War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
RaouL#1
Vind dit echt een heerlijke film, enkel het einde waar duidelijk wordt wat de reden van de afbraak is van de aliens is zwaar teleurstellend.
Hebben ze duizenden jaren onze planeet bestudeert en dan zien ze zoiets over het hoofd.
davidz352
Script is ongeloofwaardig. Maar voorderest kijkt de film leuk weg en is ook best wel spannend.
Stephan
Vergeet niet dat het verhaal en de clou ervan slechts enkele jaren ná het ontdekken van bacteriële infecties werd geschreven. Het was toen nog nieuw en velen hadden van dit verschijnsel nooit gehoord.
the new guy
Sjonge jonge, vruger keek ik nog wel eens uit naar de maandagavond van SBS. Die tijd is al lang voorbij. Ook al is het courgettetijd, het is wel een heel opvallende herhalingsoefening geworden.
ILDIB
Zal ik er nog een keer een reactie aan wagen? Ja..
WAT EEN WANSTALT VAN EEN PRODUCT DIT.
MET DANK AAN CRUISE DIE WAARDELOOS ACTEERT HIER.
clockwork72
Nou, nou zo slecht acteert ie niet. Best goed zelfs. Geweldige film dit trouwens. Binnenkort nog een keer kijken.
van duijn
Trailer ziet er netjes uit. Ik was wel verrast toen ik de gelijkenis met scary movie 4 zag
. Nooit geweten dat die op deze film is gebaseerd.
elayz
leuke film. mooie effects. Ook na de 2e keer kijken was ie nog wel goed te doen.
Alleen het einde, dat is erg slecht en goed koop gemaakt. dat is de domper op deze film. een 3* maar met moeite.
Seifer
Het einde is just realistisch. Je kan onmogelijk op andere planeten gaan koloniseren, omdat bacteriën je altijd de das om zullen doen. En daarnaast heb je ook nog de luchtdruk en zwaartekracht, die een groot probleem vormen.
Toen de Europeanen Amerika ontdekte, stierven er indianen aan een simpele verkoudheid (gekregen van de Europeanen).
Het blijft een goede film, niet zo zeer door de acteurs, maar meer door het verhaal.
Seifer
Dat stoorde mij eigenlijk niet, ik vond het vervelendste dat die machines al heel lang onder de grond zaten. Slaat echt nergens op, maar goed het is ook maar een film.
- 19752 berichten
Er wordt eigenlijk door iedereen de hele film geschreeuwd met die dochter als aanvoerder. Dat had wel wat minder gemogen.
Sid-the-gekste
Een heerlijke film om lekker op een regenachtige dag te kijken..
Goed acteur werk en goeie special effect
psycholamp
- 1960 berichten
Dat vond ik ook alles behalve storend aan het einde, maar...dat zijn zoon nog leeft. Haast onmogelijk als je ziet wat er gebeurde op het moment dat de vader zijn zoon loslaat. Echt een domper. Té Hollywood, té cliché.
kirstentjuhh
Ik vond het een geweldige film. Eentje die me de hele tijd boeide en op het puntje van m'n stoel gekluisterd hield. Een hele spannende film,en ik hoopte juist op een einde als deze, ik was er blij mee!
Deze film is zeker een aanrader!
bjerik76
wel aardig om weg te kijken, is denk ik beetje meer gericht op beetje rond de 12 - 16 jaar, aangezien t beetje voorspelbaar is, je niet echt bloederige scenes ziet en de film alleen gericht is op vader, zoon en dochter terwijl voor de rest de heel Amerika / de wereld vergaat.
Desondanks blijven ze er vrij kalmpjes onder.
de aliens zijn btw wel erg goed gedaan, de scene in dat huis/schuur waar je ze voor t eerst goed te zien krijg is de beste scene
MovieHolic
Een heerlijke film om lekker op een regenachtige dag te kijken..
Goed acteur werk en goeie special effect
Ik heb hem vandaag niet op tv gezien maar 2 weken terug eens, ik sluit me bij je recentie aan
Norris
Aardige film wel, wat me wel opviel was, dat, toen alle electronica weigerde te werken, de camcorder, die op de grond was gevallen gewoon doorging met filmen, was zeker een bijzondere camcorder
van duijn
Het was wel een leuke film maar er zaten zoals Norris ook al zegt wel een aantal foutjes in zoals de aliens die onder de grond zaten. Als er een metrostation of een waterleiding werd gemaakt worden die toch ontdekt? Raar dus. Maar voor de rest goede special effects. En een mooie omgeving.
van duijn
Ik vond dat meisje trouwens ook behoorlijk irrietant als ze weer is ging gillen.
Brabo1985
Ik zag gisteren voor het eerst de film helemaal...
Het verhaal is erg spannend, met sommige scenes waarvan je niet weet welke kant die opgaan..
Ik vond het acteerwerk van Tom Cruise niet echt geweldig (maar dat vind ik bij hem in geen enkele film tot nu toe, ook Valkyrie viel me van hem tegen..)
Gelukkig waren er ook heel spannende en meeslepende scenes, de verhaallijn deed veel.
En dan ineens een bekende kop uit 'Shawshank Redemption' (alleen wat grijzer geworden) die een mooie rol wist neer te zetten als psycho-neuroot...
Best 3 sterren waard deze film, maar dat ligt wat mij betreft vooral aan het verhaal, en de toch wel mooie special-effects.
ehs21
Komt dat niet doordat die op batterijen loopt?? Weet de scene niet meer want heb hem een jaar geleden voor het laatst gezien maar dat zou een verklaring kunnen zijn.
Nomak
Het antwoord is op imdb te vinden.
Probably because they weren't switched on at the time. In the case of military vehicles, EMP doesn't effect diesel engines and it's likely that they were braced against EMP anyway.
- 19752 berichten
Snap het antwoord niet. Ze stonden aan want niks deed het meer. Horloge etc.
Leviwosc
Even een vertalinkje...
Waarschijnlijk omdat deze niet waren ingeschakeld op dat moment. In het geval van de militaire voertuigen, een elektromagnetische puls heeft geen effect op dieselmotoren en het is waarschijnlijk dat ze sowieso waren beschermd tegen elektromagnetische pulsen.
- 19752 berichten
Maar ze stonden wel ingeschakeld op dat moment. Camera doet het, maar horloge zeg paar minuten later niet. Of het werd na 3 minuten ingeschakeld. Ach maakt verder ook niet zo uit.
jw070
Wat een verschrikkelijke uien film was dit zeg, in het begin had ik er echt zin in maar na verloop van tijd leek het wel of het budget van Spielberg minder aan het worden was en aan het eind helemaal op was, hij werd per scene slechter en slechter om maar niet over het einde te spreken, ze vernietigen 1 tripod en dan komt er een half bezopen ET. uitvallen die nog net niet de woorden "sorry we ran out of money, THE END" kan uitbrengen, maar de rest van de tripods gaan nog even door, heeft Spielberg plannen voor een sequel, hoop het niet.
movieonly
Van de week weer eens op tv gezien , wat een k u t film is dit toch , hier had men veel meer mee kunnen doen , nu is het anderhalf uur kijken naar een irritante rol van Tom Cruise .
En dan het einde zijn vervelende zoon heeft de strijd met de aliens toch overleefd en heeft ook de reis naar boston overleefd .
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999