War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
Arnhemmer
...en ja het belachelijke einde zorgt dan voor een anticlimax. Maar hoe moeten ze het anders oplossen? Op zijn "Knowing" 's?
ILDIB
Ik denk dat ie doelt op het einde voor de familie, niet vwb de machines..
ILDIB
GE-WEL-DI-GE FILM!
Mensen die 0,5 geven, moeten een leven zoeken en stoppen met het kijken van dit genre, danku!
Acteurs en regisseurs moeten stoppen met het verneuken van goede verhalen!!!
Rafke Pafke
Ik vond het begin van de film erg sterk. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, er hangt mysterie in de lucht en de Aliens slaan snel, hard en ongenadig toe.
Wat later word het allemaal wel wat minder. Dit ligt zowel aan het verhaal (technologisch enorm geavanceerde aliens die bloed drinken, meh. En blijkbaar ook enkel kunnen communiceren met wat holbewoner gegrom, en die er ook niet aan gedacht hebben dat aardse micro-organismen schadelijk kunnen zijn... ).
En hoewel ik het niet verkeerd vind dat je het hele verhaal meemaakt vanuit het oogpunt van zeg maar 1 gezin is dat gegeven toch weer te Hollywoodiaans uitgewerkt.
Visueel vond ik het allemaal wel zeer knap gedaan.
planet_of_death
Wie zegt dat het gerom de manier is waarop de aliens communiceren? Misschien gaat dat wel d.m.v. telephatie ofzo.
CaptainTwisted
Echt de allerbeste remake die ik ooit gezien heb. Ben normaal helemaal geen fan van remakes, maar dit resultaat is toch geweldig. Ik krijg kippenvel van het geluid wat die dingen maken, en het verhaal jaagt me ook angst aan.
Al met al leukt tot de allerlaatste minuut. Enige minpunt was de scene in het huis. Die was nogal langdradig....
ehs21
Wat vond je er dan van dat die zoon nog blijkt te leven op het eind, dat was voor mij ook wel een behoorlijk minpunt
CaptainTwisted
Klopt helemaal. Dat was ik alweer vergeten! Kwam niet helemaal geloofwaardig over idd. Het eind had wat minder zoet gemogen..
Thom1994
Ik vind films als "War of the worlds" en "day after tomorrow" vaak leuk wanneer ik deze voor het eerst zie, maar bij de tweede kijkbeurt verzwakken ze enorm. Misschien heeft dit met mijn leeftijd te maken. (Aangezien ik op mijn 10e/12e nog niet echt kritisch keek naar zaken als acteerwerk en geloofwaardigheid, toch vind ik het jammer dat deze films, wanneer ik ze nu herzie, vaak enorm tegenvallen.
CaptainTwisted
Gezien je volwassen antwoord, zal dat niet aan je leeftijd gelegen hebben. Ik denk eerder dat het gewoon een kwestie van smaak is hoor. Meestal is bij mij het spektakel er ook van af als ik hem de 2e keer kijk. Ik kan je zo een rij films opnoemen die ik juist daarom maar 1 keer gezien heb. En dan als ik denk dat ik ze vergeten ben, zie ik ze per toeval weer een keer.
Minotaures
Dit moet het echt van zijn redelijke effecten hebben bij mij, want de rest vond ik niet zo overtuigend genoeg.
John Lee Hooker
Mooie spannende film. De scene met dat monster die een heel lang oog heeft, en op zoek is naar Cruise die zich verschuilt, is me altijd bijgebleven.
Thom1994
Dat is nou ook hetgeen dat ik me kan herinneren, nadat ik deze film ca. 4 jaar terug gezien heb. Toen was ik 11 jaar oud, dus ik kan me goed voorstellen dat een toentertijd in ieder geval voor mij 'spannende' scene als deze mij bijblijft.
John Lee Hooker
Aha, grappig dat je dat zegt! Ik zag 'm ook al een aantal jaren geleden.
kobe bryant fan
Prima film, geweldige acteerprestaties van Dakota Fanning.
Dat kind kan niet spelen.
AchmedATM
"Dat kind kan niet spelen", klinkt erg definitief voor een mening.
Thom1994
"Dat kind kan niet spelen", klinkt erg definitief voor een mening.
Bedankt voor de bevestiging.
Nomak
Alsof je overal 'ik vind' of 'mijn mening' moet bijzetten.
Thom1994
Alsof je overal 'ik vind' of 'mijn mening' moet bijzetten.
Misschien als mening markeren. Het klinkt aardig hard om te zeggen 'dat kind kan niet spelen'.
Nomak
Doe jij dat ook altijd? Neen, natuurlijk niet.
Voorbeeld van bij Se7en:
de spanning in deze film is ver te zoeken.
Dit roep je toch ook alsof het een feit is.
Thom1994
Ja, maar ik zeg niet dat ik het nooit doe. Ik mag toch wel iemand corrigeren die een mening als een feit neerschrijft. Als ik dat doe wordt er niets over gezegd, dus merk ik de fout niet op.
Tonypulp
Ja,het zal allemaal wel.
. Maar wat een rumoer over een correctie op een toch feitelijk gezien foute opmerking. Hierdoor worden dus pagina's lange discussies gestart die nergens over gaan, ver buiten mijn eigenlijke bedoeling van een onschuldige reactie.
Nomak
Als ik dat doe wordt er niets over gezegd, dus merk ik de fout niet op.
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999