeeeh...
misschien nog een keertje de film bekijken? en dan metname het intro verhaaltje...
feanaro surion
Ze gingen dood door virussen waar ze niet tegen bestand waren
speedy23
Soms heb ik hier de indruk dat sommige mensen de filmzaal al verlaten VOOR het einde van de film.
scalune
Ik heb hem net gekeken en vond het een waardeloze film. Had er veel en veel meer van verwacht. Er was totaal geen spanning en het verhaal leek ook nergens na.
1 ster voor de moeite...
roeligun
''ik'' vond het een heel erg goeie film
een van de betere die ik de laatste tijd heb gezien
speciale effecten zijn van de bovenste plank en de film vond ik erg meeslepend.
het einde kwam wel een beetje snel
voor de rest zeer goeie film
4.5
hoogevener
ik vond de film waar iedereen zoveel over praatte een beetje tegenvallen wel leuk maar geen super topper
jacksparrow
Special Effects waren aardig maar dat is dan ook het enige positieve aan deze felm. Verder een prutsfim waar ik helemaal niets van de Meester Spielberg in terug vind.
Echt hopeloos verhaal met "vader" Cruise.
Het mooiste was eigenlijk nog de orginele tekst aan het begin en eind.
Beejeej
vond weer een lust voor het oog, erg gave special effects.
blijft echter jammer als ze het buitenaardse leven een 'gezicht' geven. in het begin hadden ze nog die machines op een afstand, dat was best goed.
dat we vader cruise zagen vond ik niet zo erg, ik vond het eigenlijk wel verfrissend dat we eens een keer niet een doorsneeheld zagen die alles en iedereen zomaar aankan.
de film miste eigenlijk wel een begin en een eind. had het idee dat ik 2 uur naar het middenstuk zat te kijken. weet niet in hoeverre ik dit negatief vind...
IQ-belasting
abrupt eind.
Mooie effecten.
Acteurs opgezogen in een buitenaartse machinale aars
Ik ga hem kopen.
bduits
Ik vond hem erg goed. Effects, geluid erg goed.
Maar ik ben wel van mening dat ze er beter een miniserie van hadden kunnen maken. Alles in deze film werd in een hoog tempo afgeraffeld. Waarom waren die machines hier al verborgen, waarom werd het land bespoten, waar diende dat rare gewas voor, dat blijkbaar uit menselijk bloed groeide. En dat met die vogels kwam op mij over als "o jee, we hebben nog 10sec, gauw wat verzinnen"
Btw de vogels zijn niet de redders hoor!! Toch wel goed opgelet tijdens de einde van film?
Maar ik ben nu erg nieuwsgierig naar het origineel uit 1953.
bduits
door de vogels zag Ray hun zwakke plek....Of niet soms?
Hierdoor werden ze versneld verslagen. Maar waardoor werd die zwakke plek veroorzaakt? ..... Juist heel erg kleine beestjes, tenminste als je ze beestjes mag noemen.
Maar dit vind ik wel erg zwak gevonden om de film "op te lossen". Ik bedoel het waren toch machines van staal etc. Alleen uit organismen bestaande wezens zijn toch vatbaar hiervoor? Of was het dan toch zo'n verrekt computervirus?
Turkeyloverz
jaaa jij begrijpt me...op het begin zagen ze er zo dodelijk en gevaarlijk uit. en dan zo makkelijk verslagen???
speedy23
Het waren gewoon bacteriën. Door de duizenden jaren jaren heen heeft de mens een goed immuunsysteem opgebouwd. Tegen bacteriën konden deze 'wezens' niet en daar zijn ze aan ten onder gegaan.
Wat je 'ziet' zijn metalen machines, maar binnenin zitten wel degelijk een soort van 'Marsmannetjes'. Het zijn dus wel degelijk uit organismen bestaande wezens.
Prima SF-thriller, vol spektakel en sublieme special effects. De focus op slechts een paar mensen voorkomt dat dit een Independence Day deel 2 wordt. Cruise en Fanning zijn uitstekend in de hoofdrollen. Extra interessant is het geweldige camerawerk, vol overbelichte scenes en gebleekte kleuren. Dat zou normaalgesproken niet zo passen in een film als dit, maar wonderwel werkt dit prima en zorgt juist voor een meer realistische sfeer. Het einde is inderdaad iets te sentimenteel, waardoor de film net niet geweldig is.
bduits
Je hebt helemaal gelijk, maar als de bestuurder doodgaat door hetgeen opgezogen wordt? Een chauffeur van een vuilnisauto valt toch ook niet om van de rommel die achterin geknikkerd wordt?
En indien wel dan stopt de machine toch gewoon, die valt dan toch niet om, zoals op een gegeven moment in de film geroepen wordt?
Daarom, met zoveel vragen/onduidelijkheden, hadden ze er beter een miniserie van kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld met Taken is gedaan.
flipsen
Als die vuilnisman bezopen is, en hij wil koste wat kost de vuilnis ophalen, dan ramt hij heel wat betonpaaltjes. Als de Aliens geïnfecteerd raken en ziek worden (draaierig, misselijk) en toch koste wat kost met hun machines de aarde willen vernietigen, dan kunnen ze hun machines misschien wel niet meer helemaal onder controle hebben en van de sokken gaan Niks onlogisch!
TORAN
Vanaf wanneer in de videotheek... 15??? Of is dat een raadsel..
v.a. morgen
Soeperman87
v.a. morgen
Vanaf 15 november 2005 in heel Nederland.
lazaroni_86
Een geslaagde SF film is een film die een raar gevoel achterlaat; het gevoel van SF.
Ik ken weinig films waar in SF zo mooi word neergezet. Mooie film van steven spielberg.
En wat het einde betreft die vond ik best wel goed. De aarde is alleen bestemd voor de mens. Zo heeft alles zijn functie.
Ik zat wel aan het eind van de film met een paar vraagtekens... Maar dat maakt niet zo veel uit..
beter gezegd ik vond het een goeie sf-film met spectaculaire beelden en een echte SF gevoel.

BenicioDelToro
Heel Amerikaans allemaal dit. Aan het einde dat de hele familie ongedeerd is terwijl de halve wereldbevolking gesneuveld is, lekker geloofwaardig allemaal. Nu ben ik überhaupt geen liefhebber van sci-fi, dus misschien heb ik wel vooroordelen. Toch leek deze film me interessant genoeg om in de bios te gaan bekijken (hele poos geleden al hoor).
Het verhaal spreekt me ook zeker wel aan, maar de uitwerking mist een hele hoop. Zo leefde ik bijvoorbeeld nooit echt mee met de hoofdpersonen. Tom Cruise is gewoon niet 'my cup of tea', heeft me nog nooit kunnen overtuigen.
Dat de film toch een 'voldoende' van me krijgt komt geheel op het conto van meneer Spielberg, die het geheel allemaal zeer sferisch heeft weergegeven.
*drie sterren.
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999