War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
The One Ring
Ik ben het helemaal met flipsen eens. Een beter einde, wat betrefd de manier waarop de aliens verslagen worden dan, kan bijna niet. Dat zwakke plekken-gedoe kennen we nu zo langzamerhand wel. Dit is veel origineler en ook nog eens betekenisvoller.
Lukic
Ongeachte die micro-organismen die me verder geen ene ruk kunnen schelen, Blijft het wel overeind staat dat de laatste 40 a 30 minuten van de film de slechtste waren van wat de afgelopen 30 jaar is vertoond.
Ik begrijp niet dat niet meer mensen die film op dat punt grondig de grond in trappen. Het verdient niet minder.
argus
gaan we nou serieus de film beoordelen op geloofwaardigheid...War of the World is actie en fantasie. Dat moet je niet beoordelen op geloofwaardigheid...
Ik ben het helemaal met flipsen eens. Een beter einde, wat betreft de manier waarop de aliens verslagen worden, kan bijna niet... Dit is veel origineler...
Om nou op allerlei plotholes i.v.m de ontwikkeling en teloorgang van de aliens te gaan letten vindt ik echt een beetje te veel van het goede voor zo'n film. Bovendien volgt hij hier het originele verhaal, die blijkbaar ook dat soort zwakheden bevat. Nou ja, zwakheden, misschien ook niet : alles ligt opgesloten in de wereld van de aliens waarvan we verder niets weten. Ook tijdsaspecten zijn daarom alleen verklaarbaar binnen de wereld van de aliens waarvan we verder niets hoeven te snappen. Vandaar ook dat de tripods er echt al waren voordat er ook maar één mens bestond. En dat ze wanneer ze uiteindelijk tevoorschijn kwamen technisch up-to-date en geavanceerd genoeg waren om in één keer de aarde met alles erop en eraan te verdelgen. Dat snapt alleen een alien, ik niet en verder ook helemaal niemand anders behalve de aliens zelf. Alleen ze vergaten dan nog de bacteriën. Geinig gevonden, dat wel.
Superfan
ik ben net terug van de bioscoop en ..... hartstikke goede film.. soms zijn er dingen waarvan je denkt: hoe kan dat nou weer? camera's en zo die het nog doen terwijl alles op stroom het niet meer doet. Of een auto die geen schram heeft als alles erom heen is weggevaagd. Dat met dat bloed en die planten was best vaag en er werd niet dieper op ingegaan. Maar de acteerprestaties waren goed.. En de film deed je soms denken: "dan staat er naturlijk weer een tripod vlak in de buurt of zo" Of de mensen die dicht bij het beeld zijn worden dan weggeblazen, vlak voor je neus...
Dat de mensen doormidden werden geblazen op het begin door de laserstralen was mooi op het beeld gebracht.
Ik vond het een mooie film van spielberg en ik geef hem een 4*
TheOne
Het was een goede film. Het goede eraan is dat het verhaal wordt verteld vanuit het oog van een Amerikaanse familie en niet vanuit het leger en de regering. Dit geeft een iets realistischer beeld over hoe burgers zich zouden voelen in zo'n situatie.
Tom Cruise en Dakota Fanning waren fantastisch om te zien. Dakota is en zal in de toekomst zeker een nog grotere ster worden.
Behalve dat mensen werden weggevaagd waren er zeer spannende scenes in de film. Bijvoorbeeld het deel dat Cruise en Fanning samen met de doorgedraaide Tim Robbins onderduiken en de machines onderzoek komen doen in de schuilkelder. Zeer goed gedaan.
EEE
Achteraf toch stem verlaagd naar één ster. De verhouding budget/kwaliteit film is echt niet goed. Zonder zo'n hoog budget heb je echt een film van niks en dat irriteert me mateloos. Leuk voor de gemiddelde burger.
flipsen
Leuk voor de gemiddelde burger.
Mooie koekenbakker, ga dan toch niet naar zo'n film toe in de bioscoop! Als je je een beetje verdiept had in de film voor je er heen ging, dan had je gezien dat dit een onvervalste hollywood blockbuster voor het grote publiek (de gemiddelde burger zo jij lekker denigrerend opmerkt) ging worden. Ik bedoel: Stephen Spielberg, Tom Cruise, een spectakel verhaal, een hele bats met geld ertgenaan gegooid en vervolgens lekker geld verdienen.... als je dat niet leuk vind, ga er dan niet heen.
zeus
Jammer, het begon gewoon echt goed. Maar het einde werd teveel afgeraggeld.
Ook die zoon zou toch dood moeten zijn na die explosie, maar nee aan het einde duikt hij gewoon weer op!!
Een magere 3,5*.
Brooklyn
Niet echt snugger om daarvoor naar de bios te gaan als je dat niet leuk vind.
Nou ja, ik snap niet waarom Spielberg niet het lef heeft om iets gedurfder neer te zetten, niet weer die clichématige familieperikelen enzo. Als hij het eerste half uur had doorgezet, had hij echt wat gedenkwaardigs kunnen neerzetten, maar wat volgt zijn onlogicaheden en kleffe scénes...
Madecineman (moderator films)
De verwachtingen voor deze Spielberg waren best wel hoog bij mij en uiteindelijk kon de film dat maar gedeeltelijk waar maken. Het begin van War of the Worlds was werkelijk fantastisch. Even een korte kennismaking met fam. Cruise en daarna begint het spektakel. De spanning wordt goed opgebouwd en het tempo zit er lekker in. Eerst die "spooky" donderstorm en daarna de eerste Tripod. Geweldig moment, wat een fantastische doomsdaymachine. Totale chaos, wanorde, paniek, en ontreddering zoals het een rampenfilm beaamd en spectaculair geregiseerd door Spielberg. Heb op het puntje van m'n stoel gezeten goed begin dus.
Ook het middenstuk vond ik best te pruimen, het tempo blijft lekker hoog liggen en de acteerprestaties van vooral Tom Cruise en Dakota Fanning zijn gedegen. Alhoewel ik mij hier wel een beetje in het kamp plaats van diegene die het hysterisch geschreeuw op een bepaald punt wel goed zat waren.
Ik ga tot hier ook niet vallen over onlogische zaken in het verhaal die ook al in eerdere posts genoemd zijn en die inderdaad wel wat opvallend zijn. Maar ja ik ga me ook niet af vragen of de Hobbits echt bestaan of hoe het kan dat in Star Wars in het luchtledige luchtgevechten worden gehouden. Ik vind deze film is in de eerste plaats spannend en het eerste 1,5 uur was hij dat ook en voldeed zodoende zeker aan de verwachtingen.
Maar helaas ergens gaat het tegen het eind goed mis. Het begon eigenlijk met die slang in de kelder. Ben ik nu de enige die deze wel heel veel op het boosaardige neefje van dat waterwezen uit The Abyss vind lijken? Ook de aliens vond ik er nogal rubberachtig en weinig verassend uitzien, weer jammer. Maar wat ik echt een gemiste kans vond is dat er geen climax is het einde is echt te afgeraffeld. Van het ene op het ander moment, Tom Cruise: "he die Tripod waarom doet ie 't niet meer? Soldaat:"Nou hij begon te wankellen en donderde toen vanzelf om"
Kom op zeg. Zo'n budget en dan met zoiets slaps aankomen. Daar komt dan ook nog het plotselinge onnodige patriotisme en de veel te hollywoodiaanse en totaal onlogische gezinshereniging bij. Maar wat echt mijn nekharen overeind deed staan waren die laatste woorden van Morgan Freeman. Over dat de mens zijn plek op deze aarde verdient en blablabla... Of wij altijd zo zuinig zijn op ons kostbaar groen en blauw. Wie weet waren die aliens wel veel zuiniger op hun rode goedje. Niet dat ik vind dat Spielberg hier een WWF boodschap in had moeten stoppen maar dit... Juk!
Goed sammenvattend over War of the Worlds; fantastische special effects, zeer sterk begin en zeer teleurstellend einde. Hou het op 3,5* met name voor het eerste 1,5 uur.
Tip voor meneer Spielberg: Volgende keer maar 24 miljoen dollars aan SFX en een miljoentje reserveren voor een beter einde
geronimo
- 1955 berichten
Nah, vooruit: 2 'n halve ster voor de effecten. Maar qua verhaal: what a bummer!
marcskie
Net terug van de bios. Eerste reactie: braak. Voornamelijk vanwege dat amerika is geweldig toontje en de verschillende inconsequente momenten in het verhaal. Er zitten af en toe uitspraken in waar de rillingen van walging over m'n rug lopen. T kan allemaal prachtig door de amerikaanse censuur. Af en toe had ik het idee naar een propaganda filmpje voor het amerikaanse leger te kijken. Specials waren mooi. Echt zo'n film die puur om om deze reden leuk is om te gaan zien in de bios maar voor de rest amper wat voorstelt. Pathetic...
mrchili
Ik vond het over het geheel gezien wel een aardige film.
Het eerste uur vond ik echt fantastisch. Ik vond Tom Cruise erg goed overkomen en de special effects zijn natuurlijk echt om bij weg te kwijlen. Ik dacht dan ook echt dat dit wel eens een historische film zou gaan kunnen worden.
Vanaf het moment dat Cruise en Fanning de kelder in duiken, keldert het verhaal jammer genoeg ook naar beneden. De scène in de kelder deed me ook wel aan Jurassic Park denken(dit is niet negatief). De vaart gaat vanaf dat moment wat uit het verhaal, maar is nog wel redelijk te pruimen en het blijft vermakelijk. Het einde is dan echter erg abrupt, Spielberg heeft zich daar wel makkelijk vanaf gemaakt. In een minuut wordt dan snel verteld dat de micro-organismen de aliens hebben gemold en dat was het dan. De eerder genoemde foutjes in de film vielen mij ook op.
Jammer, dat het goede eerste uur niet is doorgezet, maar ik vind de film zeker zijn geld waard en zal ook niemand afraden om hem te gaan bekijken. Prima vermaak.
FisherKing
Sinds AI heeft Spielberg al afgedaan voor mij. Deze reacties lokken me niet echt naar de bioscoop
FisherKing
Jammer, het begon gewoon echt goed. Maar het einde werd teveel afgeraggeld.

Ik moet zo oppassen dat jouw fouten niet de norm gaan worden.
petterik
Veel mensen vinden het einde een beetje flauw, afgereaffeld, een domper etc. Ik vind het een goed einde:
er is een buitenaardse beschaving die op aarde komt en de aarde wil vernietigen. Onze technologie is veel minder dan die van hun, maar onze natuur (onze evolutie, al onze organismen met al hun verschillende eigenschappen), kan deze plotselinge bedreiging op biologisch vlak de kop indrukken. Het leven op aarde weet door random mutaties in het genoom van alle organismen deze invasie te ondervangen en is sterker dan het leven waar de aliens weg komen. War of the Worlds slaat dus niet alleen op oorlog tussen beschaving op technologisch gebied, maar ook op het gebied van de Natuur (de evolutie) zelf van beide werelden.
Dit vind ik dan weer een interessant punt van de film.
Vind je dat een mooi einde?? Heel veel jaren geleden hebben de aliens de tripods al onder onze grond geplaatst, de planning is dus echt al van heeeel lang geleden. Dan zouden de aliens toch op zn minst onderzocht moeten hebben of ze kunnen leven in onze atmosfeer/organismen. Stel je voor : Op de maan leven muizen, en wij als mensen willen ze gaan uitroeien, we plannen alles en gaan erheen met ontelbare spaceshuttles, eenmaal aangekomen met ons superieur materiaal, stappen we uit zonder helm en vallen vervolgens allemaal dood neer......Voor mij een beetje zelfde verhaal.....Erg zwak einde van de film dus, tis gewoon een film waar je vooral niet bij moet nadenken en moet genieten van de mooie beelden.
EEE
Niet echt snugger om daarvoor naar de bios te gaan als je dat niet leuk vind.
Zoals al gezegd gaat het erom dat Spiel-berg wel iets diepzinnigers had mogen neerzetten voor 200 miljoen. (nou kan dat bij mij zo ie zo niet door de beugel!)
Dat dit leuk is voor de gemiddelde burger die alleen maar sensatie wil is niet meer dan een feit, kijk maar eens naar het gemiddelde hier. Niks mis mee en is ook niet denigrerend, maar niks voor mij.
Stephan
Gezien het feit dat je Band of Brothers een 0,5 geeft heb ik nu nog meer zin om deze film te kijken...
[edit]
Overigens zitten er wel meer parels tussen de 0,5 en de 1,0
[/edit]

davidov
ze hebben die dingen misschien niet eens "neergezet" maar gewoon laten crashen zoals ze er ook instapten...
ten tweede, ze hebben ze miljoenen jaren terug neergezet toen er misschien niet eens leven op aarde was, laat staan miljarden bacillen...
ten derde, ik weet niet hoe goed hun telescoop was diep in de ruimte maar lijkt me sterk dat ze de bacillen zelfs konden zien

aparte film btw, zeer indrukwekkend, acteer werk is redelijk en het verhaal is weer eens wat anders.
Deze keer geen plot van hoe de mensheid alle aliens moet uitroeien, maar een spannend verhaal van een gezin dat in leven wil blijven en continu op de vulcht is voor de buitenaardse bedreiging
af en toe spannend en beklemmend, vaak spectaculair, en soms een beetje flauw...
De film is een geslaagde remake en ik moet zeggen dat het jaren 50 sfeertje soms goed nog te vinden was...
4.5* voor een apart verhaal, mooie SFX, leuk camerawerk, goed acteerwerk, en extreem sterke geluidseffecten.
Mythics
Ben gisteren naar de bioscoop geweest en vond het opzich een goede film. Het begin was goed, erg goed zelf, en ook het stk in het huis, die boot etc. was goed gedaan.
Het eind daarintegen was erg slecht. Ze scene waarin ze elkaar weer tegen kwamen was zo'n "en ze leefde noch lang en gelukkig"stukje, tussen overal hele gebouwen, auto's die op de pakeerplaats staan en nergens gewonde mensen o.i.d
Ook was het jammer dat er in 1 zin werd gezegt dat de aliens enkel dood konden door de mico organismen zelf, wat ze beter hadden moet uitleggen vind ik.
Ik geef hem een 3.5
dje-em
mooie film, lekker beklemmend sfeertje. aantal fouten:
hoe kan de filmcamera het doen, als alles niet werkt? hoe kan er naast de auto van tom cruise er nog een aantal auto's werken? hoe kan het dat in de eerste plaats niets doet, maar de nieuwscrew had wel werkende zaken
Maar zeker geen verkeerde film.
The One Ring
Voordat deze film uitkwam zat iedereen Spielberg al af te kraken omdat ze dachten dat hij zich niet aan het einde van het boek zou houden. Nou houd hij zich aan het boek en is nog niemand tevreden. Ik begin zo langzamerhand te vermoeden dat het gewoon een sport voor de meeste is om Spielberg af te kraken.
Madecineman (moderator films)
Dat vind ik niet het probleem. Het probleem met het einde is dat het veel te plotseling uit de lucht komt vallen. Er word niet toegewerkt naar een climax. Van het een op het ander moment sterven de aliens aan een koudje ofzo. Het gaat er dus om dat de superieur technisch onverslaanbare aliens verslagen worden door het meest eenvoudige aardse leven (bacteriën, virussen) de kiem van het leven zelf zeg maar. Als kijker zie ik dit niet ik zie een paar soldaten met een raketwerper een Tripod neerhalen en that's it. Erg mager uitgewerkt dus, het had veel en veel beter gekund.
The One Ring
Misschien, maar opvallend genoeg doet de versie uit 1953 precies hetzelfde. Het kan aan het boek liggen, dat weet ik verder niet.
Jorick
Ik heb de film gisteren gezien in de bioscoop en ik moet zeggen dat ik er meer van verwacht had. De dag ervoor had ik de originele film uit 1953 gezien en deze bevatte hetzelfde verhaal. Ook de remake had in mijn ogen een zwak einde, zonde, want er had meer in gezeten. Het acteerwerk was overigens prima in orde. De special effects en de geluidseffecten waren fantastisch.
Al met al kom ik niet verder dan 3*.
flipsen
Davidov geeft al een aantal goed tegenargumenten. Misschien is het ook wel zo dat die aliens een heel andere tijdschaal hebben, wat voor ons 2 miljard jaar is, is voor hun misschien equivalent aan 1 alien-leven-lang. Die aliens kunnen ook niet alles zien, bacterien zijn klein, vanuit der uimte zijn die lastig te spotten lijkt me. Zo lang wij niks van die aliens weten, kunnen wij ook niks zeggen over hun logica.
Dat gezeur op het einde van iedereen, bah! Het is ook nooit goed, altijd wordt er maar eenv oor de hand liggend punt uitgekozen om een film af te fakkelen, zonder eerst na te denken en tot de conclusie komen dat dat juist een sterk punt is ipv een zwak punt.
Als de technologisch superieure Aliens op een independence day achtige wijze aangepakt zouden worden zou er gezeurd worden, als ze het boek niet zouden volgen zou er gezeurd worden en nu wordt precies het hele filosofische idee achter het boek gevolgd (niet de technologie van de wezens, maar de constructie van het leven zelf beslecht de "Oorlog der Werelden"), dan is het ook niet goed.
Waar ik wel in kan komen is als mensen de uitwerking niet helemaal goed vinden. Van mij had Morgan Freeman iets beter uit mogen leggen wat er precies gebeurde. Maar de abrubtheid waar het gezin-verhaaltje mee eindigt vind ik goed.
flipsen
.... Voornamelijk vanwege dat amerika is geweldig toontje .... T kan allemaal prachtig door de amerikaanse censuur. Af en toe had ik het idee naar een propaganda filmpje voor het amerikaanse leger te kijken.
Waar haal je dit nou weg? We worden gewoon in de pan gehakt en het leger komt er compleet niet aan te pas.
Madecineman (moderator films)
Okay mijn voorstel voor het einde; Tom Cruise moe en bezweet door al dat rennen en zwemmen in dat winterse weer heeft een koudje gevat. Hoestend en proestend met natuurlijk nog een hoop ander verkouden luitjes trekt hij verder naar Boston ondertussen voor de aliens dodelijk gif verspreidend. We zien visueel mooi uitgewerkt hoe de virussen de schilden doordringen en de tripods langzaamaan schimmelige, schurfterige plekken beginnen te ontwikkelen. De hoogstaande aliens hebben nog nooit van iets primitiefs als zakdoeken gehoord en ongewild door hun geproest en gehoest steken ze elkaar ook lekker aan.
Langzaam aan ontdekken de mensen de zwakke plek en nou vooruit kom maar op met die raketwerper dan... Had 20 minuten extra gekost, had visueel aantrekkelijk kunnen zijn en had voor mijn gevoel wat meer in de lijn van de film gelegen. Damn. Jammer dat ik geen 25 miljoen tot m'n beschikking heb zeg
marcskie
Nou, de voornamelijkste voorbeelden zijn:
-In de eerste 3 minuten word je al met een handvol amerikaanse vlaggen geconfronteerd. Elk huisje heeft er wel 1 aan de voorgevel hangen.
-De zoon van Tom Cruise die absoluut tot in het paniekerige toe wil mee vechten met het leger als ware het iets geweldigs. Een jong dat nog te lui is om zijn huiswerk te doen maar zichzelf wel wilt opofferen voor zijn land?
-een uitspraak van Tim Robbins als:"dat zelfs 'het sterkste land van de wereld' al bijna weggevaagd is".
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999